Marcowe Starania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnydzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:Odstawię ostawię z tą luteina tez mam niezłą historię wyobraźcie sobie że ja ją dostałam na uregulowanie tych moich braków cykli i miałam wogóle nie sprawdzać kiedy mam owu tylko przez 3 najbliższe cykle brać ją od 14dc przez 10 dni. Wszystko po to żeby organizm przywołać do porządku. A kupiłam ten mikroskop owulacyjny no i chciałam sprawdziś jak to wogóle działa bez nadzieji że wogóle trasię w owulację bo powinna być później niż 14 dc więc przy luteinie bym jej juz nie zaobserwowała. A tu niespodzianka owulacja padła idealnie:)
hehe teraz bedziesz z bliska oglądac owulkę haha
hehe dokładnie teraz przyjrzę się jej z bliska. Tak na marginesie fajne to urządenie i bardziej komfortowe niż te sikane testy. Malutka szminka miesci się wszedzie i nie trzeba latać do toalety dla mnie rewelacja. Do tego mozna sobie spokojnie codziennie dla proównania zroić zdjęcie tego co wyszło ja robiłam jak zaczęłam zauważać oznaki okresu płodnego:)
inwestycja sie opłaca:)zwróci ci sie,bo to co by poszło na leki juz nie pójdzie:) -
nick nieaktualny
-
skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:Odstawię ostawię z tą luteina tez mam niezłą historię wyobraźcie sobie że ja ją dostałam na uregulowanie tych moich braków cykli i miałam wogóle nie sprawdzać kiedy mam owu tylko przez 3 najbliższe cykle brać ją od 14dc przez 10 dni. Wszystko po to żeby organizm przywołać do porządku. A kupiłam ten mikroskop owulacyjny no i chciałam sprawdziś jak to wogóle działa bez nadzieji że wogóle trasię w owulację bo powinna być później niż 14 dc więc przy luteinie bym jej juz nie zaobserwowała. A tu niespodzianka owulacja padła idealnie:)
hehe dokładnie teraz przyjrzę się jej z bliska. Tak na marginesie fajne to urządenie i bardziej komfortowe niż te sikane testy. Malutka szminka miesci się wszedzie i nie trzeba latać do toalety dla mnie rewelacja. Do tego mozna sobie spokojnie codziennie dla proównania zroić zdjęcie tego co wyszło ja robiłam jak zaczęłam zauważać oznaki okresu płodnego:)
inwestycja sie opłaca:)zwróci ci sie,bo to co by poszło na leki juz nie pójdzie:)
No tak w tym cyklu nie pójdzie zobaczymy co przyniesie następny. Mam nadzieję że to wszystko sie wyreguluje i wkońcu się uda. Bo robiłam właśnie w ostatnim cyklu jak nie miałam okresu od grudnia do końca lutego badanie na prolaktynę wyszła w normie i TSH też w normie moja gin była aż w szoku wyniki dobre a okresu brak. Dlatego ten endokrynolog.2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
nick nieaktualnydzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:Odstawię ostawię z tą luteina tez mam niezłą historię wyobraźcie sobie że ja ją dostałam na uregulowanie tych moich braków cykli i miałam wogóle nie sprawdzać kiedy mam owu tylko przez 3 najbliższe cykle brać ją od 14dc przez 10 dni. Wszystko po to żeby organizm przywołać do porządku. A kupiłam ten mikroskop owulacyjny no i chciałam sprawdziś jak to wogóle działa bez nadzieji że wogóle trasię w owulację bo powinna być później niż 14 dc więc przy luteinie bym jej juz nie zaobserwowała. A tu niespodzianka owulacja padła idealnie:)
inwestycja sie opłaca:)zwróci ci sie,bo to co by poszło na leki juz nie pójdzie:)
No tak w tym cyklu nie pójdzie zobaczymy co przyniesie następny. Mam nadzieję że to wszystko sie wyreguluje i wkońcu się uda. Bo robiłam właśnie w ostatnim cyklu jak nie miałam okresu od grudnia do końca lutego badanie na prolaktynę wyszła w normie i TSH też w normie moja gin była aż w szoku wyniki dobre a okresu brak. Dlatego ten endokrynolog.
zobaczysz wsadzi ci hormony:(bedziesz musiała odpuscić jak dobrze pamietam 3cykle,ale za to masz juz wieksze szanse ze zajdziesz bo po hormonach owulka wraca jak burza:) -
nick nieaktualnyskrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:Odstawię ostawię z tą luteina tez mam niezłą historię wyobraźcie sobie że ja ją dostałam na uregulowanie tych moich braków cykli i miałam wogóle nie sprawdzać kiedy mam owu tylko przez 3 najbliższe cykle brać ją od 14dc przez 10 dni. Wszystko po to żeby organizm przywołać do porządku. A kupiłam ten mikroskop owulacyjny no i chciałam sprawdziś jak to wogóle działa bez nadzieji że wogóle trasię w owulację bo powinna być później niż 14 dc więc przy luteinie bym jej juz nie zaobserwowała. A tu niespodzianka owulacja padła idealnie:)
No tak w tym cyklu nie pójdzie zobaczymy co przyniesie następny. Mam nadzieję że to wszystko sie wyreguluje i wkońcu się uda. Bo robiłam właśnie w ostatnim cyklu jak nie miałam okresu od grudnia do końca lutego badanie na prolaktynę wyszła w normie i TSH też w normie moja gin była aż w szoku wyniki dobre a okresu brak. Dlatego ten endokrynolog.
zobaczysz wsadzi ci hormony:(bedziesz musiała odpuscić jak dobrze pamietam 3cykle,ale za to masz juz wieksze szanse ze zajdziesz bo po hormonach owulka wraca jak burza:)
aha i jak pójdziesz do endo wez swoje wyszystkie wyniki hormony,krew,mocz...co tam masz jeszcze -
skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:Odstawię ostawię z tą luteina tez mam niezłą historię wyobraźcie sobie że ja ją dostałam na uregulowanie tych moich braków cykli i miałam wogóle nie sprawdzać kiedy mam owu tylko przez 3 najbliższe cykle brać ją od 14dc przez 10 dni. Wszystko po to żeby organizm przywołać do porządku. A kupiłam ten mikroskop owulacyjny no i chciałam sprawdziś jak to wogóle działa bez nadzieji że wogóle trasię w owulację bo powinna być później niż 14 dc więc przy luteinie bym jej juz nie zaobserwowała. A tu niespodzianka owulacja padła idealnie:)
zobaczysz wsadzi ci hormony:(bedziesz musiała odpuscić jak dobrze pamietam 3cykle,ale za to masz juz wieksze szanse ze zajdziesz bo po hormonach owulka wraca jak burza:)
Moejmy taka nadzieję że wróci Ja tez się juz z wami żegnam bo coś spiaca jestem ;(2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
nick nieaktualnydzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:skrzat84 wrote:dzastina2005 wrote:Odstawię ostawię z tą luteina tez mam niezłą historię wyobraźcie sobie że ja ją dostałam na uregulowanie tych moich braków cykli i miałam wogóle nie sprawdzać kiedy mam owu tylko przez 3 najbliższe cykle brać ją od 14dc przez 10 dni. Wszystko po to żeby organizm przywołać do porządku. A kupiłam ten mikroskop owulacyjny no i chciałam sprawdziś jak to wogóle działa bez nadzieji że wogóle trasię w owulację bo powinna być później niż 14 dc więc przy luteinie bym jej juz nie zaobserwowała. A tu niespodzianka owulacja padła idealnie:)
Moejmy taka nadzieję że wróci Ja tez się juz z wami żegnam bo coś spiaca jestem ;(
wiec dobranoc:)ja ide szykować mojemu żarło hihii -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymam do Was pytanko - pisałam w innym watku ale tam nikogo nie ma ;\ jestem w 14dc od dziś zaczełam swoją przygode z wykresem czy moge już mierzyć temp. od połowy cyklu mimo, że prawdopodobnie owu już była ? ma to sens, czy lepiej poczekać do kwiettniowego cyklu ... ? i jeszcze jedno - jak skończy misie wykresik marcowy ze tak powiem - pojawi się nowy ? czy jest to juz odpłatne ...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymaximka84 wrote:mam do Was pytanko - pisałam w innym watku ale tam nikogo nie ma ;\ jestem w 14dc od dziś zaczełam swoją przygode z wykresem czy moge już mierzyć temp. od połowy cyklu mimo, że prawdopodobnie owu już była ? ma to sens, czy lepiej poczekać do kwiettniowego cyklu ... ? i jeszcze jedno - jak skończy misie wykresik marcowy ze tak powiem - pojawi się nowy ? czy jest to juz odpłatne ...
zacznij od kwietnia zapisywac !!!pojawi sie na nastepny miesiąc za freemaximka84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyskrzat84 wrote:maximka84 wrote:Skrzacie nadal sie zastanawiam nad dzisiejszym bzyk bzyk podbrzusze mnie pobolewa i pod wieczór jakby trochę białego sluzu , rano nie było żadnego.
wskakuj na starego i bzyku bzyku...
hhahahahahaahahahahahahaha jeszcze jest w pracy, wraca dopiero ok. 22giej