Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka u mnie dzisiaj 3dc i mam już dość tego okresu, jak nigdy leci ze mnie jak z kranu, a dodatkowo kilka ostatnich cykli mam na prawdę bolesnych.
    Także liczę, że jak jutro/pojutrze okres się skończy, to najwcześniej zobaczę go znowu dopiero za rok :D

Sendi94 lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    hejka u mnie dzisiaj 3dc i mam już dość tego okresu, jak nigdy leci ze mnie jak z kranu, a dodatkowo kilka ostatnich cykli mam na prawdę bolesnych.
    Także liczę, że jak jutro/pojutrze okres się skończy, to najwcześniej zobaczę go znowu dopiero za rok :D
    Trzymam kciuki ❤️
    Ja też mam problem już długi czas z tymi okresami, ciągnie się długo, pierwsze 3-4 dni to leci jak z kranu później mniej i pod koniec boli jltak jak na początku ;x
    Nie wiem co ma wpływ na to że tak ciężko to przechodzimy. W jaki sposób można załagodzić trochę objawy, ktoś cos wie?
    Jakieś ziółka?

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
    testowanie - 27.11(15dpo zastrzyku,8dpo transferze)
  • Selena Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Trzymam kciuki ❤️
    Ja też mam problem już długi czas z tymi okresami, ciągnie się długo, pierwsze 3-4 dni to leci jak z kranu później mniej i pod koniec boli jltak jak na początku ;x
    Nie wiem co ma wpływ na to że tak ciężko to przechodzimy. W jaki sposób można załagodzić trochę objawy, ktoś cos wie?
    Jakieś ziółka?
    Ja słyszałam o ziółkach na pierwszą i drugą fazę 😊piję teraz na drugą a od wtorku będę pić na pierwszą. Niestety dziś test negatywny 😔więc w poniedziałek zakupie ziółka. Dobre są te podobno na śluz płodny 😊
    https://mojazielarnia.pl/3945-mieszanka-na-1-faze-cyku-do-owulacji-500g.html

Ola_45 lubi tę wiadomość

f2wlru1dbzmah8bl.png
    3i49ej28rcjdlc8e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Trzymam kciuki ❤️
    Jakieś ziółka?

Ja mam drugi cykl jak @ wróciła po porodzie, bo karmię jeszcze pierworodnego piersią i wcześniej nie miałam problemu z bólami menstruacyjnymi. Teraz już drugi raz boli bardzo i też leci jak z kranu.
    Co do ziółek mam 3 dc i zaczęłam brać niepokalanka ze swanson, podobno pomaga z hormonami i łagodzi właśnie objawy miesiączkowania. Dopiero zaczęłam, ale dam znać jak pomoże ;)
    (Chociaż liczę, że w tym cyklu się uda i @ nie przyjdzie i wtedy nie dam znać)
    A tak w ogóle miłej soboty wszystkim ;)

Ola_45 lubi tę wiadomość

• Halmaanam Koleżanka

Wysłany: 13 lutego 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzec pachnie już wiosną, przenoszę się z lutowego wątku 🌼🌺🌿 pełna nadziei! Proszę wpisać mnie na testowanie 11 marca 🧡

Just, Ola_45, Limonka26, Selena, NataliaGie, Ewelina26, Słoneczko123 lubią tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za porady, spróbuję najpierw z niepokalankiem ale to już od kolejnego cyklu bo za chwilę owulka. A jego się bierze cały cykl czy do owulacji lub po?
    Że Swanson biorę teraz Mace, ciekawa jestem efektów. Mąż również grzecznie łyka :)

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również wszystkim życzę miłej soboty :) U nas w końcu słoneczko. Zimno ale pięknie świeci ☀️😍

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
  • Majsia Nowa

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 1 dniu cyklu, proszę o zapisanie na testowanie 12 marca:))

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

• NataliaGie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w pierwszym wiosennym wątku :) dziś pierwszy dzień 🐒, u mnie tylko początek jest bolesny, już od drugiego dnia to mogę zapomnieć ze w ogóle mam. Ale pierwszy dzień zazwyczaj jade na ibupromie i nospie. Dziś to już w ogóle taki ból był ze myślałam ze poleci ze wszystkich trzech dziur 🤣 ale cieszę się z tego ze mi się cykle skróciły , zazwyczaj miałam około 35 dni , teraz trwają 28-29 🥳🥳
    Od dziś zaczynam Castagnus ( mam tylko jedno opakowanie :/) brałam przez 3 miesiące niepokalanek ze svansona , teraz był miesiąc przerwy tak jak zalecają na internatach )

Narazie się nie zapisuje na konkretny dzień bo zawsze czekam najpierw na owulacje

Rodzimy razem w listopadzie 🤰🏼

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 7 DC,
    Ból piersi? Czy któraś też tak ma???
    Dziwne bo nigdy tego nie miałam.... Okres był dziwnyz oczywiście krew była w normalnych ilościach ale bez skrzepów, co mnie bardzo dziwi.....
    Ale zaczyna się praca w lewym jajniku także coś się dzieje na tą owulke 💪💪

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka mi się czasem ból piersi już zaczyna kilka dni przed owulacja. Przechodzi jak dostanę okres

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dzięki dziewczyny za porady, spróbuję najpierw z niepokalankiem ale to już od kolejnego cyklu bo za chwilę owulka. A jego się bierze cały cykl czy do owulacji lub po?
    Że Swanson biorę teraz Mace, ciekawa jestem efektów. Mąż również grzecznie łyka :)

Czytałam o niepokalanku i widzę, że dziewczyny biorą go w bardzo różnych ilościach i różną ilość czasu. Ja chcę zmniejszyć prolaktynę więc zdecydowalam się na 3 tabletki dziennie. Na razie planuje brać przez cały cykl.
    Chyba, że dziewczyny radzicie inaczej?

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam9dc i chyba owulacji właśnie bo skoczyła mi temp.. narazie korzystamy z siebie i kubeczki 😛🤣 .. jutro walentynki jakie macie plany i prezenty dla swoich lubych? Mój K dostanie ramkę z kolarzem z naszych zdjęć i ręcznie zrobiona kartkę na której narysowałam drzewo z serduszkami i w każdym serduszku jest napisane za co mu dziękuję.. do tego zrobiłam serduszka z bokami na różne fajne rzeczy..

• NataliaGie Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżi88 wrote:
    Ja mam9dc i chyba owulacji właśnie bo skoczyła mi temp.. narazie korzystamy z siebie i kubeczki 😛🤣 .. jutro walentynki jakie macie plany i prezenty dla swoich lubych? Mój K dostanie ramkę z kolarzem z naszych zdjęć i ręcznie zrobiona kartkę na której narysowałam drzewo z serduszkami i w każdym serduszku jest napisane za co mu dziękuję.. do tego zrobiłam serduszka z bokami na różne fajne rzeczy..

O to wy już dziś świętujecie walentynki ❤️ ;)

My za bardzo nie świętujemy , jutro może pójdziemy gdzieś na śniadanie bo mąż pracuje popołudniu.

A prezenty to ja nam znalazłam i zamówiłam :) sama sobie zamówiłam coś a’la 🐧 wspomniany w wątku lutowym a mężulkowi tez jakiś gadżet plus lubrykant do tego 🤣 malo romantycznie ale ja do romantycznych nie należę ;) dostawa będzie i tak w poniedziałek

Ale Ty Madżi88 to polecialas z tematem 😁 No to miłych Walentynek Wam życzę 🥰

Sendi94 lubi tę wiadomość

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    O to wy już dziś świętujecie walentynki ❤️ ;)

My za bardzo nie świętujemy , jutro może pójdziemy gdzieś na śniadanie bo mąż pracuje popołudniu.

A prezenty to ja nam znalazłam i zamówiłam :) sama sobie zamówiłam coś a’la 🐧 wspomniany w wątku lutowym a mężulkowi tez jakiś gadżet plus lubrykant do tego 🤣 malo romantycznie ale ja do romantycznych nie należę ;) dostawa będzie i tak w poniedziałek

Ale Ty Madżi88 to polecialas z tematem 😁 No to miłych Walentynek Wam życzę 🥰
    Nie no gdzie dziś jutro.. dostanie nad ranem na stół.. sama nawet zrobiłam kopertę z napisem dla miłości mojego życia.. 🥰

• Bc_m Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2021, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    Proszę o wpisanie na 5 marca ☺️

Może i ten miesiąc będzie szczęśliwy ! 🥰

Ola_45, Agut lubią tę wiadomość

• Morgana Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Pomału rozgoszczę się tutaj :D Póki co czekam na @, więc kiedy, i czy wgl będę testować, się dopiero okaże. Dzisiejszy wieczór spędzam z drinkiem🍹, bo, mam nadzieję, niedługo już nie będę mogła 😆😉

Ola_45, Słoneczko123, Limonka26 lubią tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już dzisiaj świętujemy, jutro dłużej polezymy w 3 😅 Może jakieś śniadanie do łóżka czy coś ;) I wieczorem znowu. Dni płodne już więc warto korzystać, testy owu jeszcze negatywne ale coraz ciemniejsze ;)

Mace krótko łykam ale mam wrażenie że mojej jajniki lepiej pracują. Albo sobie to wmawiam, albo taki cykl mi się trafił, albo rzeczywiście działa ❤️

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r
    Mąż ✅
    Ja :
    Niepłodność idiopatyczna
    Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    IVF :
    I transfer - 5t.💔
    2 zarodki ❄️❄️
    II transfer - 19.11.2024
  • Słoneczko123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Właśnie uzupelnilam naszą listę, jakbym coś pomyliła to dajcie znać 🙂

U mnie dziś 5dpo, czekam z niecierpliwością na testowanie. Na razie nic się nie dzieje. To mój drugi cykl po porodzie, na wiele nie liczę, bo owu dopiero w 22 dc..

Miłego wieczoru i jutrzejszych Walentynek 😘❤

Limonka26, Morgana, Sendi94 lubią tę wiadomość

8p3o9jcgjfad2w7g.png
    Mutacja czynnika V Leiden
    Acard + heparyna
    mhsvtgf6ubb0b0nm.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny to będzie moje pierwsze testowanie tutaj, proszę o dopisanie mnie do listy na 07.03
    Miałam nadzieje, że uda się w poprzednim niestety... trzymajcie kciuki może tym razem 🍀🍀🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2021, 01:15

Słoneczko123 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ