🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Arieen wrote:Jasne, no sporą bo -5 😉
A to przy minusach tez tak badaja? Nie wiedziałam. Myślałam, ze przeciwskazaniem moze byc tylko +.
W każdym razie, trzymam kciuki, zebys dostala zielone światło 🍀Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualnyKsięgowa wrote:A to przy minusach tez tak badaja? Nie wiedziałam. Myślałam, ze przeciwskazaniem moze byc tylko +.
W każdym razie, trzymam kciuki, zebys dostala zielone światło 🍀 -
Arieen wrote:Standardowo nikt mnie nie wysyłał, ale sama z siebie idę. Sama wada nie ma aż takiego znaczenia, ale ma znaczenie stan siatkówki.
Rozumiem. 😊Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Ewelina, dzięki za kciuki Delektuj się tymi pysznościami
Arieen, ja Cię tylko uprzedzę, że w związku z BK2 się wszystko baaaardzo mocno zakorkowało. Moja kupująca składała wniosek o ten kredyt 1 czy 2 lipca i jeszcze nie mają decyzji ostatecznej. 1,5 tyg. temu był dopiero rzeczoznawca. Przyjęliśmy w czerwcu termin 2,5 miesiąca na wszystkie formalności, a w tym momencie wcale nie ma pewności czy ona zdąży. Nam też się zaraz skończy ważność dokumentów potrzebnych do aktu. Generalnie polecam grupę na fb. Kredyt hipoteczny - pytania i odpowiedzi. Dużo można się dowiedzieć.
Ja mam wadę -9, ale zawsze dostawałam zielone światło od okulisty na poród sn 😊♀️30 ♂️33
2015 👧
2018 👧
PCOS, IO, BMI >30, cykle 50-60 dniowe
Starania od 05.2022
99 - 🎉 18.12
98 - 🎉 9.01
97 - 🎉 30.01
96 - 🎉 24.03 (7tc)
25 tc - wykryta cukrzyca ciążowa
5.03 ⏸️🥺
21.03 - mamy ❤️
8.05 - 64 mm szczęścia ❤️
1.06 (16+1) - synuś 💙🥺
3.07 (20+5) - 372g misia 💙
8.08 (25+6) - 1047g wiercipięty 💙
6.09 (30+0) - 1350g maluszka 💙
3.10 (33+6) - 2125g Bobcia 💙
-
nick nieaktualny.aś. wrote:Ewelina, dzięki za kciuki Delektuj się tymi pysznościami
Arieen, ja Cię tylko uprzedzę, że w związku z BK2 się wszystko baaaardzo mocno zakorkowało. Moja kupująca składała wniosek o ten kredyt 1 czy 2 lipca i jeszcze nie mają decyzji ostatecznej. 1,5 tyg. temu był dopiero rzeczoznawca. Przyjęliśmy w czerwcu termin 2,5 miesiąca na wszystkie formalności, a w tym momencie wcale nie ma pewności czy ona zdąży. Nam też się zaraz skończy ważność dokumentów potrzebnych do aktu. Generalnie polecam grupę na fb. Kredyt hipoteczny - pytania i odpowiedzi. Dużo można się dowiedzieć.
Ja mam wadę -9, ale zawsze dostawałam zielone światło od okulisty na poród sn 😊
Wow to masz jeszcze większą wadę niż ja. -
Hej dziewczyny mam nadzieję że u was wszystko ok 🤞🏼
Niestety nie dam rady was nadrobić 😔 nie miałam żywcem czasu wchodzić tutaj bo byłam tak zalatana od 26 lipca przez wesele brata że masakra 😵 dopiero teraz powoli wracam do normalności 🤦🏼♀️
Miłego dnia wam życzę 🌞❤️ -
Księgowa, mam nadzieję, że ta migrena niedługo da sobie na wstrzymanie. Miałam raz dawno temu i do tej pory to pamiętam 😔
Ewelina, cieszę się, że wyniki z glukozy wyszły dobre. Patrzę na nie i chciałabym za dwa tygodnie dostać podobne 😄🤞
Elena fajnie, że wróciłaś. Dużo się u Ciebie dzieje, więc nie dziwię się, że nie masz czasu nadrabiać. Jak się czujesz? 🙂
U mnie niestety od kilku dni nasilił się ból spojenia łonowego. Staram się być umiarkowanie aktywna, bo po treningach czuję się super, ale ten ból utrudnia mi działanie. Boli jak się przekręcam na łóżku, jak wstaję albo chodzę. Nie jest to jeszcze jakiś ostry ból, ale czuję jakby ktoś mi zlał kijem kość łonową 😔 Wiecie u kogo najlepiej to konsultować?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2023, 08:10
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
Czuje się dobrze, mały daje mi popalić kopniakami raz mocniej, raz ledwo co wyczuwalnie także chyba wszystko ok 😊 ostatnio też dopadł mnie ból biodra co utrudniało trochę chodzenie ale ustąpił na szczęście, czasem też czuje spojenie łonowe i tak jak u ciebie Rozaline ciężko przewrócić się na łóżku a już nie mówię o chodzeniu prawie jak kaczka 🤦🏼♀️do tego doszedl częstomocz bo mały upodobal sobie moj pęcherz 😆 ogólnie powoli zaczynam się czuć ociężale a to dopiero początek 7 miesiąca 😆 ale powiem wam że jestem przerażona tą pogodą, w gospodarstwie wszystko stoi i nie może ruszyć aż mąż przez to źle sypia bo się martwi wszystkim 😖 a co za tym idzie w domu remont też stoi i obawiam sie ze nie wyrobimy się na połowę października ze wszystkim tak jak to zaplanowaliśmy 😒
Rozaline lubi tę wiadomość
-
A co do wady wzroku ja mam astygmatyzm, -4 na jednym oku i -4,5 na drugim też muszę się umówić do okulisty na konsultację i sama jestem ciekawa co mi powie bo już nie jedna osoba mnie straszyła ze jak zacznę rodzic to mi się siatkówka odklei 🤷🏼♀️
-
nick nieaktualnyWidzę, że wchodzimy w etap gdzie różne części ciała będą boleć 😜
Ja po okulistce, wstępnie ok ale jeszcze na osobnej wizycie mi zbadają dno oka to będę wiedzieć szczegółowo. Wiecie to takie badanie z kropelkami do oczu jak ktoś miał gdzie trzeba trochę posiedzieć z tym 😜 -
Elenaa wrote:Czuje się dobrze, mały daje mi popalić kopniakami raz mocniej, raz ledwo co wyczuwalnie także chyba wszystko ok 😊 ostatnio też dopadł mnie ból biodra co utrudniało trochę chodzenie ale ustąpił na szczęście, czasem też czuje spojenie łonowe i tak jak u ciebie Rozaline ciężko przewrócić się na łóżku a już nie mówię o chodzeniu prawie jak kaczka 🤦🏼♀️do tego doszedl częstomocz bo mały upodobal sobie moj pęcherz 😆 ogólnie powoli zaczynam się czuć ociężale a to dopiero początek 7 miesiąca 😆 ale powiem wam że jestem przerażona tą pogodą, w gospodarstwie wszystko stoi i nie może ruszyć aż mąż przez to źle sypia bo się martwi wszystkim 😖 a co za tym idzie w domu remont też stoi i obawiam sie ze nie wyrobimy się na połowę października ze wszystkim tak jak to zaplanowaliśmy 😒
No pogoda ostatnio słaba i nie dziwię się, że Twój mąż się tym przejmuje. Podobno druga połowa sierpnia ma być lepsza, ale zobaczymy. Oby udało się zdążyć z remontem 🤞🤞🤞Elenaa lubi tę wiadomość
3.04 - beta HCG 1549
2.10 - 1774 g panienki 💞
Arieen wrote:Widzę, że wchodzimy w etap gdzie różne części ciała będą boleć 😜
Ja po okulistce, wstępnie ok ale jeszcze na osobnej wizycie mi zbadają dno oka to będę wiedzieć szczegółowo. Wiecie to takie badanie z kropelkami do oczu jak ktoś miał gdzie trzeba trochę posiedzieć z tym 😜
Czuć, że zbliża się trzeci trymestr na wątku, będziemy marudzić 🤭 Mam nadzieję, że mimo wszystko ten ból minie, bo poza tym czuję się super i bardzo chciałabym być aktywna jak najdłużej. Z dobrych rzeczy to idę dziś na masaż ciążowy, więc będzie relaks 😊
3.04 - beta HCG 1549
2.10 - 1774 g panienki 💞
Rozaline, fizjo uro-gin najlepiej. 😊
Rozaline lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Czy tylko ja jestem takim dzikusem i dla mnie masaż to ból i udręka? 😅 Też się muszę wybrać do fizjo, basen mi zamknęli i ból biodra zaczyna być już zbyt uciążliwy. W nocy mnie budzi jak nie ból to kopniaki. Teraz też mi córa spać nie daje, tak się rozpycha że aż mnie skóra na brzuchu zabolała. To pewnie była wirujaca stopa🦶
Elenaa trzymam kciuki za dobrą pogodę. Wiem jakich to potrafi przysporzyć problemów na gospodarstwie, a człowiek by chciał szybko i sprawnie ogarnąć.
Księgowa przeszedł troszkę ten ból? -
Księgowa dzięki, bo nie byłam pewna, czy to dalej fizjoterapia czy już ortopedia, bo poza kością nic mnie nie boli. Jutro mam wizytę to zobaczymy. Teoretycznie kobietom w ciąży i po porodzie należy się fizjoterapia uroginekologiczna na NFZ, ale nigdzie nie mogłam znaleźć placówki, która świadczy takie usługi w ramach funduszu. Jeszcze odległe terminy bym zrozumiała, ale nie ma się do kogo umówić nawet. Porażka 😤
3.04 - beta HCG 1549
2.10 - 1774 g panienki 💞
Bella, poki co boli, puszcza na 5 minut i znow.. 🤷♀️
Ale męczy niesamowicie, bo juz kolejna noc z rzędu nie obudzil mnie budzik o 3 w nocy na mierzenie cukru, więc musi byc nieźle 🙈 wstalam też z bolem głowy. Najlepiej to mi jest na balkonie, bo tam zimno, ale no.. Nie mogę tam siedzieć cały dzień 😂
Rozaline, to fakt, ciężko znalezc taka poradnie na NFZ, ale zerknij moze na stronę z kolejkami NFZ, moze tam sie cos wyświetli?
Ja sie wlasnie umowilam do poradni patologii ciazy, wizyta 01.09 - przyjmie mnie lekarz, który decydowal o moim porodzie z Zuza 😁Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Księgowa wrote:Bella, poki co boli, puszcza na 5 minut i znow.. 🤷♀️
Ale męczy niesamowicie, bo juz kolejna noc z rzędu nie obudzil mnie budzik o 3 w nocy na mierzenie cukru, więc musi byc nieźle 🙈 wstalam też z bolem głowy. Najlepiej to mi jest na balkonie, bo tam zimno, ale no.. Nie mogę tam siedzieć cały dzień 😂
Rozaline, to fakt, ciężko znalezc taka poradnie na NFZ, ale zerknij moze na stronę z kolejkami NFZ, moze tam sie cos wyświetli?
Ja sie wlasnie umowilam do poradni patologii ciazy, wizyta 01.09 - przyjmie mnie lekarz, który decydowal o moim porodzie z Zuza 😁
Właśnie są tylko fizjoterapeuci z terminami na wiosnę 2024. Prędzej dziecko urodzę niż się doczekam 😂 Na szczęście mam możliwość iść prywatnie. Mam nadzieję, że coś pomoże ta wizyta.
3.04 - beta HCG 1549
2.10 - 1774 g panienki 💞
Księgowa to super Ci się trafiło🙂
Rozaline w poprzedniej ciąży jak szukałam fizjo na NFZ to mi pani z rejestracji poleciła fizjoterapeutkę uroginekologiczną dk której chodziła jej córka. Oczywiście prywatnie, ale kobieta ratowała moje biodra😁 planuje u niej wizytę w okolicach 34tc żeby się już przygotować do porodu. Niestety przyjmuje daleko od domku, inaczej bym chodziła do niej cały czas -
Bella, a ty planujesz SN? Blizniaki rodziłaś tez siłami natury?Hashimoto + GB.
Nadciśnienie, arytmia.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1)