METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Alicja-gratuluję ze szczerego serducha! Jak dobrze,że jedna z nas przeniesie się na BellyBestFriend! Czekamy na kolejne.
Ara- z obserwacji na karcie wynikałoby,że tak jest( sprawdziliśmy co mówi o tym ksiązka), zadzwoniłam do doktorka-potwierdził,że tak może być, kazał zbadać progesteron, wysłać mu wynik, no i prawdopodobnie w sobotę pojadę do niego na usg.
Co do niepękających pęcherzyków-zamiast Pragnylu doktor podał mi Agolutin, ale mimo,że lek silniejszy-u mnie nie pomógł.Muszę zapytać go czy to nie LUF przypadkiem.ara lubi tę wiadomość
" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu" -
Alicja ja też się dołączam i mocno trzymam kciuki za szczęśliwe i nudne 9 miesięcy
Ana ja myślę, że Wasilewski sobie z Wami poradzi. Zdążyłam się przekonać że daje radę z trudnymi przypadkami A kto jest Waszym instruktorem napro? -
Nasza instruktorką jest Agata z napro ogólnie super babeczka ale wczoraj jej słowa trochę nas zasmuciłystarania od lutego 2011
6 lekarzy żadnej konkretnej diagnozy
Czerwiec 2015 - naprotechnologia
Grudzień 2015 - laparoskopia (PCO, endo, naprawa źle zbudowanej macicy)
WALCZYMY !! -
Dziewczyny proszę o poradę, odebrałam dziś wynik Ca 125, który zrobiłam na własną rękę, wyszedł 60,5 norma do 35. Nie wiem za bardzo co robić, mój lekarz jest na urlopie. Czekać czy iść szybko do innego? Czy jest szansa, że to nie endometrioza? Jeśli nie ona to co to może być?
-
Noskapina-nie panikuj, poczekaj na doktora.Czy jest szansa,że to nie endo-nie wiem, ale jak czytałam w necie to przyczyną wysokiego wskaźnika mogą być naprawdę różne sprawy, nawet jakieś drobiazgi.Zresztą, gdy robiłam marker-laborantka od razu mi powiedziała,żebym pamiętała,że to badanie nie służy do diagnozy a jedynie tak naprawdę do monitoringu, obserwacji, jako wsparcie innych badań.
faktem jest,że ja miałam wynik 32 i doktorek powiedział mi,że taki wynik może świadczyć o endo." Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu" -
Ewosińska wrote:
Co do niepękających pęcherzyków-zamiast Pragnylu doktor podał mi Agolutin, ale mimo,że lek silniejszy-u mnie nie pomógł.Muszę zapytać go czy to nie LUF przypadkiem.
Noskapina wrote:Dziewczyny proszę o poradę, odebrałam dziś wynik Ca 125, który zrobiłam na własną rękę, wyszedł 60,5 norma do 35. Nie wiem za bardzo co robić, mój lekarz jest na urlopie. Czekać czy iść szybko do innego? Czy jest szansa, że to nie endometrioza? Jeśli nie ona to co to może być?
Może najpierw na wizycie zapytaj go o badania które chciałabyś zrobić na pewno Ci sensownie wytłumaczy czy jest to potrzebne.
Nie długo już wraca z urlopu... jeżeli to o tego samego lekarza chodzi
majeczka87 lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady, panikować nie panikuję, wiem, że przyczyny podniesionego Ca125 mogą być różne, niekoniecznie nowotwór, czy endometrioza. Po prostu bardzo chcę, żeby to nie była endometrioza, panicznie się jej boję Vanessa, nasz lekarz:) nie zleca mi żadnych badań póki co, tylko leki, dlatego jak mam jakieś sensowne przesłanki to robię je sama. A co do korelacji Ca125 i tego co widać w usg, to nie mogę się zgodzić. Moja znajoma miała małe torbiele endometrialne na jajnikach widoczne w usg, a Ca 125 w normie, są kobiety, które miały Ca125 w normie a endo IV stopnia. W każdym razie byłam u innego lekarza i cieszę się, bo trafiłam na bardzo fajnego, przy okazji zlecił mi wymaz w kierunku chlamydii, mykoplazmy i ureaplazmy i zaproponował wykonanie laparoskopii u siebie na oddziale. Oczywiście poczekam z takimi decyzjami do powrotu mojego lekarza:)Jeszcze raz dziękuję Wam za odpowiedzi
-
ana90 wrote:Nasza instruktorką jest Agata z napro ogólnie super babeczka ale wczoraj jej słowa trochę nas zasmuciły
-
Noskapina wrote:Moja znajoma miała małe torbiele endometrialne na jajnikach widoczne w usg, a Ca 125 w normie, są kobiety, które miały Ca125 w normie a endo IV stopnia.
-
Sytuacja wygląda tak:
Chlamydia trachomatis- wynik negatywny; ureaplasma-wynik negatywny, mycoplasma ganitalium - wynik negatywny. Jest dobrze, ale mimo to płyn SOLCOGYN był zastosowany powtórka za 2 cykle.KMK lubi tę wiadomość
starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą -
Pomóżcie- w 21 dc progesteronu miałam 11,17.
Doktorek mówi,że jest ok-albo wyznaczyliśmy niepoprawnie Peak albo Peaku jeszcze nie było.Hm, ostatecznie na ten dzień wyznaczyliśmy jednak Peak.Czy Waszym zdaniem nie za mały ten progesteron? Aha, mam powtórzyć dziś lub w poniedziałek.
W tym cyklu brałam antybiotyk, może dlatego taki dziwny jest.
Zaobserwowaliśmy też,że 2 cykl z rzedu mam dłuższą fazę folikularną." Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu" -
nick nieaktualnyCiężko powiedzieć z tym progesteronem. To zależy też jakie leki brałaś. I czy ostatnio zmieniałaś leki. Późny ten PEAK ale lepszy taki niż żaden Powtórz badanie i zobaczysz co i jak się pozmieniało.
Ja np w PEAK+7 miałam progesteron na poziomie 3 i na poziomie ponad 40... Żadna z opcji nie zakończyła się dwiema kreskami. Nic mnie nie zdziwi.
Ewosińska nie martw się za dużo Szkoda życia -
KMK-no wiem,że nie powinnam się dręczyć,ale nie mam na to sposobu.może bytak ogród przekopać ?
A tak serio-to dziś o godz.6 zerwałam się,aby pobiegać.Mam nadzieje wreszcie wrócić do joggingu.
Przeczytałam też książkę Bogdy Pawelec "Opowieści terapeutyczne o niepłodności".Dała mi do myślenia- w kilku historiach odnalazłam cząstkę siebie.tu nawet nie chodzi o niepłodnośc-tu chodzi o mnie.Adelo lubi tę wiadomość
" Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"