MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyhttp://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e0e0d079a17.jpg
Dziewczyny dzięki za taką szybką odp.:* mam nadzieję że to ogarnęłam:D
Dziś byłam na becie i wynik już mam: 415,55, wizyta u gina za tydzień w środę.
A mąż się cieszy jak małe dziecko:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 18:55
kattalinna, Jagah, Ellasi, Morwa, Zuzia1, Karissa, Ania-nowa, bar, BitterSweetSymphony, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
miomao wrote:http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e0e0d079a17.jpg
Dziewczyny dzięki za taką szybką odp.:* mam nadzieję że to ogarnęłam:D
Dziś byłam na becie i wynik już mam: 415,55, wizyta u gina za tydzień w środę.
A mąż się cieszy jak małe dziecko:)miomao lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
nick nieaktualnyrosax3 wrote:piekny!!! Rosnijcie zdrowo! A ty nas tu zarazaj!
Trzymam kciuki i życzę spokojnego testowania;)
A tak dodam , ze mogę was zarazić przeziębieniem bo właśnie złapałam kilka dni temu (Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:00
-
Ellasi wrote:Miomao,
Śliczny test! Mega krechy, super beta!
Jeżeli mogę zapytać- kiedy miałaś owulację i om?
U mnie chyba jednak słabo to wygląda... kreska jaśniutka i beta niska
Ellasi lubi tę wiadomość
-
kattalinna wrote:ale Twoja beta wcale nie jest niska! chyba, że jakiś przecinek powinien być to mów od razu
kattalinna
Bez przecinka 118 (słownie: sto osiemnaście )
Sama nie wiem... Teraz mam zagwozdkę i tak siedzę i liczę:
Owulacja była najprawdopodobniej ok 22.02
Zagnieżdżenie ok 04.03 (było plamienie- myślałam, że @ nadchodzi, a to pewnie była implantacja)...
To może faktycznie nie jest tragicznie bo od zagnieżdżenia beta przyrasta. prawda? -
nick nieaktualnyEllasi wrote:Miomao,
Śliczny test! Mega krechy, super beta!
Jeżeli mogę zapytać- kiedy miałaś owulację i om?
U mnie chyba jednak słabo to wygląda... kreska jaśniutka i beta niska
Owulke miałam albo 14 albo 15 lutego tak wynikało z monitoringu. Przy cyklu 28 dni, więc wczoraj powinna być @, a tu takie wiadomosci:)
Nie masz sie co kierować wynikiem bety. Rozmawiałam z ginem dziś i On powiedział, że każda ma inny wynik, czasem niski, czasem bardzo wysoki jak jest np ciąża mnoga. Różnie bywa nie przejmuj sie na zapas.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:07
Ellasi lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny! Potrzebuje porady
Jakiś czas temu pisałam Wam moje wyniki badań - zanim jeszcze zinterpretowałam je z lekarzem. Ja uważałam jak również i wy że wynik TSH 3,440 uIU/ml (norma: 0,4-4,0 uIU/ml) jest za wysoki, szczególnie dla staraczki - lekarz stwierdził że jest ok. Później wynik prolaktyny 34,49 ng/ml (norma: 4,79 - 23,30 ng/ml) - stwierdził, że nie zwracać na to uwagi bo jest niewiele ponad norme i napewno nie jest powodem problemu. O Androstendion 3,66 ng/ml (norma: 0,30 - 3,30 ng/ml) - nawet nic nie wspomniał. Byłam u niego w 10dc więc zrobił usg zeby sprawdzić czy coś się pojawia, stwierdził że jest kiepsko. Prawdopodobnie mam cykle bezowulacyjne. Od przyszłego cyklu mam przepisany Clo i monitoring w 12/13 dc.
Ale wracając do badań myślicie, że powinnam na własną ręke zrobić jescze raz hormony tarczycy TSH, FT4, FT3 - sprawdzić wyniki i najwyżej udać się do endokrynologa?
Tak samo prolaktyna - powtórze badanie (biore Castagnus - podobno obniża) -
nick nieaktualnyAdziulka92 wrote:Dziewczyny! Potrzebuje porady
Jakiś czas temu pisałam Wam moje wyniki badań - zanim jeszcze zinterpretowałam je z lekarzem. Ja uważałam jak również i wy że wynik TSH 3,440 uIU/ml (norma: 0,4-4,0 uIU/ml) jest za wysoki, szczególnie dla staraczki - lekarz stwierdził że jest ok. Później wynik prolaktyny 34,49 ng/ml (norma: 4,79 - 23,30 ng/ml) - stwierdził, że nie zwracać na to uwagi bo jest niewiele ponad norme i napewno nie jest powodem problemu. O Androstendion 3,66 ng/ml (norma: 0,30 - 3,30 ng/ml) - nawet nic nie wspomniał. Byłam u niego w 10dc więc zrobił usg zeby sprawdzić czy coś się pojawia, stwierdził że jest kiepsko. Prawdopodobnie mam cykle bezowulacyjne. Od przyszłego cyklu mam przepisany Clo i monitoring w 12/13 dc.
Ale wracając do badań myślicie, że powinnam na własną ręke zrobić jescze raz hormony tarczycy TSH, FT4, FT3 - sprawdzić wyniki i najwyżej udać się do endokrynologa?
Tak samo prolaktyna - powtórze badanie (biore Castagnus - podobno obniża)
Nie znam się za bardzo, ale skoro prolaktyna jest podwyższona, a lekarz mówi żeby sie tym nie przejmować, to może warto skorzystac z porady innego lekarza. Ponowić badania i zobaczysz opinie kogos innego.
Uszy do góry;) -
Ellasi wrote:Dziewczyny,
Dzwoniłam do laboratorium żeby dowiedzieć się o wyniki
beta 118 chyba mało
Progesteron 14 też raczej szału nie ma
Co o tym myślicie?Ellasi lubi tę wiadomość
-
Morwa wrote:Adziulka92 zrób komplet tarczycowe i zmień lekarza ten jak widać niczym nie będzie zainteresowany, więc nic nie jest wart. Z takim doktorkiem traci się tylko niepotrzebnie czas. Kciuka za wyniki :*
Dziękuje:) Coraz bardziej zastanawiałam się nad zmianą lekarza i teraz już jestem przekonana.
A co do prolaktyny to wiem, że jest bardzo "czuła" - przed jej badaniem należy dobrze przespać całą noc i być jak najbardziej wyluzowanym. Ja w okresie akurat badań cierpiałam na dużą bezsenność i ogromny stres, płacz i wszystko w jednym - więc chyba tym bardziej powinnam badanie powtórzyć.