Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
AnaMaria. Super, że wszystko tak ładnie się rozwija 🙂 Na mdłości przyjdzie jeszcze czas 😉
Mama_honorci. Super fryzurka, chyba konkretna zmiana u Ciebie 🙂
Ja też byłam kilka dni temu u fryzjera, ale robiłam tylko odrosty, więc nie ma dużej różnicy 😉
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
mama honoratki - ładnie CI tak w nowej odsłonie
AnaMaria - cierpliwości, doczekasz się tego 18 grudnia na pewno wszystko będzie ok, jak beta przyrasta
U mnie wczoraj było imieninowo z teściami, a jutro jeszcze moja rodzina mi musi pożyczyć
A co do włosów to ja w lipcu oddawałam na fundację, ale obawiam się, że mogły nie dojść bo nie dostałam podziękowania. A oddawałam drugi raz, więc wiem, że powinni to przysłać e-mailem. Ostatni raz farbowałam w liceum... stare czasy. Ogólni mam taki ciemny blond, no w sumie taki jak mama honoratki, zbliżony kolor. Ale doszłam do wniosku, że póki nie siwieję, to niech sobie takie będą jak są. Choć ostatnio mam coraz większą ochotę chociaż na jakąś szamponetke, tak na święta się trochę rozjaśnićWiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2020, 12:15
-
Ja byłam dziś na obciążeniu i wyszło mi tak:
na czczo - 80 (70-99)
po 1h - 156 (<180)
po 2h - 111 (<153)
i tu jest chyba ok
ale zrobiłam też insuline i wyszło tak:
na czczo - 9,07 (1,9 - 23,0)
po 1h - 48,81
po 2h - 37,46
przy tych ostatnich dwóch nie mam norm z labu ale wg internetu to ten po 2h jest chyba za wysoki, za mało spadł. Powinien być poniżej 30. HOMA-IR mam w normie 1,79 ale jednak ta ostatnia insulina mówi o tym, że jednak coś mi tam nie działa za dobrze.
Jeszcze miałam niezłą akcję w laboratorium. Siedziałam z inną dziewczyną, na oko 20 lat, pierwsza ciąża, też na obciążeniu. Była pół godziny po mnie. Było jej niedobrze ale dociągnęła do pobrania po 1h. Ale jak ja miałam iść na obciążenie po 2h, a jej brakowało jeszcze te pół godziny to wstała, powiedziała że jej niedobrze, usiadła po przeciwnej stronie biurka, przy którym ja siedziałam i wszystko zwróciła na to biurko... tzn nie wszystko - pół na biurko, trochę na podłogę i na końcu doleciała do umywalki bo akurat była w tym pomieszczeniu. Zlokalizowałam ręczniki papierowe, pościerałyśmy i tyle. Pytanie czy ona ma ważne to badanie, choć wątpię żeby przyznała się tej pani od pobrań -
My po usg. (29+4) Mały waży 1418.1g. Z małym wszystko ok. Ułożony główkowo. Niestety nie mam ładnego zdjęcia. Teraz czekam na wizytę u lekarza. Moja kolejka przeszła przez opóźnienie. Na usg czekałam 2h. Ale tak jest w szpitalu. Dobrze że mąż ma wolne to został z synem.
AnaMaria, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
werni wrote:My po usg. (29+4) Mały waży 1418.1g. Z małym wszystko ok. Ułożony główkowo. Niestety nie mam ładnego zdjęcia. Teraz czekam na wizytę u lekarza. Moja kolejka przeszła przez opóźnienie. Na usg czekałam 2h. Ale tak jest w szpitalu. Dobrze że mąż ma wolne to został z synem.
Niezły klocuszek ☺️ pamiętam mój syn w 29 tyg. Miał wagę nieco ponad 1 kg, w dniu porodu nastraszyli mnie ze będzie ponad 4 kg miał. A urodził się z masą 3420 😂 -
werni wrote:My po usg. (29+4) Mały waży 1418.1g. Z małym wszystko ok. Ułożony główkowo. Niestety nie mam ładnego zdjęcia. Teraz czekam na wizytę u lekarza. Moja kolejka przeszła przez opóźnienie. Na usg czekałam 2h. Ale tak jest w szpitalu. Dobrze że mąż ma wolne to został z synem.
werni lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Skrzydlata dobrze ze ty nie zwymiotowalas
Noo ten synek rośnie jak na drożdżach. Lekarz powiedział że może dojsc do 3800.
Niestety to ostatnie usg. -
Hej dziewczyny!
Melduje, ze mialam wczoraj usg prenatalne i wyglada wszystko bardzo dobrze!
Czekam jeszcze na pappe i zestawienie, ale usg wyszlo super!
6,5cm i 66g szczescia❤werni, Annie1981, Skrzydlata lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej dziewczynki jak tam się czujecie?
Jak ciąże przebiegają co mówili znajomi rodzina?
Jak tam u Was dziewczyny starające się w którym dniu cyklu jesteście? -
cierpliwa - cieszę się że wszystko ok rośnijcie zdrowo!
werni - spory maluszek dlaczego ostatnie usg? taka polityka prowadzenia ciąży?
Ja mam jutro rutynową wizytę. W końcu dowiem się ile waży synek no i niech mi znajdzie tę płeć, chcę to mieć potwierdzone. Jak nie teraz to dopiero na usg 3d/4d które mam zaklepane na 5 stycznia prywatnie. Najgorzej, że waga leci mi szybciej niż przy córce... Pewnie dlatego, że okres zimowy, święta idą, człowiek jakoś tak odruchowo chyba więcej je niż latem. Albo bardziej treściwie -
Cześć dziewczyny!
Zaczęliśmy starania o drugiego maluszka, w poprzednim cyklu miałam biochem ale to i tak byłaby wpadka, jednak po tej wpadce stwierdziliśmy że już czas, także jestem
Owulacja wypada mi w okolicach 22.12, nie mogę się doczekać 😁
Mamy kochana córeczkę, która ciągle powtarza że chce dzidzi 🤣
W ogóle jest bardzo opiekuncza, mamy w rodzinie dużo maluchów i jak widzę Mię jak je głaska, tuli i całuje to się rozklejam 😭
Przeczytałam kilka ostatnich stron, gratuluję nowozafasolkowanym i sliczne te wasze brzuszki ❤️ oj jak ja za tym tęsknię, brzuszek, kopniaki i ta magia 9ciu miesięcy, serio, tesknie jak cholera 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2020, 21:09
marian, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, mam pytanie trochę psychologiczne a propos drugiego. Otóż mam już 35/36 prawie lat. Planowaliśmy z mężem 3 dzieci. O córcie staraliśmy się 4 lata i teraz nasza Gwiazdka ma 1 rok i 1 dzień Jeszcze nie miałam okresu, ale pare dni temu wyraźnie czułam owulację i pojawił się strach Córka jest dość wymagająca i nie wiem jak się ogarnia dwójkę, kiedy wyzwaniem jest zrobienie obiadu... Zegar tyka (zwłaszcza przy problemach z płodnością), a wątpliwości weszły do głowy... Wy też tak miałyście? Wasze pierwsze dzieci też dały do myślenia czy starać się czy nie? Pozdrawiam
Agata :) lubi tę wiadomość
-
Marian też nie wiem jak się ogarnia dwójkę, ale wiem że jest ciężko, bo w rodzinie jest dużo dwojeczek i jest poziom hard 😁 ale dają radę. Jedno do zlobka/przedszkola i jakoś idzie do przodu.
Też w okolicach roczku bardzo już chciałam starać się o rodzeństwo, chcieliśmy też mała różnice wieku, ale córka zaraz po roczku dała nam tak w kość że odłożyliśmy plany. W okolicach 17/18 miesiąca bardzo się wyciszyła i na chwilę obecną czyli 20 miesięcy jest super! ❤️ Poza tym ciąża trwa 9 miesięcy, więc córka będzie miała min. 2,5 roku jak się urodzi drugie, a 2,5 roku to już naprawdę duże i samodzielne dziecko, to mnie pociesza 😁marian lubi tę wiadomość
-
Ja sie do dzis nad tym zastanawiam😂 tym bardziej, ze Mia do 2 roku zycia byla dziecko aniol, te jej bunciki i aferki wczeaniejsze to z sentymentem wspominam, bo to takie nieqinne bylo... jak skonczyla 2 lata, to sie dopiero poziom hard zaczal i prawdziwe afery😂🙈 akurat jak po wizycie q klinice bylismy...
No ale ja sie tez pocieszam, ze ciaza troche trwa, zanim urodze, to ona bedzie 2 miesiace przed 3 urodzinami, wiec juz mozna pogadac, dojac do kompromisu, samodzielna juz jest dosc... takze licze, ze bedzie ok...
No i wszyscy dookola mówią, ze po pierwszym szoku z dwojka jest sie bardziej ogarnietym pozniej... jednoczwanie powtarzaja, ze nie wiedza jak mogli byc zmeczeni majac jedno dziecko😂🙈Agata :), marian lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas zachowanie jakoś tak falami leci, raz anioł, raz diablica, teraz jest etap anioł ale czasami robi aferki o byle co. 🙈 Mimo wszystko szybko się dogadujemy, a patrząc na dzieci w rodzinie, nasza Mia jest tą lajtową wersją 😁 podejrzewam że na 2 latka też będzie niezła jazda ale ponoć dzieci mają bunt na każdy rok życia więc trzeba to jakoś ogarnąć 😁