X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie narazie nie odzywam bo nie mam nic ciekawego do powiedzenia dzisiaj zaczelam brać nac.
    jutro dzwonie do rodzinnego i może sie nade mną zlituje i da skierowanie do hematologa a jak sie nie uda to prywatnie pójde.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Tsh ładne, ale ono samo niewiele mówi. Ważniejsze jest ft3 i ft 4 ;) widziałam wyniki z wysokim tsh pow 3 a wyższym ft4 - to jest najważniejsze. Tsh pobudza do pracę jedynie tarczycę, a ft3 i ft4 to juz typowo hormony tarczycy. Dlatego warto badać całą trójkę ;)

Mnie przy spadku ft4 wzrosła też prolaktyna i spadło żelazo- niedobry żelaza lubią współistnienieć ze spadającym ft 4, a wtedy prolaktyna też lubi wybić ;) mimo to owulki raczej mam, więc na razie obserwuje ;)
    To ja doskonale wiem. ;) lecz padło pytanie o samo tsh więc samo tsh było ładne. ;)

CestLaVie lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Lena wrote:
    'puka powietrzem' 🤣🤣🤣 umarłam 😂
    Bliżej w sumie pyrkanie niż pukanie ale pukanie lepiej brzmi. 😂

Magda_Lena lubi tę wiadomość

• Domistr Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sendi94 wrote:
    Mialam tak wczoraj, tez nigdy nie mialam plqmien owulacyjnych...... dziewczyny na forum mnie uspokoiły ze to oznaka dni plodnych. Nie dawało mi to spokoju i zadzwonilam di ginekolog i uzyskałam informacje ze jak wcześniej nie mialam takich przebojów to jej zdaniem peknal pecherzyk graffa i dlatego ta krew przy szyjce, albo ze mam cykl bliźniaczy bo tez u mnie tak bywa. Ale uspokoiła, że to wszystko związane z płodnymi 🤗 chodze do niej regularnie i tez sie zdziwiłam ze tak szybko plodne mam w tym cyklu bo zazwyczaj około 20 dnia cyklu mam.
    Dodam jeszcze że dzis od ok. 19 tak mnie boli prawy jajnik ze leze zawinieta w kuleczkę bo nie daje rady🤦‍♀️
    Czyli obstawiasz, że u Ciebie owu byla wczoraj ? Ja mam lekarza w piątek, bylam w dwóch poprzednich cyklach w 11 i 12dc i pecherzyki wtedy miały po 23mm i lekarz mówił, że są tuż przed pęknięciem dlatego zapisałam się na 12dc i boje się, że coś mi się poprzestawiało 😔 robiłam dzis test owulacyjny ale byl negatywny
    Kuuuuuurde, nie wiem co robić, my to się chyba nigdy nie estrzelimy w ta owulacje 🙄

13dpo ⏸ Beta hcg 131,20 mlu/ ml 🥰 (13.11.21)
    30.11 Jest ❤
    14.12 19,4mm szczęścia 🥰
    07.01 Badania prenatalne- zdrowy dzidziuś ❤CRL 5,77 cm
    11 01 CRL 6,25 cm 🥰
    08.02 usg- wszystko dobrze z dzidziusiem 🥰
    03.03 360g II prenatalne wczynka 💞
    08.03 374g 💞
    05.04 754g💞
    10.05
    13.05 III prenatalne
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domistr wrote:
    Czyli obstawiasz, że u Ciebie owu byla wczoraj ? Ja mam lekarza w piątek, bylam w dwóch poprzednich cyklach w 11 i 12dc i pecherzyki wtedy miały po 23mm i lekarz mówił, że są tuż przed pęknięciem dlatego zapisałam się na 12dc i boje się, że coś mi się poprzestawiało 😔 robiłam dzis test owulacyjny ale byl negatywny
    Kuuuuuurde, nie wiem co robić, my to się chyba nigdy nie estrzelimy w ta owulacje 🙄

Tak mi sie wydaje, ale ciężko powiedzieć........
    Teraz mam cały czas ból tego jajnika, aż mi się wszystkiego odechciewa😭 wiec juz sama niewiem czy wczoraj czy dzisiaj🤦‍♀️ ale dzis z tym bólem odpuszczam❤, chyba ze stary nie da mi zyc 😂

Domistr lubi tę wiadomość

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2021, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:36

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limonka święte słowa z tym że owu nas wszystkie zaskakuje :) oby za parę dni zaskoczyły nas dwie kreseczki!

Jeżeli w tym cyklu nie zobaczę dwóch kresek to robimy przerwę na marzec w staraniach-w kwietniu mam dostać pełen etat, więc wolę podpisać aneks i zachodzić w ciążę :) przy okazji wyrzucę męża na badanie żołnierzyków. U mnie może tarczyca się uspokoi w tym czasie, a i ja odpocznę psychicznie od owulakow, temperatury, śluzów i szyjek.

Limonka26 lubi tę wiadomość

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Jeżeli w tym cyklu nie zobaczę dwóch kresek to robimy przerwę na marzec w staraniach-w kwietniu mam dostać pełen etat, więc wolę podpisać aneks i zachodzić w ciążę :) przy okazji wyrzucę męża na badanie żołnierzyków. U mnie może tarczyca się uspokoi w tym czasie, a i ja odpocznę psychicznie od owulakow, temperatury, śluzów i szyjek.

U nas jeśli teraz się nie uda to w marcu też będzie ciężko o starania bo mój mąż pracuje na 3 zmiany i akurat jak mi będą wypadać dni płodne to jemu będą przypadać nocki.. Także liczę jednak na diwe kreski za kilka dni 😅😅

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx widze, ze bierzesz NAC, jak go stosujesz?

• Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka pisałam na lutowym albo i tutaj
    Edit: No to tak - nac z allines jest w dawce 500mg więc bierzesz go od 3-7dc w ilosci 2-3 tabletek (ja brałam trzy i po swoim organizmie stwierdzam że za dużo, mocno przyspieszył owu- z 12dc na 7 dc) i zachodzisz w ciążę!
    Możesz dzielic się nac z mężem - swojemu daje jedna tabletkę codziennie, badania mówią że zmniejsza lepkość :)

Przekleiłam z lutowego. I nie jestem zadowolona z faktu że nac przyspieszył mi owu o 5 dni. Żyje teoria że endometrium nie miało czasu się ładnie odbudować dopiero co po tym jak się zluszczylo. Ale chciałam spróbować i przeprowadzić eksperyment :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2021, 08:31

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny 😊
    U mnie dzisiaj 10dc, jajniki od paru dni mnie na zmianę bolą.. Mam nadzieję, że to normalne😊
    Dzisiaj czekam na swojego lubego aż wróci z pracy i jedziemy po owu testy🙂
    A u Was co ciekawego słychać?

sallvie lubi tę wiadomość

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Nynka pisałam na lutowym albo i tutaj
    Edit: No to tak - nac z allines jest w dawce 500mg więc bierzesz go od 3-7dc w ilosci 2-3 tabletek (ja brałam trzy i po swoim organizmie stwierdzam że za dużo, mocno przyspieszył owu- z 12dc na 7 dc) i zachodzisz w ciążę!
    Możesz dzielic się nac z mężem - swojemu daje jedna tabletkę codziennie, badania mówią że zmniejsza lepkość :)

Przekleiłam z lutowego. I nie jestem zadowolona z faktu że nac przyspieszył mi owu o 5 dni. Żyje teoria że endometrium nie miało czasu się ładnie odbudować dopiero co po tym jak się zluszczylo. Ale chciałam spróbować i przeprowadzić eksperyment :)

O mamo faktycznie!pr,epraszam🙈

• Limonka26 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2023, 18:37

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u mnie wszystkie kalkulatory i zaobserwowane objawy wyliczyły owulacje na wczoraj, mąż wzięty w obroty a dziś 1dpo już się nie mogę doczekać do testowania 🙈🙈

Agut, Manioka lubią tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Limonka święte słowa z tym że owu nas wszystkie zaskakuje :) oby za parę dni zaskoczyły nas dwie kreseczki!

Olenkaqx widzę, że to Twój 6cs, mój też i też mam postanowienie, że ostatni z wyliczeniami potem przerwa. Oczywiście będziemy się starać ale bez temperatur, szyjek, obserwacji śluzu, testów owu itp, bo to męczące już psychicznie. Oby 6 okazała się dla nas szczęśliwa liczba 🤞🍀🙂

Olenkaqx, Agut lubią tę wiadomość

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby!
    Przy okazji że byłam w centrum miasta rano to poszłam zbadać proga, w teorii idealnie bo 7dpo :) ciekawe co wyjdzie :)

16cs ⏸️ 😲
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
  • Oliwka91 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Oby!
    Przy okazji że byłam w centrum miasta rano to poszłam zbadać proga, w teorii idealnie bo 7dpo :) ciekawe co wyjdzie :)

Daj znać, trzymam kciuki :)

Starania od 09.2020

🔥2024🔥ivf start!
    04.2024 FET 4bb
    7dpt ⏸️ beta 64,1 🥹🥰
    9dpt beta 122 🙏
    11dpt 321 ❣️
    15dpt pecherzyk w macicy 🍀
    29dpt jest 💗🥹

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 4 DC.
    Mam dwie wizyty u ginekologa 8 marca jedna prywatnie późno wieczorem druga na nfz rano 😊
    Dzisiaj dzwoniłam też do rodzinnego bo chciałam skierowanie do hematologa ale nie było już miejsc 🤦 więc muszę znowu jutro dzwonić 😏

• Manioka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Hejka :) u mnie wszystkie kalkulatory i zaobserwowane objawy wyliczyły owulacje na wczoraj, mąż wzięty w obroty a dziś 1dpo już się nie mogę doczekać do testowania 🙈🙈

Hmmm.. Według moich wyliczeń to jeszcze 4 dni.. Ale z tym bywa różnie 🤦‍♀️
    Mam nadzieję, że testy mi pokażą jak długi ten cykl będzie..
    Liczę na dłuższy niż 26 dni😂😂
    Fajnie by było gdyby mi się udało zajść, bo akurat w dzień okresu wracam do Polski na jakiś czas🙂
    Przynajmniej bym wróciła z niespodzianką 😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2021, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Sallvie, u mnie też owulka wczoraj i widzę, że jesteśmy zapisane na ten sam dzień testowania 😊🍀

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ