MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących
-
WIADOMOŚĆ
-
Uuchuchu to mi się podoba . Agacizda i Ellasi Gratuluję!!!! Taka cisz była z tym testowaniem i się w końcu zaczęło . Lubię patrzeć na te testy.
Ja byłam u lekarki z którą z jednej strony wiązałam spore nadzieje.Prowadziła mi ciążę i chodziłam do niej chyba od zawsze. Byłam dziś podpatrzeć jajcory, stwierdziła, że owulaja była w weekend. Oznacza to że cykle mam prawidłowe. Na pytanie co jeśli dalej nie będzie ciąży odpowiedziała, no ciężko powiedzieć bo ja mam cykle prawidłowe i można mężczyznę zbadać. A poza tym to dalej działać bo młoda jestem. Wrrrrrrrr.
Ellasi lubi tę wiadomość
-
JoHanna wrote:Dawno mnie tu u Was nie było i co ja paczę
Bar - progesteron był zwiastujący Piękne krechy, no i bardzo ładny przyrost bety Kiedy usg?
Miamao, Ellasi, AgacizdA - gratulację Czekam na foty!
Katta - Twój order robi furorę
Szczerze, to jeszcze się nie zastanawiałam kiedy usg, jakoś do końca nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę Licząc po dacie owulacji (bo przy moich cyklach to raczej nie ma sensu z daty miesiączki ) dziś jest dopiero 4 tydzień + 1 dzień, więc chyba za wcześnie na wizytę. Zadzwonię do lekarza i zapytam w jakim terminie powinnam przyjść -
gosssiagabrysiowa wrote:A czy prolaktyna 22 z haczykiem w 23dniu cyklu jest w normie?
To zależy od tego jakie normy ma Twoje laboratorium i w jakich jednostkach jest Twój wynik. Ja np jak robiłam w diagnostyce to miałam takie normy, jak wyżej podała Andziulka92, czyli od 4,79 do 23,3 ng/ml. -
Cześć dziewczyny troche mnie nie bylo, bo jakoś odechcialo mi sie starać. Spojrzcie na moj wykres- prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Czekam na wyniki prolaktyny i progesteronu bo dzisiaj robiłam. Kolejne moje testowanie chyba w kwietniu?
Gratuluje wszystkim zafasolkowanym )miomao, Ellasi lubią tę wiadomość
listopad 2011 - Oluś
od 2011 - Hashimoto
7 cykl starań udany -
kasia_k ja na wykresach się jeszcze nie znam. Dopiero to ogarniam więc nie pomogę niestety. Jednak trzymam kciuka aby owulacja była, tylko niezauważalna
Foto_Anna to jutro będziemy czekały na wyniki w takim razieKarissa lubi tę wiadomość
-
Foto Anna,
Trzymam kciuki za Twoją betę!
Ja dziś byłam u ginekologa- beta ok, ale muszę skontrolować jeszcze kilka razy żeby zobaczyć jak przyrasta.
Dlatego trzymajcie też kciuki za moją betę pliss
Dodatkowo dostałam luteinę dopochwowo bo mam niski progesteron (14) i mam ją brać 2x2 tab. No i oczywiście mam się oszczędzać i spokojnie żyć (hmm jak to zrobić? )
Nastepną wizytę mam na 22.03 i jak będzie wszystko ok to już powinnam coś zobaczyć na usg Jak ja bym chciała żeby wszystko było ok!
Mam nadzieję że jakoś wytrzymam te 2 tygodnie- wiem że lekko nie będzie ale myślę że jak beta będzie ładnie przerastała to będzie mi znacznie łatwiej. -
kasia_k wrote:Cześć dziewczyny troche mnie nie bylo, bo jakoś odechcialo mi sie starać. Spojrzcie na moj wykres- prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Czekam na wyniki prolaktyny i progesteronu bo dzisiaj robiłam. Kolejne moje testowanie chyba w kwietniu?
Gratuluje wszystkim zafasolkowanym )
Kciuki za wszystkie babeczki
Może któraś zapomniała w emocjach się nam tu pochwalić? Czekamy -
Elasi, czyli jeszcze nie było nic widać na usg? Dopytuję, bo sama jestem ciekawa, kiedy najszybciej można wykluczyć pozamaciczną..
Trzymam mocno kciukiEllasi lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc
-
Kate,
Niestety nic nie widać przy tak małej becie jak moja.
Z doświadczenia wiem że dopiero przy becie 2000, czasem przy 1500 coś widać- wcześniej niestety nic
Trzeba czekać i obserwować czy nic niepokojącego się nie dzieje.
Widzę że Ty też masz przykre oświadczenie z cp- mega nieprzyjemna sprawa, psychika siada a i fizycznie jest to strasznie niebezpieczne.
Przez to moje doświadczenie strasznie się boję o to co teraz los mi da... bardzo liczę na szczęśliwe zakończenie ale głowa pracuje i różne myśli przychodzą do głowy.
Muszę czekać, badać betę i liczyć na szczęśliwy los -
Ellasi wrote:Kate,
Z doświadczenia wiem że dopiero przy becie 2000, czasem przy 1500 coś widać- wcześniej niestety nic
Widzę że Ty też masz przykre oświadczenie z cp- mega nieprzyjemna sprawa, psychika siada a i fizycznie jest to strasznie niebezpieczne.
Przez to moje doświadczenie strasznie się boję o to co teraz los mi da... bardzo liczę na szczęśliwe zakończenie ale głowa pracuje i różne myśli przychodzą do głowy.
Muszę czekać, badać betę i liczyć na szczęśliwy los
Bedzie szczesliwie! Na pewno! Chociaz wiem ze ciezko tak myslec ja jeszcze nie mam puki co testu + a juz mam obawy.. A co bedzie jak juz ujrze ||? Nawet nie chce myslec.
Ale najwazniejsze bysmy sie nie zamartwialy! Musimy byc silne! Kropek na pewno zagniezdzil sie tam gdzie mial i za 8 msc bedziesz go tulic!Ellasi lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
Ellasi wrote:Kate,
Muszę czekać, badać betę i liczyć na szczęśliwy los
Na pewno będzie dobrze, nic sie nie martw! A wtedy miałaś jakieś objawy typu bóle, plamienia? Ja miałam i pewnie po tym bym poznała, że jest coś nie tak, gdybym znowu zobaczyła dwie kreski.
Niestety rozumiem doskonale Twój strach i stres, sama pewnie będę mocno panikować. Boję się tego momentu, jak będę leżeć na fotelu u gina i czekać, aż mi powie, czy jest ciąża w macicy czy nie...
Ściskam mocnoEllasi lubi tę wiadomość
Po 3 latach starań, w końcu z nami Pola, 30.03.2018r.
moje dwa aniołki...
Aniołek, lipiec 2015, cp
Leonek, styczeń 2017, 28tc