X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
Odpowiedz

Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wam! 🐵 już jest u mnie i to że zdwojoną siłą, dawno tak silnie nie krwawiłam. 31 marca będę miała 25dc i zastanawiam się czy w ogóle będę wtedy testować. W tym cyklu wrócę sobie do mierzenia temperatury z samej ciekawości. ;)

• Alutka128 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Hej wam! 🐵 już jest u mnie i to że zdwojoną siłą, dawno tak silnie nie krwawiłam. 31 marca będę miała 25dc i zastanawiam się czy w ogóle będę wtedy testować. W tym cyklu wrócę sobie do mierzenia temperatury z samej ciekawości. ;)

Gratuluję, właśnie jesteś w 1 dniu ciąży ❤️

Ladinola lubi tę wiadomość

qb3c2n0aaonxly0p.png
  • Limonka26 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota31 wrote:
    Cześć dziewczyny dziś u mnie dziś 11dpo
    Tak mi wyszedł test, wczoraj robilam bete i wynik byl 1,7
    Czyli brak ciazy, ale w tym laboratorium, zawsze mialam <0,1
    Zdziwiło mnie to i dziś zrobiłam kolejny test, widać tam coś?
    Jutro powtórzę badanie z krwi

https://naforum.zapodaj.net/b8ae09e1d942.jpg.html

Widać widać :)

Dorota31 lubi tę wiadomość

44cs - udało się 🤍
    ——————————————————
    ▪️ I IVF: FET ❄️4BB✖️
    ▪️ II IVF:
    • FET❄️4BA- 5tc💔
    • FET❄️4BB - 5dpt ⏸️; 6dpt bhcg 23,1; 8dpt 42,2; 10dpt 115; 13dpt 403; 17dpt 2230; 20dpt 5883;
    🍀 24dpt CRL 0,36cm i 💓
    🍀 11+6 prenatalne - 6cm szkraba, ryzyka niskie,
    ❤️171ud/min

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota31 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/f511816cea13.jpg.html

Tutaj jeszcze jedno zdjęcie

Ja też widzę 😍

Dorota31 lubi tę wiadomość

• Ola_45 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Łącze się z Tobą w bólu. Do mnie też przyszła ale bardzo skromna. Jeszcze się krępuje ale jutro mi dopier... tak że ledwo będę żyć. 😅🤣

03.2015 - 6t. 💔
    12.2015 syn
    Starania od 2017r

Niedrożny lewy jajowód
    7x IUI - nieudane
    1 PROCEDURA IVF :
    I transfer - 09.2024 - 5t.💔
    II transfer - 11.2024 - 5t. 💔
    III transfer - 12.2024 - nieudany
    2 PROCEDURA IVF :
    2025r
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w klubie miesiączkowych 🐒😀 ja w ten miesiąc wchodzę na luzie, zamówilam testy owulacyjne aby sprawdzic czy rzeczywiscie mam owulacje wtedy kiedy czuje 😌 oraz zbadam progesteron i prolaktyne.

Nikodemka- mialam usg robione to nie bylo zadnych polipow, jedynie miesniak, ale ginekolog mowila, ze nie bedzie problemu z zagniezdzeniem zarodka. A ta druga przypadlosc ktora podalas nie wyglada dobrze🙈

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agut - polipy w macicy nie sa widoczne na usg. Ale oczywiscie nie mowie, ze musisz go miec :)

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Agut Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a jakim badaniem sie je wykrywa? To ciekawe co piszesz.
    Nikodemka wrote:
    Agut - polipy w macicy nie sa widoczne na usg. Ale oczywiscie nie mowie, ze musisz go miec :)

👫🏻29 lat
    Starania od 01.2021
  • Morgana Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tą leniwą niedzielę. :) Nie ma to jak pospać do 10 :D w końcu odespałam cały tydzień 😆
    Czekam na owu. Chyba powinna być dzisiaj, więc maraton ❤ już trwa :D

Miłej niedzieli dziewczyny! 💚🍀

33l. ♀ ➥PCOS
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota31 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/f511816cea13.jpg.html

Tutaj jeszcze jedno zdjęcie

Jest! Chyba się udało :) to teraz niech ciemnieje ☺️

Dorota31, Nikodemka lubią tę wiadomość

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:

Nie lubie 😣
    Będziesz mierzyć temperaturę dla potwierdzenia owulacji ? Może lepiej testy owulacyjne ?

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
    Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaqx wrote:
    Natalia! Toż to moje ulubione klimaty krajobrazowe na wakacje! Chyba wiem już gdzie pojadę na urlop jak tylko otworzą granice. Malta! Swoją drogą, czasem też jak się dowiem że ktoś od jednego seksu bez zabezpieczenia zaszedł w ciążę to nóż mi się w kieszeni otwiera, z zaciśniętymi zębami i sztucznym uśmiechem mówię gratuluję, a potem mam wyrzuty sumienia, że jestem jedzą... Powinno mnie cieszyć, że ktoś ma tyle szczęścia, a moja droga jest nieco dłuższą, żeby może móc się lepiej przygotowac, żeby bardziej kochać i doceniać. Jakoś tak próbuje sobie to wytlumaczyc

No pewnie :) maj i październik myśle ze to najlepsze momenty żeby tu wpaść bo lato jest bardzo gorące i ciężko zwiedzac w takie upały. Bez klimatyzacji w domu był chyba umarła :p jeden dzień z mężem wytrwaliśmy żeby pracować bez klimy ale po pracy poleciałam na plaże się wykapać i ochłonąć. Nigdy więcej takich szaleństw w lato 🥵

Za to Ty w górach :) No pięknie ! Tez muszę się wybrać koniecznie w następnym roku na narty :) mój mąż nigdy nie jeździł na nartach ale chętnie by spróbował :)

Co do podejścia do znajomych to masz 10000% racji. Bo na prawdę się cieszę ze im bez żadnego problemu się udało ( wspomnę tylko Że tydzień temu rozważali rozstanie :p ) ale tez odzywa się we mnie ta wspomniana przez Ciebie „jędza” 😢 i czuje się dziś trochę jak 💩 albo jak tykająca bomba która tylko szuka powodu żeby się poryczeć i udawać ze to nie przez to ... może pokroję sobie cebule ? 🙄 23dc a uczucia mam takie jakbym dziś dostała okres albo zobaczyła negatywny test ciążowy , a przecież wciąż jest nadzieja na ten cykl.

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaGie wrote:
    Nie lubie 😣
    Będziesz mierzyć temperaturę dla potwierdzenia owulacji ? Może lepiej testy owulacyjne ?
    Zdecydowanie lepiej temperatura niż owulacyjne. Testy owulacyjne wskażą owulacje wtedy kiedy jej nie ma (nie pęknie pęcherzyk) a temperatura wskazuję na brak owulacji. Przez rok mierzylam temperaturę i kilka miesięcy robiłam testy, testy często wskazywały piękny pik a owulacji nie było. :) Trochę jestem w tym obcykana. :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tutaj pokaże jak owulacyjne nie wskazują do końca owulacji, miałam też wizytę u lekarza potwierdzająca brak owulacji. Wykres, góry doliny co wskazuję na brak owulacji:
    Screenshot_2021-03-07-12-25-47-492_pl.ovufriend.app.jpg

Owulak wskazujący owulacje:
    IMG_20210307_122623.jpg

NataliaGie lubi tę wiadomość

• Nikodemka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chyba mimo wyrzutu LH pecherzyk nie musi peknac, prawda?
    Ech, aktualnie chcialabym, zeby testy mylily sie w druga strone i pokazywaly, ze nie ma owu, mimo ze jest...
    Agut - trzeba zajrzec do srodka :) czyli histeroskopia albo laparoskopia. Ja mialam histero, polip zostal wykryty dopiero wtedy.

Agut lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • Martyna33 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola, przy zespole luf np owulacji nie będzie a temperatura wzrośnie normalnie (pęcherzyk zapadający się produkuje progesteron) , wiec to tez nie 100% ze owu była. Ale ja tez wole wykres niż testy owu, jakoś bardziej ufam :)

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladinola wrote:
    Zdecydowanie lepiej temperatura niż owulacyjne. Testy owulacyjne wskażą owulacje wtedy kiedy jej nie ma (nie pęknie pęcherzyk) a temperatura wskazuję na brak owulacji. Przez rok mierzylam temperaturę i kilka miesięcy robiłam testy, testy często wskazywały piękny pik a owulacji nie było. :) Trochę jestem w tym obcykana. :)

Czyli brak takiego diametralnego skoku temperatury może świadczyć o cyklu bezpwulacyjnym ? U mnie właśnie te wykresy były takie nijakie, dlatego przestałam mierzyć temperaturę żeby się nie stresować. Ale bóle owulacyjne mam przy każdym cyklu 467FE318-94D3-4560-83AF-E563C2FD8618.png
    224AA6A5-092F-48A9-BEBE-75F63F6BA62B.png

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
  • NataliaGie Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje a może któraś z was tak ma lub miała. W tamtym roku robiłam podejście do biegania, ale po 20 minutach biegu dopadał mnie ból okresowy . Tak intensywny ze jak wracałam do domu to się zwijalam z bólu wiec przestałam biegać i tylko ćwiczyłam jogę. Mówiłam o tym ginekologowi to nie wiedział o co mi chodzi i zignorował wiec ja tez. Dziś natomiast zrobiłam sobie krótki trening z biegiem w miejscu z kolanami wysoko i znowu ten ból. Jakbym miała zaraz dostać okres a jeszcze mam na to kilka dni

Czy możliwe ze od braku ruchu mi się coś tam zadziało ze tak reaguje na ćwiczenia ? Czy regularne ćwiczenia mi pomogą?

👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ladinola, przy zespole luf np owulacji nie będzie a temperatura wzrośnie normalnie (pęcherzyk zapadający się produkuje progesteron) , wiec to tez nie 100% ze owu była. Ale ja tez wole wykres niż testy owu, jakoś bardziej ufam :)
    Miałam stwierdzony zespół luf, miałam leczony i przy każdym braku owulacji były takie wykresy. :) Ale to może akurat mój przypadek. :) Ja też nie ufam testom owulacyjnym bo wyrzut lh nie daje potwierdzenia, że owulacja była, jedynym potwierdzeniem jest monitoring. Ale też właśnie wiarygodna jest temperatura ale musi być skrupulatnie mierzona. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 13:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Bo chyba mimo wyrzutu LH pecherzyk nie musi peknac, prawda?
    Ech, aktualnie chcialabym, zeby testy mylily sie w druga strone i pokazywaly, ze nie ma owu, mimo ze jest...
    Agut - trzeba zajrzec do srodka :) czyli histeroskopia albo laparoskopia. Ja mialam histero, polip zostal wykryty dopiero wtedy.
    Dokładnie tak. :) a wzrost temperatury jest wynikiem pęknięcia pęcherzyka. :)

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ