Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
Odpowiedz

🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭

Oceń ten wątek:
  • Emka06 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Emka ja wierzę, że niedługo los się do was uśmiechnie i starania będą tylko wspomnieniem. Jeszcze chwila słonko 🫶 Wszystkie te fazy znam aż za dobrze.

Rozala na pewno jak tylko wrócę i się przetestuję wrzucę wam wyniki.

Wszędzie piszą, że początek ciąży to ogromne zmęczenie i senność. Tymczasem ja mam więcej energii niż mój stary, wcale się nie mecze..Trochę mnie to martwi, ale co ma być to będzie.
    Dziękuję kochana ❤️ Doskonale wiesz jak to jest. A teraz jesteś po tej drugiej stronie i dajesz nadzieję, że i nam się uda. O objawy się nie martw, to żadna reguła. Wszystko będzie dobrze 🥰

Arieen lubi tę wiadomość

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Glo Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2023, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to melduje się po pracy. Dostałam kwiaty od męża, szwagra i wujka. Aż miło spojrzeć na nie.
    Pojadlam pyzow u babci i zrobiło mi się blogo. Pora Was poczytać, widzę że jest co nadrabiać.
    Albo mam jakiegoś giga PSM albo nie wiem. Kluje mnie non stop w podbrzuszu w okolicy pęcherza/macicy czy nie wiem co to. Jakaś rozbita jestem, może chora, zimno mi cały czas. Temp nie mam jakieś innej niż o tej porze cyklu.

• Evondita82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa wrote:
    Rozalaa wpisz mi 🐒. Punktualna łajza z niej 🙄
    Kurła 🥴

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * podwyższony wapń we krwi
    * arytmia

* cykle: 25-28 dni

* starania od: wrzesień 2022

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beezi wrote:
    Siesiepyz cóż za wyrafinowane prezenty na Dzień Kobiet 😂🙈

Nowanna, to ja pisałam, u mnie 14dc i cienie na owulakach. 😥 Prawdopodobnie będę musiała przez to przełożyć zaplanowaną w klinice wizytę 🙄

Arieen, też gdzieś czytałam o tych dziąsłach. Czyli jednak jakieś objawy masz 😉

Co Ci powiem. 😆 Prąd wygrał wszystko. Z tej okazji w dzień mężczyzny zwyczajnie coś sobie kupię i tyle. 😎 Może nawet z % i ze starym wypije.

Rica lubi tę wiadomość

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • Pfry Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arieen wrote:
    Emka ja wierzę, że niedługo los się do was uśmiechnie i starania będą tylko wspomnieniem. Jeszcze chwila słonko 🫶 Wszystkie te fazy znam aż za dobrze.

Rozala na pewno jak tylko wrócę i się przetestuję wrzucę wam wyniki.

Wszędzie piszą, że początek ciąży to ogromne zmęczenie i senność. Tymczasem ja mam więcej energii niż mój stary, wcale się nie mecze..Trochę mnie to martwi, ale co ma być to będzie.
    Mój ginekolog mi mówił kiedyś, że na początku ciąży często jest wyrzut estrogenów, które właśnie dają takiego kopa. Mówił, że to w sumie dobrze i nie należy się martwić, ale nie można przesadzać 😊

Glo, Arieen lubią tę wiadomość

👩 33 | 🧑 34 - starania od 11.2020
    11.09.2022 - brak akcji 💔 poronienie samoistne 9t+4d
    27.12.2023 - kontrolna biopsja ✅
    03.01.2024 HOMA ✅ BMI zawsze w normie (teraz 19,27), cytologia ✅ profil cytokin rozjechany, KIR Bx, allo-MLR 33,1% - do starań zaproponowany Accofil
    16.02.2024 - AMH 1,28, Endometrioza II i adenomioza ❌ niepłodność idiopatyczna
    29.07 i 28.08 - IUI ❌
    15.11.2024 - histeroskopia: usunięte mikropolipy, zrosty, wycinki do badań ⏳

Mąż: seminogram ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Lecę na oparach... 🫠
    Plan: dieta, fizjo uro-gin, ćwiczenia, zaopiekowanie relaksu i trawienia🧘
  • siesiepy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    miski wc już mamy, ale umywalki, wanna, drzwi prysznicowe, płytki.
    Już od dawna mam wszystko wybrane i zaprojektowane, wiem ile czego trzeba. Także stresu nie ma:)
    O proszę! W jakie kolory i styl poszliście? :D lubię sobie wyobrażać/oglądać kibelki. :D
    Ostatnio do naszego sklepu z armaturą wjechała nowa kolekcja kafelek i żałowałam że nie przyjechała rok wcześniej, tak mi się podobała. 😅

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• Emka06 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paucia wrote:
    Hej dziewczyno :) u mnie duuużo tulipanów,a za chwilkę kolacja z mężem 🥰 a u Ciebie i reszty lasek?:))
    Mówiłaś mężowi o testach, czy jeszcze czekasz? 😃

Początek starań o dziecko: 04/2022

3 x IUI ❌️

➡️ IVF✨️🙏🏻

„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.”
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki! Naj naj na to święto! Oby jak najlepsze!
    Słuchajcie.. Póki co ten śluz podbarwiony beżowo wystąpił tylko jednorazowo.. Myślałam, że już się 🦧 rozkręca po tym dzisiejszym huknięciu tempki..
    Kurła któraś pisała, że coś tam dziąsła na początku? 🤔 nieee nieeee nie wkręcam sobie w ogóle 👀🤣 dzisiaj przy szczotkowaniu pobolewało mnie w jednym miejscu i lekko opuchnięte. Oj dawno nie miałam takich problemów! 👀👀 🤣 moja wewnętrzna Czesia uaktywnia się czasem 🤣

Lipcowa, Rica, .aś. lubią tę wiadomość

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * arytmia

💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022

♂️ 38 lat
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipcowa tulam mocno za małpiszona. Paskuda ma tupet zjawiać się w dzień kobiet. 🙄

Elenaa a co ma się dziać, idę się zdrzemnąć padnięta i jak wstanę to zasuwam na budowę że starym liczyć ile zużyjemy farby 😆 a stary będzie leciał sufit dalej podwieszany. A co u Ciebie? :D

Zośka! Dobrze Cię czasem widzieć. Podczytuje prężnie co tam naskrobiesz. :)

Niesia nie każdemu służy ale trzymam kciuki żeby tobie tak. Ode mnie rada: daj mu szansę z dwa razy chociaż. 😅 Bo za pierwszym organizm może doznać szoku i nie ogarnąć, tak w przenosni mówiąc.

Emka cieszę się, że zdecydowaliście się na taki krok, w końcu to zawsze krok do przodu i coraz bliżej upragnionych dwóch kresek! Jak już się pójdzie do kliniki to tak jakoś schodzi ta blokada w głowie, to dziwnie uczucie które odpychało Cię od kliniki. Będzie dobrze. :)

Evondita mówisz że odpala Ci się syndrom "poowulacyjne doszukiwanie się objawów"? 😆

Ja również życzę Wam wszystkim czego sobie wymarzycie, a zakładam że większość z nas ma chociaż jedno takie samo marzenie. 🍀🤞 Oczywiście niech się spełnią wszystkie, nie tylko to. 🤪 Co się będziemy ograniczać!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 18:48

Niesia90, rozalaa, Emka06, Evondita82, Lipcowa, Elenaa lubią tę wiadomość

♀️29

♂️ 33
    ◾HBA 49%

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

• rozalaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akcz, Beezi, testuje 15 dpo, czyli za tydzień, jeżeli zostaną spełnione warunki:
    a) nie przyjdzie małpa
    b) nie spadnie temp 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2023, 18:53

👩 28
    badania 3dc✅AMH - 4,2✅ Kir - genotyp AA 👎PAI-1 - homo 👎, MTHFR - hetero 👎
    🧔29
    seminogram✅HBA 42%👎ROS✅ DFI✅InhibinaB✅

1 IVF
    💉22 🫧->16 🥚-> 8🪄->ICSI->❄️❄️
    19.08 FET❄️ ❄️
    8 dpt ⏸
    💔 ciąża bezzarodkowa
    2 IVF 🔜
  • Glo Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2023, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natosia wrote:
    Nie żebym się nakręcała 🤣 ale mam takie ciągnięcie w dole brzucha jak na początku poprzednich ciąż. Plus ból krzyża.Tak Wam piszę, bo też przechodzicie tu przez samonakręcanie. Wiem,że wiele z Was pewnie też tak miało 😅

O, to mój 1001 post:)

Mam to samo. Może poza bólem krzyży. Ale takie trochę podobne odczucia albo może schizy. Choć przyznam szczerze, że jak przez mgle pamiętam początki ciąży w tej fazie gdzie jeszcze niedokomca było wiadomo co i jak czy przed wizytą u lekarza.

• Spencer Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam z ostatnim updatem bety, bo już dzisiaj pani miała problem z pobraniem - na obu rękach siniaki od wkłucia 🫣

Wyniki na dziś:
    Beta 416 mIU/ml (przyrost 217,6%)
    Progesteron 26,3 ng/ml
    🥳🥳

rozalaa, Niesia90, Putka2022, Glo, Domi94, Paula29, Kasia111, Paucia, Emka06, moonflower, siesiepy, Niaha, Evondita82, Karolka83, Arieen, Abietis, Beezi, Lipcowa, .aś., MonikaMonia, Natosia, Pfry, Nowanna, gattina, Rica, Dzella19, WonderWoman, Niezapominajka95 lubią tę wiadomość

👩🧔‍♂️ 28 l.

preg.png

4.03 ⏸️ beta 52,3 mIU/ml 🥹
    6.03 beta 131 mIU/ml (↗️ 173.1%) 😍
    8.03 beta 416 mIU/ml (↗️ 217,6%)🥳
    30.03 13 mm kropka z ♥️
    13.04 3 cm człowieczka ❤️
    04.05 1 prenatalne - 6,5 cm dzidziula 😍 niskie ryzyka 🥳
    26.06 2 prenatalne - dziewczynka 🩷
  • Niesia90 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Lipcowa tulam mocno za małpiszona. Paskuda ma tupet zjawiać się w dzień kobiet. 🙄

Elenaa a co ma się dziać, idę się zdrzemnąć padnięta i jak wstanę to zasuwam na budowę że starym liczyć ile zużyjemy farby 😆 a stary będzie leciał sufit dalej podwieszany. A co u Ciebie? :D

Niesia nie każdemu służy ale trzymam kciuki żeby tobie tak. Ode mnie rada: daj mu szansę z dwa razy chociaż. 😅 Bo za pierwszym organizm może doznać szoku i nie ogarnąć, tak w przenosni mówiąc.

Emka cieszę się, że zdecydowaliście się na taki krok, w końcu to zawsze krok do przodu i coraz bliżej upragnionych dwóch kresek! Jak już się pójdzie do kliniki to tak jakoś schodzi ta blokada w głowie, to dziwnie uczucie które odpychało Cię od kliniki. Będzie dobrze. :)

Evondita mówisz że odpala Ci się syndrom "poowulacyjne doszukiwanie się objawów"? 😆

Ja również życzę Wam wszystkim czego sobie wymarzycie, a zakładam że większość z nas ma chociaż jedno takie samo marzenie. 🍀🤞 Oczywiście niech się spełnią wszystkie, nie tylko to. 🤪 Co się będziemy ograniczać!
    Ja to chce 4-5 cykli brać, bo doszła szansa że jednak w czerwcu wpasujemy się w płodne, to dobry plan? Zagłębiam właśnie temat bardziej ale już zamówiłam 2 opakowania 🤷‍♀️🤣

Starania od 08.2016
    PCOS IO
    👩🏻🧔🏽‍♂️👦🏼🐈🐈‍⬛
    Syn 2016 ❤️
  • Paucia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka06 wrote:
    Mówiłaś mężowi o testach, czy jeszcze czekasz? 😃

Emka jeszcze nie mówiłam 🙈 czekam na jutrzejszą betę 😆 jutro rano powtórzę dodatkowo test... 🍀🤞

Emka06 lubi tę wiadomość

12.2021r - 💒
    11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
    03. 2023 - CB 4t 💔
    29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
    30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
    6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
    14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
    07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
    20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
    17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
    preg.png[/url]
  • Landrii Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się bije sama ze sobą czy po dzisiejszym dziwnym plamieniu robić ten test jutro czy za dwa dni jak chciałam 😂 jeśli to była implantacja to mam nadzieję że w piątek wyjdzie kreseczka, bo chciałabym zrobić mężowi niespodziankę jak wróci do domu 😎 i przy okazji mamie 👭

Staram się szukać usprawiedliwień, że 🐵 szybciej przyjdzie stąd ten brązowy śluz, ale jednak wewnętrznie się cieszę 😅 oby to było to!

Evondita82, niemamnicku, .aś., Natosia lubią tę wiadomość

Zostałam mamą 25.04.2024 💓
  • Bambi92 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emka ja mam w tej chwili dokładnie tak jak Ty. Przyszedł ten moment i pogodziłam się z myślą o klinice. Jak trzeba to trzeba, niech w końcu znajdą w nas tą przeszkodę. Mam nadzieję, że Wasze wyniki nasienia będą szybciej 😅

Beezi, nie testowałam. Nie chcę bieli oglądać. Dzisiaj 28 DC i myślę, że 🐒 przyjdzie dzisiaj bądź jutro. Przedwczoraj była tzw. wielka kłótnia bez powodu. Zwykle dwa dni po tym już jest po wszystkim 😅

Arieen myślę, że ta dodatkowa energia to wynik urlopu, wyspania się. Pewnie gdybyś chodziła do pracy nie byłoby tak kolorowo 😉

Spencer piękny wyniczek u Ciebie ❤️❤️

Siesiepy zakupy do nowego domu musza być ekstra, nawet jak budżet się kończy. Nie mogę się doczekać tego momentu w moim życiu, my jeszcze na wynajmowanym mieszkamy. Zazdroooooszzczę 😃

Arieen, Spencer, Emka06 lubią tę wiadomość

Ona: 31 lat, On: 32 lat, Starania od 1.2022

💃
    ✅ 11.2023 Histeroskopia i usunięcie polipa, stan zapalny endometrium
    ❌ Endometrioza, zajęty lewy jajnik, zrosty na jelicie cienkim i w jamie otrzewnowej

🕺
    ❌ morfo 2%, za mała ruchliwość, leukocyty, żylaki I/II st.

⏸️ 16.08, Beta 58, prog 17,64 19.08 beta 278, prog 34, 22.08 beta 1278 prog. 30

29.08. 2mm Cudu 😍
    19.09 - następna wizyta

preg.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dwóch kreseczek 🤗❤️

Mnie mąż zaskoczył i idziemy zaraz na bilard 😁 wszystkiego najlepszego Kobiety!! ❤️

Tak piszecie o tych urlopach, ahhh nie mogę się doczekać majówki, bo to mój najbliższy planowany urlop 🙈
    Wielkanoc prawdopodobnie będzie u nas z rodziną męża, więc raczej nie odpocznę

Andzia93 lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Evondita82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

Tak, tak
    Dziś 11 dpo, 24 dc, temp mi pierdzielnęła w dół. Potem beż w śluzie. Cycki zaczynają boleć. Podbrzusze na małpę 🥴

niemamnicku lubi tę wiadomość

♀️ 41 lat:
    * 12.2013 - syn
    * 2019 - rozw.

* guz przytarczyc
    * arytmia

♂️ 38 lat
  • Paprota9418 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2023, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkiego naj w tym naszym dniu !
    Pamiętajcie ze jesteście wystarczające! Nie pozwólcie sobie nigdy wmówić ze jest inaczej ! ❤️🌷❤️

Ja dostałam kwiaty od męża i dostałyśmy po 🌷od doktorów w pracy.

Zjedliśmy z mężem obiad, a potem każde z nas rozeszło się na swój trening :)
    Małż się śmieje ze mam tydzień kobiet i w sumie się zgadza :)

Ja właśnie wracam wymęczona z boksowanka..
    „W moich majtkach nadal cisza” hehe…
    Były seksy na wywołanie, była kąpiel, był trening już zero pomysłów 🤦‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️
    Dzisiaj jestem teoretycznie 16dpo (na pewno była ale może być obsuwa 2 dni )szyjka wysoko, śluzu pełno, uczucie pełności w podbrzuszu i oczywiście wkur… na cały świat 🤦‍♀️

Amunicja, rozalaa, .aś., Emka06 lubią tę wiadomość

👩👨‍🦱 28 lat 🐕
    💒17.09.2022

IUI 8.12🙏🍀
    31.08 17:59 Henio na świecie 🦖 2950g 51cm szczęścia 🍀🍀

age.png
  • Karolka83 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2023, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam na chwilę i znów lecicie ostro z wpisami. Gratuluje kolejnych kreseczek i bet :)

Wszystkim tu obecnym życzę spełnienia marzeń:)
    w tym szczególnym dla nas dniu.

Paucia, rozalaa lubią tę wiadomość

20.10.22 Tsh 6,6 - eutyrox 25
    02.12.22 tsh 2,1 - euthyrox 25
    Ft4 1.25 norma 0.93 -1.7
    Anty Tg 12 norma 0-115
    Anty Tpo 12 norma 0-34
    Prolaktyna 19,5 norma 6 -29.9 21dc
    Progesteron 21 norma 1,7- 27 21dc

Castagnus, magnes, prenatal, wit b6 i b12, kwas foliowy

Starania od marca 2022
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ