Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi1234 wrote:Hej nazywam się Dominika. Staramy się z mężem o dzidzie. Mamy 17 miesięczna córeczkę nie karmie od 4 misiescy. Jak narazie ciąży brak. Cykle mam 30 dniowe. Byłam dziś u ginekologa i powiedział że mam dużo pęcherzyków ale są za małe, że jajniki jeszcze nie pracują tak jak trzeba co to znaczy? Dostałam bromergon na 2 tygodnie
Trzymam kciuki, żeby prolaktyna raz dwa się zbiła 🙂
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Domi1234 wrote:Dzięki dziewczyny za odpowiedź trochę boję się brać tego leku
Ja drugi tydzień biorę norprolac- to jest też lek na obniżenie prolaktyny podobnie jak bromergon. Norprolac jest dużo droższy ale podobno lepszy tzn. ma mniej skutków ubocznych. Leki ba prolaktyne bierze się na noc żeby przespać pierwsze skutki uboczne. Ja pierwsze dni czułam się inaczej, śpiąca i osłabiona koncentracja. Na szczęście już jest lepiej.
Prolaktyna może blokować owulacje a szczególnie pękanie pęcherzyków.
16 m-cy 15 cs 6 cykli z clo 1 IUI 04.01.2015 2 IUI 04.02.2015
16.06.2015 laparo 06.07.2015 beta hcg 57,4
29.03.2016 Kacperek 👶
26.06.2019 nowy początek starań 👶
11cs -
U mnie mimo wysokiej prolaktyny występowała u mnie owulacja.
Mama Honoratki szkoda ładny był wykres. Ale dobrze ze się nie poddajesz. Będę cały czas trzymac kciuki. Zapisuję nowy miesiąc. -
hejka, ja tez staram się o 2 dzidzie, od 2 dni na bromergonie, poprzednio tez bralam i po miesiacu brania zaszlam w ciaze, nie mialam zadnych skutow ubocznych wtedy bromergonu.
za to dzis czuje sie fatalnie, slabo i niedobrze ale nie wiem czy to bromergon czy jakas choroba mnie łapie ;/
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Annie, trzymam kciuki! A z tej kliniki ktis, cos? Czy cisza w eterze?
Mama_Honoratki, przykro mi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cześć dziewczyny Honorcia od godzinki śpi pewnie zaraz się obudzi. Zrobiłam w tym czasie porządki w jej szafie i trochę w swojej. Odkąd Honorcia jest na świecie nic sobie nie kupiłam. Na imieniny swoje powiedziałam że nic nie chce i jak dostałam kasę z okazji imienin to poszłam i obkupilam córkę. A teraz w niedzielę mam urodziny i powiedzialam dokładnie to samo nic nie chcemy mąż dał mi jadę do ręki i zarządzał prezentacji tego co sobie kupiłam i paragonu jako dowód że to kupione teraz 😂😂😂 wariat ale powiem Wam że wsumie dobrze dobie coś kupić czasem 😂 no i kupiłam bluzę w hm i t-shirty w Sinsay
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2020, 13:56
werni, Annie1981 lubią tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Cccierpliwa wrote:Annie, trzymam kciuki! A z tej kliniki ktis, cos? Czy cisza w eterze?
Wobec tego rezygnuję z IVF, bo na prywatne mnie nie stać. Idę w kierunku duchowości, pozytywnego myślenia i wsparcia psychologicznego/coachingowego. Wierzę, że w ten sposób się uda naturalnie, bo 2 razy już byłam w ciąży 🙂
Paulinaaa. Witaj i powodzenia 🙂
Mama_Honorci. Bardzo dobrze Twój mąż zrobił. Mamy maluszków mają taką tendencję, żeby zapominać o sobie. Ja też tak miałam, ale to na dobre nie wychodzi w dłuższej perspektywie 😉
werni lubi tę wiadomość
Szkoda ze mało tu osób piszę a przyszło tyle nowych osób. Co tam U was dziewczyny?
Mama Honoratki jak tam urlop?
Annie jak u Ciebie miałaś zdjęcia pokazać hehe -
Hej Dziewczyny!
Ja dziś dopiero zmartwychwstałam... Ostatni dzień wyjazdu z Międzyzdrojów złapałam 3-dniówkę. Droga powrotna to był koszmar. Modliłam się tylko, żeby to nie było od ciąży bo takiego stanu do 13 tygodnia bym nie zniosła. Ale na szczęście dziś już jest ok.
Wakacje się udały, choć Kalina psuła nam wyjazd jak mogła Bunt był na każdym polu i plucie jedzeniem, wrzaski, kopniaki. Ale nie narzekam - cieszę się że ją mam Kiedyś będzie lepiej. Nawet mnie jedna pani rozbawiła na deptaku, bo nasza wyła i wierzgała we wózku tak że ją całe miasto słyszało, a ta pani się śmieje i mówi "zupełnie jak moja Zosia 3 lata temu..."
Trochę Was poczytałam, witam nowe dziewczyny. Owocnych starańAnnie1981, werni lubią tę wiadomość
-
werni wrote:Szkoda ze mało tu osób piszę a przyszło tyle nowych osób. Co tam U was dziewczyny?
Mama Honoratki jak tam urlop?
Annie jak u Ciebie miałaś zdjęcia pokazać hehe
Szkoda by było, żeby wątek zniknął.
Zdjęcia z urlopu? Chyba rzeczywiście je obiecywalam, ale mam jakiś opór, że na forum to nie wiadomo kto je będzie oglądać 🙈
A Ty w końcu widziałaś swoją dzidzię?
Skrzydlata. Typowy dwulatek 😁 Moja ma prawie 3 i u nas też histerie się zdarzają 😉
U mnie dziś 10dpo. Będę testować jakoś w czwartek.
czesc dziewczyny
u mnie urodzinowo bylo w weekend a wczoraj wieczorem sasiadka na piwku byla. wiec u mnie ciagle cos sie dzieje a wniedziele mamy ostatni wiekszy wyjazd w gory. mam nadzieje potem byc tu cześciej . dziś 9 dc wiec zaczynaja sie zaraz dni płodneAnnie1981 lubi tę wiadomość
Mama Honoratki po 7 latach - 19.11.2019
Mama Natalki 27.04.2021
Mamo czuwaj nad nami [*] 21.10.2019 -
Nie ma to jak bunt 3 latka, fochy złości heh mnie to będzie czekać za dwa lata już się boje
Mama Honoratki powodzenia w tym cyklu. Widze ze ciągle na wyjazdachWiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2020, 20:56