Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCestLaVie wrote:Tsh ładne, ale ono samo niewiele mówi. Ważniejsze jest ft3 i ft 4 widziałam wyniki z wysokim tsh pow 3 a wyższym ft4 - to jest najważniejsze. Tsh pobudza do pracę jedynie tarczycę, a ft3 i ft4 to juz typowo hormony tarczycy. Dlatego warto badać całą trójkę
Mnie przy spadku ft4 wzrosła też prolaktyna i spadło żelazo- niedobry żelaza lubią współistnienieć ze spadającym ft 4, a wtedy prolaktyna też lubi wybić mimo to owulki raczej mam, więc na razie obserwujeCestLaVie lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sendi94 wrote:Mialam tak wczoraj, tez nigdy nie mialam plqmien owulacyjnych...... dziewczyny na forum mnie uspokoiły ze to oznaka dni plodnych. Nie dawało mi to spokoju i zadzwonilam di ginekolog i uzyskałam informacje ze jak wcześniej nie mialam takich przebojów to jej zdaniem peknal pecherzyk graffa i dlatego ta krew przy szyjce, albo ze mam cykl bliźniaczy bo tez u mnie tak bywa. Ale uspokoiła, że to wszystko związane z płodnymi 🤗 chodze do niej regularnie i tez sie zdziwiłam ze tak szybko plodne mam w tym cyklu bo zazwyczaj około 20 dnia cyklu mam.
Dodam jeszcze że dzis od ok. 19 tak mnie boli prawy jajnik ze leze zawinieta w kuleczkę bo nie daje rady🤦♀️
Kuuuuuurde, nie wiem co robić, my to się chyba nigdy nie estrzelimy w ta owulacje 🙄13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
30.11 Jest ❤
14.12 19,4mm szczęścia 🥰
07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
11 01 CRL 6,25 cm 🥰
08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
08.03 374g 💞
05.04 754g💞
10.05
13.05 III prenatalne -
Domistr wrote:Czyli obstawiasz, że u Ciebie owu byla wczoraj ? Ja mam lekarza w piątek, bylam w dwóch poprzednich cyklach w 11 i 12dc i pecherzyki wtedy miały po 23mm i lekarz mówił, że są tuż przed pęknięciem dlatego zapisałam się na 12dc i boje się, że coś mi się poprzestawiało 😔 robiłam dzis test owulacyjny ale byl negatywny
Kuuuuuurde, nie wiem co robić, my to się chyba nigdy nie estrzelimy w ta owulacje 🙄
Tak mi sie wydaje, ale ciężko powiedzieć........
Teraz mam cały czas ból tego jajnika, aż mi się wszystkiego odechciewa😭 wiec juz sama niewiem czy wczoraj czy dzisiaj🤦♀️ ale dzis z tym bólem odpuszczam❤, chyba ze stary nie da mi zyc 😂Domistr lubi tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:36
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Limonka święte słowa z tym że owu nas wszystkie zaskakuje oby za parę dni zaskoczyły nas dwie kreseczki!
Jeżeli w tym cyklu nie zobaczę dwóch kresek to robimy przerwę na marzec w staraniach-w kwietniu mam dostać pełen etat, więc wolę podpisać aneks i zachodzić w ciążę przy okazji wyrzucę męża na badanie żołnierzyków. U mnie może tarczyca się uspokoi w tym czasie, a i ja odpocznę psychicznie od owulakow, temperatury, śluzów i szyjek.Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Jeżeli w tym cyklu nie zobaczę dwóch kresek to robimy przerwę na marzec w staraniach-w kwietniu mam dostać pełen etat, więc wolę podpisać aneks i zachodzić w ciążę przy okazji wyrzucę męża na badanie żołnierzyków. U mnie może tarczyca się uspokoi w tym czasie, a i ja odpocznę psychicznie od owulakow, temperatury, śluzów i szyjek.
U nas jeśli teraz się nie uda to w marcu też będzie ciężko o starania bo mój mąż pracuje na 3 zmiany i akurat jak mi będą wypadać dni płodne to jemu będą przypadać nocki.. Także liczę jednak na diwe kreski za kilka dni 😅😅Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualny
-
Nynka pisałam na lutowym albo i tutaj
Edit: No to tak - nac z allines jest w dawce 500mg więc bierzesz go od 3-7dc w ilosci 2-3 tabletek (ja brałam trzy i po swoim organizmie stwierdzam że za dużo, mocno przyspieszył owu- z 12dc na 7 dc) i zachodzisz w ciążę!
Możesz dzielic się nac z mężem - swojemu daje jedna tabletkę codziennie, badania mówią że zmniejsza lepkość
Przekleiłam z lutowego. I nie jestem zadowolona z faktu że nac przyspieszył mi owu o 5 dni. Żyje teoria że endometrium nie miało czasu się ładnie odbudować dopiero co po tym jak się zluszczylo. Ale chciałam spróbować i przeprowadzić eksperymentWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:31
-
nick nieaktualnyOlenkaqx wrote:Nynka pisałam na lutowym albo i tutaj
Edit: No to tak - nac z allines jest w dawce 500mg więc bierzesz go od 3-7dc w ilosci 2-3 tabletek (ja brałam trzy i po swoim organizmie stwierdzam że za dużo, mocno przyspieszył owu- z 12dc na 7 dc) i zachodzisz w ciążę!
Możesz dzielic się nac z mężem - swojemu daje jedna tabletkę codziennie, badania mówią że zmniejsza lepkość
Przekleiłam z lutowego. I nie jestem zadowolona z faktu że nac przyspieszył mi owu o 5 dni. Żyje teoria że endometrium nie miało czasu się ładnie odbudować dopiero co po tym jak się zluszczylo. Ale chciałam spróbować i przeprowadzić eksperyment
O mamo faktycznie!pr,epraszam🙈 -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:37
44cs - udało się 🤍
——————————————————
👱🏼♀️❌AMH 13/ PCOS/ IO/ PAI-1 i MTHFR hetero/ KIR AA/ rozjechane cytokiny/ cross-match 46%
🧔🏻♂️❌morfologia 1-2%/ HBA 72%/ stres oksydacyjny
——————————————————
💎 05.2023 I IVF- 10🥚- 1x❄️
• 06.2023 FET❄️4BB - beta 0 ✖️
💎 09.2023 II IVF- 6🥚- 3x❄️
• 01.2024 FET❄️4BA- 5tc💔
• 05.2024 FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883
🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
❤️171ud/min
-
Hejka u mnie wszystkie kalkulatory i zaobserwowane objawy wyliczyły owulacje na wczoraj, mąż wzięty w obroty a dziś 1dpo już się nie mogę doczekać do testowania 🙈🙈
Agut, Manioka lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Olenkaqx wrote:Limonka święte słowa z tym że owu nas wszystkie zaskakuje oby za parę dni zaskoczyły nas dwie kreseczki!
Jeżeli w tym cyklu nie zobaczę dwóch kresek to robimy przerwę na marzec w staraniach-w kwietniu mam dostać pełen etat, więc wolę podpisać aneks i zachodzić w ciążę przy okazji wyrzucę męża na badanie żołnierzyków. U mnie może tarczyca się uspokoi w tym czasie, a i ja odpocznę psychicznie od owulakow, temperatury, śluzów i szyjek.
Olenkaqx widzę, że to Twój 6cs, mój też i też mam postanowienie, że ostatni z wyliczeniami potem przerwa. Oczywiście będziemy się starać ale bez temperatur, szyjek, obserwacji śluzu, testów owu itp, bo to męczące już psychicznie. Oby 6 okazała się dla nas szczęśliwa liczba 🤞🍀🙂Olenkaqx, Agut lubią tę wiadomość
-
Oby!
Przy okazji że byłam w centrum miasta rano to poszłam zbadać proga, w teorii idealnie bo 7dpo ciekawe co wyjdzie -
Olenkaqx wrote:Oby!
Przy okazji że byłam w centrum miasta rano to poszłam zbadać proga, w teorii idealnie bo 7dpo ciekawe co wyjdzie
Daj znać, trzymam kciuki -
nick nieaktualny
-
sallvie wrote:Hejka u mnie wszystkie kalkulatory i zaobserwowane objawy wyliczyły owulacje na wczoraj, mąż wzięty w obroty a dziś 1dpo już się nie mogę doczekać do testowania 🙈🙈
Hmmm.. Według moich wyliczeń to jeszcze 4 dni.. Ale z tym bywa różnie 🤦♀️
Mam nadzieję, że testy mi pokażą jak długi ten cykl będzie..
Liczę na dłuższy niż 26 dni😂😂
Fajnie by było gdyby mi się udało zajść, bo akurat w dzień okresu wracam do Polski na jakiś czas🙂
Przynajmniej bym wróciła z niespodzianką 😂sallvie lubi tę wiadomość
-
sallvie wrote:Hejka u mnie wszystkie kalkulatory i zaobserwowane objawy wyliczyły owulacje na wczoraj, mąż wzięty w obroty a dziś 1dpo już się nie mogę doczekać do testowania 🙈🙈
sallvie lubi tę wiadomość