Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe dziewczyny
Mam nadzieję że podołam z dwójką dzieci
Skrzydlata na nfz szczególnie w szpitalu robią niestety 3 usg prenatalne. -
Ja staram się nie myśleć jak to będzie z dwójką... Moja córka ma teraz 2 lata i prawie 3 miesiące i powiedzmy, że zaczyna się ogarniać, choć aferki oczywiście ciągle są. Ogólnie była bardzo płaczliwym dzieckiem, ale jak to wspominam to wolę wiecznie płaczącego niemowlaka niż biegającego dwulatka, ciągle coś rozrzucającego i dobierającego się do rzeczy, których nie powinien ruszać. Teraz w ciąży szczególnie to ciągłe sprzątanie mnie męczy bo już się zginać ciężko... no i jest taka mała egoistka ale jak się synek urodzi to będzie miała 2,5 roku i mam naprawdę ogromną nadzieję, że stanie na wysokości zadania jako starsza siostra
No i ciągle tli się ta nadzieja, że synek nie będzie płaczliwy... To ogólnie geny męża dlatego jest jedynakiem. Moi teściowie nie wyobrażali sobie przechodzić tego drugi razZa to moja mama często w ciężkim szoku: "Co się stało, że znowu płacze?". Są takie wymagające dzieci i trzeba się z tym pogodzić
A jak mnie koleżanki z pracy raczyły opowiadaniami, jak to ich dzieci w zasadzie "chowały się same" to nic tylko wyć do księżyca
W poniedziałek miałam wizytę i synek ma ponad 900g. Nie jest duży ale z drugiej strony wiem, że sprzęt mojego prowadzącego trochę zaniża. Do dziś pamiętam jak byłam prywatnie na połówkowych, a tydzień później u prowadzącego na NFZ i wyszły mu lekko mniejsze wymiary niż na tych połówkowych, a przecież się synek nie skurczył przez tydzień
Ogólnie liczę na to, że będzie mieć te 3kg jak córka, a nie więcej to zawsze łatwiej urodzić
werni - ja mam w przychodni na NFZ i fotki już nie dostanę tylko wymiary, a czasem serduszka słucha. Fotki na pewno Wam wrzucę jak pójdę na 3dWażne żeby monitorowali, że z dzieckiem wszystko dobrze
werni, marian lubią tę wiadomość
-
Tak
ostatnio na wizycie to sprawdził tętno małego i ładnie biło. Teraz mam wizytę w styczniu i pewnie znów sprawdzi. Ciekawe jak starszy zareaguje.
marian lubi tę wiadomość
-
Agata
Ja też bardzo tęskniłam do ciąży, ogólnie lubię być w takim stanie. Teraz żałuję, że to raczej ostatnia, ale kto wie 😉
marian. Ja też czułam tykający zegar, więc jak córeczka miała 7 miesięcy, a ja 36 lat, to już zaczęliśmy się starać. Powiedziałam sobie że nie mam już czasu się zastanawiać jak będzie, że na pewno dam radę 😉
Zeszło ze staraniami dużo dłużej niż się spodziewałam, także te doświadczenia jeszcze przede mną, ale koleżanka mówi, że z 2 jest łatwiej niż z 1 😉marian, Agata :) lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziękuję Wam za słowa otuchy i cieszę się jak widzę Wasze rosnące brzuszki☺ pogadaliśmy sobie szczerze z mężem i postanowiliśmy próbować, bo ja nadal kp, więc ta płodność jest niższa, a jeszcze z pół roku chcę karmić. Zobaczymy czy na gwiazdkę będzie @ czy nie😂 zdaję się na naturę. Lekarz kazał nam wrócić do kliniki jak się nie uda przez 9 miesięcy od odstawienia
werni lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja po wizycie wczorajszej. Więc widziałam małego kropeczka a raczej już nie kropeczka a fasoleczka bo ma 1, 13 cm. Serduszko pięknie puka, wssysyko pięknie. Mam dwa krwiaki więc muszę odpoczywać i uważać na siebie żeby się cholerstwo wchłonęło. Następna wizyta 19.01 w chwili obecnej mamy 7 tydzień 3 dzień. 🥰 A ja przed wejściem do gabinetu miałam tętno poza skalą chyba 🤣 ale trraz już spokój i oczekiwanie na kolejne spotkania.
Skrzydlata, werni, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
mama_Honoratki - też mi się podobała Alina, a jest Kalina
Imion dla dziewczynek dużo jest ładnych, a dla chłopca ciężko nam było wybrać, bo nie chcieliśmy popularnego
AnaMaria - super, że wszystko dobrze. Niech fasolka ładnie rośnie -
To u nas znow jesli sie nie potwierdzi chlopczyk, a zamieni sie w dziewczynke, to bedzie ciezka przeprawa, bo w zasadzie nic nam sie nie podoba juz... jedyne jakie nam sie obojgu podobalo i czulismy, ze to jest to juz wykorzystalismy... reszta jest na nie🙈 dla chlopca jakos duzo latwiej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My dla syna mieliśmy imię wybrane jeszcze przed ciążą 😉 a dla córki jakoś ani w pierwszej ani w tej ciąży nie potrafię się zdecydować. Dlatego na chwilę obecną nie zastanawiam się nad tym... Jeżeli dowiem się że będzie córka to wtedy zaczniemy myśleć, a jeżeli będzie syn to już z górki 😁, zapewne to będzie drugi chłopak jakoś tak czuję.
-
Ariadne002 wrote:Hej Dziewczyny,
Postanowiłam podłączyć się do Waszego wątku, gdyż od kilku miesięcy staramy się z Mężem o drugiego Malucha:)
Jestem już mama 4 letniego synka i w końcu uznalismy z mężem że przydaloby się mu towarzystwoAriadne002 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔