Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Hej wam! 🐵 już jest u mnie i to że zdwojoną siłą, dawno tak silnie nie krwawiłam. 31 marca będę miała 25dc i zastanawiam się czy w ogóle będę wtedy testować. W tym cyklu wrócę sobie do mierzenia temperatury z samej ciekawości.
Gratuluję, właśnie jesteś w 1 dniu ciąży ❤️Ladinola lubi tę wiadomość
-
Dorota31 wrote:Cześć dziewczyny dziś u mnie dziś 11dpo
Tak mi wyszedł test, wczoraj robilam bete i wynik byl 1,7
Czyli brak ciazy, ale w tym laboratorium, zawsze mialam <0,1
Zdziwiło mnie to i dziś zrobiłam kolejny test, widać tam coś?
Jutro powtórzę badanie z krwi
https://naforum.zapodaj.net/b8ae09e1d942.jpg.html
Widać widaćDorota31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ladinola wrote:Hej wam! 🐵 już jest u mnie i to że zdwojoną siłą, dawno tak silnie nie krwawiłam. 31 marca będę miała 25dc i zastanawiam się czy w ogóle będę wtedy testować. W tym cyklu wrócę sobie do mierzenia temperatury z samej ciekawości.03.2015 - 6t. 💔
12.2015 syn
Starania od 2017r
Niedrożny lewy jajowód
7x IUI - nieudane
1 PROCEDURA IVF :
I transfer - 09.2024 - 5t.💔
II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
III transfer - 12.2024 - nieudany
2 PROCEDURA IVF :
2025r -
Witam w klubie miesiączkowych 🐒😀 ja w ten miesiąc wchodzę na luzie, zamówilam testy owulacyjne aby sprawdzic czy rzeczywiscie mam owulacje wtedy kiedy czuje 😌 oraz zbadam progesteron i prolaktyne.
Nikodemka- mialam usg robione to nie bylo zadnych polipow, jedynie miesniak, ale ginekolog mowila, ze nie bedzie problemu z zagniezdzeniem zarodka. A ta druga przypadlosc ktora podalas nie wyglada dobrze🙈👫🏻29 lat
Starania od 01.2021 -
Dorota31 wrote:https://naforum.zapodaj.net/f511816cea13.jpg.html
Tutaj jeszcze jedno zdjęcie
Jest! Chyba się udało to teraz niech ciemnieje ☺️Dorota31, Nikodemka lubią tę wiadomość
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Ladinola wrote:Hej wam! 🐵 już jest u mnie i to że zdwojoną siłą, dawno tak silnie nie krwawiłam. 31 marca będę miała 25dc i zastanawiam się czy w ogóle będę wtedy testować. W tym cyklu wrócę sobie do mierzenia temperatury z samej ciekawości.
Nie lubie 😣
Będziesz mierzyć temperaturę dla potwierdzenia owulacji ? Może lepiej testy owulacyjne ?
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
Olenkaqx wrote:Natalia! Toż to moje ulubione klimaty krajobrazowe na wakacje! Chyba wiem już gdzie pojadę na urlop jak tylko otworzą granice. Malta! Swoją drogą, czasem też jak się dowiem że ktoś od jednego seksu bez zabezpieczenia zaszedł w ciążę to nóż mi się w kieszeni otwiera, z zaciśniętymi zębami i sztucznym uśmiechem mówię gratuluję, a potem mam wyrzuty sumienia, że jestem jedzą... Powinno mnie cieszyć, że ktoś ma tyle szczęścia, a moja droga jest nieco dłuższą, żeby może móc się lepiej przygotowac, żeby bardziej kochać i doceniać. Jakoś tak próbuje sobie to wytlumaczyc
No pewnie maj i październik myśle ze to najlepsze momenty żeby tu wpaść bo lato jest bardzo gorące i ciężko zwiedzac w takie upały. Bez klimatyzacji w domu był chyba umarła :p jeden dzień z mężem wytrwaliśmy żeby pracować bez klimy ale po pracy poleciałam na plaże się wykapać i ochłonąć. Nigdy więcej takich szaleństw w lato 🥵
Za to Ty w górach No pięknie ! Tez muszę się wybrać koniecznie w następnym roku na narty mój mąż nigdy nie jeździł na nartach ale chętnie by spróbował
Co do podejścia do znajomych to masz 10000% racji. Bo na prawdę się cieszę ze im bez żadnego problemu się udało ( wspomnę tylko Że tydzień temu rozważali rozstanie :p ) ale tez odzywa się we mnie ta wspomniana przez Ciebie „jędza” 😢 i czuje się dziś trochę jak 💩 albo jak tykająca bomba która tylko szuka powodu żeby się poryczeć i udawać ze to nie przez to ... może pokroję sobie cebule ? 🙄 23dc a uczucia mam takie jakbym dziś dostała okres albo zobaczyła negatywny test ciążowy , a przecież wciąż jest nadzieja na ten cykl.👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
nick nieaktualnyNataliaGie wrote:Nie lubie 😣
Będziesz mierzyć temperaturę dla potwierdzenia owulacji ? Może lepiej testy owulacyjne ? -
nick nieaktualny
-
Bo chyba mimo wyrzutu LH pecherzyk nie musi peknac, prawda?
Ech, aktualnie chcialabym, zeby testy mylily sie w druga strone i pokazywaly, ze nie ma owu, mimo ze jest...
Agut - trzeba zajrzec do srodka czyli histeroskopia albo laparoskopia. Ja mialam histero, polip zostal wykryty dopiero wtedy.Agut lubi tę wiadomość
-
Ladinola, przy zespole luf np owulacji nie będzie a temperatura wzrośnie normalnie (pęcherzyk zapadający się produkuje progesteron) , wiec to tez nie 100% ze owu była. Ale ja tez wole wykres niż testy owu, jakoś bardziej ufam25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Ladinola wrote:Zdecydowanie lepiej temperatura niż owulacyjne. Testy owulacyjne wskażą owulacje wtedy kiedy jej nie ma (nie pęknie pęcherzyk) a temperatura wskazuję na brak owulacji. Przez rok mierzylam temperaturę i kilka miesięcy robiłam testy, testy często wskazywały piękny pik a owulacji nie było. Trochę jestem w tym obcykana.
Czyli brak takiego diametralnego skoku temperatury może świadczyć o cyklu bezpwulacyjnym ? U mnie właśnie te wykresy były takie nijakie, dlatego przestałam mierzyć temperaturę żeby się nie stresować. Ale bóle owulacyjne mam przy każdym cyklu
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Mam jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje a może któraś z was tak ma lub miała. W tamtym roku robiłam podejście do biegania, ale po 20 minutach biegu dopadał mnie ból okresowy . Tak intensywny ze jak wracałam do domu to się zwijalam z bólu wiec przestałam biegać i tylko ćwiczyłam jogę. Mówiłam o tym ginekologowi to nie wiedział o co mi chodzi i zignorował wiec ja tez. Dziś natomiast zrobiłam sobie krótki trening z biegiem w miejscu z kolanami wysoko i znowu ten ból. Jakbym miała zaraz dostać okres a jeszcze mam na to kilka dni
Czy możliwe ze od braku ruchu mi się coś tam zadziało ze tak reaguje na ćwiczenia ? Czy regularne ćwiczenia mi pomogą?👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Ladinola, przy zespole luf np owulacji nie będzie a temperatura wzrośnie normalnie (pęcherzyk zapadający się produkuje progesteron) , wiec to tez nie 100% ze owu była. Ale ja tez wole wykres niż testy owu, jakoś bardziej ufam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 13:24
-
nick nieaktualnyNikodemka wrote:Bo chyba mimo wyrzutu LH pecherzyk nie musi peknac, prawda?
Ech, aktualnie chcialabym, zeby testy mylily sie w druga strone i pokazywaly, ze nie ma owu, mimo ze jest...
Agut - trzeba zajrzec do srodka czyli histeroskopia albo laparoskopia. Ja mialam histero, polip zostal wykryty dopiero wtedy.