Forum Starając się - ogólne MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących
Odpowiedz

MARCOWE NOWALIJKI czyli pierwsza wisenna lista testujących

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2016, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wstawić zdjęcie?

  • rosax3 Autorytet
    Postów: 5932 4348

    Wysłany: 7 marca 2016, 18:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapodaj.net
    Na forum
    500x500
    Ostatni link bbcode

    l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ellasi Autorytet
    Postów: 544 230

    Wysłany: 7 marca 2016, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miomao,
    przez zapodaj.net
    Wybierasz Na Forum
    Wstawiasz zdjęcie
    zaznaczasz 500x500
    Na forum wstawiasz ostatni link

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2016, 18:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e0e0d079a17.jpg

    Dziewczyny dzięki za taką szybką odp.:* mam nadzieję że to ogarnęłam:D
    Dziś byłam na becie i wynik już mam: 415,55, wizyta u gina za tydzień w środę.
    A mąż się cieszy jak małe dziecko:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 18:55

    kattalinna, Jagah, Ellasi, Morwa, Zuzia1, Karissa, Ania-nowa, bar, BitterSweetSymphony, Marteczka93 lubią tę wiadomość

  • rosax3 Autorytet
    Postów: 5932 4348

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    miomao wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e0e0d079a17.jpg

    Dziewczyny dzięki za taką szybką odp.:* mam nadzieję że to ogarnęłam:D
    Dziś byłam na becie i wynik już mam: 415,55, wizyta u gina za tydzień w środę.
    A mąż się cieszy jak małe dziecko:)
    piekny!!! Rosnijcie zdrowo! A ty nas tu zarazaj!

    miomao lubi tę wiadomość

    l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    piekny!!! Rosnijcie zdrowo! A ty nas tu zarazaj!
    Oj jak bym mogła to Wszystkie bym was zaraziła ;)
    Trzymam kciuki i życzę spokojnego testowania;)
    A tak dodam , ze mogę was zarazić przeziębieniem bo właśnie złapałam kilka dni temu :((

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 19:00

  • Ellasi Autorytet
    Postów: 544 230

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miomao,
    Śliczny test! Mega krechy, super beta!
    Jeżeli mogę zapytać- kiedy miałaś owulację i om?

    U mnie chyba jednak słabo to wygląda... kreska jaśniutka i beta niska :(

    miomao lubi tę wiadomość

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8600 7391

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Miomao,
    Śliczny test! Mega krechy, super beta!
    Jeżeli mogę zapytać- kiedy miałaś owulację i om?

    U mnie chyba jednak słabo to wygląda... kreska jaśniutka i beta niska :(
    ale Twoja beta wcale nie jest niska! :) chyba, że jakiś przecinek powinien być to mów od razu ;)

    Ellasi lubi tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
  • Morwa Autorytet
    Postów: 14790 19980

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:27

    Ellasi, bar lubią tę wiadomość

  • Ellasi Autorytet
    Postów: 544 230

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    ale Twoja beta wcale nie jest niska! :) chyba, że jakiś przecinek powinien być to mów od razu ;)

    kattalinna :)
    Bez przecinka 118 (słownie: sto osiemnaście ;) )
    Sama nie wiem... Teraz mam zagwozdkę i tak siedzę i liczę:
    Owulacja była najprawdopodobniej ok 22.02
    Zagnieżdżenie ok 04.03 (było plamienie- myślałam, że @ nadchodzi, a to pewnie była implantacja)...
    To może faktycznie nie jest tragicznie bo od zagnieżdżenia beta przyrasta. prawda?

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8600 7391

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzycyfrowa to marzenie :) ale i tak ważniejszy jest jej przyrost, powtórz więc za dwa dni najlepiej

    Ellasi lubi tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
  • Ellasi Autorytet
    Postów: 544 230

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna,
    Dzięki!
    Uspokoiłaś mnie :)

    Jasne że powtórzę- w środę się wybieram na ponowne badanie :)

    Jestem po cp- panikuję! Dzięki za Waszą cierpliwość :)

  • kattalinna Autorytet
    Postów: 8600 7391

    Wysłany: 7 marca 2016, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwię się że panikujesz, każda z nas by tak reagowała. Trzymam kciuki za prawidłowy przyrost i umiejscowienie <3

    Ellasi lubi tę wiadomość

    zem3qps6in5tddof.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2016, 20:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Miomao,
    Śliczny test! Mega krechy, super beta!
    Jeżeli mogę zapytać- kiedy miałaś owulację i om?

    U mnie chyba jednak słabo to wygląda... kreska jaśniutka i beta niska :(

    Owulke miałam albo 14 albo 15 lutego tak wynikało z monitoringu. Przy cyklu 28 dni, więc wczoraj powinna być @, a tu takie wiadomosci:)
    Nie masz sie co kierować wynikiem bety. Rozmawiałam z ginem dziś i On powiedział, że każda ma inny wynik, czasem niski, czasem bardzo wysoki jak jest np ciąża mnoga. Różnie bywa nie przejmuj sie na zapas.;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:07

    Ellasi lubi tę wiadomość

  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 7 marca 2016, 20:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Potrzebuje porady :)
    Jakiś czas temu pisałam Wam moje wyniki badań - zanim jeszcze zinterpretowałam je z lekarzem. Ja uważałam jak również i wy że wynik TSH 3,440 uIU/ml (norma: 0,4-4,0 uIU/ml) jest za wysoki, szczególnie dla staraczki - lekarz stwierdził że jest ok. Później wynik prolaktyny 34,49 ng/ml (norma: 4,79 - 23,30 ng/ml) - stwierdził, że nie zwracać na to uwagi bo jest niewiele ponad norme i napewno nie jest powodem problemu. O Androstendion 3,66 ng/ml (norma: 0,30 - 3,30 ng/ml) - nawet nic nie wspomniał. Byłam u niego w 10dc więc zrobił usg zeby sprawdzić czy coś się pojawia, stwierdził że jest kiepsko. Prawdopodobnie mam cykle bezowulacyjne. Od przyszłego cyklu mam przepisany Clo i monitoring w 12/13 dc.

    Ale wracając do badań myślicie, że powinnam na własną ręke zrobić jescze raz hormony tarczycy TSH, FT4, FT3 - sprawdzić wyniki i najwyżej udać się do endokrynologa?
    Tak samo prolaktyna - powtórze badanie (biore Castagnus - podobno obniża)

    7v8rvfxm9g809w25.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 7 marca 2016, 20:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adziulka92 wrote:
    Dziewczyny! Potrzebuje porady :)
    Jakiś czas temu pisałam Wam moje wyniki badań - zanim jeszcze zinterpretowałam je z lekarzem. Ja uważałam jak również i wy że wynik TSH 3,440 uIU/ml (norma: 0,4-4,0 uIU/ml) jest za wysoki, szczególnie dla staraczki - lekarz stwierdził że jest ok. Później wynik prolaktyny 34,49 ng/ml (norma: 4,79 - 23,30 ng/ml) - stwierdził, że nie zwracać na to uwagi bo jest niewiele ponad norme i napewno nie jest powodem problemu. O Androstendion 3,66 ng/ml (norma: 0,30 - 3,30 ng/ml) - nawet nic nie wspomniał. Byłam u niego w 10dc więc zrobił usg zeby sprawdzić czy coś się pojawia, stwierdził że jest kiepsko. Prawdopodobnie mam cykle bezowulacyjne. Od przyszłego cyklu mam przepisany Clo i monitoring w 12/13 dc.

    Ale wracając do badań myślicie, że powinnam na własną ręke zrobić jescze raz hormony tarczycy TSH, FT4, FT3 - sprawdzić wyniki i najwyżej udać się do endokrynologa?
    Tak samo prolaktyna - powtórze badanie (biore Castagnus - podobno obniża)

    Nie znam się za bardzo, ale skoro prolaktyna jest podwyższona, a lekarz mówi żeby sie tym nie przejmować, to może warto skorzystac z porady innego lekarza. Ponowić badania i zobaczysz opinie kogos innego.
    Uszy do góry;)

  • Margaretka89 Autorytet
    Postów: 1922 1713

    Wysłany: 7 marca 2016, 20:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że owocny marzec :D :D Już 4 ordery i tylko 3 pomidory :D Mam nadzieje że dla mnie też będzie marzec szczęśliwy ;)

    Ellasi, miomao, Ania-nowa lubią tę wiadomość

  • Morwa Autorytet
    Postów: 14790 19980

    Wysłany: 7 marca 2016, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 10:27

  • borsuk Autorytet
    Postów: 1073 1117

    Wysłany: 7 marca 2016, 20:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellasi wrote:
    Dziewczyny,
    Dzwoniłam do laboratorium żeby dowiedzieć się o wyniki
    beta 118 chyba mało :(
    Progesteron 14 też raczej szału nie ma :(

    Co o tym myślicie?
    Nie za bardzo się znam ale z tego co wyczytałam to wynik jest super :)

    Ellasi lubi tę wiadomość

    Mama cudownego Wojtka (10.03.2017 <3)
    mhsvj44jj2ebmsak.png
    Strata w 11tc- poronienie zatrzymane 2.04.19😪
  • Adziulka92 Przyjaciółka
    Postów: 147 35

    Wysłany: 7 marca 2016, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Adziulka92 zrób komplet tarczycowe i zmień lekarza ten jak widać niczym nie będzie zainteresowany, więc nic nie jest wart. Z takim doktorkiem traci się tylko niepotrzebnie czas. Kciuka za wyniki :*


    Dziękuje:) Coraz bardziej zastanawiałam się nad zmianą lekarza i teraz już jestem przekonana.
    A co do prolaktyny to wiem, że jest bardzo "czuła" - przed jej badaniem należy dobrze przespać całą noc i być jak najbardziej wyluzowanym. Ja w okresie akurat badań cierpiałam na dużą bezsenność i ogromny stres, płacz i wszystko w jednym - więc chyba tym bardziej powinnam badanie powtórzyć.

    7v8rvfxm9g809w25.png
‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego