Forum Starając się - ogólne MARCOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

MARCOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 27 marca 2018, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Tak tu na ovu ale inny watek
    Serio? W życiu bym nie pomyślała, że tu takie rzeczy się dzieją :/
    To dobrze, że nie śledzę innych wątków

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 27 marca 2018, 22:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys nie przejmuj się :-* tutaj wszystkim hormony buzują :-P heh czekamy na pozytywne wieści :-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • patylka Przyjaciółka
    Postów: 112 29

    Wysłany: 27 marca 2018, 22:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dzieją się, początkowo też byłam na dziale „w oczekiwaniu na testowanie” na marcowym testowaniu i tak działy się cuda, w międzyczasie padło stwierdzenie, że to w sumie wątek zamknięty, udzielało się tam kilka dziewczyn w większości, miedzy słowami, że nowych nie przyjmują. Nie spodobało mi się to i jestem tutaj :-)
    Też rzadko się udzielam, ale czytam na bierząco i kibicuje wszystkim dziewczynom, gdyż co innego mamy robić ;-) taka dola :-) łączy Nas jeden cel

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    Luty 2017 spermiogram 3 mln
    Kwiecień usunięcie żylaków powrózka
    10.06.2017 sonohsg -jajowody niedrożne
    13.06.2017 hydrotubacja
    13.11.2017 hsg jajowody drożne
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 27 marca 2018, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również czytam różne wątki ale tylko tu się udzielam :) wiadomo różne się ma humory raz lepiej raz gorzej ,można mieć inne zdania lecz nie zdążyło się by tu ktoś na kogoś "naskakiwal" A jakoś raźniej w grupie gdzie każda ma te same pragnienia zobaczyć dwie kreseczki :*

    agniecha2101 lubi tę wiadomość

    15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Szczesliwa88 Koleżanka
    Postów: 31 34

    Wysłany: 27 marca 2018, 22:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    Mam wyniki...dziewczyny prolaktyne w 3dc mam 48,08ng/ml a norma jerst do 23,30ng/ml.

    Biorąc po uwagę, że miałam wczoraj tragiczny dzień pod względem emocjonalnym (okres+mama moja trafiła do szpitala). Ale czy aż tak skoczyłaby? Ktoś coś?:(


    Uważam że i tak wysoki ni endokrynolog nie ginekolog powiedziałam że fakt stres ma.znaczenie ale nie aż tak późna norma. Miałam w jednym cyklu 45 miesiąc później 54 gdzie stresów nie było aż tak. Endo przepisał mi Btomergon po czym w drugim miesiącu jak spadło do 8 prolaktyna zafasolkowalam. Pamiętaj że różnie możesz ten lek przyjąć bo opinie są naprawdę rozne na.mnie ten lek w ogóle nie dzialal znaczy nie miałam żadnych skutków ubocznych. Uwierz mi że tylko w tej prolkatynie może być u Ciebie problem bo możesz miec regularne cykle i wszytsko może być oki ale pecherzyki nie pękają i nie ma owulacji. :) Będzie dobrze trzymam kciuki :)

  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 27 marca 2018, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88 wrote:
    Uważam że i tak wysoki ni endokrynolog nie ginekolog powiedziałam że fakt stres ma.znaczenie ale nie aż tak późna norma. Miałam w jednym cyklu 45 miesiąc później 54 gdzie stresów nie było aż tak. Endo przepisał mi Btomergon po czym w drugim miesiącu jak spadło do 8 prolaktyna zafasolkowalam. Pamiętaj że różnie możesz ten lek przyjąć bo opinie są naprawdę rozne na.mnie ten lek w ogóle nie dzialal znaczy nie miałam żadnych skutków ubocznych. Uwierz mi że tylko w tej prolkatynie może być u Ciebie problem bo możesz miec regularne cykle i wszytsko może być oki ale pecherzyki nie pękają i nie ma owulacji. :) Będzie dobrze trzymam kciuki :)

    dziękuję Ci za pocieszenie Szczęśliwa88:) Naprawdę ufam w to że to jest problem prolaktyny. Oczywiscie nie wyrokuję bo czekam aż lekarz weźnie i postawi diagnozę. Na szczęscie udało mi się trafić wreszcie na ginekologa który ruszył z jakąś strategią. Czekam jeszcze na wyniki androgenów (10dni laboratorium ma na to) i z kompletem idę na wizytę w 19dc. Zobaczymy czy będe po owu a może pęcherzyk będzie zapadnięty. Miałam już tak dwa razy, że ginekolodzy dwaj różni w dwóch cyklach mówili, że pęcherzyk 26mm przerośnięty. Więc jak teraz zbieram to do kupy to by miało sens. Też myślę, że jednodniowy stres aż tak nie podnosi prolaktyny. Gdyby tak było to nikt nie miałby owulacji. Jeszcze raz dziękuję Tobie i każdej dziewczynie tu obecnej za dobre słowo. Jesteście fajowskie i cały czas Was czytam. Myślę, że jak zbiorę trochę doświadczenia w badaniach leczeniu itd to będę mogła się dzielić wiedzą:) Miłego wieczorku wszystkim!

    Dominisia883, MałaMi90 lubią tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 28 marca 2018, 06:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh i do mnie przyszła wredota ... to chyba najdłuższy cykl w moim życiu... i ten test zrobił mnie w konia ... któraś juz z was jest na kwietniowkach?
    Dni płodne wypadają mi od 7 kwietnia akurat ten wypadajaeekend co maz wyjeżdża. Ale za to wróci blisko owulacji także może uda się go przy atakować :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca 2018, 06:31

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • Szczesliwa88 Koleżanka
    Postów: 31 34

    Wysłany: 28 marca 2018, 07:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    dziękuję Ci za pocieszenie Szczęśliwa88:) Naprawdę ufam w to że to jest problem prolaktyny. Oczywiscie nie wyrokuję bo czekam aż lekarz weźnie i postawi diagnozę. Na szczęscie udało mi się trafić wreszcie na ginekologa który ruszył z jakąś strategią. Czekam jeszcze na wyniki androgenów (10dni laboratorium ma na to) i z kompletem idę na wizytę w 19dc. Zobaczymy czy będe po owu a może pęcherzyk będzie zapadnięty. Miałam już tak dwa razy, że ginekolodzy dwaj różni w dwóch cyklach mówili, że pęcherzyk 26mm przerośnięty. Więc jak teraz zbieram to do kupy to by miało sens. Też myślę, że jednodniowy stres aż tak nie podnosi prolaktyny. Gdyby tak było to nikt nie miałby owulacji. Jeszcze raz dziękuję Tobie i każdej dziewczynie tu obecnej za dobre słowo. Jesteście fajowskie i cały czas Was czytam. Myślę, że jak zbiorę trochę doświadczenia w badaniach leczeniu itd to będę mogła się dzielić wiedzą:) Miłego wieczorku wszystkim!


    Ja cykl przed cyklem szczęśliwym wyladowalam w szpitalu bo dostałam wczesnego o tydzień krwawienia jak się okazało później to mieisaczka. Ale na usg wychodził pęcherzyk więc podejrzewali ciążę potem ciążę pozamaciczna potem inne rzeczy. Okazało się że pęcherzyk Przerośl i mi nie pękł. Nic z tym nie zrobiłam procz tego że w zbliżającą się owulację poszłam na usg gdzie lekarka mówi że mam macicę po lewej stronie nic nie widzi zednaj owulacji po czym stwierdziła że pewnie mam zrosty i jajowod niedrozne wie. Załamka. Na drugi dzień poszłam znowu na usg i pani radiolog nawet nie ginekolog mówi ma pani wszytsko oki lewy jajnik fakt dominujący i pe herzym 20mm. Mówi tylko działać :) i zadzialalismy groszka :)

    Klaudys przykro mi ale nie poddawaj się :*

    MałaMi90, pumka1990 lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa88 Koleżanka
    Postów: 31 34

    Wysłany: 28 marca 2018, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze w tej Polsce to to że trzeba mieć zdrowie żeby chorować:(

    Ja tylko ginekologów obskoczylam a każdy tylko jedno proszę się starać gdybym nie wymusiła tej prolaktyny do dziś by nic nie było

    Dziewczyny moze się orientujecie bo odebrałam wyniki TSH i mam wysokie bo 4.2 bardzo to zagraża dziecku bo kolejna wizyta dopiero 4 kwietnia

    Blondas_29 lubi tę wiadomość

  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 marca 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    9/10dpo :D z mężem widzimy cień chociaż zdjęcie tego nie oddaje :P test powtórzę w sobotę :P oczywiście ciekawość zwyciężyła :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/350a148fd6a5.jpg

    Katti, inaa, usia89, Pati88, agniecha2101, patylka, patkaaxx90, Multiwitamina, ams, pumka1990, Kuzmoni lubią tę wiadomość

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Ineczka Autorytet
    Postów: 2954 1174

    Wysłany: 28 marca 2018, 07:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati88 wrote:
    dziękuję Ci za pocieszenie Szczęśliwa88:) Naprawdę ufam w to że to jest problem prolaktyny. Oczywiscie nie wyrokuję bo czekam aż lekarz weźnie i postawi diagnozę. Na szczęscie udało mi się trafić wreszcie na ginekologa który ruszył z jakąś strategią. Czekam jeszcze na wyniki androgenów (10dni laboratorium ma na to) i z kompletem idę na wizytę w 19dc. Zobaczymy czy będe po owu a może pęcherzyk będzie zapadnięty. Miałam już tak dwa razy, że ginekolodzy dwaj różni w dwóch cyklach mówili, że pęcherzyk 26mm przerośnięty. Więc jak teraz zbieram to do kupy to by miało sens. Też myślę, że jednodniowy stres aż tak nie podnosi prolaktyny. Gdyby tak było to nikt nie miałby owulacji. Jeszcze raz dziękuję Tobie i każdej dziewczynie tu obecnej za dobre słowo. Jesteście fajowskie i cały czas Was czytam. Myślę, że jak zbiorę trochę doświadczenia w badaniach leczeniu itd to będę mogła się dzielić wiedzą:) Miłego wieczorku wszystkim!
    Co do owulacji nie zawsze wysoka prolaktyna ja blokuje ja miałam z tego co pamietam koło 44 a owulacja była.Wazn,E ze idziesz do lekarza ja dostałam Norplorac bo bałam się złego samopoczucia po bromku a w pracy nie mogłam sobie na to pozwolić.Jak zaszłam w ciąże zmieniła mi na bromka i średnio się czułam, ale to możemy być kwestia dupka,którego brałam i porannych mdłości :) PRL szybko idzie ogarnąć kciuki :)

    Pati88 lubi tę wiadomość

    v5abi09kg49ph79h.png
    30 lat Euthyrox 25,Mama aktiv premium,jodid
    https://bellybestfriend.pl/pamiętnik/zielona-staraczka-pozniej-ciezarowka-przez-9-miesiecy,2959.html
    beta 25.10/229, 27.10/488, 30.10/1615
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    9/10dpo :D z mężem widzimy cień chociaż zdjęcie tego nie oddaje :P test powtórzę w sobotę :P oczywiście ciekawość zwyciężyła :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/350a148fd6a5.jpg
    jak nie widac jak widac na zdjeciu <3

    Tekana, agniecha2101, ams lubią tę wiadomość

  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    9/10dpo :D z mężem widzimy cień chociaż zdjęcie tego nie oddaje :P test powtórzę w sobotę :P oczywiście ciekawość zwyciężyła :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/350a148fd6a5.jpg
    Ja widzę :* jejku !

    Katti, Tekana lubią tę wiadomość

    LISTA STARACZEK

  • OlivkowaMama Autorytet
    Postów: 930 1212

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    9/10dpo :D z mężem widzimy cień chociaż zdjęcie tego nie oddaje :P test powtórzę w sobotę :P oczywiście ciekawość zwyciężyła :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/350a148fd6a5.jpg
    Też widzę! Oby ładnie ciemniala :)

    Katti, Tekana lubią tę wiadomość

    33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
    mhsv3e5elhkz505n.png

    l22ncwa1gr7xibs9.png
  • inaa Autorytet
    Postów: 2044 1239

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez widze :), mialam taki sam :* gratulacjr,!!#

    Katti, Tekana lubią tę wiadomość

    thgf9n73strbq9ak.png

    thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

  • usia89 Autorytet
    Postów: 541 306

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana gratuluję !! Piękna kreska :)

    Katti, Tekana lubią tę wiadomość

    Nasz <3 cykl szczęśliwy :* 1.06.2015 :) Emilia <3
    57cy3j3.png
    20130824040120.png
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27 wrote:
    Hej kochane moje staraczki:* czytam Was codziennie, ale udzielam się co jakiś czas:)

    Co tam u nowych "mamusiek" ? Jak się czujecie?:)
    Dominisia trzymam kciuki za jutro:*

    U mnie trochę dziwnie, nadal dużo śluzu, chociaż "dużo"to pojęcie względne, ale daje znać o sobie na bieliźnie, wkładkach (w środku kremowy, na zewnątrz jakiś takiś żółtawy) , czuję dziwny ból podbrzusza, niby jak na okres, ale jednak jakiś inny, i przez 3 dni ból krzyża, najgorsze te ciągniecie podbrzusza i krzyża popołudniu i pod wieczór... ale dziś już spoko, na razie kłuje mnie jajnik... ale za to żadnego bólu piersi itp. Tempka też okej:) nie nakręcam się (a raczej próbuje!), bo stosunki były przerywane (mieliśmy ten miesiąc odpuścić i wiem, że to żadna metoda anty, ale oboje nie znosimy gumek) i jeden raz nas poniosło "do końca", dzień po owulce wyznaczonej przez apkę FLO. No zobaczymy co z tego będzie, spróbuje zatestować pojutrze, to będzie 11 dpo według apki. Niby się na nic nie nastawiam, ale jednak ta myśl gdzieś siedzi mi w głowie... cholerka, a już było tak dobrze o tym nie myśleć:)
    Ja się czuję świetnie, poza tym że boli mnie głowa, cały czas czuję się zmęczona i biegam częściej siku ;-) No i czasem czuję się jakbym siedziała na karuzeli ;-) dziwne, że nawet cycki mnie nie bolą :-P
    Ogólnie jestem mega szczęśliwa , ale i strasznie się boję :-/
    Za Ciebie trzymam mocno kciuki, żebyś lada chwila do nas dołączyła :-)

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 890 318

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88 wrote:
    Najgorsze w tej Polsce to to że trzeba mieć zdrowie żeby chorować:(

    Ja tylko ginekologów obskoczylam a każdy tylko jedno proszę się starać gdybym nie wymusiła tej prolaktyny do dziś by nic nie było

    Dziewczyny moze się orientujecie bo odebrałam wyniki TSH i mam wysokie bo 4.2 bardzo to zagraża dziecku bo kolejna wizyta dopiero 4 kwietnia

    na temat TSH nie wypowiem sie bo jestem przypadkiem bez tarczycy heh więc na lekach. Ale zgodze się co do podejścia ginekologów. Musiałam przejść 5ciu żeby trafić na takiego co nie każe czekać tylko ma strategię na badania:)

    Szczesliwa88 lubi tę wiadomość

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • agniecha2101 Autorytet
    Postów: 3045 2058

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    9/10dpo :D z mężem widzimy cień chociaż zdjęcie tego nie oddaje :P test powtórzę w sobotę :P oczywiście ciekawość zwyciężyła :P

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/350a148fd6a5.jpg
    A ja widzę! ;-) Jest bladziutka kreseczka :-) Super :-) Ja bym nie wytrzymała i powtórzyła jutro :-) Myślę, że pomału można gratulować ;-)

    Katti, Tekana lubią tę wiadomość

    qdkkx1hppzr9qlv8.png
    p19ucsqvh84pvyvi.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2531 827

    Wysłany: 28 marca 2018, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa88 wrote:
    Najgorsze w tej Polsce to to że trzeba mieć zdrowie żeby chorować:(

    Ja tylko ginekologów obskoczylam a każdy tylko jedno proszę się starać gdybym nie wymusiła tej prolaktyny do dziś by nic nie było

    Dziewczyny moze się orientujecie bo odebrałam wyniki TSH i mam wysokie bo 4.2 bardzo to zagraża dziecku bo kolejna wizyta dopiero 4 kwietnia


    Ja miałam 4,90 i lekarz mi powiedział że przy takim wysokim jakby mi się udało zajść w ciąże to jest wysokie ryzyko poronienia. Ja bym spróbowała przełożyć wizytę.

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina D 2000, nac, colostrum,acard 75,

    Suple On. Supramen, maca

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Insulinooporność - zasady żywieniowe, dieta i objawy.

Czym jest insulinooporność? Insulinooporność a dieta - na czym polega zależność? Jak odżywiać się przy insulinooporności? Które produkty spożywcze warto włączyć do diety, a z których warto zrezygnować? Artykuł napisany przez Zosię i Anię z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego