X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Mamy wcześniaków, co dalej?
Odpowiedz

Mamy wcześniaków, co dalej?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    Witajcie jestem mamą wczensiaka z 30 tc. Ogólnie dużo przeszedł ale na szczęście jest już ok. Dostał 1 pkt Apgar. Ja nie planuje kolejnej ciąży że względu na przejścia :-)
    Dobrze Cię rozumiem. Przez ponad 100 dni dzień w dzień byłam w szpitalu... Nawet nie chce myśleć że to mogłoby się powtórzyć. Jednak tak jak pisałam, pragnienie rodzeństwa dla Młodej jest silne;)

Paula_30 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas córeczka drobna...ale skrajniaki często takie są... Ma korygowany rok waży 8kg i ma ponad 75cm... No ale że startowej 670g to i tak wyczyn. Teraz można pisać o tym z uśmiechem. Najważniejsze że rośnie i jest zdrowa. Od grudnia zaczęła stawiać pierwsze kroki. Teraz już biega;)

Toonney, Paula_30, Coco31 lubią tę wiadomość

• Toonney Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coco31 wrote:
    Jeju to duża dziewczynka 🙂 super 🥰 u mnie córka teraz 2 lata już. Nie wiadomo kiedy zleciało 😁😁

Oj tak rosnie jak na drozdzach :)

lMkbp1.png
    cv0ep1.png

• Paula_30 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2021, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał dość dużą wagę jak na ten TC bo 1800 gram a spadkowa 1590.. więc to chyba go trochę ochroniło przed różnymi powikłaniami. Aktualnie ma zaraz 1,5 roku na 15,5 korygowane. Zaczął chodzić na rok korygowany więc myślę że całkiem ok. A waży teraz 11,5 kg 🙈

Coco31, Imari lubią tę wiadomość

860i3e5edambhnvb.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ