Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących
Odpowiedz

MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących

Oceń ten wątek:
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuchuchu to mi się podoba :-). Agacizda i Ellasi Gratuluję!!!! Taka cisz była z tym testowaniem i się w końcu zaczęło ;-). Lubię patrzeć na te testy.

Ja byłam u lekarki z którą z jednej strony wiązałam spore nadzieje.Prowadziła mi ciążę i chodziłam do niej chyba od zawsze. Byłam dziś podpatrzeć jajcory, stwierdziła, że owulaja była w weekend. Oznacza to że cykle mam prawidłowe. Na pytanie co jeśli dalej nie będzie ciąży odpowiedziała, no ciężko powiedzieć bo ja mam cykle prawidłowe i można mężczyznę zbadać. A poza tym to dalej działać bo młoda jestem. Wrrrrrrrr.

Ellasi lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Ania-nowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny:)

Ellasi, miomao lubią tę wiadomość

• gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy prolaktyna 22 z haczykiem w 23dniu cyklu jest w normie?

f2w33e3kcrry2bu4.png

• bar Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoHanna wrote:
    Dawno mnie tu u Was nie było i co ja paczę :)
    Bar - progesteron był zwiastujący :) Piękne krechy, no i bardzo ładny przyrost bety :) Kiedy usg?
    Miamao, Ellasi, AgacizdA - gratulację :) Czekam na foty!
    Katta - Twój order robi furorę :)

Szczerze, to jeszcze się nie zastanawiałam kiedy usg, jakoś do końca nie mogę uwierzyć, że to się dzieje naprawdę :) Licząc po dacie owulacji (bo przy moich cyklach to raczej nie ma sensu z daty miesiączki :P) dziś jest dopiero 4 tydzień + 1 dzień, więc chyba za wcześnie na wizytę. Zadzwonię do lekarza i zapytam w jakim terminie powinnam przyjść :)

c55f9jcgicjzuwup.png
  • bar Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosssiagabrysiowa wrote:
    A czy prolaktyna 22 z haczykiem w 23dniu cyklu jest w normie?

To zależy od tego jakie normy ma Twoje laboratorium i w jakich jednostkach jest Twój wynik. Ja np jak robiłam w diagnostyce to miałam takie normy, jak wyżej podała Andziulka92, czyli od 4,79 do 23,3 ng/ml.

c55f9jcgicjzuwup.png
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam...no to mam na gornej granicy to niedobrze. W tym cyklu zbadam sobie jeszcze progesteron.

f2w33e3kcrry2bu4.png

• JennyXS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratulacje :)

Ładnie zaczął się ten marzec, oby tak dalej <3

Trzymam kciuki :)

Ellasi, miomao, Foto_Anna lubią tę wiadomość

200909182441.png
    f2wli09kseu15yxf.png
    3jgxvfxmbborrgjh.png
  • kasia_k Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) troche mnie nie bylo, bo jakoś odechcialo mi sie starać. Spojrzcie na moj wykres- prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Czekam na wyniki prolaktyny i progesteronu bo dzisiaj robiłam. Kolejne moje testowanie chyba w kwietniu? :(

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym :))

miomao, Ellasi lubią tę wiadomość

listopad 2011 - Oluś <3
    od 2011 - Hashimoto

7 cykl starań udany <3
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet!
    Życzę nam, abyśmy zostały jak najszybciej szczęśliwymi ciężarnymi a później Mamami :) <3

Ellasi, Caro lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • Foto_Anna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ja idę na bętę, chociaż jedne Wasze kciuki i już będzie mi raźniej :)

Karissa, Ellasi, kattalinna lubią tę wiadomość

zem3anlikdzagrk5.png

Szczęścia nie można kupić, ale można je sobie urodzić :)
  • borsuk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_k ja na wykresach się jeszcze nie znam. Dopiero to ogarniam więc nie pomogę niestety. Jednak trzymam kciuka aby owulacja była, tylko niezauważalna ;)

Foto_Anna to jutro będziemy czekały na wyniki w takim razie :)

Karissa lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Karissa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkiego najwspanialszego!
    I obyśmy wszystkie wkrótce doznały cudu, którego doświadczyć może tylko kobieta! :)

Ellasi lubi tę wiadomość

13.06.2015 - Nasz Wielki Dzień <3
    26.08.2016 - Mamy to! :) Do zobaczenia w maju! <3
    nzjd9n73gdw2fstu.png
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foto Anna,
    Trzymam kciuki za Twoją betę!

Ja dziś byłam u ginekologa- beta ok, ale muszę skontrolować jeszcze kilka razy żeby zobaczyć jak przyrasta.
    Dlatego trzymajcie też kciuki za moją betę :) pliss
    Dodatkowo dostałam luteinę dopochwowo bo mam niski progesteron (14) i mam ją brać 2x2 tab. No i oczywiście mam się oszczędzać i spokojnie żyć :) (hmm jak to zrobić? ;) )

Nastepną wizytę mam na 22.03 i jak będzie wszystko ok to już powinnam coś zobaczyć na usg :) Jak ja bym chciała żeby wszystko było ok!

Mam nadzieję że jakoś wytrzymam te 2 tygodnie- wiem że lekko nie będzie ale myślę że jak beta będzie ładnie przerastała to będzie mi znacznie łatwiej.

• borsuk Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi na pewno będzie piękny przyrost :) Ale oczywiście kciuki będę trzymała ;)

Ellasi lubi tę wiadomość

Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_k wrote:
    Cześć dziewczyny :) troche mnie nie bylo, bo jakoś odechcialo mi sie starać. Spojrzcie na moj wykres- prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Czekam na wyniki prolaktyny i progesteronu bo dzisiaj robiłam. Kolejne moje testowanie chyba w kwietniu? :(

Gratuluje wszystkim zafasolkowanym :))
    Ejjj to kto mi wysika prezent urodzinowy? :( ja nie uważam żadnego kwietnia, Ty mi jesteś winna dwie kreski w marcu i tej wersji się trzymajmy :)

Kciuki za wszystkie babeczki :D

Może któraś zapomniała w emocjach się nam tu pochwalić? Czekamy :)

preg.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elasi, czyli jeszcze nie było nic widać na usg? Dopytuję, bo sama jestem ciekawa, kiedy najszybciej można wykluczyć pozamaciczną..
    Trzymam mocno kciuki <3

Ellasi lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Ellasi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate,
    Niestety nic nie widać przy tak małej becie jak moja.
    Z doświadczenia wiem że dopiero przy becie 2000, czasem przy 1500 coś widać- wcześniej niestety nic :(
    Trzeba czekać i obserwować czy nic niepokojącego się nie dzieje.
    Widzę że Ty też masz przykre oświadczenie z cp- mega nieprzyjemna sprawa, psychika siada a i fizycznie jest to strasznie niebezpieczne.

Przez to moje doświadczenie strasznie się boję o to co teraz los mi da... bardzo liczę na szczęśliwe zakończenie ale głowa pracuje i różne myśli przychodzą do głowy.
    Muszę czekać, badać betę i liczyć na szczęśliwy los :)

• Ellasi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia a wiesz może jaka miałaś betę w tym 4-5 tygodniu?

Makowa_Panna lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Kate,
    Z doświadczenia wiem że dopiero przy becie 2000, czasem przy 1500 coś widać- wcześniej niestety nic :(
    Widzę że Ty też masz przykre oświadczenie z cp- mega nieprzyjemna sprawa, psychika siada a i fizycznie jest to strasznie niebezpieczne.

Przez to moje doświadczenie strasznie się boję o to co teraz los mi da... bardzo liczę na szczęśliwe zakończenie ale głowa pracuje i różne myśli przychodzą do głowy.

Bedzie szczesliwie! Na pewno! Chociaz wiem ze ciezko tak myslec :( ja jeszcze nie mam puki co testu + a juz mam obawy.. A co bedzie jak juz ujrze ||? Nawet nie chce myslec.
    Ale najwazniejsze bysmy sie nie zamartwialy! Musimy byc silne! Kropek na pewno zagniezdzil sie tam gdzie mial i za 8 msc bedziesz go tulic!

Ellasi lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Kate,

Aha, rozumiem.
    Na pewno będzie dobrze, nic sie nie martw! A wtedy miałaś jakieś objawy typu bóle, plamienia? Ja miałam i pewnie po tym bym poznała, że jest coś nie tak, gdybym znowu zobaczyła dwie kreski.
    Niestety rozumiem doskonale Twój strach i stres, sama pewnie będę mocno panikować. Boję się tego momentu, jak będę leżeć na fotelu u gina i czekać, aż mi powie, czy jest ciąża w macicy czy nie...
    Ściskam mocno <3

Ellasi lubi tę wiadomość

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ