X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Trochę mnie tu nie było, ale już nadrobiłam wszystkie 27stron 😅
    W poniedziałek kiepsko się czułam, wieczorem temperatura skoczyła na 37. We wtorek rano już 38,9. Wierzcie mi lub nie, ale dałabym se łeb obciąć, że to covid 😂 pozamiatało mną nieźle, ale na następny dzień gorączki brak i został mi już tylko ból pleców i klatki piersiowej ;)

Ogólnie do tego cyklu podchodziłam na luzie. Będzie to będzie, nie będzie to nie (na sierpniowe bejbi już i tak szansa przepadła 😅). A przynajmniej na wakacje pojedziemy w razie czego we dwoje i będą piękne i „szczupłe” zdjęcia :D

Temperature mierze codziennie, ale bez „domierzania” - zawsze jak mi wyszła jakaś dziwna temperatura, typu 35,7 czy coś, to mierzyłam do skutku tracąc przy tym czas i nerwy.
    Od przedwczoraj mam podwyższoną (okolice 37) i czuje lekkie kłucia jajnika.
    Wczoraj zrobiłam test bylejak i oczywiście negatywny :P ale dzisiaj rano powtórzyłam i też negatywny, ale już zdecydowanie wyraźniejszy, także na dniach spodziewam się owu ;)

Myślicie, że jak badałam proga w 2 dni cyklu (na zlecenie endo) i wyszedł w normie, to powinnam go znów po owulacji powtórzyć?

I co najważniejsze: GRATULUJE obecnym mamusiom! ❤️ To chyba wiosna i wirusy forumowe tak zadziałały :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjucha wrote:
    Cześć Dziewczyny! Trochę mnie tu nie było, ale już nadrobiłam wszystkie 27stron 😅
    W poniedziałek kiepsko się czułam, wieczorem temperatura skoczyła na 37. We wtorek rano już 38,9. Wierzcie mi lub nie, ale dałabym se łeb obciąć, że to covid 😂 pozamiatało mną nieźle, ale na następny dzień gorączki brak i został mi już tylko ból pleców i klatki piersiowej ;)

Ogólnie do tego cyklu podchodziłam na luzie. Będzie to będzie, nie będzie to nie (na sierpniowe bejbi już i tak szansa przepadła 😅). A przynajmniej na wakacje pojedziemy w razie czego we dwoje i będą piękne i „szczupłe” zdjęcia :D

Temperature mierze codziennie, ale bez „domierzania” - zawsze jak mi wyszła jakaś dziwna temperatura, typu 35,7 czy coś, to mierzyłam do skutku tracąc przy tym czas i nerwy.
    Wczoraj zrobiłam test bylejak i oczywiście negatywny :P ale dzisiaj rano powtórzyłam i też negatywny, ale już zdecydowanie wyraźniejszy, także na dniach spodziewam się owu ;)

Myślicie, że jak badałam proga w 2 dni cyklu (na zlecenie endo) i wyszedł w normie, to powinnam go znów po owulacji powtórzyć?

I co najważniejsze: GRATULUJE obecnym mamusiom! ❤️ To chyba wiosna i wirusy forumowe tak zadziałały :D
    Proga robi się 7 dni po owulacji . Na początku cyklu przecież nic to nie wnosi...

• Monika7 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anjucha wrote:

Mi się marzyło być majową mamą ;-) jeszcze trochę i znów na to będzie szansa ;-)
    Jeśli chciałabyś potwierdzić, czy była owulacja, to zrób sobie badanie proga 7 dpo :)

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • Monika7 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Proga robi się 7 dni po owulacji . Na początku cyklu przecież nic to nie wnosi...
    To, w którym dniu cyklu bada się progesteron, zależy od celu w jakim się to badanie wykonuje :)
    Jeśli lekarz je zalecił, to pewnie miał ku temu przesłanki. Być może miał podejrzenie, że wynik może być wysoki, więc sprawdzenie go w pierwszej fazie cyklu też mu już sporo powie :)

🙍🏻‍♀️&🙎🏼‍♂️ 34l
    Starania od maja 2020

1 IUI - styczeń 2022, poronienie samoistne 6t5d
    2 IUI - czerwiec 2022, nieudane
    3 IUI - lipiec 2022 (29cs) -> Filip 👶💛

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika7 wrote:
    To, w którym dniu cyklu bada się progesteron, zależy od celu w jakim się to badanie wykonuje :)
    Jeśli lekarz je zalecił, to pewnie miał ku temu przesłanki. Być może miał podejrzenie, że wynik może być wysoki, więc sprawdzenie go w pierwszej fazie cyklu też mu już sporo powie :)
    Przecież progesteron rośnie jeśli pojawią się ciałko żółte z tego co ja wiem :) bo ciałko je produkuje. Czy rośnie jeszcze od czegoś?

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie, progesteron badany 7 dni po owulacji potwierdza to, czy sie odbyla, ale badany w innych dniach cyklu pozwala wykryc inne problemy (chocby niedomoge lutealna). Mi endo tez zlecal badanie na poczatku cyklu.
    Moim zdaniem zbadanie go jeszcze raz tylko 7 dpo ma sens :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Mea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miaukens wrote:
    Dzień dobry, poproszę od razu o dopisanie na listę testową na 11 marca.

Pomóżcie mi nie zwariować do tego czwartku.

Aktualnie mam 37 lat i staram się od roku. Skończył mi się etap "miej wyjebane, a będzie ci dane" (czyt.: <3 tak z grubsza w środku cyklu, bez badań i monitorowania owulacji), przeplatany okresami nawracających infekcji. Przebadałam hormony, poza podejrzanie wysokim AMH jest super. W zeszły czwartek lub piątek (25-26 lutego) prawdopodobnie była owulacja, bo 23.02 pęcherzyk miał 18mm i wyglądał na USG tak, że - cytując - "nawet pani nie wie, jak ja się cieszę, jak widzę taki pęcherzyk". Kolejne USG w zeszły wtorek (2 marca) pokazało ciałko żółte w tym jajniku, w którym się go spodziewaliśmy ;) i który pobolewał w piątek. Chyba nie muszę mówić, że <3 był codziennie od poniedziałku do soboty (22-27 lutego).

Na razie testy ciążowe wychodzą mi z kontrolną kreską samotną jak skała na oceanie. Teraz powtarzam sobie, że tydzień po ewentualnym zapłodnieniu to dopiero trofoblast się zagnieżdża i musi parę dni minąć, żeby wyprodukowało się odpowiednie stężenie hcg w moczu. Ale rozum rozumem, a nerwy nerwami.

Smaczku dodaje fakt, że straciłam robotę i jestem na wypowiedzeniu. Jeżeli uda się zajść w tym lub następnym cyklu, to mam spokój, bo dostaję przedłużenie umowy aż do końca macierzyńskiego. A jeśli się nie uda, to czeka mnie mix starań o dziecko i szukania nowej pracy, z brakiem pakietu medycznego na okrasę.

Dzisiaj 25dc. Powiedzcie, że jeszcze będą te dwie kreski w przyszłym tygodniu...

Witaj Miaukens możemy przybić sobie piątkę 😊 ja też 37 lat ( w maju skończę) i też mam nie fajna sytuację pracowa, firma pada....
    Trzymam kciuki za powodzenie 😄🤞
    U mnie 27 DC w niedzielę termin @

age.png
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po monitoringu. :D
    No więc jajo już 20mm, endo 7,5 :) dostałam ovitrelle. Jeśli estradiol wyjdzie ładny mam wziąć jutro, jeśli nie to jeszcze czekamy.
    Następna wizyta poniedziałek.
    Przyznam, że mam duże nadzieje, bo pierwszy raz mi pęcherzyk urósł do normalnej wielkości :D
    Zaraz lecę do pracy, więc wyniki badania będę dopiero na przerwie podglądać i oby już były.

Koora, Olenkaqx, Sendi94, Monika7, mgielka, Ewelina26, Magda_Lena lubią tę wiadomość

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Melduję się po monitoringu. :D
    No więc jajo już 20mm, endo 7,5 :) dostałam ovitrelle. Jeśli estradiol wyjdzie ładny mam wziąć jutro, jeśli nie to jeszcze czekamy.
    Następna wizyta poniedziałek.
    Przyznam, że mam duże nadzieje, bo pierwszy raz mi pęcherzyk urósł do normalnej wielkości :D
    Zaraz lecę do pracy, więc wyniki badania będę dopiero na przerwie podglądać i oby już były.
    No bardzo ładny :) ja akurat jak miałam 20 mm to już podawałam wolałam sugerować się USG niż estriadolem . Powodzenia 🍀

Morgana lubi tę wiadomość

• Koora Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alutka128 wrote:
    Kurcze to mnie trochę podbudowałas bo zaczęłam się martwic że moje kreski dzisiaj 12 dpo słabe kreseczki a Twoje 8dpt już takie mocne :) a jakiej czułości zrobiłaś test?
    Ten na dole to 25, a ten zwykły paskowy to chyyyyyyyba 10, sprawdzę jeszcze dla pewności :) Podrzucisz fotkę Twojego? 😊

preg.png
    🇫🇷
    👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
    🧔🏻 41, OAT

IVF ICSI, pierwsze podejscie:
    20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
    25.02 transfer B5AA 💚
    9dpt - hcg 200
    11dpt - hcg 457
    19dpt - hcg 15020
    28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
    20/04 - 2 USG - 3,6cm
    04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
    22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓

17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞

20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
    8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
    14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
    18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
    31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
    10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
    12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀

Została ❄️ B2
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    No bardzo ładny :) ja akurat jak miałam 20 mm to już podawałam wolałam sugerować się USG niż estriadolem . Powodzenia 🍀

Może estradiol też okaże się ładny i nie będę musiała się zastanawiać. :)
    Teraz tylko zostaje mi być dobrej myśli 💚🍀

33l. ♀ ➥PCOS
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana wrote:
    Może estradiol też okaże się ładny i nie będę musiała się zastanawiać. :)
    Teraz tylko zostaje mi być dobrej myśli 💚🍀
    Daj znać jak wynik :)

Morgana lubi tę wiadomość

• Miaukens Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mea, zaraz się okaże, że w tej samej firmie pracujemy ;)

Mea lubi tę wiadomość

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koora wrote:
    Ten na dole to 25, a ten zwykły paskowy to chyyyyyyyba 10, sprawdzę jeszcze dla pewności :) Podrzucisz fotkę Twojego? 😊

Moje są słabiutkie aczkolwiek ciemnieją
    U góry wczorajszy na dole dzisiejszy
    https://naforum.zapodaj.net/c7ef863e5081.jpg.html

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koora wrote:
    Dziewczyny, melduje się z pierwszymi sikaczami!! 🙈😍😍
    Nie wytrzymałam do poniedziałkowej bety 🙈

b66bf556f0b4.jpg

Jakie piękne kreseczki 😍
    Gratuluje rośnijcie zdrowo 💚

Koora, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MrsBean wrote:
    Hej. Możesz napisać coś więcej o histeroskopi? Miałaś polip czy coś innego co utrudniało zajście?

Miałam podejrzenie polipa (w biopsiji wyszło coś że endometrium o takiej strukturze), po badaniu wycinka histeroskopii wyszło silne zapalenie endometrium. Dostałam antybiotyk dość silny na to.
    I chyba pomogło, bo po histero owulacja wystąpiła w 30 dc i wtedy "wpadłam".

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • _Hania Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba pojawił się cień, ale na dwoje babka wróżyła. Ja cieniom nie ufam, chociaż trochę się wystraszyłam jak go zobaczyłam :)

syn 2019
    ____

03.2021 wpadka - biochem
    06.2021 - starania czas start!
    07.2021 - biochem
    08.2021 - przerwa
    11.2021 - ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    U mnie chyba pojawił się cień, ale na dwoje babka wróżyła. Ja cieniom nie ufam, chociaż trochę się wystraszyłam jak go zobaczyłam :)
    Pokaż ten cień 🙏 :)

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:

Dawaj foto, zaraz ciotki ocenią swoim wprawnym okiem 🙈😅

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. Endo kazała zbadać progesteron w drugim dniu miesiączki żeby sprawdzić jego wysokość odnośnie niedoczynnosci tarczycy 🙃

Hania pokazuj ten test :D

‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ