Forum Starając się - ogólne MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących
Odpowiedz

MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących

Oceń ten wątek:
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 29 lutego 2016, 13:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chyba nie dala rady mojemu oddac:) ale jak nam sie nie uda a mamy czas do czerwca zeby zajsc w ciaze bo pozniej slub to pewnie oddam mu caly depozyt

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14358 19478

    Wysłany: 29 lutego 2016, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:30

    kattalinna, borsuk lubią tę wiadomość

  • borsuk Autorytet
    Postów: 1073 1117

    Wysłany: 29 lutego 2016, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa - jestem za :) Na bank będą 4 piękne, czerwone i grube krechy!!

    Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14358 19478

    Wysłany: 29 lutego 2016, 13:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:30

    borsuk lubi tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14358 19478

    Wysłany: 29 lutego 2016, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:31

    rosax3, Eniana, Bajka111, kattalinna, antylopaa, borsuk, Aga26, ZakreconaŻona, Karissa, Ania-nowa lubią tę wiadomość

  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 29 lutego 2016, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Dziś odebrałam wyniki badań (pół roku starań bezowocnych więc zaczęłam szukać przyczyny). Na początek dostałam do wykonania te badania:

    Wyniki:
    TSH - 3,440 uIU/ml (norma: 0,4-4,0 uIU/ml)
    FSH - 4,79 mlU/ml (faza folikularna: 2,8-11,3 mlU/ml)
    LH - 5,95 mlI/ml (faza folikularna: 1,1-11,6 mlU/ml)
    Estradiol - 21,10 pg/ml (faza folikularna: 12,4 - 233 pg/ml)
    Prolaktyna - 34,49 ng/ml (norma: 4,79 - 23,30 ng/ml) !!
    DHEA-S - 294,50 ug/dl (wiek 20-24: 148,0 - 407,0 ug/dl)
    Androstendion - 3,66 ng/ml (norma: 0,30 - 3,30 ng/ml) !
    Testosteron - 27,60 ng/dl (norma: 8,40 - 48,10 ng/dl)

    Prolaktyna zdecydowanie powyżej normy:/ TSH chyba też za wysokie mimo, że mieszczące się w normie. Nie do końca znam się na stosunkach i interpretacji - zdaje sobie sprawę, że od tego jest lekarz (wizyta dopiero w środe wieczorem)
    Z drugiej strony ciekawa jestem waszego doświadczenia i większej znajomości niż moja :)
    Powiedzcie proszę co mogą oznaczać te wyniki, na co wpływają i ważniejsze czy da się szybko z nimi uporać - co mnie czeka?

    Dodam, że od dłuższego czasu zaczęłam mieć nieregularne miesiączki 29-40 dni pewnie też dlatego taki wynik prolaktyny.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lutego 2016, 15:51

    7v8rvfxm9g809w25.png
  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 29 lutego 2016, 16:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia85 wrote:
    Masz potwierdzone owulacje? robisz monitoring albo progesteron 7 dpo? bo taka prolaktyna może blokować owulację. TSh zdecydowanie za wysokie dla staraczek, ale znam przypadki że z takim się udało. Przydało by się dorobic ft3 i ft4 i iść do endokrynologa. Androstendion ma wahania w ciągu doby. O której robiłaś badania i w którym dc?


    Nie mam potwierdzonych owulacji, od tego miesiąca chciałam zacząć monitoring. Przypuszczam, że w środe lekarz zleci więcej badań szczególnie pod kątem TSH.
    Badanie robiłam 3dc o godz. 8:00

    7v8rvfxm9g809w25.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:)
    Chciałam sie Was poradzić.
    W 23dc. zrobiłam progesteron i wyszedł 23,86 ng/ml
    NORMY:
    Faza folikularna: 0,31-1,52
    Faza lutealna: 5,16-18,56
    Po menopauzie: 0,00-0,78
    Ciaza I trymestr: 4,73-50,74
    Ciaza II trymestr:
    19,41-45,30
    I teraz nie wiem czy jest szansa na zagnieżdżenie, gdyby doszło do zapłodnienia, czy to świadczy tylko o tym ze była owulka? Nie wiem czy robic sobie jakiekolwiek nadzieje?
    Co o tym sądzicie? Zrobić test w dniu przewidywanej @, czy miałyście takie badanie zlecane? Co Wam lekarz powiedział?

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14358 19478

    Wysłany: 29 lutego 2016, 17:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:31

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14358 19478

    Wysłany: 29 lutego 2016, 17:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:31

    miomao lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 17:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Świetny progesteron ,a na zagnieżdżenie zawsze jest szansa. Czekaj na dzień @ i wykonaj test ciążowy :) progesteron nie jest wyznacznikiem ciąży, więc wykonaj test i potem wiwatuj ze szczęścia :) na chwilę obecną możesz cieszyć się ,że owulka była i najprawdopodobniej była dobrej jakości :)

    Jak dobrze,że jest tu ktoś taki jak Ty, od razu sie lepiej poczułam jak przeczytałam. :-)
    Zadzwoniłam do mojego gina On tez powiedział, że poziom b.dobry. Kazał mi pic inofolic i zgłosić się w 12 dniu następnego cyklu. Tylko nie wiem czy on nie brał pod uwagę ze może sie okazać do tego czasu, że jestem w ciąży. Czy to ma być zwykły, kolejny monitoring w kolejnym cyklu. Zbił mnie troche z tropu.

  • Foto_Anna Autorytet
    Postów: 549 959

    Wysłany: 29 lutego 2016, 18:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Staraczki marcowe!

    Zgłaszam się na listę, testuję 10 marca. Z testem pozytywnym oczywiście planuję :)

    Morwa, kattalinna lubią tę wiadomość

    zem3anlikdzagrk5.png

    Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14358 19478

    Wysłany: 29 lutego 2016, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:32

  • borsuk Autorytet
    Postów: 1073 1117

    Wysłany: 29 lutego 2016, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto_Anna innej opcji nie ma :) Witaj :D

    Foto_Anna lubi tę wiadomość

    Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Donia12 Autorytet
    Postów: 1374 1207

    Wysłany: 29 lutego 2016, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie dzisiaj Ridż przyjechał... nieproszony oczywiście. Także poproszę o cudowny znaczek :/ ale również proszę mnie zapisać na 28 marzec.
    Hehe - wczoraj zdążyłam oczywiście zatestować, bo miałam "dziwne" objawy a na okres było jeszcze za wcześnie. Zobaczyłam cudowną tłuściutką jedną kreskę :)

    Szyszka1 lubi tę wiadomość

    nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Ania-nowa Autorytet
    Postów: 1246 511

    Wysłany: 29 lutego 2016, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwalę pozytywnym testem owu:) Co prawda to nie ciążowy (jeszcze) ale radość i tak wielka:)

    Foto_Anna, Morwa, kattalinna, Donia12, Karissa, Brave lubią tę wiadomość

  • Foto_Anna Autorytet
    Postów: 549 959

    Wysłany: 29 lutego 2016, 20:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozytywny owulacyjny to jak połowa testowej kreski na ciążowym :D

    Ania-nowa, borsuk, Szyszka1, Karissa, AgacizdA, Brave lubią tę wiadomość

    zem3anlikdzagrk5.png

    Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Szyszka1 Ekspertka
    Postów: 218 188

    Wysłany: 29 lutego 2016, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, u mnie dzisiaj 25 dc, w ciąży nie jestem - temperatura spadła, test negatyw 100% i brak jakichkolwiek objawów, a okresu jeszcze nie ma. A biorac pod uwagę wczesną, potwierdzoną monitoringiem owulację - powinien juz być. Wkurzam się, bo chciałabym sie juz umówic na monit w nowym cyklu i mieć poczucie, ze juz cos idzie do przodu;) - wiecie o co chodzi. A tu nie wiem dokładnie na kiedy... Ech... czekani ena okres jest niefajne...

    c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 lutego 2016, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam panie :) poproszę o dopisanie mnie na listę na 15go. Dzisiaj widziałam po raz pierwszy w życiu piękne 2 kreseczki na owulacyjnym.Po latach starań na "sucho",to nasz pierwszy cykl z Clo,mam nadzieję,że będzie pozytywny.
    Przy okazji szczególnie trzymam kciuki za testujące 8go-to moja rocznica ślubu :)

    Aga26, Karissa, borsuk, Ania-nowa lubią tę wiadomość

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8577 7376

    Wysłany: 29 lutego 2016, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Do mnie dzisiaj Ridż przyjechał... nieproszony oczywiście. Także poproszę o cudowny znaczek :/ ale również proszę mnie zapisać na 28 marzec.
    Hehe - wczoraj zdążyłam oczywiście zatestować, bo miałam "dziwne" objawy a na okres było jeszcze za wcześnie. Zobaczyłam cudowną tłuściutką jedną kreskę :)
    Donia, dziś jest luty, więc ode mnie możesz dostać tylko wpis na listę kolejkową po order :)

    Morwa lubi tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego