Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie
Odpowiedz

Marcowe testowanie

Oceń ten wątek:
  • Anulka0407 Autorytet
    Postów: 649 541

    Wysłany: 8 marca 2017, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z @ tulę :(
    Doma, Aria tak mi przykro...ale jeszcze jest nadzieja, nie poddawajcie się!

    Ja bardzo nie śmiało ale zaczynam rozsiewać takie małe wiruski... Niech bociany przyniosą Wam upragnione dzieciątka :)
    23vb7zo.gif

    kate88:), Lady Savage, Jedna_z_Wielu, sloneczkowa mama, anciaa, aciulka, Kat83, Nadia83, SusannaDean, Sabinkak, Gigi lubią tę wiadomość

    Mama 3 dziewczynek: Iza 15 lat, Iga 12 lat i Maja
    Maja ur.31.10.2017r (CC)waga: 3150g dł:53cm
    201710314965.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ja mam takie nurtujące mnie pytanie. Czy niskie ciśnienie może mieć wpływ na zajście w ciążę? Ostatnio mierzę sobie ciśnienie i wczoraj np miałam 93/55 a dzisiaj 100/58 zawsze miałam książkowe ...

  • AnaR Autorytet
    Postów: 445 512

    Wysłany: 8 marca 2017, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wgl dziwny ten wykres. Nigdy tak nie mialam

    geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • Lady Savage Autorytet
    Postów: 10105 7869

    Wysłany: 8 marca 2017, 14:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja po wizycie u gina, ta mi sie podoba :) ale w tym cyklu nie mam co liczyc, na zadnym jajniku nic nie rosnie, ale ja tu juz widzialam takie cuda ze bez owu byla ciaza, licze na taki cud, jednakze po nacisnieciu sutka lecialo mleko, skierowala mnie na badania FSH, LH, EZ, PRC nie mam pojecia co to sa za badania, kazala je zrobic w 5dc

    3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 20 dc już jestem po owu seksu nie było dzisiejsze testy owu negatywne a brzuch boli. Ciekawe czemu

  • aciulka Autorytet
    Postów: 362 262

    Wysłany: 8 marca 2017, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No ja po wizycie u gina, ta mi sie podoba :) ale w tym cyklu nie mam co liczyc, na zadnym jajniku nic nie rosnie, ale ja tu juz widzialam takie cuda ze bez owu byla ciaza, licze na taki cud, jednakze po nacisnieciu sutka lecialo mleko, skierowala mnie na badania FSH, LH, EZ, PRC nie mam pojecia co to sa za badania, kazala je zrobic w 5dc
    U mnie cykl monitorowany trzy razy przed owulacją. Niby kilka pęcherzyków było na pierwszej wizycie, ale nie duże i nie rosły. W 27 dc beta ponad 90. A teraz biega mi tu taki mały cud i rozrabia :-)
    Tak że głowa do góry kochana. Trzymam kciuki za ten CUD <3

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 16:36

    Karma88, Lady Savage, Meginka lubią tę wiadomość

    Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • Majzu Ekspertka
    Postów: 175 83

    Wysłany: 8 marca 2017, 17:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie rozumiem tych testów owu - wogle sie nie pokrywają z temperatura .
    w 9dc-10 dc były pozytywne - a ovu nie bierze ich wogle pod uwage i uznał ze ovu była w 13 dc ... nic nie rozumiem . moze ktos zerknac na moj wykres i wypowiedziec sie ? ;)

    II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 17:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    No ja po wizycie u gina, ta mi sie podoba :) ale w tym cyklu nie mam co liczyc, na zadnym jajniku nic nie rosnie, ale ja tu juz widzialam takie cuda ze bez owu byla ciaza, licze na taki cud, jednakze po nacisnieciu sutka lecialo mleko, skierowala mnie na badania FSH, LH, EZ, PRC nie mam pojecia co to sa za badania, kazala je zrobic w 5dc
    A to noe klopot z prolaktyna??

  • CarPer Autorytet
    Postów: 1369 451

    Wysłany: 8 marca 2017, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majzu wrote:
    ja nie rozumiem tych testów owu - wogle sie nie pokrywają z temperatura .
    w 9dc-10 dc były pozytywne - a ovu nie bierze ich wogle pod uwage i uznał ze ovu była w 13 dc ... nic nie rozumiem . moze ktos zerknac na moj wykres i wypowiedziec sie ? ;)

    Po pozytywnym tescie owu moze wystapic od 12-48 h pozniej czyli 13 uznalabym jeszcze za mozliwy... wszytsko zalezy od wieku I jakosc komorki... mlodszé zdrowsze i silniejsze przeżyją dluzej.

    Poza tym temperatura tez potwierdziła...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 18:31

    w57vrjjg24io0u2h.png
  • CarPer Autorytet
    Postów: 1369 451

    Wysłany: 8 marca 2017, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaR wrote:
    U mnie wgl dziwny ten wykres. Nigdy tak nie mialam


    Moze to spadek na implantację :)...

    w57vrjjg24io0u2h.png
  • e.wela Autorytet
    Postów: 864 470

    Wysłany: 8 marca 2017, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:16

  • aciulka Autorytet
    Postów: 362 262

    Wysłany: 8 marca 2017, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka jak druga beta??

    Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 8 marca 2017, 19:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, puk witam :)
    Można ??
    Pisałam już na innym wątku, ale i tu napiszę.

    Po miesiącu brania euthyrox 25 i bromergon zrobiłam kontrolnie badania jak lekarz zalecił.
    TSH - 5.300 ( norma 0.3 - 3.94 ) -> Miesiąc temu było 5,170
    PRL - 115.2 ( norma 83 - 622 )

    Co Wy na to??
    Wiem, że tsh powinno być mniejsze przy staraniach, w ogóle jest szansa na dziecko przy takiej?? I co sądzicie o prolaktynie, jest szansa z taką zajść, bo nie wiem czy są jakieś normy odnośnie starania się (tak jak z tsh, bo normy dla starających są inne niż ogólnie) ?? Czy sobie odpuścić do momentu unormowania??

    Pozdrawiam :) Wszystkiego naj z okazji dnia kobiet :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2017, 19:52

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • AnaR Autorytet
    Postów: 445 512

    Wysłany: 8 marca 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CarPer wrote:
    Moze to spadek na implantację :)...
    Az taki? Grubo poniżej średniej?? Watpie

    geeky-2017-12-21.jpg
    nzjdqqmzsy5sbehi.png
    Uleczka 29.01.2016
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 marca 2017, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Puk, puk witam :)
    Można ??
    Pisałam już na innym wątku, ale i tu napiszę.

    Po miesiącu brania euthyrox 25 i bromergon zrobiłam kontrolnie badania jak lekarz zalecił.
    TSH - 5.300 ( norma 0.3 - 3.94 )
    > Miesiąc temu było 5,170
    PRL - 115.2 ( norma 83 - 622 )

    Co Wy na to??
    Wiem, że tsh powinno być mniejsze przy staraniach, w ogóle jest szansa na dziecko przy takiej?? I co sądzicie o prolaktynie, jest szansa z taką zajść, bo nie wiem czy są jakieś normy odnośnie starania się (tak jak z tsh, bo normy dla starających są inne niż ogólnie) ?? Czy sobie odpuścić do momentu unormowania??

    Pozdrawiam :) Wszystkiego naj z okazji dnia kobiet :D
    Witaj. Powiem Ci że duże to tsh... ja mam 1.99 niby w normie ale piszą że do starań i tak duże. Niestety Ci nie pomogę. Z tego co czytałam najlepiej 0,4-0,6 :(

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2064 1430

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    sloneczkowa mama wrote:
    Witaj. Powiem Ci że duże to tsh... ja mam 1.99 niby w normie ale piszą że do starań i tak duże. Niestety Ci nie pomogę. Z tego co czytałam najlepiej 0,4-0,6 :(

    Dzięki za odp.
    Podzielone są zdania widzę. Dużo sie trzyma i mój lekarz mówił, że 1 najlepsze, no cóż....

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Majzu Ekspertka
    Postów: 175 83

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    carper ,Ewela dziękujęza odowiedż .:)

    II cykl starań... Zielony :)
    xnw4ugpjwghcrvs8.png
  • Sabinkak Autorytet
    Postów: 507 432

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)
    Mogę przyłączyć? Marzec to mój 5cs, testuję, o ile @ nie zaskoczy wcześniej 23 marca :)
    Odpowiadając na pytanie jedna z wielu : prolaktynę masz piękną, nie podałaś jaka miałaś przed bromkiem, ale to na dolna granicę wygląda. Tez walczyłam z hiperprolaktynemią i u mnie bromek nie dał rady, dopiero Dostinex pomógł. PRL wpływa bardzo na płodność, przy podwyższonej często cykle są bezowulacyjne, dla tego przed staraniami trzeba zbić. Poza tym często powoduje zaburzenia progesteronu ( w zeszłym miesiącu przeszłam CB i prawdopodobnie to właśnie przez progesteron, łatwo nad tym zapanować, trzeba zrobic badanie progesteronu dwa razy w 7 i 9-10 dpo i w razie czego brać luteinę)
    Jeśli chodzi o tsh moja endokrynolog mówi, ze do starań optymalne jest około 1, ale przy leczonej niedoczynnosci i stałym kontrolowaniu podwyższone ale w granicach normy nie stanowi zagrożenia. Ważniejsze są ft3 i ft4. Tsh podobnie jak prolaktyna ulega szybkim wahaniom i np stres może powodować błędny wynik.
    Mam nadzieję że trochę pomogłam :)
    Jak byś miała więcej pytań to śmiało pisz :) akurat o tych dwóch hormonach trochę wiem bo walczę od dłuższego czasu :)

    ca5c089614.png

    morfologia nasienia 0% :(

    październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
  • e.wela Autorytet
    Postów: 864 470

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2019, 23:16

    Sabinkak, anciaa, Dag_Mara, moniczko, wszamanka, Lady Savage, miśka1987, aria40, anusiak5, aciulka, kaka470, Gigi, Kat83, Anulka0407, CarPer lubią tę wiadomość

  • Sabinkak Autorytet
    Postów: 507 432

    Wysłany: 8 marca 2017, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!
    to nie wyglada jak chyba a jak piękna druga krecha :))))))

    e.wela lubi tę wiadomość

    ca5c089614.png

    morfologia nasienia 0% :(

    październik - startujemy z ivf :)
    18.10 - punkcja, mamy 7 jajeczek
    Tylko 2 zarodeczki :( od 20 października z mamusią :)
    28.10 piękne dwie kreseczki :)
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego