METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny jestem po pierwszym spotkaniu z naprolekarzem - stos leków na stan zapalny, bromek na obniżenie prolaktyny, luteina na podniesienie proga oraz do diety bezglutenowej dokładam bezmleczną dobrze, że dziś tak się nażarłam halibutem, że przez cały dzień nie musiałam się zastanawiać co jeść ale od jutra to już mam problem
KMK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAra to super, ze jest konkretne dzialanie, leki.
U mnie narazie temat diety i nietolerancji pokarmowych w ogole nie podjety. Nie dostalam tez nic na podwyzszona prolaktyne, tylko zalecenie zmiany stylu zycia, zeby ograniczyc stres i naltrekson na relaks i uspokojenie organizmu.
Dziewczyny czy przy wysokim fsh warto zrobic tez amh? Czy wynik fsh wystarczy?Naprodoktor nic nie mowil o tym, ale bede miala okazje zrobic i sie zastanawiam.
Milej niedzieli! -
Alicja świetna jest, fakt
mam nadzieję, że dam radę na tych dietach... a czemu mówisz, że bezmleczną wszystkim zaleca? ja miałam skazę białkową w dzieciństwie no i ze śluzu widać, że są nietolerancje stąd to zalecenie ale przecież nie każdy musi mieć nietolerancję na nabiał? -
ara-myślę,żeskoro miałaś skazę mleczną to jest duże prawdopodobieństwo,że jednak masz nietolerancję nabiału.Mojej koleżance dermatolog zaleciła wykluczyć nabiał z diety, poniewaz miała problem z trądzikiem a miała wtedy prawie 30 lat-pomogło, przez rok nie jadła nabiału,cera super." Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
-
No i masz babo placek-z karty wynika,że znów wtym cyklu nie pękł pęcherzyk.Dzwoniłam do naprodoktorka-zaraz startuję zrobić progesteron, potem wynik mu muszę wyslać no i może w sobotę obierzemy kierunek Cieszyn
Hmmm, jak tak jeździć będziemy to doczekamy się dziecka-podróżnika
Zmartwiłam się, ale patrzcie-gdyby nie napro, to bez monitoringu nie podejrzewałabym czegoś takiego.
Nic, idę się ogarnąć-za mną ostatnia nocna zmiana, trza iść żyć" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu" -
http://postimg.org/image/yi5yhcdvh/
Z taka nowina do Was przychodze wiem od poniedzialku. W piatek beta. Mamy dopiero 10dpo. Bole podbrzusza klujace jak na @. Zwolnienie do piatku. Euthyrox o pol tabl wiekszy do tego pol tabletki Encortonu i 3x1 luteina dowcipnie. No i oczywiscie Clexane.
Trzymajcie kciuki zeby Okruch sie trzymal i zebym za 9 miesiecy pokazala go swiatu
Klinika w Poznaniu jak widac dziala cudaGianna, Ewosińska, ara, Adelo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dluga historia przyzwyczajenie... robilam w 8dpo i bylam pewna ze bedzie druga krecha. Nie bylo wrzucilam do szuflady i poszlam do pracy. Wrocilam o 18 otworzylam szuflade i nie wierzylam. Wrocilam na dol o 19 nasikalam na test i 2 krechy. Wyslalam zdjecie siostrze z podpisem chyba jestem w ciazy. Wczoraj pozytyw, dzisiaj tez. Szpital juz za nami. Mialam bezowy sluz i caly czas bole jak na @ tylko w moim przypadku troszke mocniejsze. Taka niespodzianka!
-
ara wrote:vanessa nie wiem niestety może pregnyl zmienić na coś innego? co lekarz na to?
-
Alicja92 wrote:http://postimg.org/image/yi5yhcdvh/
Z taka nowina do Was przychodze wiem od poniedzialku. W piatek beta. Mamy dopiero 10dpo. Bole podbrzusza klujace jak na @. Zwolnienie do piatku. Euthyrox o pol tabl wiekszy do tego pol tabletki Encortonu i 3x1 luteina dowcipnie. No i oczywiscie Clexane.
Trzymajcie kciuki zeby Okruch sie trzymal i zebym za 9 miesiecy pokazala go swiatu
Klinika w Poznaniu jak widac dziala cuda
Trzymam kcukistarania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą -
Alicja ja tez trzymam kciuki.
Amryta- wybieram sie do doktorka w poniedzialek.
Moja bratowa wczoraj uslyszala,ze nie ma sza ns na naturalna ciaze i zaplakana do mnie przyszla.Na szczescie to nie naprolekarz jej tak powiedzial.Juz dawno ich namawialam na moja klinike i teraz wreszcie sie wybiora,juz sie umowili.
Moze obu nam sie poszczesci.KMK, Gianna lubią tę wiadomość
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. (Jan Paweł II)
-
nick nieaktualnyAlicja trzymam mocno kciuki
Fuma, ja tez cos takiego uslyszalam, a co lepsze powiedzieli to po zbadaniu hormonow (w normie), droznosci (ok) i nasienia (kiepskie ale plemniczki sa).
Az tyle zrobili, zeby wydac taki wyrok!
Lekarz napro jest innego zdania
Super, ze sie zdecydowali na napro.
-
Fuma Foch- zapomniałam że mam pisać kiedy wizyta. Ja mam w piątek jadę z płynem solcogyn na usunięcie nadżerki. Czy któraś wie jak po nim wygląda sytuacja z funkcjonowaniem np. jakiś ból po którym uniemożliwi mi funkcjonalnie np. zakupy na które mam ochotę.starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą -
Anulka, no u mojej bratowej jest troche problemow na przyklad ma hashimoto bardziej rozkrecone niz ja i estradiol niski.Ja tam lekarzem nie jestem ale nie sadze, zeby to przekreslalo ich szanse.Tym bardziej,ze ma dlugie cykle i te hormony jej badali w jakims 45 dniu.
Jest tak jak piszesz-lekarze zbyt szybko wydaja wyroki zamiast dokladnie diagnozowac.Najczesciej jak nie wiedza co dalej to kieruja do kliniki " leczenia nieplodnosci", gdzie przewaznie niczego sie nie leczy i maja problem z glowy.Mojej bratowej juz sugerowali in vitro a nie zapronowali zadnego leczenia.
Amryta-w ten piatek jedziesz? To bede trzymac kciuki.
Co do Twojego pytania-moja najlepsza kumpela miala ten zabieg,tez tym sposobem i wlasnie po nim pojechala do galerii na zakupy to wnioskuje,ze chyba nie jest zle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2015, 20:44
Niech nasza droga będzie wspólna. Niech nasza modlitwa będzie pokorna. Niech nasza miłość będzie potężna. Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. (Jan Paweł II)
-
Alicja trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy
My dziś byliśmy na wizycie u instruktorki i usłyszeliśmy, że jesteśmy trudnym przypadkiem i lekarz będzie musiał się nagimnastykować, żeby zobaczyć co nam jest. Ja cały czas mam śluz z lubrykacją do tego plamienia przed i po @. Posiew ok, cytologia ok jedynie helicobacter ale to raczej nie nasz główny problem. Jeszcze w tym cyklu badania hormonów i 9 września widzimy się z dr. Wasilewski i zobaczymy co dalej ale trochę podłamałamstarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !!