Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, ja również gratuluję ;) trzymam kciuki i polecam w modlitwie ;*

Alicja92 lubi tę wiadomość

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:

Dziekuje! To nam sie baaaaardzo przyda! <3

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosik wrote:

Dziekuje! To nam sie baaaaardzo przyda! <3

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja-gratuluję ze szczerego serducha! Jak dobrze,że jedna z nas przeniesie się na BellyBestFriend! Czekamy na kolejne.

Ara- z obserwacji na karcie wynikałoby,że tak jest( sprawdziliśmy co mówi o tym ksiązka), zadzwoniłam do doktorka-potwierdził,że tak może być, kazał zbadać progesteron, wysłać mu wynik, no i prawdopodobnie w sobotę pojadę do niego na usg.

Co do niepękających pęcherzyków-zamiast Pragnylu doktor podał mi Agolutin, ale mimo,że lek silniejszy-u mnie nie pomógł.Muszę zapytać go czy to nie LUF przypadkiem.

ara lubi tę wiadomość

" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • mik82 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja też się dołączam i mocno trzymam kciuki za szczęśliwe i nudne 9 miesięcy :-)
    Ana ja myślę, że Wasilewski sobie z Wami poradzi. Zdążyłam się przekonać że daje radę z trudnymi przypadkami ;-) A kto jest Waszym instruktorem napro?

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • ana90 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza instruktorką jest Agata z napro ogólnie super babeczka ale wczoraj jej słowa trochę nas zasmuciły

starania od lutego 2011
    6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
    Czerwiec 2015 - naprotechnologia
    Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
    WALCZYMY !!
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu z Wami zostaje! Jakis mi nie pasuje fioletowa strona.

Ewosińska lubi tę wiadomość

• Noskapina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę o poradę, odebrałam dziś wynik Ca 125, który zrobiłam na własną rękę, wyszedł 60,5 norma do 35. Nie wiem za bardzo co robić, mój lekarz jest na urlopie. Czekać czy iść szybko do innego? Czy jest szansa, że to nie endometrioza? Jeśli nie ona to co to może być?

f2w33e3kt4etj0j0.png
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noskapina-nie panikuj, poczekaj na doktora.Czy jest szansa,że to nie endo-nie wiem, ale jak czytałam w necie to przyczyną wysokiego wskaźnika mogą być naprawdę różne sprawy, nawet jakieś drobiazgi.Zresztą, gdy robiłam marker-laborantka od razu mi powiedziała,żebym pamiętała,że to badanie nie służy do diagnozy a jedynie tak naprawdę do monitoringu, obserwacji, jako wsparcie innych badań.

faktem jest,że ja miałam wynik 32 i doktorek powiedział mi,że taki wynik może świadczyć o endo.

• vanessa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewosińska wrote:

Co do niepękających pęcherzyków-zamiast Pragnylu doktor podał mi Agolutin, ale mimo,że lek silniejszy-u mnie nie pomógł.Muszę zapytać go czy to nie LUF przypadkiem.
    Dzięki za porade :) a ile maksymalnie ampułek Pregnylu miałaś wziąć?
    Noskapina wrote:
    Dziewczyny proszę o poradę, odebrałam dziś wynik Ca 125, który zrobiłam na własną rękę, wyszedł 60,5 norma do 35. Nie wiem za bardzo co robić, mój lekarz jest na urlopie. Czekać czy iść szybko do innego? Czy jest szansa, że to nie endometrioza? Jeśli nie ona to co to może być?
    Nie wiem czy Cię to pocieszy, ale powinno :) mnie lekarz powiedział (leczymy sie u tego samego z tego co wiem) że nie zleca tego badania w celu diagnozy endometriozy bo po tym badaniu można zdiagnozować endometriozę którą on już widzi na usg więc jeżeli robił Ci USG a nic nie mówił że widzi podejrzane torbiele endometrizy to nie masz sie czego obawiać. Na przyszłość może nie rób badań na własną rękę... trafiłaś na lekarza który wie jakie badania zlecać więc niepotrzebnie sama kombinujesz a potem sie stresujesz zezloszczony.gif. No ochrzan sie należał ;)
    Może najpierw na wizycie zapytaj go o badania które chciałabyś zrobić na pewno Ci sensownie wytłumaczy czy jest to potrzebne.
    Nie długo już wraca z urlopu... jeżeli to o tego samego lekarza chodzi :D

majeczka87 lubi tę wiadomość

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregnylu dostawałam 10000.

Wczoraj w 21 dc progesteron na poziomie 11,17 :-(

• ara Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja świetne wieści! spokojnych 9-mcy :)

• Noskapina Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie rady, panikować nie panikuję, wiem, że przyczyny podniesionego Ca125 mogą być różne, niekoniecznie nowotwór, czy endometrioza. Po prostu bardzo chcę, żeby to nie była endometrioza, panicznie się jej boję :( Vanessa, nasz lekarz:) nie zleca mi żadnych badań póki co, tylko leki, dlatego jak mam jakieś sensowne przesłanki to robię je sama. A co do korelacji Ca125 i tego co widać w usg, to nie mogę się zgodzić. Moja znajoma miała małe torbiele endometrialne na jajnikach widoczne w usg, a Ca 125 w normie, są kobiety, które miały Ca125 w normie a endo IV stopnia. W każdym razie byłam u innego lekarza i cieszę się, bo trafiłam na bardzo fajnego, przy okazji zlecił mi wymaz w kierunku chlamydii, mykoplazmy i ureaplazmy i zaproponował wykonanie laparoskopii u siebie na oddziale. Oczywiście poczekam z takimi decyzjami do powrotu mojego lekarza:)Jeszcze raz dziękuję Wam za odpowiedzi :)

f2w33e3kt4etj0j0.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    Alicja świetne wieści! spokojnych 9-mcy :)
    Dzia ;**

• mik82 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana90 wrote:
    Nasza instruktorką jest Agata z napro ogólnie super babeczka ale wczoraj jej słowa trochę nas zasmuciły
    Naszą jest Marta...Rozumiem że Was trochę zasmuciła ale myślę, że Wasilewski ma tak dużą wiedzę, że da radę. Nie ma co się martwić na zapas. Wiem, że łatwo się to mówi, ale jesteście diagnozowani przez świetnego lekarza więc będzie dobrze...trzymam kciuki

wrzesień 2008 - Mikołaj <3
    Starania od 12.2012
    maj 2014 - córeczka 16 tc [*]
    maj 2015 - cb
    grudzień 2016 - cb
    201709292743.png
  • vanessa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noskapina wrote:
    Moja znajoma miała małe torbiele endometrialne na jajnikach widoczne w usg, a Ca 125 w normie, są kobiety, które miały Ca125 w normie a endo IV stopnia.
    No tak. Jak widzisz nie jest to badanie które ma potwierdzić lub wykluczyć endometriozę. Do diagnozowania endometriozy jest tylko laparoskopia. Sam lekarz mo mówił że tego nie zleca bo to nic nie wnosi w diagnozę więc dlatego Ci nie zlecił :)

7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

201701271765.png

(*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • amryta Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja wygląda tak:
    Chlamydia trachomatis- wynik negatywny; ureaplasma-wynik negatywny, mycoplasma ganitalium - wynik negatywny. Jest dobrze, ale mimo to płyn SOLCOGYN był zastosowany powtórka za 2 cykle.

KMK lubi tę wiadomość

starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
    od IX.2014 naprotechnologia
    lata lecą
  • Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie- w 21 dc progesteronu miałam 11,17.
    Doktorek mówi,że jest ok-albo wyznaczyliśmy niepoprawnie Peak albo Peaku jeszcze nie było.Hm, ostatecznie na ten dzień wyznaczyliśmy jednak Peak.Czy Waszym zdaniem nie za mały ten progesteron? Aha, mam powtórzyć dziś lub w poniedziałek.
    W tym cyklu brałam antybiotyk, może dlatego taki dziwny jest.
    Zaobserwowaliśmy też,że 2 cykl z rzedu mam dłuższą fazę folikularną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć z tym progesteronem. To zależy też jakie leki brałaś. I czy ostatnio zmieniałaś leki. Późny ten PEAK ale lepszy taki niż żaden ;) Powtórz badanie i zobaczysz co i jak się pozmieniało.

Ja np w PEAK+7 miałam progesteron na poziomie 3 i na poziomie ponad 40... Żadna z opcji nie zakończyła się dwiema kreskami. Nic mnie nie zdziwi.

Ewosińska nie martw się za dużo :) Szkoda życia

• Ewosińska Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KMK-no wiem,że nie powinnam się dręczyć,ale nie mam na to sposobu.może bytak ogród przekopać ;-) ?
    A tak serio-to dziś o godz.6 zerwałam się,aby pobiegać.Mam nadzieje wreszcie wrócić do joggingu.

Przeczytałam też książkę Bogdy Pawelec "Opowieści terapeutyczne o niepłodności".Dała mi do myślenia- w kilku historiach odnalazłam cząstkę siebie.tu nawet nie chodzi o niepłodnośc-tu chodzi o mnie.

Adelo lubi tę wiadomość

‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ