🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
Te napiniania to skurcze Alvareza, te bole okresowe to Braxtona. 😊
Jedne i drugie na naszym etapie juz sie mogą pojawiać. 😊Bella_89 lubi tę wiadomość
Hashimoto + GB.
Trombofilia (PAI-1 4G homo, czynnik II protrombiny hetero, obnizone bialko S).
Nadciśnienie, arytmia, hipoglikemia reaktywna.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
nick nieaktualny
-
Nat96 wrote:Jaka u Was pogoda? U mnie leje, brzydko i szaro. Jesień 🍁 mimo wszystko życzę Wam udanej, deszczowej soboty 🌸
Nat96 lubi tę wiadomość
-
Bella_89 wrote:Księgowa a tych pierwszych to chyba nawet nie słyszałam😅
Ja też nie, dopoki ich nie doświadczyłam 😅
W ciazy z Zuzia ich nie mialam 🙈Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
no to wychodzi na to,że ja mam Alvareza, chociaż zawsze mysdlałam,że to B-H:D a okresowych nie doświadczyłam nigdy...2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Braxtona sa bardziej bolesne, tak bym to opisala.
I mam wrażenie, ze Braxtona sa tak wyzej, bardziej skurczowe niz napieciowe.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Czasami mam taki impuls, że przypomina mi się ból okresowy. Więc muszę je odczuwać bardzo krótko i bardzo słabo. Bardzo mnie to w sumie cieszy, bo zaraz panikowałabym z uwagi na doświadczenia. A z drugiej strony jest to też przygotowanie do porodu.
Skończyłam szkołę rodzenia. Macie do polecenia coś na YT oprócz Joanny Mróz? Szczególnie w temacie noworodkaStarania od kwietnia 2020
👩❤️👨 Ona 32 lata, on 34 lata
😢2021 rok 6 tydzień
😢2022 rok 9 tydzień (krwiak, wywołanie farmakologiczne, łyżeczkowanie)
😞 2022 rok 7 tydzień, ciąża pozamaciczna, leczenie metotreksatem
🤞⏸️ nowa nadzieja 5 tydzień ciąży beta 4900 mUI/ml 🌈
🌈 7/1 hbd, jest ❤️!!! CRL 8,8 mm, FHR 142/min.
🌈 13/1 hbd, 7,44 cm ryzyka niskie ❤️
🌈 17/1 hbd, wszystko dobrze, wstydzioch 🩷🩵
🌈 21/1 hbd, połówkowe w porządku, 370 gramów chłopca 🩵
🌈 29/1 hbd, 1630 g 🩵
🌈 37/2 hbd, 2900 g - do kontroli przyrostu po tygodniu
-
nick nieaktualnyMalinkaaa wrote:Czasami mam taki impuls, że przypomina mi się ból okresowy. Więc muszę je odczuwać bardzo krótko i bardzo słabo. Bardzo mnie to w sumie cieszy, bo zaraz panikowałabym z uwagi na doświadczenia. A z drugiej strony jest to też przygotowanie do porodu.
Skończyłam szkołę rodzenia. Macie do polecenia coś na YT oprócz Joanny Mróz? Szczególnie w temacie noworodkaMalinkaaa lubi tę wiadomość
-
Ja mam z kolei bóle okresowe, ale nie powiedziałabym, że mają charakter skurczowy. W sensie boli mnie np. 15-20 min. I tak z 3-4 razy dziennie. Okresowo i w krzyżu. Mam wrażenie, ze to chyba bardziej rozpieranie i ucisk na jajniki niż jakies skurcze? Skurcze czuje dużo wyżej, a dzisiaj dwa razy ewidentnie poczułam jak boli dno macicy na górze, ale bardzo, bardzo króciutko.
Na skierowaniu nie mam daty CC (ktoś pytał). Powiedziała, ze mam się zgłosić do szpitala na kwalifikacje i pewnie przyjęła, że tam wyznaczą jakąś datę.
Ja mam dzisiaj dzień trupka i poza dentysta z młodszą tylko leże (skoro mogę). Mały szaleje tak, że nawet mąż w szoku, że tak kopie. Ciśnienie niskie. Ciągle mnie coś pobolewa. Chyba trzeci trymestr po prostu.
Dotarły do mnie wczoraj trzy koszule z formommy i trochę się podbudowałam, bo zamówiłam XXXL, a jednak dwie są sporo za duże i odsyłam. No i jedna zamówiłam czarna z ładnymi koronkowymi rękawami. Piękna jest, ale jednak czarna koszula w ciąży wygląda dość dziwnie.
A na obiad spełniłam zachcianki. Barszcz z uszkami. Oczywiście barszcz z kartonu i uszka z paczki no ale niebo w gębie xd
Maj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
.aś. wrote:Ja mam z kolei bóle okresowe, ale nie powiedziałabym, że mają charakter skurczowy. W sensie boli mnie np. 15-20 min. I tak z 3-4 razy dziennie. Okresowo i w krzyżu. Mam wrażenie, ze to chyba bardziej rozpieranie i ucisk na jajniki niż jakies skurcze? Skurcze czuje dużo wyżej, a dzisiaj dwa razy ewidentnie poczułam jak boli dno macicy na górze, ale bardzo, bardzo króciutko.
Na skierowaniu nie mam daty CC (ktoś pytał). Powiedziała, ze mam się zgłosić do szpitala na kwalifikacje i pewnie przyjęła, że tam wyznaczą jakąś datę.
Ja mam dzisiaj dzień trupka i poza dentysta z młodszą tylko leże (skoro mogę). Mały szaleje tak, że nawet mąż w szoku, że tak kopie. Ciśnienie niskie. Ciągle mnie coś pobolewa. Chyba trzeci trymestr po prostu.
Dotarły do mnie wczoraj trzy koszule z formommy i trochę się podbudowałam, bo zamówiłam XXXL, a jednak dwie są sporo za duże i odsyłam. No i jedna zamówiłam czarna z ładnymi koronkowymi rękawami. Piękna jest, ale jednak czarna koszula w ciąży wygląda dość dziwnie.
A na obiad spełniłam zachcianki. Barszcz z uszkami. Oczywiście barszcz z kartonu i uszka z paczki no ale niebo w gębie xd
Kurcze tez mnie teraz naszło na barszcz,ale z krokietami 😍2015/2016 - 2x cb, 1x cp
Nasze czwarte szczęście:)))
14.03- ⏸
15.03- beta 53,09 prog- 26,81
17.03-beta 142,46 (⬆167,9%)
20.03-beta 1024 (⬆ 168,3%)
24.03-beta 5830 (⬆ 138%)
06.04- 1 cm i jest ❤
27.04- 3,5 cm dzidziola:))
16.05- prenatalne, 6,5 cm człowieka
10.07-połówkowe,440g DZIEWCZYNKI 😍
15.09- malutka ma 1100 g:)
10.11- Marysia na świecie:)
"...czemu Ty się zła godzino, z niepotrzebnym mieszasz lękiem, jesteś a więc musisz minąć, miniesz a więc to jest piękne..."
-
Aś, ja za to uwielbiam barszcz z torebki Winiary 😂Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
Oezu, teraz będzie za mną chodził barszcz z krokietami (z paczki oczywiście 😂).
Księgowa, ja nigdy nie jadłam ani z paczki ani z kartonu. Tyle co na święta u babci, ale teraz w górach często zamawiałam i tak za mną chodził... Mąż mi wynalazł i uszka i karton Krakusa 😍 z paczki nie próbowałam, ale ten Krakus jest pyszny.
Chyba, że ktoś potrafi zrobić swój barszcz. Ja nigdy nie potrafię doprawić tak, żeby był dobry xd
Natosia, ale też z formommy? Ja zamówiłam 3 fasony i każdy ma trochę inna długość. W szpitalu przejdzie, ale tak na co dzień to dla mnie trochę za krótkie.
Wstałam wstawić zmywarke i po chwili znowu zaczęło mnie boleć, a ja dzisiaj totalnie nie mam siły psychicznej znosić tego upierdliwego bólu, więc znowu leże 😒
Dzisiaj na dwie małe dziurki u młodszej wydałam 480 zł. 3 tyg. temu na obie córki wydałam 740 zł. Chodzę do tej dentystki, bo one kochają te wizyty, ale dzisiaj to już się załamałam. I tak krucho z kasą, a zaraz jeszcze 15 tys. u notariusza. Na kuchnię to już nam chyba wcale nie starczyMaj - lipiec: szykowanie 🤰dla maluszka
1) schudnąć 10kg:
94 🎉 (3.05)
93 🎉(29.05)
92 🎉 (30.07)
91 🎉 (7.07)
90? 89? 88? 87? 86? 85?
2) przyjmować suple
3) otrzymać 3x zielone światło na zajście w ciążę
1 wizyta: 5.05 ✅ blizna ciągła - 5 mm 🎉
2 wizyta: 7.08 mamy zielone światło 🥹
---
Późne owulacje
Karmienie piersią
PCOS -
A ja zawsze robię sama - najlepszy jest ze świeżych buraków, takich.. z ziemi 😅 ale jak nie mam tylko kupuje to wtedy dolewam koncentratu z Krakusa wlasnie. I albo mam ochotę na slodki to wlewam wiecej albo na bardziej kwaśny, wtedy trochę octu.Hashimoto + GB.
Atrofia endometrium.
Nasz aniołeczek 👼
20.07.2024 💔 (18+1) -
O rany, a ja nie znoszę barszczu czerwonego i ciąża nic w tym nie zmieniła 🤭 Ale ostatnie zachcianki mam typowo słodyczowe i to takie konkretne. Skąd to dziecko zna rodzaje wafli i cukierków to nie wiem, ale ewidentnie zamawia konkrety i nie ma nic w zamian, a po kilku dniach zmiana 🙈
Aś współczuję stresującej końcówki ciąży. Wiem, że teraz to wszystko przytłacza, ale to minie i w końcu zamieszkacie na swoim. Robisz co możesz, żeby było jak najlepiej, a na resztę po prostu nie masz wpływu. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży 🤞
Czasami czuję napięcie brzucha. Wczoraj czułam ewidentnie macicę, a cały brzuch był w miarę miękki. Ale serio nie wiem czy to skurcze i jakie 🤷♀️ Czasami boli mnie podbrzusze, ale najczęściej to ucisk na jelitach i nic więcej. Nie wiem czy powinnam coś już czuć czy zwyczajnie nie ogarniam tych bezbolesnych skurczów, ale póki co nie widzę różnicy z tym co było. Tylko brzuch większy 😅 Dziś kończę 30 tydzień, a to oznacza 10 tygodni do terminu. Robi się poważnie 🤭
27.03 - pierwsze dwie kreski
3.04 - beta HCG 1549
5.04 - beta HCG 3365 (+117,2%)
6.04 - pierwsze USG: pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
20.04 - 1.17 cm człowieczka z
15.05 - 3.77 cm ludzika machającego rączkami
25.05 - I prenatalne: 5.8 cm bobasa z niskimi ryzykami
28.07 - II prenatalne: 402 g energicznej dziewczynki 💗
2.10 - 1774 g panienki 💞
19.11 - 3100 g szczęścia 💗 -
nick nieaktualnyDzień dobry 🙂 Witam się w tygodniu 33+0! Wg apki dziecko ma już ponad 2kg.
Też uwielbiam barszcz, uszka również. Ale w ciąży zachcianki tylko na słodkie. Racuchy z jabłkami i powidlami smakowały pewnego dnia jak nigdy..Ilości zjedzonych lodów tego lata nie zliczę. Raz tylko
miałam inna zupełnie zachcianke: na chamską zupkę chińską 🙂 No i te pomarancze jedzone kilogramami w 1 trymestrze. Wtedy jeszcze myślałam, że to może być chłopiec.
-
Przyszłam się pochwalić, że od piątku odstawiłam tabletki na wymioty i uwaga!!! Nie wymiotuje!! Także sukces
końcówka ciąży może będzie bardziej łaskawa..
Śniło mi się dziś, ze w zdrapce wygrałam 38 tysięcy złotych 😂
Ja najbardziej lubie barszcz gorący kubek z knorra 😁 a na święta robię w thermomixie i wszyscy zajadają
Arieen u Ciebie na suwaczku mniej niż 50 dni! Ale to pędzi!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 08:30
.aś., Rozaline, Bella_89, Angelka93, Księgowa lubią tę wiadomość