Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Mea wrote:U mnie pms pełną parą wszystko mnie drażni. Stary mnie wkurza , awanturę zrobiłam bo nie schował majonezu do lodówki. W ogóle drażni mnie każde jego słowo i zachowanie.. za dużo je i jest gruby Synowi jazdę zrobiłam za burdel w pokoju i że jest w lesie z czytaniem lektury. Młodszemu też się oberwało za to że jego LEGO nawet w wannie leżą ..jestem jedzą! Jutro jak nic malpiszon przyjdzie
Dawno nie miałam takich jazd. Walne sobie drina i idę spać .
Wdech...wydechMiasa lubi tę wiadomość
-
Nie ma to jak pójść do koleżanki na imprezę urodzinowa i dowiedzieć się ze jest w ciąży. A jeszcze 2 tyg temu ja pocieszałam jak zobaczyla
Jedna kreskę ale testowała widocznie zbyt wczesnie. Oczywiście początki starań i od razu się udało. Z jednej strony się cieszę a z drugiej strony boli... boli ze u nas trwa to już tak długo.👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
nick nieaktualnyNataliaGie wrote:Nie ma to jak pójść do koleżanki na imprezę urodzinowa i dowiedzieć się ze jest w ciąży. A jeszcze 2 tyg temu ja pocieszałam jak zobaczyla
Jedna kreskę ale testowała widocznie zbyt wczesnie. Oczywiście początki starań i od razu się udało. Z jednej strony się cieszę a z drugiej strony boli... boli ze u nas trwa to już tak długo.
Znam ten ból.
U mnie w pracy 2 dziewczyny na równi zaszły w ciążę. Jedna 22 lata No i „ups tak wyszło”, a druga całe życie z mężem dzieci mieć nie chcieli, ale zmienili zdanie i udało im się za pierwszym razem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 23:24
-
Zuzka wrote:A u mnie dziwna sytuacja, temperatura spadła i przyszła @, ale pierwszy dzień intensywny jak zwykle, drugi lekkie krwawienie do połowy dnia i na tym koniec. Dzisiaj teoretycznie 3 dzień i od wczorajszego popołudnia już nic zatem @ trwała 1,5 dnia. Standardowo mam 5-6 dni, z czego min 3 dni mocne. Pytanie czy to nie jest coś poważnego miała może któraś z Was coś takiego?
Ja mam to samo w tym cyklu, pierwszy raz, nie wiem co jest przyczyną i też nie wiem czy się martwić.
Dziewczyny mnie trochę podpuściły i zrobiłam test, ale nieee, nic nie wyszło... 😉Ona: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Natalia! Toż to moje ulubione klimaty krajobrazowe na wakacje! Chyba wiem już gdzie pojadę na urlop jak tylko otworzą granice. Malta! Swoją drogą, czasem też jak się dowiem że ktoś od jednego seksu bez zabezpieczenia zaszedł w ciążę to nóż mi się w kieszeni otwiera, z zaciśniętymi zębami i sztucznym uśmiechem mówię gratuluję, a potem mam wyrzuty sumienia, że jestem jedzą... Powinno mnie cieszyć, że ktoś ma tyle szczęścia, a moja droga jest nieco dłuższą, żeby może móc się lepiej przygotowac, żeby bardziej kochać i doceniać. Jakoś tak próbuje sobie to wytlumaczyc
Alutka skończ sikać na testy. Zamknij je w szufladzie na klucz.
Ja dziś za to odpoczywałam, rozkoszując się górami, moimi ukochanymi Tatrami. Polana Rusinowa, Głodówka, wieczorkiem narty. Zapomniałam jak to jest odpoczywać, nie myśleć o niczym absurdalnie rozkoszny czas, a tu przed nami jeszcze dwa dni błogości
Julkaaa, Magda_Lena, Limonka26, NataliaGie lubią tę wiadomość
-
Piękne macie widoki dziewczyny 😍 U mnie ostatnio też tak pięknie słonecznie. Najważniejsze że bez deszczu. I oby jak najdłużej 🙏🏻
Melduje że dzisiaj 32dc i nadal nic. Nawet poranne ❤️ na wywołanie nie pomogło. Czuje się normalnie, może trochę zmęczona po tygodniu pracy, i właściwie tydzień czasu czułam bóle okresowe. Dzień w dzień. A teraz minęło mi od wczoraj.
Jutro dzień ostateczny. Jeszcze dłuższego cyklu jak 32 nie mialam
Trzymajcie kciuki żeby jednak franca nie przyszła ❤️🤞Magda_Lena lubi tę wiadomość
03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Cześć dziewczyny dziś u mnie dziś 11dpo
Tak mi wyszedł test, wczoraj robilam bete i wynik byl 1,7
Czyli brak ciazy, ale w tym laboratorium, zawsze mialam <0,1
Zdziwiło mnie to i dziś zrobiłam kolejny test, widać tam coś?
Jutro powtórzę badanie z krwi
https://naforum.zapodaj.net/b8ae09e1d942.jpg.html
silverface lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorota31 wrote:Cześć dziewczyny dziś u mnie dziś 11dpo
https://naforum.zapodaj.net/b8ae09e1d942.jpg.html -
Dorota31 wrote:https://naforum.zapodaj.net/f511816cea13.jpg.html
Tutaj jeszcze jedno zdjęcieOna: 33, On: 37 => Staramy się od 01.2021, o pierwsze dziecko.
Badania - Ona - raczej wszystko ok:
*wszystkie z 3 dc w normie (morfologia, TSH, hormony);
*progesteron w 8 dpo w normie (14,59 ng/ml);
*cytologia, USG - ok;
*owulacje są (wg wykresu temperatur) idwóch monitoringów;
Jedynie:
- plamienia od 7-8 dpo, przez 4-5 dni aż do okresu;
- krótka faza lutealna: 10 dni;
- cienkie endometrium (?) - wnioskuję z bardzo skąpego okresu trwającego 1-2 dni.
Badania - On - zrobione we wrześniu 2022 - słabe wyniki: ilość, ruchliwość, morfologia, wszystko bardzo słabo, poniżej normy;
dodatkowo: żylaki.
Supelmenty - Ona:
Mama DHA Premium Plus, Doppelherz Aktiv + Koenzym Q10 Forte
Suplementy - On:
od października 2022: Fertilman Plus + Proxeed Plus;
Pazdziernik 2022 - pierwsza wizyta w Invicta:
suplementacja dla Męża, zalecone powtórzenie badań w styczniu 2023 i wskazanie do usunięcia żylaków. -
Dorota31 wrote:Ooo dziewczyny, dajecie mi nadzieję. Mąż mówi, że też coś widzi 🤗
Może się udało 😊Dorota31 lubi tę wiadomość
-
Dorota31, ja też widzę bladą kreskę.
Ponieważ implantacja, otoczenie zarodka kosmkami i produkcja gonadotropiny kosmówkowej ma miejsce w 8-10. do, to w 11.dpo kreska jak najbardziej ma prawo być blada.
Trzymam kciuki za ciemnienie!
Ja sobie skracam czas oczekiwania na dzień wiarygodnego testu czytaniem źródeł naukowych. Uniwersytet Nowej Południowej Walii ma świetną stronę o embriologii, można sobie obejrzeć kropkę na każdym etapie rozwoju, dosłownie to 23 etapy rozwoju zarodka są opisane, z rozpiską, w którym tygodniu który etap ma miejsce. Np. tu masz artykuł o implantacji: https://embryology.med.unsw.edu.au/embryology/index.php/Implantation
Dorota31 lubi tę wiadomość
-
Dorota31 wrote:Cześć dziewczyny dziś u mnie dziś 11dpo
https://naforum.zapodaj.net/b8ae09e1d942.jpg.htmlDorota31 lubi tę wiadomość
🇫🇷
👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
🧔🏻 41, OAT
IVF ICSI, pierwsze podejscie:
20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
25.02 transfer B5AA 💚
9dpt - hcg 200
11dpt - hcg 457
19dpt - hcg 15020
28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm