Marcowe testowanie - plenerowe starania wróżą listopadowe rozwiązania
-
WIADOMOŚĆ
-
Dastiny wrote:Daleko mi do doszukiwania się zwłaszcza w tym cyklu dlatego nie biorę tego w ogóle pod uwagę. Kosz i zapomnienie. Powiem Ci ze wiedzę duży sens w tym co piszesz i chyba przeciągnę te 3 dni luteinę. I tak @ ma przyjść dopiero w piątek lub sobotę
No właśnie przedłużając do 10 dni nie ponosisz żadnego ryzyka, możesz tylko zyskać. I wtedy 11dpo byłoby najlepiej zrobić test, żeby w razie pozytywu przedłużyć branie luteiny.
Życzę grubych dwóch kreseczek ❤️
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Luteina jest wykrywalna, sprawdzilam na sobie na poczatku staran o pierwsze bobo 🙈
Mam juz staraniowego dola, mimo ze nie skonczyl sie jeszcze pierwszy cykl. 15dc, owulaki nadal blade... Strasznie jestem zla, ze znowu musze przechodzic przez jakies dziwne cykle.
W tamtym mialam plamienia 9-10 dpo, nie wiem nawet co to bylo. Boje sie, ze odrosl ten polip... -
Miaukens wrote:NataliaGie, to mogą być problemy z kręgosłupem lub mięśniami brzucha. Zamiast do gin, idź do dobrego ortopedy.
A ja któryś już dzień mam lekkie mdłości. Nie cały czas, raczej tak falami. Pomaga herbatka miętowa, której normalnie nie lubię, a teraz trzeci dzień piję ze smakiem. Chyba nie wytrzymam i jutro zrobię test z porannego siku.
Aktualnie jest 9. dpo. To może być autosugestia, ale w fazie folikularnej miałam ogromny apetyt na zielone warzywa, a od jakiegoś tygodnia z kawałkiem - na jajka, kukurydzę, brzoskwinie i ananasy z puszki, pomidory i czerwoną paprykę. Jem i powtarzam sobie, że wytwarzam żółte ciałko ciążowe, stąd te smaczki.
Wiesz co, możesz mieć racje bo ja od dziecka się garbie i nie mogę rzucić tego nawyku. Może po latach teraz już siada na kręgosłup... a nawet na brzuch.
Czekamy na jutrzejsze dwie kreseczki zatem i nie ma innej opcji ! ☺️
👩🏼Ja 33🧔 On prawie 38
Dieta od początku grudnia, mimo ze oboje jesteśmy szczupli
Suple:aspiryna75, kwas foliowy, b12, koenzym q10+plastry borowinowe przed owulacja -
A ja mam już jakieś czarne myśli, że może mi pęcherzyk nie pękł i torbiel się zrobiła, bo w ten dzień co niby miałam owu to miałam strasznie dużo stresu, a u mnie stres zawsze przesuwał 🙄 testy owu już później negatywne były, a dziś tak mnie kłuje ten prawy jajnik cały dzień, że już się zaczynam martwić 🙈 jakby to była lewa strona to zrzuciłabym na jelito, bo zawsze mnie tak boli z lewej strony, a teraz to już nie wiem co myśleć 🙄
W ogóle z nudów trochę podkoksowałam kolory na zdjęciu tego mojego przedwczorajszego testu i same zobaczcie 🤦🏼♀️ Wydaje mi się, że barwnik zebrał się przed miejscem, w którym powinna być kreska - i to miejsce obok jest białe. W każdym razie już z dużym dystansem do tych pasków będę podchodzić, bo dziwne rzeczy wychodzą 😛
https://zapodaj.net/7e097b2f1bdce.jpg.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 18:57
-
NataliaGie wrote:Mam jeszcze jedno pytanie, które mnie nurtuje a może któraś z was tak ma lub miała. W tamtym roku robiłam podejście do biegania, ale po 20 minutach biegu dopadał mnie ból okresowy . Tak intensywny ze jak wracałam do domu to się zwijalam z bólu wiec przestałam biegać i tylko ćwiczyłam jogę. Mówiłam o tym ginekologowi to nie wiedział o co mi chodzi i zignorował wiec ja tez. Dziś natomiast zrobiłam sobie krótki trening z biegiem w miejscu z kolanami wysoko i znowu ten ból. Jakbym miała zaraz dostać okres a jeszcze mam na to kilka dni
Czy możliwe ze od braku ruchu mi się coś tam zadziało ze tak reaguje na ćwiczenia ? Czy regularne ćwiczenia mi pomogą? -
Dziewczyny, jak zaliczyć ten test? 😉 10 miesiąc to samo... Zrobiłam dziś test i bialutko. W środę spotkam się z tą wredną małpą.
-
Limonka26 - ja tam widze kreske nawet z daleka
Nie wiem czy jednak nie przegapilam piku. Dzisiejsze krechy na owulakach praktycznie calkiem niewidoczne. Te z poprzednich dni nie byly pozytywami, ale byly sporo ciemniejsze. Rano chyba zmierze temperature chociaz jeden pomiar kompletnie nic mi nie powie 🤦♀️ -
Nikodemka wrote:Limonka26 - ja tam widze kreske nawet z daleka
Nie wiem czy jednak nie przegapilam piku. Dzisiejsze krechy na owulakach praktycznie calkiem niewidoczne. Te z poprzednich dni nie byly pozytywami, ale byly sporo ciemniejsze. Rano chyba zmierze temperature chociaz jeden pomiar kompletnie nic mi nie powie 🤦♀️
Tylko ze jak już wysechł to cały kolor zniknął 😛🤷🏼♀️ Zresztą to foto jest podrasowane, na żywo to coś było ledwo widoczne.
Z tymi testami owu miałam tak samo, zrób jeszcze przez 2-3 dni dla pewności, ale jeśli już jaśnieją to pewnie piku nie wyłapałaś. A poza tym jakieś inne objawy owu były?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 19:52
-
Monika7 wrote:Dziewczyny, jak zaliczyć ten test? 😉 10 miesiąc to samo... Zrobiłam dziś test i bialutko. W środę spotkam się z tą wredną małpą.
W sensie ten mój, czy tu miał być jakiś link? 😊
Jeśli mój to nieee, on był robiony 8dpo więc to nierealne, moim zdaniem wadliwy test 🙈 Trzymam się twardo testowania we wtorek i wtedy dam znać
A u Ciebie który dpo? Do środy jeszcze piłka w grze -
Ja w tym cyklu jadę z kubeczkiem i testami. Obecnie wszystkie testy owu wskazują -. Zaraz zrobię dzisiejszy. 2 cs mam nadzieje, że udany. W pierwszym byłam pełna optymizmu, a w tym po przeczytaniu postów i okresów mój optymizm zmalał Udanego dzisiejszego ❤️❤️❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 19:58
👩33👨40
2 cs -
Staraczkalulu wrote:Ja w tym cyklu jadę z kubeczkiem i testami. Obecnie wszystkie testy owu wskazują -. Zaraz zrobię dzisiejszy. 2 cs mam nadzieje, że udany. W pierwszym byłam pełna optymizmu, a w tym po przeczytaniu postów i okresów mój optymizm zmalał Udanego dzisiejszego ❤️❤️❤️
-
Limonka26 wrote:W sensie ten mój, czy tu miał być jakiś link? 😊
Jeśli mój to nieee, on był robiony 8dpo więc to nierealne, moim zdaniem wadliwy test 🙈 Trzymam się twardo testowania we wtorek i wtedy dam znać
A u Ciebie który dpo? Do środy jeszcze piłka w grze
A ten Twój test to ciążowy? O jaaa! To nie mogę się tym bardziej doczekać na Twoje wtorkowe testowanie ☺️🤞🏻🤞🏻 -
Limonka26 - mialam dzis przez chwile plodny sluz i nic wiecej. Chyba, ze to nawet nie byl sluz, a pozostalosci po ❤️🙈 bo staramy sie intensywnie.
Bede robila te owulaki do konca cyklu, mam cala pake horienów, ale mam wielka nadzieje, ze po prostu przegapilam ten pik. -
A co powiecie na to, ekspertki? 😂😂
Mój cykl powalony na maksa. Był już prawie pozytyw a dziś znów jasniutko. Dodam ze to pierwszy cykl z testami owu, a skoku tempki narazie brak.
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Hej kochane, nie odzywalam sie przez bo napiety grafik, u mnie nadal plamienia brazowe oczywiście tylko na papierze....... szyjki nigdy nie umiałam badac😂 ale dzis przed kąpielowa spróbowałam i tylko sluz kawa z mlekiem. Nic oprocz tych plamien i bolu piersi na zmianę nie mam. w piatek na wieczor zrobilam test babyvheck z krwi bo tylko taki mialam i po tych 10 min biało, lecz jak wróciliśmy ze starym po imprezie to wybarwilo sie ale juz na szaro wiec nawet nie biore tego pod uwagę. Dzis u mnie 27 dc. Jak ma przyjsc ta malpa to niech przychodzi, a nie zapowiada się tyle dni😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 20:19
Limonka26 lubi tę wiadomość
-
Monika7 wrote:Hehe to było takie bardzo ogólne pytanie jak zaliczyć test ciążowy 😉 bo ja nawet ani razu kuzyna cienia się nie mogłam doszukać. U mnie dziś 11 dpo.
A ten Twój test to ciążowy? O jaaa! To nie mogę się tym bardziej doczekać na Twoje wtorkowe testowanie ☺️🤞🏻🤞🏻
Kochana, 11dpo to śmiało może jeszcze nic nie wyjść, trzymam kciuki żeby małpa nie przyszła 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
A co do mojego testu to coś mi w nim nie gra, ale potrzebowałam opinii innych, bo mojemu nawet nie pokazuję 😅 -
Nikodemka - pewnie, warto sprawdzić na 100% czy nic tam już nie wyskoczy
Martyna - nie wiem co tam się u Ciebie wyprawia 😂 ale ten 15dc wyglądał obiecująco 🤔 no ale jak nie było skoku tempki to rób dalej koniecznie
Edit: to chyba domowe laboratorium? To przy ich czułości na 100% robić dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 20:40
-
Morgana wrote:Martyna, a 16dc nie robiłaś? Może wtedy akurat był pik i został ominięty. Limonka dobrze radzi, że te z domowego laboratorium są bardzo czułe, także pik na pewno by wyłapały, więc jeśli go nie było jeszcze to trzeba robić dalej
Będę robiła dalej, jutro przychodzi 50szt owulakow horien😂
16dc nie robiłam. A ten dzisiejszy wydaje mi się najjaśniejszy...
dziwny ten cykl 🤔25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Dorota31 wrote:Cześć dziewczyny dziś u mnie dziś 11dpo
Tak mi wyszedł test, wczoraj robilam bete i wynik byl 1,7
Czyli brak ciazy, ale w tym laboratorium, zawsze mialam <0,1
Zdziwiło mnie to i dziś zrobiłam kolejny test, widać tam coś?
Jutro powtórzę badanie z krwi
https://naforum.zapodaj.net/b8ae09e1d942.jpg.html
O to ciekawe, rzeczywiście kreska widoczna, gratuluję Widocznie wczoraj beta wystartowała
To oznacza, że zagnieżdżenie było 8dpo? Spotykam się tu często z info, że od zagnieżdżenia mija 48 h do wystartowana beta HCG, czy liczy się, że zagnieżdżenie było 10 dpo, odkąd zaczęła rosnąć?syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ?