X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    Beza27
    Nie wiem co Ty rozdajesz, ale dostałam jakiegoś cholernego kataru i mam takie gardło jakieś dziwne😅🤦‍♀️

Uuuu robi się poważnie bo ja wczoraj kichalam orzec Beze27 a teraz o ciąża 😂

Manioka, Monika7 lubią tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut wrote:
    Zalapiesz sie jeszcze w marcu na testowanie czy masz raczej dluzsze cykle?

Raczej się nie załapie, mam cykle zwykle 30 dniowe, choć kto wie, ten cykl okazał się krótszy i małpa przyszła po 26 dniach 🤷🏻‍♀️

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

😂😂 Dobre😂😂
    Ja też kicham od wczoraj, ale do testu mi jak stąd do nieba😂😂
    Oby to był jednak "objaw" drugiego wirusa😂

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Dzięki, ale raczej wątpię już w ten cykl i kolejne.
    We wtorek mamy z mężem wizytę u lekarza rodzinnego. Lekarz nas pokieruje co dalej, gdzie się udać. Bo my w Holandii mieszkamy i tutaj że wszystkim idzie się najpierw do rodzinnego i dopiero lekarz wystawia skierowanie (nawet do ginekologa jeśli taka jest konieczność 🙈)

Gdyby nie to że muszę mierzyć temperatury to bym chyba już dawno odpuściła Ovu itp. bo za bardzo mnie to nakręca. Nie wiem. Mam już taki mętlik w głowie, czy to tylko szkodzi i mnie blokuje czy nie.
    Długo już rozmyślałam czy nie udzielać się już na forum żadnym i totalnie odpuścić tę aplikacje, kalendarzyki itp. 🙁
    Ale dam sobie jeszcze czas, zobaczymy co lekarze zdiagnozują u nas. W Polsce słyszałam tylko że jestem młodą i dzieci będę miała.
    To że okres boli mnie cholernie, kilka dni przed mam tak silny PMS i pozniej objawy okresowe że często mi niedobrze i rzygam. Bolą mnie jelita i każda wizyta w toalecie to męczarnia. PRZECIEZ TO KURW. NORMALNE.
    Także tak, musiałam się wyżalić. Sory dziewczyny :)

Oo proszę jednak nie jestem sama tutaj🤗 gdzie mieszkasz w NL?
    Też nastawiam się na wizytę u lekarza jeśli w kolejnym cyklu też nie zaskoczy. Podejrzewam u siebie niedomogę lutealną, od ponad roku mam problemy z plamieniami przed okresem. Do tego jak robiłam badania to miałam wysoką prolaktynę. Więc też planuje bój z Holenderskimi lekarzami, chce się przebadać i mojego K również, żeby wiedzieć na czym stoimy, a nie łudzić się co miesiąc, a później rozczarowywać 😔

Mam nadzieje, że trafimy mimo wszystko na w porządku lekarzy którzy nas nie oleją i wszystko pójdzie na przód 🍀 trzymam kciuki za Was ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2021, 16:55

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Oo proszę jednak nie jestem sama tutaj🤗 gdzie mieszkasz w NL?
    Też nastawiam się na wizytę u lekarza jeśli w kolejnym cyklu też nie zaskoczy. Podejrzewam u siebie niedomogę lutealną, od ponad roku mam problemy z plamieniami przed okresem. Do tego jak robiłam badania to miałam wysoką prolaktynę. Więc też planuje bój z Holenderskimi lekarzami, chce się przebadać i mojego K również, żeby wiedzieć na czym stoimy, a nie łudzić się co miesiąc, a później rozczarowywać 😔

Mam nadzieje, że trafimy mimo wszystko na w porządku lekarzy którzy nas nie oleją i wszystko pójdzie na przód 🍀 trzymam kciuki za Was ☺️

Lelystad, okolice Zwolle i Almere :) mam nadzieję że trafimy na odpowiednie osoby. Nie wiem jakie tu mają podejście do niepłodności. Co do opieki nad dziećmi i ogólnie opieki szpitalnej jestem przekonana że super bo już trochę tu przeszliśmy z synem w NL.
    Ja nie mam pojęcia czy to ja czy mój mąż ma problem. Ja tylko z tymi okresami i te cykle 24-32. Owulka nigdy nie potwierdzana monitoringiem więc nie mam 100% pewności. Jedyne plamienia jakie mi się zdarzały to okoloowulacyjne, teraz dwa cykle pod rząd.

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Alutka128 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    😂😂 Dobre😂😂
    Ja też kicham od wczoraj, ale do testu mi jak stąd do nieba😂😂
    Oby to był jednak "objaw" drugiego wirusa😂

Który jesteś DC?

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po monitoringu. :)
    Wieści sama nie wiem czy dobre. 🤷‍♀️ Po części pewnie tak.
    Jest pęcherzyk 16mm a dopiero 9 dc. Endo jeszcze słabo bo 6, ale chwilę czasu ma by podrosnąć. Ale lekarka mówiła, że komórka może być nieprawidłowa, bo na oko tak wygląda. Może, ale nie musi, żeby to potwierdzić to znowu w piątek do niej lecę na badanie estriadiolu, który da odpowiedź czy faktycznie z nią coś nie tak.
    Mam nadzieję, że będzie oki i do owu dojdzie. Pęcherzyk i tak już jest większy niż normalnie bywał. Zawsze do max 15 rósł i to mega wolno do 20dc się tak ślimaczył. A tu teraz już 9dc i taka wielkość. Widać metformina jednak u mnie się sprawdza, mimo że nie mam IO.

33l. ♀ ➥PCOS
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola_45 wrote:
    Lelystad, okolice Zwolle i Almere :) mam nadzieję że trafimy na odpowiednie osoby. Nie wiem jakie tu mają podejście do niepłodności. Co do opieki nad dziećmi i ogólnie opieki szpitalnej jestem przekonana że super bo już trochę tu przeszliśmy z synem w NL.
    Ja nie mam pojęcia czy to ja czy mój mąż ma problem. Ja tylko z tymi okresami i te cykle 24-32. Owulka nigdy nie potwierdzana monitoringiem więc nie mam 100% pewności. Jedyne plamienia jakie mi się zdarzały to okoloowulacyjne, teraz dwa cykle pod rząd.

Oj to daleko ode mnie, ja z kolei południe NL okolice Eindhoven.
    Wiesz co moja koleżanka właśnie jest w ciąży dzięki inseminacji tutaj udało się jej za 2 podejściem. Więc raczej podchodzą do tematu dobrze, aczkolwiek sam ten proces by zacząć jakąkolwiek diagnostykę w tym kierunku jest jednak uciążliwy. Samo to, że wszystko zależy o rodzinnego lekarza jest już niezbyt zachęcające. Mam nadzieje, że jednak będziemy mieć życzliwych lekarzy, którzy chętnie nam pomogą ☺️

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Jest pęcherzyk 16mm a dopiero 9 dc. Endo jeszcze słabo bo 6, ale chwilę czasu ma by podrosnąć. Ale lekarka mówiła, że komórka może być nieprawidłowa, bo na oko tak wygląda. Może, ale nie musi, żeby to potwierdzić to znowu w piątek do niej lecę na badanie estriadiolu, który da odpowiedź czy faktycznie z nią coś nie tak.
    Mam nadzieję, że będzie oki i do owu dojdzie. Pęcherzyk i tak już jest większy niż normalnie bywał. Zawsze do max 15 rósł i to mega wolno do 20dc się tak ślimaczył. A tu teraz już 9dc i taka wielkość. Widać metformina jednak u mnie się sprawdza, mimo że nie mam IO.

Jaką dawkę metforminy przyjmujesz i z jakiego powodu ?
    Mam IO i też biorę ale tylko 500, mam docelowe 1000 ale źle się czuje po takiej dawcę, więc biorę połowę 😒

🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Jaką dawkę metforminy przyjmujesz i z jakiego powodu ?
    Mam IO i też biorę ale tylko 500, mam docelowe 1000 ale źle się czuje po takiej dawcę, więc biorę połowę 😒

Biorę metformax 850, 2 tabletki dziennie. Nie czuję po nim nic. Żadnej zmiany samopoczucia czy bóli, ale czytałam, że właśnie wiele kobiet szczególnie na początku, ciężko ją znosi.
    Dostałam ją, bo mam PCOS i stymulacja na mnie nie działała. Moja endo zasugerowała, że może metformina pomoże. Wyniki glukoza, insulina miałam oki, ale cytuję moją doktor "nie wszystko zawsze wychodzi w badaniach". I wygląda, że coś chyba jednak było na rzeczy, skoro widać poprawę. :)

33l. ♀ ➥PCOS
  • Olenkaqx Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, chyba sobie wykrakałam że chce okres :) a dziś już miałam nastawienie że mogłabym być w ciąży 😂😂
    Delikatnie zaróżowiony śluz już się pojawia. Witam się powoli serdecznie z odpoczynkiem na caaaaly przyszły cykl :) nooo chyba że znowu tylko pojawi się zaróżowiony śluz na chwilę jak parę dni temu, do jutra się okres nie rozkręci to zrobie test. Obiecuje

Spełnione marzenia mają swoją cenę, walcz o nie!
    16cs ⏸️ 😲
    19.07.2022 Nasze marzenie nr 1 spełnione 👨‍👩‍👧
    age.png

👩 33l
    Endometrioza 3st
    12/2024 8tc 👼 👼

👨 36l
    OK!
    Walczymy o marzenie nr 2 👨‍👩‍👧‍👦
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:

Ja tez dziś kicham ! 😁to przez was ?
    A rano jak rozmawiałam z mężem o ubraniach które przyszły paczka pomyślałam ze na lato mogą być na mnie za małe :p
    I apsik !
    Aż się na głos zasmialam ... musi być prawda !

Beza27, Manioka lubią tę wiadomość

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Który jesteś DC?

Dopiero 16dc także jeszcze czas😁

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam tylko od siebie, ze lekarz odradzil mojej przyjaciolce szczepienie kiedy byla w czasie przygotowywania sie do in vitro. Mysle, ze to jest kwestia swojego sumienia i ryzyka na wlasna odpowiedzialnosc.

Ja mam zamiar dla fanu testowac w roczek synka 17 marca. Nie wiem czy to dobry pomysl, zeby zepsuc sobie ten dzien 🙈

przedszkolanka:), Magda_Lena lubią tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam dzisiaj po zakupy dla kuzynki bo siedzi sama z dwójką małych, chorych dzieci i wymusiła wręcz na mnie kupienie testów ciążowych w ramach podziękowania.
    Teraz kurde nie mogę o niczym innym myśleć, jak o tych testach co leżą w szafce.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Ola_45 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Oj to daleko ode mnie, ja z kolei południe NL okolice Eindhoven.
    Wiesz co moja koleżanka właśnie jest w ciąży dzięki inseminacji tutaj udało się jej za 2 podejściem. Więc raczej podchodzą do tematu dobrze, aczkolwiek sam ten proces by zacząć jakąkolwiek diagnostykę w tym kierunku jest jednak uciążliwy. Samo to, że wszystko zależy o rodzinnego lekarza jest już niezbyt zachęcające. Mam nadzieje, że jednak będziemy mieć życzliwych lekarzy, którzy chętnie nam pomogą ☺️

Eindhoven to nie aż tak daleko :) W sumie w Holandii to wszędzie jest blisko :D A wiesz jak to wygląda z kosztami? Chodzi mi o ubezpieczenie czy jakies rozszerzone trzeba miec? Podejrzewam że co ubezpieczalnia to inaczej ale może jakieś informacje masz :)
    To fakt, niezbyt zachęcające jest chodzenie o wszystko do jednego lekarza rodzinnego i takie głupie proszenie się o skierowanie. I to w sumie ktoś kto się nie zna na wszystkim decyduje o tym czy ty wymagasz konsultacji u specjalisty 🙈

jo_ana lubi tę wiadomość

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Manioka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    A ja byłam dzisiaj po zakupy dla kuzynki bo siedzi sama z dwójką małych, chorych dzieci i wymusiła wręcz na mnie kupienie testów ciążowych w ramach podziękowania.
    Teraz kurde nie mogę o niczym innym myśleć, jak o tych testach co leżą w szafce.

A to czemu nie testujesz? 🤔

f2w39jcg9uvyycdv.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 3 marca 2021, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manioka wrote:
    A to czemu nie testujesz? 🤔

dopiero 7dpo więc nic by nie wyszło a po co marnować test :)

ale mam takie zaćmienie w mózgu, że szok. Odłożyłam na minutę siatkę z miodem dla kuzynki i o niej zapomniałam, a teraz córce nalewałam wody i zamiast dzbanka z wodą odkładałam na blat jej kubek z piciem...
    normalnie bym to pod zaćmienie ciążowe podpięła, ale to by było zbyt piękne żeby mogło być prawdziwe.

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Sendi94 Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis dziewczyny zauważam że wokół szyjki mam podbarwiony sluz na taka kawe z mlekiem. Dzis jest 8-9dp, mam nadzieję że to nie wczesniejsza małpa🙊🙈🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2021, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    nie idziesz juz na monitoring?

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ