Mama stara się o 2 dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe dziewczyny
Mam nadzieję że podołam z dwójką dzieci
Skrzydlata na nfz szczególnie w szpitalu robią niestety 3 usg prenatalne. -
Ja staram się nie myśleć jak to będzie z dwójką... Moja córka ma teraz 2 lata i prawie 3 miesiące i powiedzmy, że zaczyna się ogarniać, choć aferki oczywiście ciągle są. Ogólnie była bardzo płaczliwym dzieckiem, ale jak to wspominam to wolę wiecznie płaczącego niemowlaka niż biegającego dwulatka, ciągle coś rozrzucającego i dobierającego się do rzeczy, których nie powinien ruszać. Teraz w ciąży szczególnie to ciągłe sprzątanie mnie męczy bo już się zginać ciężko... no i jest taka mała egoistka ale jak się synek urodzi to będzie miała 2,5 roku i mam naprawdę ogromną nadzieję, że stanie na wysokości zadania jako starsza siostra
No i ciągle tli się ta nadzieja, że synek nie będzie płaczliwy... To ogólnie geny męża dlatego jest jedynakiem. Moi teściowie nie wyobrażali sobie przechodzić tego drugi raz Za to moja mama często w ciężkim szoku: "Co się stało, że znowu płacze?". Są takie wymagające dzieci i trzeba się z tym pogodzić A jak mnie koleżanki z pracy raczyły opowiadaniami, jak to ich dzieci w zasadzie "chowały się same" to nic tylko wyć do księżyca
W poniedziałek miałam wizytę i synek ma ponad 900g. Nie jest duży ale z drugiej strony wiem, że sprzęt mojego prowadzącego trochę zaniża. Do dziś pamiętam jak byłam prywatnie na połówkowych, a tydzień później u prowadzącego na NFZ i wyszły mu lekko mniejsze wymiary niż na tych połówkowych, a przecież się synek nie skurczył przez tydzień
Ogólnie liczę na to, że będzie mieć te 3kg jak córka, a nie więcej to zawsze łatwiej urodzić
werni - ja mam w przychodni na NFZ i fotki już nie dostanę tylko wymiary, a czasem serduszka słucha. Fotki na pewno Wam wrzucę jak pójdę na 3d Ważne żeby monitorowali, że z dzieckiem wszystko dobrzewerni, marian lubią tę wiadomość
-
Tak ostatnio na wizycie to sprawdził tętno małego i ładnie biło. Teraz mam wizytę w styczniu i pewnie znów sprawdzi. Ciekawe jak starszy zareaguje.
marian lubi tę wiadomość
-
Agata Ja też bardzo tęskniłam do ciąży, ogólnie lubię być w takim stanie. Teraz żałuję, że to raczej ostatnia, ale kto wie 😉
marian. Ja też czułam tykający zegar, więc jak córeczka miała 7 miesięcy, a ja 36 lat, to już zaczęliśmy się starać. Powiedziałam sobie że nie mam już czasu się zastanawiać jak będzie, że na pewno dam radę 😉
Zeszło ze staraniami dużo dłużej niż się spodziewałam, także te doświadczenia jeszcze przede mną, ale koleżanka mówi, że z 2 jest łatwiej niż z 1 😉marian, Agata :) lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Dziękuję Wam za słowa otuchy i cieszę się jak widzę Wasze rosnące brzuszki☺ pogadaliśmy sobie szczerze z mężem i postanowiliśmy próbować, bo ja nadal kp, więc ta płodność jest niższa, a jeszcze z pół roku chcę karmić. Zobaczymy czy na gwiazdkę będzie @ czy nie😂 zdaję się na naturę. Lekarz kazał nam wrócić do kliniki jak się nie uda przez 9 miesięcy od odstawienia
werni lubi tę wiadomość
-
Hejka, ja po wizycie wczorajszej. Więc widziałam małego kropeczka a raczej już nie kropeczka a fasoleczka bo ma 1, 13 cm. Serduszko pięknie puka, wssysyko pięknie. Mam dwa krwiaki więc muszę odpoczywać i uważać na siebie żeby się cholerstwo wchłonęło. Następna wizyta 19.01 w chwili obecnej mamy 7 tydzień 3 dzień. 🥰 A ja przed wejściem do gabinetu miałam tętno poza skalą chyba 🤣 ale trraz już spokój i oczekiwanie na kolejne spotkania.
Skrzydlata, werni, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
mama_Honoratki - też mi się podobała Alina, a jest Kalina Imion dla dziewczynek dużo jest ładnych, a dla chłopca ciężko nam było wybrać, bo nie chcieliśmy popularnego
AnaMaria - super, że wszystko dobrze. Niech fasolka ładnie rośnie -
To u nas znow jesli sie nie potwierdzi chlopczyk, a zamieni sie w dziewczynke, to bedzie ciezka przeprawa, bo w zasadzie nic nam sie nie podoba juz... jedyne jakie nam sie obojgu podobalo i czulismy, ze to jest to juz wykorzystalismy... reszta jest na nie🙈 dla chlopca jakos duzo latwiej
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My dla syna mieliśmy imię wybrane jeszcze przed ciążą 😉 a dla córki jakoś ani w pierwszej ani w tej ciąży nie potrafię się zdecydować. Dlatego na chwilę obecną nie zastanawiam się nad tym... Jeżeli dowiem się że będzie córka to wtedy zaczniemy myśleć, a jeżeli będzie syn to już z górki 😁, zapewne to będzie drugi chłopak jakoś tak czuję.
-
Ariadne002 wrote:Hej Dziewczyny,
Postanowiłam podłączyć się do Waszego wątku, gdyż od kilku miesięcy staramy się z Mężem o drugiego Malucha:)
Jestem już mama 4 letniego synka i w końcu uznalismy z mężem że przydaloby się mu towarzystwoAriadne002 lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔