Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj - koniec 5. tygodnia - beta wyszła mi lekko ponad 6 tys. Dzisiaj pani dr (nowy lekarz) potwierdziła obecnosc pecherzyka ciazowego. Mam pojawic die za 1-2 tygodnie sprawdzic, czy pojawi sie serduszko.
Monika7, Magda_Lena, Olenkaqx, Julkaaa, CestLaVie, Nynka, wariancja, Pomarańcza, Ester, Limonka26, Vivian, Karo123 lubią tę wiadomość
-
Skrzepy to z jednej strony coś zupełnie normalnego, zwłaszcza u kobiet, które maja bardzo obfite okresy. Z drugiej jest to sygnał, że może być problem z żelazem. Podczas obfitych krwawień bardzo szybko może dojść do niedoboru żelaza, a to zaburza produkcję antykoagulantu, który odpowiada za krzepnięcie krwi. To sprawia, że pojawiają się skrzepy. Skrzepy mogą tez oznaczać endometriozę albo mięśniaki macicy. Ale tak jak pisałam wcześniej, trzeba raczej się przyjrzeć czy te skrzepy są większe niż zazwyczaj się miało, czy może nie ma ich aż tak wiele. Bo to że są skrzepy podczas okresu, to jest normalne 🙂Martyna33 wrote:A skrzepy to koniecznie coś złego oznacza ?🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2021, 22:33
-
Nynka wrote:Hejo, wg kalendarza 🙉 dziś, wg mnie za jakies 1,5 roku gdyż iż qreszcie jestem w ciąży! Taaak cały dzień wybieralam imię dla potomka😁 także inaczej być nie może, jutro rano ponownke sikam💪
Trzymajcie kciuki🙏🙏🙏🤰🤰🤰🤰🤰🤰❤❤
Gratulacje 😊"Wszystko jest możliwe, niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu." -
Nynka wrote:Monika7, ja jeszcze nie mam II kresek🙈 ale mozesz zostawic, dobra wróżba, siła przyciągania i te sprawy🙈😁
Hahaha. Teraz doczytałam. Nieźle nas nabrałaś. 🤣
Magda_Lena wrote:Ejjj jeszcze nie przesądzajcie, mamy jeszcze kilka dni!
Dajcie się wykazać 😄
Ja jestem 9dpo, do tej pory miałam przeczucie, że może i się udało, temperatura idzie w górę, ale już kurcze czuję ból jak na okres, humor wstrętny /biedny mąż.../ i jakąś znikomą domieszkę krwi też dzisiaj wypatrzyłam, także... Jak nie w marcu to w kwietniu 😁
Ale... nadzieja umiera ostatnia 🤩
Oczywiście jeszcze kibicuje reszcie 😉!
Trzymam mocno kciuki. ❤
Julkaaa wrote:Ja też mam maleńką nadzieję, że za 2 dni ujrzę jakiś cień 😉
A jak nie to kwiecień też jest dobry na zachodzenie w ciążę 😄
Powodzenia 😊 temperatura piękna 😄
Julkaaa lubi tę wiadomość
"Wszystko jest możliwe, niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu." -
nick nieaktualny
-
NadziejaOstatnia wrote:
Myślę ze jesteś w ciąży 🤰 gratulacje 🎊 😘
Limonka26 lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
nick nieaktualny
-
Poczekam do dnia okresu czyli jutra
a ze piątek to najprawdopodobniej na bete pójdę w poniedziałek przy braku okresu...🥰
1,5roku starania- po badaniach wyszła wysoka prolaktyna - zbił mi lekarz ją lekami ziołowymi i chyba cud...
bralam castagnus i korzeniem maca nie wiem czy to przypadek ale prolaktyna faktycznie spadła z 50jednostek na 15kednostek ❤️💥 i chyba już jestem w ciazy po tych kreskach zobaczymy
Magda_Lena lubi tę wiadomość
-
NadziejaOstatnia wrote:Poczekam do dnia okresu czyli jutra
a ze piątek to najprawdopodobniej na bete pójdę w poniedziałek przy braku okresu...🥰
1,5roku starania- po badaniach wyszła wysoka prolaktyna - zbił mi lekarz ją lekami ziołowymi i chyba cud...
bralam castagnus i korzeniem maca nie wiem czy to przypadek ale prolaktyna faktycznie spadła z 50jednostek na 15kednostek ❤️💥 i chyba już jestem w ciazy po tych kreskach zobaczymy
Super! Gratuluję! 😊❤🍀Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Monika7 wrote:Dziewczyny, ile dni po domniemanej owulacji najlepiej potwierdzić jej wystąpienie na usg?
Myśle ze tak od 3 dpo
Monika7 lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia