🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Natosia wrote:Tez o nim myslalam,ale po oglądaniu w sklepie uznaliśmy,ze kolka nie dadza rady w górach:( a jaki kolorek wzięłaś?widzialam jeszcze edycje smile,super jest:)
No,po obiedzie moja mam wzięła dzieciaki do siebie,a ja mogłam sie zdrzemnąć.Potrzebowałam tego po wczorajszym i dzisiejszym dniu 😂 takze jeszcze chwile cieszę sie cisza i zaraz jadę po te moje kochane łobuziaki
Ja póki co postawiłam na zakupy dla siebie, właśnie na wypadek jakiegoś pobytu w szpitalu (tfutfu).Czyli w pierwszej kolejności na taśmie były torby.Potem kupiłam piżamę ciążowa,taka z legginsami- pamietam,ze to było najlepsze jak leżałam w szpitalu w trakcie ciąży.I do tego kupiłam sobie na ten moment dwie koszule,tak już „na potem” są super,fason jest taki,ze nie musi być koniecznie na ciąże i do karmienia
Ja też na razie kupuje tylko dla siebie bo ciągle mi czegoś potrzeba😅 cieszę się jak dziecko z nowych staników i czekam na kolarki z h&m😁 najbliższe zakupy to klapki/sandały żeby były miękkie, przewiewne i wygodne -
Ewelina, u nas gorączka bez objawów to w 99% było zapalenie ucha, ale moja córka na takie tendencje. Do tej pory się z tymi uszami bujamy i mamy kolejne skierowanie na laseroterapię.
Wczoraj rano starsza miała piknik w szkole, potem młodsza miała urodziny kolegi, a w nocy pojechałam na imprezę do pracy. Szalałam 22-3, więc dzisiaj zaliczam dzień zdechlaka, ale było super 😅 zła jestem tylko trochę, bo kierowniczka mnie już w grafik na lipiec nie wstawiała, a jednak kilka dni do tego L4 będę mieć. Zasugerowała, żebym wybrała trzy dni urlopu, a mi to średnio leży. Liderka mi powiedziała, że już po prostu się boją mnie w pracy.
A dzisiaj cały dzień w stresie i zastanawiam się czy nie jechać ze starszą na sor. W czwartek mówiła, że ja brzuch boli i wieczorem zwymiotowała. I tak wymiotuje codziennie. Rano się czuje w miarę, a od południa się męczy z bólem brzucha. Je i pije, nie ma gorączki, więc wiem, że się nie odwodni, ale jednak te 2-3 razy dziennie wymioty się pojawiają. W czwartek jej przyjaciółka też miała problemy z brzuszkiem, ale bez wymiotów i do dzisiaj nie ma śladu. U mojej to tak jakby coś ja podrażniało, bo na rotawirus to raczej za mało objawów. Nie wiem... Ja to już jakieś zapalenie otrzewnej mam w głowie, albo coś w tym stylu 😕 faszerujemy ja mięta, dostała w aptece leki przeciwwymiotne, ale jednak niepokój mnie wykańcza.
Teściowe to chyba temat rzeka xd widzę, że tutaj na forum też są różne ciekawe osobowości.
♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
Angelka93 wrote:A nie ma szans zrobić oddzielnej kuchni skoro macie piętro? To może trochę rozwiązałoby problem. Ja już sobie nie wyobrażam z kimś mieszkać.
-
Elenaa wrote:Da się bo ona ma osobne wejście a my osobne, i remont naszej kuchni jest w toku tylko mąż teraz nie ma czasu żeby ruszyć prace do przodu i tak się to ciągnie 😒 ale cóż taki urok rolników 🤷🏼♀️😅
Elenaa lubi tę wiadomość
-
Elenaa wrote:Da się bo ona ma osobne wejście a my osobne, i remont naszej kuchni jest w toku tylko mąż teraz nie ma czasu żeby ruszyć prace do przodu i tak się to ciągnie 😒 ale cóż taki urok rolników 🤷🏼♀️😅
Ja mam rozkminy z listopadowym dziecięciem. Co tu kupić do przewożenia w foteliku. Znalazłam taki fajny cieplejszy spiworek i mysle o takim jalby pajacu z wełny, czy z jakiegoś merynosa. Załadować w to dzieciaka i do fotelika z tym „otulaczem”. Tylko nie wiem jak to potem robic przy normalnych wyjazdach gdzieś Kurcze… Np
Przy przekładaniu do go doli i wyjściu na spacer pasowałoby ubrac dziecia w grubszy kombinezonik,śpiwór w gondoli i heja…ech no nie wiem jak to zrobić,która tu miała dziecko z przełomu jesień/zima? 😂Elenaa lubi tę wiadomość
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Nasze chłopaki styczniowe. Ze szpitala jak wychodziliśmy to mieli body na k.rękaw + takie polarowe pajacyki a w foteliku otulacz. Do gondoli nie miałam okazji przekładać zimą ale myślę, że fajnie by się sprawdził śpiworek w wozku taki grubszy
Rozaline lubi tę wiadomość
-
Natosia wrote:Tez o nim myslalam,ale po oglądaniu w sklepie uznaliśmy,ze kolka nie dadza rady w górach:( a jaki kolorek wzięłaś?widzialam jeszcze edycje smile,super jest:)
Zdecydowaliśmy się na kolor karmelowy, jest na tyle uniwersalny, ze jak okaże się jednak dziewczynka to będzie pasował my po takich typowych górach nie jeździmy i wydaje mi się, ze w zupełności spełni nasze oczekiwania. ZobaczymyNatosia lubi tę wiadomość
-
Natosia wrote:No to ekstra,w końcu się doczekasz:)
Ja mam rozkminy z listopadowym dziecięciem. Co tu kupić do przewożenia w foteliku. Znalazłam taki fajny cieplejszy spiworek i mysle o takim jalby pajacu z wełny, czy z jakiegoś merynosa. Załadować w to dzieciaka i do fotelika z tym „otulaczem”. Tylko nie wiem jak to potem robic przy normalnych wyjazdach gdzieś Kurcze… Np
Przy przekładaniu do go doli i wyjściu na spacer pasowałoby ubrac dziecia w grubszy kombinezonik,śpiwór w gondoli i heja…ech no nie wiem jak to zrobić,która tu miała dziecko z przełomu jesień/zima? 😂
Ja myślałam, ze do fotelika właśnie jakiś kombinezon polarowy i otulacz. A później jak będziemy przekładać do gondoli to już upatrzyłam śpiwór z wełna ale nie wiem czy w samym tym kombinezonie polarowym nie będzie za zimno 🤔 -
Nat96 wrote:Zdecydowaliśmy się na kolor karmelowy, jest na tyle uniwersalny, ze jak okaże się jednak dziewczynka to będzie pasował my po takich typowych górach nie jeździmy i wydaje mi się, ze w zupełności spełni nasze oczekiwania. Zobaczymy
jaj mam typowe góry pod domem, to wyboru nie ma haha:D ładny kolor, lubię takie typu waśnie karmel, beż khaki:)
zawsze chciałam nosić ciuchy w tym kolorze, ale jako,że mi nie pasują to wyżywam się na garderobie syna 🤣🤣2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Nat96 wrote:Ja myślałam, ze do fotelika właśnie jakiś kombinezon polarowy i otulacz. A później jak będziemy przekładać do gondoli to już upatrzyłam śpiwór z wełna ale nie wiem czy w samym tym kombinezonie polarowym nie będzie za zimno 🤔
ja w ogóle nie przepadam za polarowymi ciuchami, sama się w tym pocę.Dlatego właśnie te dziergane pajacyki właśnie wełniane czy z merino wpadły mi do głowy. No zobaczymy co znajdę.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Ja widziałam kiedyś taki otulacz do fotelika gdzie normalnie pasy się przekłada i chyba zdecyduje się na to do auta, ja zima raczej wózka używać nie będę tylko właśnie fotelik ewentualnie jak juz coś wozek z fotelikiem to myślę że taki futrzany pajacyk i otulacz da radę 👌🏼
-
No dziewczyny co jak co ale własnej kuchni nie moge się już doczekać bo dawno mam dość ustawiania przez teściowa garnków na podłodze i sprzątania na okrągło jak chce cos ugotować 🤦🏼♀️
-
Natosia, ja mam core z lutego.
W foteliku jak jechała to miala body, spodnie, polarowy cienki kombinezon i na to otulacz. W nosidle o tyle łatwo, ze wychodzisz z dzieckiem juz zapakowanym do tego nosidla. 😊
A w wozku wlasnie mieliśmy śpiwór taki gruby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 21:51
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Elenaa wrote:Ja widziałam kiedyś taki otulacz do fotelika gdzie normalnie pasy się przekłada i chyba zdecyduje się na to do auta, ja zima raczej wózka używać nie będę tylko właśnie fotelik ewentualnie jak juz coś wozek z fotelikiem to myślę że taki futrzany pajacyk i otulacz da radę 👌🏼
Nie powinno się przewozić dziecka w foteliku dłużej niż to konieczne.Mimo wszystko nie jest to pozycja na płasko jak w gondolkę i złe wpływa na mały kręgosłup. My podczas dłuższych podróży samochodem robimy zawsze przerwę co godzinę- półtorej, kładziemy dzieciucha na chociaż 10
Minut na jakiś kocyk czy do wózka,zeby kręgosłup
Odpoczął. Fakt,ze mamy ten fotelik rozkładany,ale nie wolno go w tej pozycji używać w samochodzie i przydaje się to na szybkie zakupy w sklepie.Ale na dłużej tak jak mówię - gondolka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2023, 22:15
2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
My raczej nie mieliśmy takich sytuacji żeby przekładać dziecko z fotelika do gondoli, jedynie jak jechaliśmy do galerii na dłuższe zakupy. Wtedy ja brałam wozek, mąż niósł malego w nosidełku i już w środku go przekładaliśmy, potem mąż odnosił nosidlelko.
Wydaje mi się, że w takich sytuacjach dobrym rozwiązaniem byłby spiworek do wózka. -
Elenaa, nawet jakby teściowa była porządnicka to i tak by Cię w kuchni wkurzała😉 w kuchni każdy lubi mieć po swojemu wszystko. Mój mąż lubi gotować i często w kuchni bywa, po tylu latach razem nadal zdarza mu się zostawić mokrą gąbkę w zlewie🤢 mnie wtedy krew zalewa bo brzydzę się dotknąć tej gąbki😂 albo biorę przez rękawiczki i do kosza, albo biorę nową i zmywam obok😂 oczywiście musi być aferka dla przypomnienia😉
Też nie popieram wożenia dzidzi w nosidełku zamiast wózka. Jeszcze do lekarza czy na zakupy to ok, ale na dłużej to aż mnie plecki bolą.Elenaa lubi tę wiadomość
-
Angelka93 wrote:My raczej nie mieliśmy takich sytuacji żeby przekładać dziecko z fotelika do gondoli, jedynie jak jechaliśmy do galerii na dłuższe zakupy. Wtedy ja brałam wozek, mąż niósł malego w nosidełku i już w środku go przekładaliśmy, potem mąż odnosił nosidlelko.
Wydaje mi się, że w takich sytuacjach dobrym rozwiązaniem byłby spiworek do wózka.2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
Bella_89 wrote:Elenaa, nawet jakby teściowa była porządnicka to i tak by Cię w kuchni wkurzała😉 w kuchni każdy lubi mieć po swojemu wszystko. Mój mąż lubi gotować i często w kuchni bywa, po tylu latach razem nadal zdarza mu się zostawić mokrą gąbkę w zlewie🤢 mnie wtedy krew zalewa bo brzydzę się dotknąć tej gąbki😂 albo biorę przez rękawiczki i do kosza, albo biorę nową i zmywam obok😂 oczywiście musi być aferka dla przypomnienia😉
Też nie popieram wożenia dzidzi w nosidełku zamiast wózka. Jeszcze do lekarza czy na zakupy to ok, ale na dłużej to aż mnie plecki bolą.
Mnie najbardziej to bolą pachwiny jak widze dzieci w wisiadelkach i to w dodatku przodem do świata.Mam ochotę powiedziec rodzicom,zeby się za majtki tak powiesili 😂2015/2016 - 2x cb, 1x cp
14.03- ⏸
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
-
nick nieaktualny