🔥Marcujemy się jak kotki 🐈, w grudniu 🎄 będzie maluch słodki 👶🍭
-
WIADOMOŚĆ
-
malutka203 wrote:Cześć, Markotka 🙂
Obyś została tu z nami jak najkrócej 😁 trzymam kciuki za pozytywny test ❤️ długo już się staracie?
Staramy się od 06/2022 niby długo a nie tak długo 😃 to jest nasz jakby 11 cykl(moje cykle to max 29 dni, przeważnie 26) z tym że nie każdy cykl był na pewno „wykorzystany”.
U mnie też nudna praca biurowa 😆Początek starań 06/2022 -
Kasia111 wrote:Dziewczyny jakie macie termometry? Są jakieś które nie pikają? Nie wyobrażam sobie chłopa pikaniem codziennie budzić 🙈
myślałam, że dzisiaj przywitam się w 1dc, a tu nic, mam nadzieję, że nie przeciągnie się za bardzo
Polecam ten https://allegro.pl/oferta/termometr-owulacyjny-vinca-2-z-inteligentna-app-12017705436
Co prawda, do najtańszych nie należy, ale możesz sobie ustawić głośność dźwięku + dane przesyla od razu do aplikacji (przez bluetooth), więc nawet nie trzeba patrzeć na niego. Mierzy długo, ale to na plus bo wynik jest bardziej rzetelny. Dodatkowo jest do niego apka (femometer) i działa podobnie jak ovufriend/premom.
Ja jestem mega z niego zadowolona. -
Kurde kłuje mnie jajnik lewy. Ale z niego owu nie było 🤔 jestem 8 dpo. Któraś tak miała dziwnie? Mogę sobie powkręcać co nieco? 😂♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* podwyższony wapń we krwi
* arytmia
* cykle: 25-28 dni
* starania od: wrzesień 2022
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Niaha wrote:Polecam ten https://allegro.pl/oferta/termometr-owulacyjny-vinca-2-z-inteligentna-app-12017705436
Co prawda, do najtańszych nie należy, ale możesz sobie ustawić głośność dźwięku + dane przesyla od razu do aplikacji (przez bluetooth), więc nawet nie trzeba patrzeć na niego. Mierzy długo, ale to na plus bo wynik jest bardziej rzetelny. Dodatkowo jest do niego apka (femometer) i działa podobnie jak ovufriend/premom.
Ja jestem mega z niego zadowolona.
O kurcze, to rzeczywiście już ciut większy wydatek, ale to fajnie, że się sprawdza chyba jednak pójdę na razie w tańszą opcję
Co do zawodu, to ja pracuję w zarządzaniu zasobami ludzkimi w korpo ;p
Evondita mnie też coś zakuło w lewym właśnie, a owulacja była z prawego, jak jutro rano nie będzie 🐵 to zrobię ostatni test w tym cyklu 🥸 i tak zostały mi 2, a będę robiła zamówienie z apteki, bo magnez mi się kończy 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 18:54
-
Evondita82 wrote:Kurde kłuje mnie jajnik lewy. Ale z niego owu nie było 🤔 jestem 8 dpo. Któraś tak miała dziwnie? Mogę sobie powkręcać co nieco? 😂
Ja od owulacji mam cały czas kłucia jajników, głównie prawego, ale lewy też się odzywa.
Możesz sobie wkręcać, pozwalamy 😂🤭
Ja się boję jutro siknąć. Postanowiłam, ze jeśli nic nie zobaczę na teście to bety nie robię, bo nie będzie miało to sensu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2023, 18:53
Evondita82 lubi tę wiadomość
15.12.2023 - Liwia 🌸 -
Lilka1298 wrote:Ja od owulacji mam cały czas kłucia jajników, głównie prawego, ale lewy też się odzywa.
Ja się boję jutro siknąć. Postanowiłam, ze jeśli nic nie zobaczę na teście to bety nie robię, bo nie będzie miało to sensu.Lilka1298 lubi tę wiadomość
♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* arytmia
💊 magnez, wit. D 2000, do stycznia PrenaCare Complete, od lutego Pueria Uno; żel Conceive od grudnia 2022
♂️ 38 lat -
Lilka1298 wrote:Ja od owulacji mam cały czas kłucia jajników, głównie prawego, ale lewy też się odzywa.
Ja się boję jutro siknąć. Postanowiłam, ze jeśli nic nie zobaczę na teście to bety nie robię, bo nie będzie miało to sensu.
Naszykuj się lepiej bo ja jestem pewna ze wyjdzie!
Ja to idę niezależnie czy zobaczę czy nie, bo nie chce się ani doszukiwac, ani oszukiwać 🤣 skoro spadek temperatury miałam niby 6dpo to jutro 10dpo musi wyjść chociaż 5-10 🤣 jedyne co mnie powstrzyma to 🐒 lub duża kolejka w labo.Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Evondita82 wrote:Witam!
Od razu gratuluję bet i kresek! Super!
Białek.. Kciuki za następny cykl!
Mi dziś w 8dpo pierdzielnęła tempka w górę.. Ale z przymrużeniem oka ją potraktowałam, bo po 1.godzinę wcześniej mierzyłam. 2.wczoraj podrinkowałam pod dzisiejsze 41 na karku 🥴 po 3.niby po 3h snu ale takiego z dupy 🥴
A tak to zero objawów. Czasem tylko zakłują jajniki, szczególnie prawy. Ale to znaczy tyle co nic
Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin! Niech spełni się to najbardziej wyczekiwane marzenie i obyś za 9 miesięcy dostała ten wymarzony prezent! ❤️Evondita82 lubi tę wiadomość
-
Lilka1298 wrote:Ale żałuję, że nie mam patyka do nasikania na dziś 😂😂😂
Bo to co się wczoraj wydarzyło jest dla mnie tak nierealne, że w ogóle to wyparłam wmawiając sobie, że to oszukańce.
Evondita, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! ❤️❤️❤️
Ja cały czas wierzę, że to nie oszukańce 😍 testujesz jutro? 😃 -
Elenaa wrote:Lactacyd o właściwościach antybakteryjnych stosuje długo i sprawdza mi się mąż też przy infekcji intymnej miał polecony ten Płyń od lekarza 👌🏼
oo tego nie testowałam, nie widziałam tez u siebie w rossku na półkach. dzieki!
Mainlylife wrote:Your Kaya ma składniki naturalne
przewinęła mi się gdzies przez fejsa ich reklama, poczytam co tam dobrego mają. dziękuję
Nowanna wrote:MonikaMonia, ja się naczytałam o tych płynach do higieny intymnej i nie używam żadnego. Myje się zwykłym żelem i tyle.
A jeszcze kiedyś laktacydem wyrządziłam sobie więcej szkody niż pożytku.
ooo zaintrygowałaś mnie trochę poczytam ale moze mogłabyś powiedzieć co tam ciekawego wyczytałaś?
Elenaa lubi tę wiadomość
-
Lilka1298 Ty tam nie wypieraj niczego tylko testuj dalej, betuj itd bo coś jest na rzeczy 😎😎😎♀️ 41 lat:
* 12.2013 - syn
* 2019 - rozw.
* guz przytarczyc
* arytmia
♂️ 38 lat -
Ja się boję jutro siknąć. Postanowiłam, ze jeśli nic nie zobaczę na teście to bety nie robię, bo nie będzie miało to sensu.Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷
-
Lilka1298 wrote:Naczytalam się na forum o oszukańcach i siedzę i sobie wkręcam, że na pewno oszukańce 😞
Zupełnie nie dochodzi do mnie, że testy mogą się nie mylić 🫣
To co o której się widzimy pod toaleta na sikańca? Ja najpóźniej o 8 wstanę, chociaż jak robię testy to budzę się o 7
Idę pod prysznic i spać bo padam na twarz dziś 🫣 na szczęście syn też wymęczony po imprezce u sąsiada 😄Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Lilka1298 wrote:Naczytalam się na forum o oszukańcach i siedzę i sobie wkręcam, że na pewno oszukańce 😞
Zupełnie nie dochodzi do mnie, że testy mogą się nie mylić 🫣Evondita82 lubi tę wiadomość
Początek starań 06/2022 -
Dziewczyny z ⏸️ ! Czy bolały Was cycochy przed wykonaniem testu? Moje są takie ciężkie od jakichś 2 dni i nie wiem co mam o tym myśleć... temperatura też nie jest jakaś super wysoka,sięga mi max do 37,1. W tamtym cyklu była wyższa 🫤 i tak strasznie się obawiam,że ch..z tego 🤷
Elenaa lubi tę wiadomość
12.2021r - 💒
11.2022r - początek starań o pierwsze 👶
03. 2023 - CB 4t 💔
29.05.2023 - ⏸️ (naturalny cykl) 🙏🍀🤞💕
30.05.2023 - Beta HCG - 305,8 🙏🍀💖
6.06.2023 - Beta HCG - 5071,6 🙏🍀💖🌞🤞
14.06.2023 - Kruszynka z serduszkiem ❤️🙏🍀🤞☀️😍
07.07.2023 - 3,41 cm maluszka 😍❤️🤞🍀🙏☀️❤️
20.09.2023 - połówkowe, 451 g chłopczyka, niskie ryzyka ❤️🍀🙏
17.11.2023 - 3 prenatalne ♥️🤞🍀☀️🥰 1600 g Skarba 🩵♥️
[/url] -
Paucia wrote:Dziewczyny z ⏸️ ! Czy bolały Was cycochy przed wykonaniem testu? Moje są takie ciężkie od jakichś 2 dni i nie wiem co mam o tym myśleć... temperatura też nie jest jakaś super wysoka,sięga mi max do 37,1. W tamtym cyklu była wyższa 🫤 i tak strasznie się obawiam,że ch..z tego 🤷
Teraz za to mam bardzo gorące i takie tkliwe, wszystko im przeszkadza, ale czy w ciąży jestem dowiem się jutro :pPaucia, Arieen, Evondita82 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016
PCOS IO
👩🏻🧔🏽♂️👦🏼🐈🐈⬛
Syn 2016 ❤️ -
Natosia wrote:Nowanna skończyłam prawo i początkowo zajmowałam się obsługą firm. Aktualnie sama mam swoją firmę ale w zupełnie innym kierunku.Nie będę jednak pisać co to, bo to niszowa sprawa i jest takich firm kilka w Polsce:) uwielbiam tę pracę i to,że mogę z łatwością łączyć ją z wychowywaniem dzieci, rozwożeniem po wszystkich zajęciach pozalekcyjnych itp:)
Czy mogę zapytać, czy robilas którąś z aplikacji? Sama stoję przed takim wyborem ale patrząc na to co się dzieje raczej coraz dalej mi od tego pomysłu. 🙈 -
Paucia wrote:Dziewczyny z ⏸️ ! Czy bolały Was cycochy przed wykonaniem testu? Moje są takie ciężkie od jakichś 2 dni i nie wiem co mam o tym myśleć... temperatura też nie jest jakaś super wysoka,sięga mi max do 37,1. W tamtym cyklu była wyższa 🫤 i tak strasznie się obawiam,że ch..z tego 🤷
Także obalam to, że muszą boleć piersi.
Dopiero teraz 3 dni po pozytywnej becie czuje, ale bardzo lekko, że są napięte.Paucia lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
Oboje po 30tce
02.03.2023 - ⏸️ i beta 17.20🍀
10.03.2023 - beta 1173.00
24.03.2023 - jest ❤️ i 7,55mm malucha
26.04.2023 - I prenatalne, 5,45cm, zdrowy bobas 🩷
12.05.2023 - SANCO zdrowa dziewczynka 🩷
26.06.2023 - II prenatalne, 360g córeczki🩷
06.09.2023 - III prenatalne, 1540g dziewczynki 🩷
04.11.2023 - Natalia 2780g, 55cm szczęścia 🩷