Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • Amunicja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czołem Kobiety!!
    Wszystkiego wspaniałego dla każdej z Was, wytrwałości, cierpliwości i jedynej słusznej nagrody 🤰🏻za uświetnianie tego miejsca swoją obecnością. Dobrze, że jesteście 🌷
    Przyszłam nacieszyć oczy kreseczkami (drugi sik rules), pogratulować przyrostów i ojojać biele. Niech moc będzie z Wami niezależnie od etapu, na którym jesteście i niezależnie od tego, na co ją teraz przeznaczycie.

Beezi, współczuję stresu, dobrze że spadochron się otworzył, czy- jak kto woli- opatrzność czuwała. Regenerujcie zszargane nerwy 🩹

Siesiepy cześć Promyczku! Jak to dobrze, dobrze, dobrze że do nas wróciłaś! Fajnie czytać o postępach w urządzaniu. Co u Rudej?

Ja siedzę jak na szpilkach przed jutrzejszym HSG, ściskam 🍑 ze stresu i jakoś pełno we mnie złych przeczuć. Byle do jutra 🙄

Paprota9418, Beezi, Pasko, agentka93, Natosia, .aś., Emka06, Domi94 lubią tę wiadomość

🙋🏼‍♀️
    AMH 2,2
    regularne cykle, potwierdzone owulacje
    jajowody drożne
    hormony w 3 dc ✅
    krzywe glukozowa i insulinowa ✅
    histeroskopia, CD138 ✅
    TSH 1,05 (Euthyrox)

🙋🏻‍♂️
    teratozoospermia- morfologia 1% 👎🏻
    pozostałe parametry wysoko ponad normy✅
    fragmentacja ✅
    posiewy✅
    hormony ✅
    brak żpn

Po 22cs:
    02.2024 IVF 2x❄️
    I FET 22.05.2024👎🏻
    II FET 18.06.2024 ✨
    6dpt ⏸️ betaHCG 24,7 mIU/ml, prog 25,2 ng/ml
    8dpt betaHCG 89,9 mIU/ml, prog 29,2 ng/ml
    10dpt betaHCG 248,3 mIU/ml, prog 31,7 ng/ml
    27dpt zarodek z bijącym ❤️
    niskie ryzyka, NIPT- dziewczynka 🌸🩰💕

preg.png
  • niemamnicku Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie śluz zabarwiony na brązowo/różowo poza początkiem ciąży nie występował nigdy w życiu.

Nie próbuje Was nakręcać, ale ja sie jaram takim śluzem (Jezu słodki, jak to brzmi 🤣🤣) zwłaszcza te 9-12dpo.
    Czekam na Wasze testy!

Zazdroszczę Wam tego wybierania kibli.
    U nas budowa na etapie zamykania stanu surowego, wykończymy się nerwowo zanim skończymy.. :D

Evondita82, Rica, Arieen, MonikaMonia lubią tę wiadomość

• Abietis Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spencer swietny przyrost :)

Amunicja będzie dobrze, to kolejny krok ku spełnieniu marzenia 🙂

Amunicja, Spencer lubią tę wiadomość

preg.png

9cs
    👩
    Pcos
    Hormony, monitoring, krzywa ✅

👨
    Nasienie ✅
  • Andzia93 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staaraczkaaa wrote:
    ja też zaczęłam z NAC.
    A bierzesz od 3 do 7 dnia cyklu? Czy cały miesiąc?
    Ja zaczęłam brać 3-7 dc aktualnie 4 dc i jestem bardzo ciekawa efektów :D

Ja w tym cyklu po raz pierwszy brałam NAC od 3 do 7 dnia i jeszcze zioła ojca sroki oraz Oeparol i widzę różnice w odczuwaniu owulacji- już co prawda po niej jakoś pare dni ale mam jakieś dziwne kłucie w brzuchu- na razie się nie nakręcam 😅

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • Abietis Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2023, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemamnicku wrote:
    Dziewczyny u mnie śluz zabarwiony na brązowo/różowo poza początkiem ciąży nie występował nigdy w życiu.

Nie próbuje Was nakręcać, ale ja sie jaram takim śluzem (Jezu słodki, jak to brzmi 🤣🤣) zwłaszcza te 9-12dpo.
    Czekam na Wasze testy!

U nas budowa na etapie zamykania stanu surowego, wykończymy się nerwowo zanim skończymy.. :D

U mnie niestety w poprzednim cyklu był brązowy śluz 11dpo, potem jakieś niteczki krwi pojedyncze, skończyło się bielą i 🐒😞

preg.png

9cs
    👩
    Pcos
    Hormony, monitoring, krzywa ✅

👨
    Nasienie ✅
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia93 wrote:
    Ja w tym cyklu po raz pierwszy brałam NAC od 3 do 7 dnia i jeszcze zioła ojca sroki oraz Oeparol i widzę różnice w odczuwaniu owulacji- już co prawda po niej jakoś pare dni ale mam jakieś dziwne kłucie w brzuchu- na razie się nie nakręcam 😅

Jeśli u Ciebie zwiększyło się odczuwanie owulacji po NAC to boję się co będzie u mnie 😅🫣 ja chciałabym żeby te bóle były mniejsze i liczyłam że może NAC w tym pomoże

• Evondita82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niemamnicku wrote:

Czekam na Wasze testy!

Ależ oczywiście, że się nie nakręcam! Co Ty 🤣🤣🤣 tylko ja taki śluz na dzień przed 🦧 tez miewam. Ewentualnie w tym samym dniu 🥴 no.i podbrzusze coraz bardziej jak na 🦧😭

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abietis wrote:
    U mnie niestety w poprzednim cyklu był brązowy śluz 11dpo, potem jakieś niteczki krwi pojedyncze, skończyło się bielą i 🐒😞
    No właśnie tego też się obawiam i to obstawiam 😔

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa, tulę 😥❤️

Amunicja, kciuki za jutro ✊✊✊ Stary się wyzbierał, poszedł na basen dla relaksu. 🤦‍♀️

Spencer, przyrost sztosik 🔥 Rośnijcie ❤️🍀

Bambi, w takim razie czekamy, oby 🐒 się nie pojawiła 🤞 Daj znać jak będą wyniki 🤞

Emka, działajcie 🔥✊

Ja z okazji Dnia Kobiet dla odmiany nauka, a Stary gra z kumplami w planszówki 🙈😅 Ja to tłusty czwartek muszę świętować, a resztę takich dni to jak się poskłada 🙈🤷‍♀️

Amunicja, Rica, Lipcowa, Spencer, Emka06 lubią tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwszy raz w życiu brązowy śluz jak zaczęliśmy się starać i byłam przekonana że to ciąża. Wtedy zrobiłam pierwszy test ciążowy i poszłam na betę. Niestety to nie było to na co miałam nadzieję

• Rica Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evondita82 wrote:
    Kobitki! Naj naj na to święto! Oby jak najlepsze!
    Słuchajcie.. Póki co ten śluz podbarwiony beżowo wystąpił tylko jednorazowo.. Myślałam, że już się 🦧 rozkręca po tym dzisiejszym huknięciu tempki..
    Kurła któraś pisała, że coś tam dziąsła na początku? 🤔 nieee nieeee nie wkręcam sobie w ogóle 👀🤣 dzisiaj przy szczotkowaniu pobolewało mnie w jednym miejscu i lekko opuchnięte. Oj dawno nie miałam takich problemów! 👀👀 🤣 moja wewnętrzna Czesia uaktywnia się czasem 🤣

Który dzień cyklu?

Staranie od 08.2022

TSH 2,42 06/06/2023
    ft3 4,46 (2,63-5,70)
    ft4 14,30 (9,00-19,00)

✔️ MamaDHA Premium
    ✔️Conceive Plus
  • Andzia93 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2023, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula29 wrote:
    Jeśli u Ciebie zwiększyło się odczuwanie owulacji po NAC to boję się co będzie u mnie 😅🫣 ja chciałabym żeby te bóle były mniejsze i liczyłam że może NAC w tym pomoże

W sumie to nie wiem po czym z tych trzech ale dotychczas jakoś nie czułam wielkiej różnicy tak w tym cyklu dziwne rzeczy się dzieją 😂 dziś siedziałam sobie w autobusie jadąc do pracy i takie miałam ukłucia z lewej strony w podbrzuszu że aż się przestraszyłam 😕 jest to dla mnie nieznane uczucie

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • Markotka Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2023, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo implantacji śluzu. Czy słyszałyście żeby objawem implantacji była żywa krew? Takie pare kropli na papierze, dosłownie jak z rozciętej rany. Miałam raz coś takiego jakieś 6dpo w 2 cyklu starań, ale testy nic nie wykazały. Do dziś zastanawiam się co to było 🤷🏼‍♀️ nigdy w życiu nie miałam żadnych plamień pomiędzy miesiączkami (wtedy jeszcze nie wiedziałam o tym forum więc nie miałam kogo pytać😁)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 19:59

Początek starań 06/2022
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Markotka wrote:
    Apropo implantacji śluzu. Czy słyszałyście żeby objawem implantacji była żywa krew? Takie pare kropli na papierze, dosłownie jak z rozciętej rany. Miałam raz coś takiego jakieś 6dpo w 2 cyklu starań, ale testy nic nie wykazały. Do dziś zastanawiam się co to było 🤷🏼‍♀️ nigdy w życiu nie miałam żadnych plamień pomiędzy miesiączkami (wtedy jeszcze nie wiedziałam o tym forum więc nie miałam kogo pytać😁)

Jak drążyłam temat mojego plamienia u ginekologa to powiedział że każdy cykl jest różny i nie zawsze endometrium zbuduje się zupełnie prawidłowo, czasem właśnie dojdzie do jakiegoś złuszczenia w jednym miejscu i stąd plamienia. A co do krwi, słyszałam że plamienie owulacyjne może być krwią ale bez skrzepów.

Andzia93 ja czuję owulację jako taki szarpiący ból i też czasem się przestraszę. Może wtedy właśnie miałaś owu? Przed owulacja mam kłucia, po owulacji boli mnie pachwina przy chodzeniu przez parę h.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 20:07

• Niemampomyslunanick Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Ja w marcu to nawet wolnym strzelcem nie będę, bo po dzisiejszej wizycie po prostu odpuszczamy ten cykl 😊.

Ogólnie temat poronienia mogę już zamknąć, dostałam okres i dzisiaj lekarz na badaniu stwierdził, że macica ładna i czysta, porasta już sobie powolutku endometrium, jajniki też ładne i czyste 😁. Więc dzisiaj była ostatnia wizyta kontrolna i mogę rozpoczynać nowy rozdział 🥳.

Lekarz też poprosił żeby się wstrzymać ze staraniami chociaż na jeden miesiąc, żeby okiełznać tą burzę hormonów, wytłumaczył, że w takiej sytuacji może łatwiej dojść do poronienia, chociaż oczywiście może być też wszystko dobrze... No i tak jak ufałam swojemu lekarzowi i w ciąży i przy poronieniu, tak zaufam też mu i w tej sytuacji 😊... Chociaż wiecie, mózg staraczki robi już swoje, już czuję się źle, że będę miała cykl zmarnowany, że przecież szkoda tego miesiąca, że może przez te hormony właśnie udałoby się zajść szybciej w ciążę 🫣. Ale w życiu bym sobie nie wybaczyła gdybym rzeczywiście się pośpieszyła i skończyła znów z poronieniem...

Tak więc trzymam w marcu za Was wszystkie kciuki! Wysikujcie jak najwięcej pozytywnych testów! I będę tutaj dalej się przyglądać jak ten marzec wygląda, ale już jako wolny obserwator, a nie strzelec 😁.

PS. Siknę sobie parę razy na testy owulacyjne, żeby przynajmniej wyłapać czy mam w ogóle owulację, kto bogatemu zabroni 😁.

Beezi, Amunicja, Rica, Paula29, Spencer, agentka93, .aś., Emka06, Incognitka, Evondita82, Domi94 lubią tę wiadomość

👩32 &🧔38

03 grudnia 2022 - ⏸️
    16 stycznia 2023 - 9t4d/7t4d - poronienie samoistne 💔

20 maja 2023 - ⏸️ - rośnij mój tęczowy Maluszku 🙏🌈
    21 stycznia 2024 - Antosia już z nami 🩷 3410g, 54cm, 10/10pkt 🥹

age.png

Idziemy po rodzeństwo dla Tośki ❤️:
    12 listopada 2024 - ⏸️
    13 listopada 2024 - 11dpo - beta HCG 28 mIU/l 🍀, progesteron 15.70 ng/mL 😩
    16 listopada 2024 - 14dpo - beta HCG 151.9 mIU/l 🤩 średni dwudniowy przyrost 203.6% 🥳, progesteron 32.21 ng/mL 🚀
    23 listopada 2024 - 21dpo - beta HCG 3429,1 mIU/mL, średni dwudniowy przyrost 144% 🥰, progesteron 24,39 ng/mL 🤞

Pierwsza wizyta 04 grudnia ⏳🎁🎄

preg.png
  • Andzia93 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2023, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula wychodzi na to że wtedy miałam, testy i apka na to wskazywały
    Ale teraz jest już tydzień po i nadal mam dziwne ukłucia- ale może to niestrawność 🥹

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • Beezi Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niemampomyslunanick, jak masz zaufanie to działaj zgodnie z zaleceniami. Tym bardziej, że nie zaleca jak niektórzy tych mitycznych 3 czy nawet 6 miesięcy, więc myślę, że ten miesiąc nawet dla Twojej psychiki i Waszego związku dobrze zrobi. Trzymajcie się i wykorzystajcie ten czas dla siebie, niedługo nie będziecie mieli tyle czasu ✊❤️🍀

Markotka, może się zdarzyć, przecież może być też tak, że Kropek wbije się w błonę śluzową, wywoła te kilka kropel krwi, a potem jednak się nie utrzyma. A może to być też pęknięte naczynko czy cokolwiek innego. 🤷‍♀️

Ja nie ufam tym wszystkim kłuciom, ciągnięciom, plamieniom itp. Sara kiedyś pisała, że myślała przez pół życia, że ma bóle owulacyjne, a to okazały się być bóle jelit 🙈🤷‍♀️

Niemampomyslunanick lubi tę wiadomość

31 & 31

12.2023 🩵

Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
    MTHFR hetero
    PAI homo
  • rozalaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo nie ufam odczuciom z brzucha bo ciężko, jest mi stwierdzić czy to jelita czy macica 🥲 ból cycków wcale mi się nie zdarza, ewentualnie mały wzrost wrażliwości, ale jak to ma bolec jak tam nic nie ma 😅 trochę skóry i zaraz kości 😂

WonderWoman lubi tę wiadomość

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Andzia93 Znajoma

Wysłany: 8 marca 2023, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się staram nie nakręcać, to pewnie szalejące jelita 😅

👩🏼 29 l.
    👱🏻‍♂️ 30 l.

💘10.2018

Cykle +/- 35 dni
    Starania od 09/2022

NAC
    Zioła Ojca Sroki nr 3
    Olej z wiesiołka
    Ovarin
  • Paula29 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Ja nie ufam tym wszystkim kłuciom, ciągnięciom, plamieniom itp. Sara kiedyś pisała, że myślała przez pół życia, że ma bóle owulacyjne, a to okazały się być bóle jelit 🙈🤷‍♀️

To u mnie na odwrót było. Diagnozowalam problemy jelitowe, nic nie wychodziło. Dopiero jak zaczęłam robić testy owulacyjne to zapaliła mi się lampka.

‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ