Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Limonka ja mam nadzieje, ze to jeszcze nie owulacja 🤦♀️ dzis dalej mam lekkie plamienie, zraz będę robić test owu mam nadzieje, ze bedzie ciemniejszy od wczorajszego i pik jeszcze przede mną 😁 jutro na wizycie juz wszystko będzie jasne, tylko po co ten stres... akurat w cyklu gdy odpuściłam i nie chciałam się nieczego doszukiwać 🙄
Mam w końcu wyniki i moje tsh pięknie leci w dół
TSH 2,750
Ft3 3,21 pg/ml
Ft4 1,31 ng/dl
Prolaktyna 17, 58 ng/ml
Jest to moim zdaniem super poprawa w tak krótkim czasie 😃Limonka26 lubi tę wiadomość
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Piekne wyniki tarczycy! Jestes na lekach czy to kwestia suplementow/diety?
Lekarz u którego ostatnio byłam na USG tarczycy mówił, że dosyć duże znaczenie przy Tsh ma czynnik stresu. W ogóle fajnie pogadaliśmy o kwestiach suplementacji witamin. Duże znaczenie przy staraniach ma wit D3, warto sprawdzić jej poziom. Przy czym zszywając D3 trzeba pamiętać że D3 łączy się z wit A-więc warto jesc produkty które dostarczają nam wit A. -
Olenkaqx jestem na euthyrox i bromergonie bo pod koniec grudnia moje tsh wynosilo 4,900 a prolaktyna 133 ng wiec nie chciałam się bawić w suple, tym bardziej ze na usg coś tez wyszło 🙂 poza tym, suplementuje się od roku, pilnuje diety tzn. Duzo zdrowego, nie jem gotowców i pilnuje tego aczkolwiek raz na jakiś czas zjem pizze czy burgera 😃 od miesiąca w końcu się zmotywowałam i ćwicze 😉
U mnie w tym miesiącu bylo troche stresu a raczej nerwów a wynik taki fajny, pewnie ma to związek z jakimś długofalowym życiem w stresie, ja raczej staram się żyć w spokoju ale wiadomo jakie mamy czasyWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 11:29
13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
nick nieaktualnyJa mam tak dużo suplementów, że czas skonczyc z tym. Postanowiłam, że koncze wszystko i zostaje przy najważniejszych. Zaraz wiosna bede dzialac z warzywami i owocami sezonowymi....
Marzy mi sie endokrynolog, ktory teraz ta moja tarczyce by ogarnal najpierw suplementami. -
Oo no to faktycznie ładny wynik masz teraz
Domistr lubi tę wiadomość
-
U mnie @ w tym miesiącu jakaś dziwna. Taka skąpa jak nigdy. Pierwszy dzień coś tam leciało, ale ledwo ledwo, wczoraj to już nie wiem, czy to jeszcze krwawienie czy już tylko plamienie. Na wkładkach bym spokojnie objechała, a dzisiaj 3dc to póki co cisza. Ani plamki już. Nie żebym narzekała 😆ale tak dziwnie 😆
Agut lubi tę wiadomość
33l. ♀ ➥PCOS -
Dziewczyny zrobilam wlasnie test i dzis jest ciemniejszy, prawie pozytyw czyli wychodzi na to, ze jestem jeszcze przed owu 🤔
Wklejam wam zdjecia z wczoraj kolo 17 i drugi dzisiejszy kolo 12
https://naforum.zapodaj.net/8309dded23ce.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/c806c88f1585.jpg.html13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:Dziewczyny zrobilam wlasnie test i dzis jest ciemniejszy, prawie pozytyw czyli wychodzi na to, ze jestem jeszcze przed owu 🤔
Wklejam wam zdjecia z wczoraj kolo 17 i drugi dzisiejszy kolo 12
https://naforum.zapodaj.net/8309dded23ce.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/c806c88f1585.jpg.htmlDomistr lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy jest sens zaczynać mierzyć temperaturę w 13 dc czy bez sensu? Dopiero dzisiaj przyjdzie mi termometr i nie wiem czy czekać do nowego cyklu czy teraz mierzyć?
Powiem Wam ze zazwyczaj miałam owulacje w 19-21 dc i wtedy byłby chyba sens mierzyć, ale wczoraj wieczorem zrobiłam testy owu i wyszły mi ciemne kreski. Dzisiaj rano robiłam z porannego moczu (wiem ze tak się nie powinno) ale wyszła już blada (nie miałam czasu żeby czekać aż wyschnie całkiem, ale raczej była bardziej blada). Wydaje mi się ze NAC mogło mi przyśpieszyć ovu ale żeby aż tak?
Jak myślicie mierzyć od jutra temperaturę czy czekać do nowego cyklu? -
Ja bym mierzyła od nowego cyklu nie masz porównania jak kształtuje się temp w ciągu całego cyklu, a żeby wyłapać owu dzięki temperaturze (co jest najważniejsze) to i tak już za późno skoro pik lh już byl
Ester lubi tę wiadomość
-
Ester wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy jest sens zaczynać mierzyć temperaturę w 13 dc czy bez sensu? Dopiero dzisiaj przyjdzie mi termometr i nie wiem czy czekać do nowego cyklu czy teraz mierzyć?
Powiem Wam ze zazwyczaj miałam owulacje w 19-21 dc i wtedy byłby chyba sens mierzyć, ale wczoraj wieczorem zrobiłam testy owu i wyszły mi ciemne kreski. Dzisiaj rano robiłam z porannego moczu (wiem ze tak się nie powinno) ale wyszła już blada (nie miałam czasu żeby czekać aż wyschnie całkiem, ale raczej była bardziej blada). Wydaje mi się ze NAC mogło mi przyśpieszyć ovu ale żeby aż tak?
Jak myślicie mierzyć od jutra temperaturę czy czekać do nowego cyklu?Ester lubi tę wiadomość
-
Mnie dziś tak lewy jajnik Napier *** że ledwo chodzę . Generalnie mam dość wysoki próg bólu ale ten jest taki uciążliwy... Nie biorę żadnych przeciwbólowych czy rozkurczowych.. ogólnie jestem antylekowa tylko kwas foliowy biorę ale tylko metylowany
-
przedszkolanka:) wrote:Od nowego
Dzięki, tak właśnie myślałam
Ewentualnie teraz zacznę żeby sobie wyrobić nawyk bo nigdy wcześniej tego nie robiłam. Chociaż po owulacji postanowiłam nie zapisywać żadnych objawów bo tylko się nakręcam niepotrzebnie -
nick nieaktualny
-
Ester wrote:Dziewczyny powiedzcie mi proszę czy jest sens zaczynać mierzyć temperaturę w 13 dc czy bez sensu? Dopiero dzisiaj przyjdzie mi termometr i nie wiem czy czekać do nowego cyklu czy teraz mierzyć?
Jak myślicie mierzyć od jutra temperaturę czy czekać do nowego cyklu?
Ja bym pewnie mierzyła od teraz tak czy inaczej z ciekawości 🙈 ale dziewczyny mają rację, że najważniejsze jest wyhaczenie owulacji, potem to już jak wróżenie ze szklanej kuli 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 13:37
Ester, Beza27 lubią tę wiadomość
-
Stwierdzam poparu miesiacach mierzenie temp że to naprawdę bezsensowne mierzyć po owu. Miałam wykresy ze skokami jak góry, płaskie jak naleśnik, trojstopniowe książkowe i nic z tego nie było, a tylko bezsensowne nakręcanie i potem płacz że jak to znowu okres. Więc ten cykl z racji programu wyłączam mózg, od paru dni wpisuje temp z głowy chociaż żeby jednak się oszukać wsadzam ten termometr pod język (mierzę na pół śpiąco), wyciągam jak mnie pikanie obudzi i śpię dalej- tak zwana na lutowym wątku metoda na Blankę
Otter, Limonka26 lubią tę wiadomość