🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Arieen wrote:Emka ja wierzę, że niedługo los się do was uśmiechnie i starania będą tylko wspomnieniem. Jeszcze chwila słonko 🫶 Wszystkie te fazy znam aż za dobrze.
Rozala na pewno jak tylko wrócę i się przetestuję wrzucę wam wyniki.
Wszędzie piszą, że początek ciąży to ogromne zmęczenie i senność. Tymczasem ja mam więcej energii niż mój stary, wcale się nie mecze..Trochę mnie to martwi, ale co ma być to będzie.Arieen lubi tę wiadomość
Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
No to melduje się po pracy. Dostałam kwiaty od męża, szwagra i wujka. Aż miło spojrzeć na nie.
Pojadlam pyzow u babci i zrobiło mi się blogo. Pora Was poczytać, widzę że jest co nadrabiać.
Albo mam jakiegoś giga PSM albo nie wiem. Kluje mnie non stop w podbrzuszu w okolicy pęcherza/macicy czy nie wiem co to. Jakaś rozbita jestem, może chora, zimno mi cały czas. Temp nie mam jakieś innej niż o tej porze cyklu. -
Lipcowa wrote:Rozalaa wpisz mi 🐒. Punktualna łajza z niej 🙄♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Beezi wrote:Siesiepyz cóż za wyrafinowane prezenty na Dzień Kobiet 😂🙈
Nowanna, to ja pisałam, u mnie 14dc i cienie na owulakach. 😥 Prawdopodobnie będę musiała przez to przełożyć zaplanowaną w klinice wizytę 🙄
Arieen, też gdzieś czytałam o tych dziąsłach. Czyli jednak jakieś objawy masz 😉
Co Ci powiem. 😆 Prąd wygrał wszystko. Z tej okazji w dzień mężczyzny zwyczajnie coś sobie kupię i tyle. 😎 Może nawet z % i ze starym wypije.Rica lubi tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Arieen wrote:Emka ja wierzę, że niedługo los się do was uśmiechnie i starania będą tylko wspomnieniem. Jeszcze chwila słonko 🫶 Wszystkie te fazy znam aż za dobrze.
Rozala na pewno jak tylko wrócę i się przetestuję wrzucę wam wyniki.
Wszędzie piszą, że początek ciąży to ogromne zmęczenie i senność. Tymczasem ja mam więcej energii niż mój stary, wcale się nie mecze..Trochę mnie to martwi, ale co ma być to będzie.Glo, Arieen lubią tę wiadomość
👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
29.07 i 28.08 - IUI ❌
15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳
Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Lecę na oparach... 🫠
Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘 -
Natosia wrote:miski wc już mamy, ale umywalki, wanna, drzwi prysznicowe, płytki.
Już od dawna mam wszystko wybrane i zaprojektowane, wiem ile czego trzeba. Także stresu nie ma:)
Ostatnio do naszego sklepu z armaturą wjechała nowa kolekcja kafelek i żałowałam że nie przyjechała rok wcześniej, tak mi się podobała. 😅♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Paucia wrote:Hej dziewczyno u mnie duuużo tulipanów,a za chwilkę kolacja z mężem 🥰 a u Ciebie i reszty lasek?)Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Kobitki! Naj naj na to święto! Oby jak najlepsze!
Słuchajcie.. Póki co ten śluz podbarwiony beżowo wystąpił tylko jednorazowo.. Myślałam, że już się 🦧 rozkręca po tym dzisiejszym huknięciu tempki..
Kurła któraś pisała, że coś tam dziąsła na początku? 🤔 nieee nieeee nie wkręcam sobie w ogóle 👀🤣 dzisiaj przy szczotkowaniu pobolewało mnie w jednym miejscu i lekko opuchnięte. Oj dawno nie miałam takich problemów! 👀👀 🤣 moja wewnętrzna Czesia uaktywnia się czasem 🤣Lipcowa, Rica, .aś. lubią tę wiadomość
♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* arytmia
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Lipcowa tulam mocno za małpiszona. Paskuda ma tupet zjawiać się w dzień kobiet. 🙄
Elenaa a co ma się dziać, idę się zdrzemnąć padnięta i jak wstanę to zasuwam na budowę że starym liczyć ile zużyjemy farby 😆 a stary będzie leciał sufit dalej podwieszany. A co u Ciebie?
Zośka! Dobrze Cię czasem widzieć. Podczytuje prężnie co tam naskrobiesz.
Niesia nie każdemu służy ale trzymam kciuki żeby tobie tak. Ode mnie rada: daj mu szansę z dwa razy chociaż. 😅 Bo za pierwszym organizm może doznać szoku i nie ogarnąć, tak w przenosni mówiąc.
Emka cieszę się, że zdecydowaliście się na taki krok, w końcu to zawsze krok do przodu i coraz bliżej upragnionych dwóch kresek! Jak już się pójdzie do kliniki to tak jakoś schodzi ta blokada w głowie, to dziwnie uczucie które odpychało Cię od kliniki. Będzie dobrze.
Evondita mówisz że odpala Ci się syndrom "poowulacyjne doszukiwanie się objawów"? 😆
Ja również życzę Wam wszystkim czego sobie wymarzycie, a zakładam że większość z nas ma chociaż jedno takie samo marzenie. 🍀🤞 Oczywiście niech się spełnią wszystkie, nie tylko to. 🤪 Co się będziemy ograniczać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 18:48
Niesia90, rozalaa, Emka06, Evondita82, Lipcowa, Elenaa lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Akcz, Beezi, testuje 15 dpo, czyli za tydzień, jeżeli zostaną spełnione warunki:
a) nie przyjdzie małpa
b) nie spadnie temp 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 18:53
👩 28
badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
🧔29
seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅
1 IVF
💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
19.08 FET❄️ ❄️
8 dpt ⏸
💔 ciąża bezzarodkowa
2 IVF 🔜 -
Natosia wrote:Nie żebym się nakręcała 🤣 ale mam takie ciągnięcie w dole brzucha jak na początku poprzednich ciąż. Plus ból krzyża.Tak Wam piszę, bo też przechodzicie tu przez samonakręcanie. Wiem,że wiele z Was pewnie też tak miało 😅
O, to mój 1001 post:)
Mam to samo. Może poza bólem krzyży. Ale takie trochę podobne odczucia albo może schizy. Choć przyznam szczerze, że jak przez mgle pamiętam początki ciąży w tej fazie gdzie jeszcze niedokomca było wiadomo co i jak czy przed wizytą u lekarza. -
Ja wracam z ostatnim updatem bety, bo już dzisiaj pani miała problem z pobraniem - na obu rękach siniaki od wkłucia 🫣
Wyniki na dziś:
Beta 416 mIU/ml (przyrost 217,6%)
Progesteron 26,3 ng/ml
🥳🥳rozalaa, Niesia90, Putka2022, Glo, Domi94, Paula29, Kasia111, Paucia, Emka06, moonflower, siesiepy, Niaha, Evondita82, Karolka83, Arieen, Abietis, Beezi, Lipcowa, .aś., MonikaMonia, Natosia, Pfry, Nowanna, gattina, Rica, Dzella19, WonderWoman, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Lipcowa tulam mocno za małpiszona. Paskuda ma tupet zjawiać się w dzień kobiet. 🙄
Elenaa a co ma się dziać, idę się zdrzemnąć padnięta i jak wstanę to zasuwam na budowę że starym liczyć ile zużyjemy farby 😆 a stary będzie leciał sufit dalej podwieszany. A co u Ciebie?
Niesia nie każdemu służy ale trzymam kciuki żeby tobie tak. Ode mnie rada: daj mu szansę z dwa razy chociaż. 😅 Bo za pierwszym organizm może doznać szoku i nie ogarnąć, tak w przenosni mówiąc.
Emka cieszę się, że zdecydowaliście się na taki krok, w końcu to zawsze krok do przodu i coraz bliżej upragnionych dwóch kresek! Jak już się pójdzie do kliniki to tak jakoś schodzi ta blokada w głowie, to dziwnie uczucie które odpychało Cię od kliniki. Będzie dobrze.
Evondita mówisz że odpala Ci się syndrom "poowulacyjne doszukiwanie się objawów"? 😆
Ja również życzę Wam wszystkim czego sobie wymarzycie, a zakładam że większość z nas ma chociaż jedno takie samo marzenie. 🍀🤞 Oczywiście niech się spełnią wszystkie, nie tylko to. 🤪 Co się będziemy ograniczać!Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Emka06 wrote:Mówiłaś mężowi o testach, czy jeszcze czekasz? 😃
Emka jeszcze nie mówiłam 🙈 czekam na jutrzejszą betę 😆 jutro rano powtórzę dodatkowo test... 🍀🤞Emka06 lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Ja to się bije sama ze sobą czy po dzisiejszym dziwnym plamieniu robić ten test jutro czy za dwa dni jak chciałam 😂 jeśli to była implantacja to mam nadzieję że w piątek wyjdzie kreseczka, bo chciałabym zrobić mężowi niespodziankę jak wróci do domu 😎 i przy okazji mamie 👭
Staram się szukać usprawiedliwień, że 🐵 szybciej przyjdzie stąd ten brązowy śluz, ale jednak wewnętrznie się cieszę 😅 oby to było to!Evondita82, niemamnicku, .aś., Natosia lubią tę wiadomość
Zostałam mamą 25.04.2024 💓 -
Emka ja mam w tej chwili dokładnie tak jak Ty. Przyszedł ten moment i pogodziłam się z myślą o klinice. Jak trzeba to trzeba, niech w końcu znajdą w nas tą przeszkodę. Mam nadzieję, że Wasze wyniki nasienia będą szybciej 😅
Beezi, nie testowałam. Nie chcę bieli oglądać. Dzisiaj 28 DC i myślę, że 🐒 przyjdzie dzisiaj bądź jutro. Przedwczoraj była tzw. wielka kłótnia bez powodu. Zwykle dwa dni po tym już jest po wszystkim 😅
Arieen myślę, że ta dodatkowa energia to wynik urlopu, wyspania się. Pewnie gdybyś chodziła do pracy nie byłoby tak kolorowo 😉
Spencer piękny wyniczek u Ciebie ❤️❤️
Siesiepy zakupy do nowego domu musza być ekstra, nawet jak budżet się kończy. Nie mogę się doczekać tego momentu w moim życiu, my jeszcze na wynajmowanym mieszkamy. Zazdroooooszzczę 😃Arieen, Spencer, Emka06 lubią tę wiadomość
Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022
💃
✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej
🕺
❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.
⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30
29.08. 2mm Cudu 😍
19.09 - następna wizyta
-
Gratulacje dwóch kreseczek 🤗❤️
Mnie mąż zaskoczył i idziemy zaraz na bilard 😁 wszystkiego najlepszego Kobiety!! ❤️
Tak piszecie o tych urlopach, ahhh nie mogę się doczekać majówki, bo to mój najbliższy planowany urlop 🙈
Wielkanoc prawdopodobnie będzie u nas z rodziną męża, więc raczej nie odpocznęAndzia93 lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Lipcowa tulam mocno za małpiszona. Paskuda ma tupet zjawiać się w dzień kobiet. 🙄
Ja również życzę Wam wszystkim czego sobie wymarzycie, a zakładam że większość z nas ma chociaż jedno takie samo marzenie. 🍀🤞 Oczywiście niech się spełnią wszystkie, nie tylko to. 🤪 Co się będziemy ograniczać!
Tak, tak
Dziś 11 dpo, 24 dc, temp mi pierdzielnęła w dół. Potem beż w śluzie. Cycki zaczynają boleć. Podbrzusze na małpę 🥴niemamnicku lubi tę wiadomość
♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* arytmia
♂️ 38 lat -
Dziewczyny wszystkiego naj w tym naszym dniu !
Pamiętajcie ze jesteście wystarczające! Nie pozwólcie sobie nigdy wmówić ze jest inaczej ! ❤️🌷❤️
Ja dostałam kwiaty od męża i dostałyśmy po 🌷od doktorów w pracy.
Zjedliśmy z mężem obiad, a potem każde z nas rozeszło się na swój trening
Małż się śmieje ze mam tydzień kobiet i w sumie się zgadza
Ja właśnie wracam wymęczona z boksowanka..
„W moich majtkach nadal cisza” hehe…
Były seksy na wywołanie, była kąpiel, był trening już zero pomysłów 🤦♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Dzisiaj jestem teoretycznie 16dpo (na pewno była ale może być obsuwa 2 dni )szyjka wysoko, śluzu pełno, uczucie pełności w podbrzuszu i oczywiście wkur… na cały świat 🤦♀️Amunicja, rozalaa, .aś., Emka06 lubią tę wiadomość
-
Wpadłam na chwilę i znów lecicie ostro z wpisami. Gratuluje kolejnych kreseczek i bet
Wszystkim tu obecnym życzę spełnienia marzeń
w tym szczególnym dla nas dniu.
Paucia, rozalaa lubią tę wiadomość
20.10.22 Tsh 6,6 - eutyrox 25
02.12.22 tsh 2,1 - euthyrox 25
Ft4 1.25 norma 0.93 -1.7
Anty Tg 12 norma 0-115
Anty Tpo 12 norma 0-34
Prolaktyna 19,5 norma 6 -29.9 21dc
Progesteron 21 norma 1,7- 27 21dc
Castagnus, magnes, prenatal, wit b6 i b12, kwas foliowy
Starania od marca 2022