MARZENIE - 2021 zajść w ciążę ☺
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna2800 wrote:Ja dziś zaczęłam brać olej z wiesiołka. Ale to jest mój 8 dc i zastanawiam się czy nie za późno. Bo gdzieś tu wyczytałam że najlepiej od początku cyklu. No ale do owulacji(o ile będę miała) i odstawię
Dziś zmieniłam suplement femibion 0 na pregna start, bo stacjonarnie nie mieli tego pierwszego a mi już się pokończyło wszystkoTeodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
monnkej wrote:Na pewno nie zaszkodzi sama zakupie i od następnego cyklu lecę, bo teraz jestem już po owu.
Dziś zmieniłam suplement femibion 0 na pregna start, bo stacjonarnie nie mieli tego pierwszego a mi już się pokończyło wszystko -
Upadła wrote:Ja z babeczką z apteki porównywałyśmy składy obu i były na tyle małe, że stwierdziłyśmy po co przepłacać jak pregna tańsza 😁 ovarin zresztą też ona mi poleciła. Biorę go pierwszy cykl, więc ciężko mi jeszcze powiedzieć czy działa, tak za 20dni będę wiedziała coś więcej (przeklęte długie cykle...)Teodor 30.12.2021r. - 3130g, 51cm 💙
Rita 23.08.2023r. - 3780g, 57cm 🩷 -
Mamazo wrote:U nas spulementacja wygląda tak..
Ja:
Pregna plus
Kwas foliowy
Witamina A+E
Magnez
Witamina B6
Mąż;
Fertilman
Kwas foliowy
Selen organiczny
Magnez
Czy przy staraniach mężczyzna tez powinien brać kwas foliowy ? Nigdy o tym nie słyszałam. -
Jeju jak mnie długo nie było - nie umiałam się zalogować jak zwykle...
Ja już zeszłam do 3 ściągań także mam nadzieję, że w końcu dostanę ten okres 🤪 jak nie to faktycznie zanim zacznę się starać będzie 2021 😂
Witam nowe staraczki 😊
Nowa_2021 tak mężczyzna jak najbardziej powinien zażywać kwas foliowy. Mój zażywa tyle supli, że biedna jego wątroba 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 23:07
-
Witajcie, melduję się u was. Mam nadzieję, że w 2021 już będzie maluszek na świecie. Około 10 września zaczynamy starania
Marzycielka lubi tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Skowronek gratuluję bardzo 😁 Pochwal się testem 😁 No to nasze pierwsze bobo na wątku 😁Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ☺️
-
Lady_Dior wrote:Skowronek gratuluję bardzo 😁 Pochwal się testem 😁 No to nasze pierwsze bobo na wątku 😁Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze ☺️
30dc, 16dpo. Kreska słaba, ale ponoć Pinki słabo się odbarwiają i późno pokazują drugą kreske. Jutro mam w planach zrobić z innej firmy.
Bardzo dziękuję :*Lady_Dior lubi tę wiadomość
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀
-
Ładna krecha ☺️ dobrze widoczna 😁
Skowronek lubi tę wiadomość
-
Skowronek super, szczerze gratuluje ! Ja wczoraj się dowiedzialam, że moja koleżanka jest w ciąży, ale ja jeszcze trochę poczekam ze staraniami będę celować tak, żeby drugie też się urodziło w zimie, a jak się nie uda to trudno chociaż już mam czasami fazę, że chciałabym być w tej chwili w ciąży i koniec 😂
Póki co miałam dziś sesje plenerową ślubną i było wspaniale 🤩 kocham mojego faceta jak nikogo na świecie i tym bardziej jestem przekonana, że chce mieć z nim drugie bobo 😉
We wtorek wracam też do pracy po urlopie, będę pracować w troche innych godzinach niż wcześniej i zastanawiam się czy będzie ciężej czy lżej...ale coś czuje, że będzie lepiej 👍 -
Nowa gratuluję za mąż pójścia 😁 Czemu chcesz w zimie urodzić - nie znosisz upałów ❓ Wiadomo, że to nie najważniejsze ale jeśli mogłabym wybrać, to chciałabym rodzić wiosną 😜 Zosię urodziłam w czerwcu ale marzy mi się kwiecień, maj No ale to bym już musiała być w ciąży 😂 Ja myślę, że zanim mój organizm dojdzie do siebie po kpi to chyba naprawdę zaczniemy w 2021
-
nick nieaktualny
-
Oczywiście Lady_Dior, że nie jest to najwazniejsze, ale - tak - nie lubie upałów , a po drugie urodziłam córkę w styczniu i wtedy mąż mógł być ze mną więcej w domu, dziecko na lato jest juz podrosniete i można ruszać na wakacje i jest czas, żeby na spokojnie wrócić do formy. W każdym razie różnie może być i nie zawsze jest wszystko tak szybko jak człowiek chce...
Czy któraś z Was uprawia jakąś aktywnosc fizyczną przed ciąża ? Bo ja uwielbiam ruch 💪 zresztą w ogrodzie na wsi zawsze się znajdzie cos do zrobienia, szczególnie teraz 😊
Czy to prawda, że po drugim dziecku trudniej jest schudnąć ? -
Skowronek wspaniale ! Na pewno bardzo się cieszysz Jesteś w szoku , że to juz się dzieje czy na razie spokojnie ? Ja pierwszą ciąże i wszystkie związane z tym emocje pamiętam tak jakby to było wczoraj 🥰
Ciągle mam obawy co do drugiego dziecka , jak damy rade finansowo, logistycznie i w ogóle jak starsza córka zareaguje, ale poczułam po kilku latach, że pragnę tego dzieciątka, jestem gotowa, nasza rodzina jest szczęśliwa i gotowa...znowu zaczełam zaglądać do wózków, znowu zwracam uwage na kobiety w ciaży...czyli te same objawy co za pierwszym razem 😂 myśle, że też zawsze znajdzie sie jakieś 'ale', tak jak za pierwszym razem, a ja z tych głęboko analizujących swoje decyzje...Plus jest taki, że wiadomo mniej więcej co nas czeka 😁
Mam tylko nadzieje, ze nie będę czekać na tą ciążę bardzo długo , bo z tym na prawdę jest różnie i później już jest czlowiekowi wszystko jedno kiedy i jak , tylko się pragnie tego dziecka i już! Zdrowie jest najważniejsze ! 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 19:07
-
Nowa_2021 no musze przyznac ze jestem w szoku. Czasami tak siedze i sama do siebie mowie "boze ty jestes w ciazy" przezywam to mocniej bo to moja pierwsza ciaza. Na dodatek udało nam się w pierwszym cyklu wiec to dodatkowe zaskoczenie ze to juz :p
Mam te same obawy co ty. Z tym ze poteguje je ta niewiedza jak to będzie. Musimy sie zmierzyc z czymś co jest dla nas zupełnie nowe i nieznaneWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2020, 19:42
05.05.2021 TP chłopiec Piotruś ♥
28.08.2020 (17dpo)⏸️💚🍀