X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Monix2 Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja przygoda z ta metoda rozpoczela sie w styczniu tego roku. Instruktor- Warszawa, lekarz napro- Lublin. Od dwoch lat intensywne starania bez rezultatow. Rok leczenia w klinice leczenia nieplodnosci po propozycji inseminacji zrezygnowalismy z dalszego leczenia. U mnie hiperprolaktynemia czynnosciowa- bromergon oraz pewne przeslanki do endomendy i w zwiazku z ta sprawa naltrexon. Laparo w sierpniu. Moje pytanko do wszystkich dziewczyn jest takie, czy ktoras.stosowala naltrexon i czy byly jakies rezultaty? Jesli tak to po jakim czasie? Czy komus pomogl na tyle by mogl cieszyc sie dzidziusiem? Mam jeszcze podwyzszone CA 125 moj wynik to 49. No i w klinice leczenia nieplodnosci wmawiano nam ze problem lezy po meza stronie, a lekarz napro stwierdzil ze nie jest wcale tak zle...mamy obnizony roch 21% norma to 32, ogolem ruchomych jest 43% norma 40%. Koncentracja wynosi 39,75 przy normie 15mln. Morfologia 6%. Lekarz napro stwierdzil ze jesli u mnie bylo by ok to bylibysmy juz w ciazy. Mialam tez monitoring komorki rosna i pekaja.

Monix2
  • Monix2 Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam torbieli nie mecza mnie miesiaczki jakos bardzo, nie mam tez krwotocznych miesiaczek. Wydaje mi sie ze wszystko tak w granicach normy. Czasami tylko odczuwam bol podczas stosunku w okreslonuch pozycjach i podczas badania gin czasami boli. Mam tez bolesne owulacje. Boje sie tej endo...ale tak bym chciala by ktos znalazl przyczyne naszej nieplodnosci...

Monix2
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monix2 wrote:
    moja przygoda z ta metoda rozpoczela sie w styczniu tego roku. Instruktor- Warszawa, lekarz napro- Lublin. Od dwoch lat intensywne starania bez rezultatow. Rok leczenia w klinice leczenia nieplodnosci po propozycji inseminacji zrezygnowalismy z dalszego leczenia. U mnie hiperprolaktynemia czynnosciowa- bromergon oraz pewne przeslanki do endomendy i w zwiazku z ta sprawa naltrexon. Laparo w sierpniu. Moje pytanko do wszystkich dziewczyn jest takie, czy ktoras.stosowala naltrexon i czy byly jakies rezultaty? Jesli tak to po jakim czasie? Czy komus pomogl na tyle by mogl cieszyc sie dzidziusiem? Mam jeszcze podwyzszone CA 125 moj wynik to 49. No i w klinice leczenia nieplodnosci wmawiano nam ze problem lezy po meza stronie, a lekarz napro stwierdzil ze nie jest wcale tak zle...mamy obnizony roch 21% norma to 32, ogolem ruchomych jest 43% norma 40%. Koncentracja wynosi 39,75 przy normie 15mln. Morfologia 6%. Lekarz napro stwierdzil ze jesli u mnie bylo by ok to bylibysmy juz w ciazy. Mialam tez monitoring komorki rosna i pekaja.

witaj, nie mam endometriozy, ale dr przepisał mi naltrekson w celu poprawienia jakości owulacji i jako pomoc przy zagnieżdżaniu się jajeczka, no i w cyklu w którym zaczęłam brać naltrekson zaszłam w ciążę ;) oprócz naltreksonu brałam tez inne leki, więc nie wiem który konkretnie pomógł ale zapewne każdy w jakiś sposób przyczynił się do tego że pod sercem noszę drugie serce ;)

Vesper lubi tę wiadomość

• Maczek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam naltrekson przez trzy miesiące. Czy to miało wpływ na zajście w ciążę, to nie wiem - cykl leczenia skończył się jakoś miesiąc-dwa przed poczęciem.
    Ale cykle były trochę ładniejsze ;)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Monix2 Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio podczas miesiaczki nie mialam wogole bolu..ale tez nie wiem czy to jest spowodowane naltrexonem... Tak bym chciala jakos wyluzowac nie myslec ciagle o dziecku..ale kurcze nie potrafie

Monix2
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monix2 wrote:
    Ostatnio podczas miesiaczki nie mialam wogole bolu..ale tez nie wiem czy to jest spowodowane naltrexonem... Tak bym chciala jakos wyluzowac nie myslec ciagle o dziecku..ale kurcze nie potrafie

Bo to raczej ciężko przychodzi.
    Trzymam kciuki, żeby naltrekson, tudzież inne leki przyniosły spodziewany efekt :)

K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Monix2 Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam dziewczyny serdecznie gratuluje i zycze duuzo zdrowka dla Was i maluszkow

żonaAnia lubi tę wiadomość

Monix2
  • Monix2 Debiutantka

Wysłany: 19 maja 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Monix2
  • Stelka_mis Przyjaciółka

Wysłany: 20 maja 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, trochę mnie tutaj nie było - mam cykl "postu" i zajęłam się cieszeniem z życia :) A tak ogólnie to byłam na 2gim spotkaniu u instruktora, prawie całą kartę poprawiliśmy :P, ale i tak było całkiem dobrze. Dzięki obserwacji wychwyciłam kilka razy te kropelki krwi (są minimalne, ale się powtarzają ;/) + instruktor bardzo dokładnie mnie wypytał o PMS. Wychodzi na to, ze może być problem z progesteronem i dostałam szybsze skierowanie do gin-endo. Znów mam nadzieję, że znaleźliśmy problem oraz że znajdziemy rozwiązanie :)
    Któraś z dziewczyn miała problemy z progesteronem? Jakie objawy widziałyście podczas obserwacji?

04.2016 Napro
    3xIUI 2016 :(:(:(
    HSG - jeden jajowód niedrożny
    niepłodność idiopatyczna
    starania od początku 2014
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 20 maja 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z niskim progesteronem miałam plamienia przed i po @, przeszło mi po luteinie dopochwowej 100mg, życzę powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 11:20

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Ja z podwyższonym progesteronem miałam plamienia przed i po @, przeszło mi po luteinie dopochwowej 100mg, życzę powodzenia :)

plamienia to chyba z za niskim progesteronem? luteina to progesteron, gdy się ją zażywa poziom progesteronu się podwyższa i plamienia powinny zniknąć, chyba że ich przyczyną jest coś innego.

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak kochana masz rację, już poprawiam, po luteinie mi przeszło, dzięki <3

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Tak kochana masz rację, już poprawiam, po luteinie mi przeszło, dzięki <3

:D

Wysłany: 23 maja 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog - a te plamienia to tak, że widziałaś na bieliźnie czy tylko w wydzielinie/śluzie? Bo ja mam takie mini-mini te kropelki tylko w śluzie, raz się zdarzyło nieco więcej teraz w sobotę. Myślałam, że to początek okresu, ale aż do dzisiaj cisza, więc raczej plamienie. No i czy to krew taka żywa czy brunatna? A pod koniec okresu - plamienie brunatne? Bo mi się od wieeelu cykli tak zdarza, że 2-3 ostatni dni to total brązik, bez krwi świeżej. Nikomu tego nie zgłaszałam (ginowi), bo mi się wydaje, że to normalne - instruktor mi jednak na to zwrócił też uwagę.

04.2016 Napro
    niepłodność idiopatyczna
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki hormonów - miałam zbadać po pregnylu, który stosowałam w P+3, P+5 i P+7 w dawce 2500, dziś P+9 i:
    - progesteron 30,49 ng/ml (doktor mówił, że ma być pomiędzy 19-32)
    - estradiol 350,10 pg/ml !!!(tu miał być od 109-218) - skąd tak wysoki? Tak zareagowałam na pregnyl? Nie chce się oczywiście nakręcać, ale na wyniku jest zapis, że w I trymestrze wynik to od 215-4300.
    Brała któraś pregnyl i tez jej tak hormony (szczególnie ten estradiol mocno rosły? ciesze się generalnie, bo to był na razie cykl bez luteiny i pięknie hormony skoczyły po tym pregnylu - wcześniej na luteinie progesteron był około 15, a estradiol raz góra 50, także teraz jest super :)

Stelka_mis pytanie nie do mnie było, ale u mnie też plamienia - brązowe do dwóch dni, także przenoszę na początek miesiączki, ale takie też wynikają z niedoboru progesteronu. Dlatego mam zwiększyć dawkę luteiny do właśnie 2x100, zanim stosowałam 2x50, to miałam cały czas plamienia pod koniec cyklu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 21:30

• archeolog Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stelka_mis te plamienia widziałam na bieliźnie miałam je przed i po @, ta krew była raczej brunatna, taki brąz, z tego co piszesz to masz problem z progesteronem, a badałaś sobie go, będziesz musiała to lekarzowi zgłosić i po lekach Ci powinno przejść. Pozdrawiam i trzymam kciuki :)

vzljvd4kntnyexx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2016, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelinka2210 wrote:
    Dziewczyny mam wyniki hormonów - miałam zbadać po pregnylu, który stosowałam w P+3, P+5 i P+7 w dawce 2500, dziś P+9 i:
    - progesteron 30,49 ng/ml (doktor mówił, że ma być pomiędzy 19-32)
    - estradiol 350,10 pg/ml !!!(tu miał być od 109-218) - skąd tak wysoki? Tak zareagowałam na pregnyl? Nie chce się oczywiście nakręcać, ale na wyniku jest zapis, że w I trymestrze wynik to od 215-4300.
    Brała któraś pregnyl i tez jej tak hormony (szczególnie ten estradiol mocno rosły? ciesze się generalnie, bo to był na razie cykl bez luteiny i pięknie hormony skoczyły po tym pregnylu - wcześniej na luteinie progesteron był około 15, a estradiol raz góra 50, także teraz jest super :)

Stelka_mis pytanie nie do mnie było, ale u mnie też plamienia - brązowe do dwóch dni, także przenoszę na początek miesiączki, ale takie też wynikają z niedoboru progesteronu. Dlatego mam zwiększyć dawkę luteiny do właśnie 2x100, zanim stosowałam 2x50, to miałam cały czas plamienia pod koniec cyklu.
    zrob sobie bhcg i po dwóch dniach powtórz, jak będzie rosło to jest duza nadzieja ze się udało a jak będzie spadać to będzie to znak ze to działanie pregnylu
    w ostatnim cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam zastrzyki w p+3 p+6 p+9,
    w p+16 zrobiłam progesteron (35,10) estradiol (291,00) i bhcg (484,77)
    w p+19 powtórzyłam progesteron (35,00) i bhcg 1379,98 ;)

kiedyś gdy miałam tez zastrzyki, w tych samych dniach to w p+12 progesteron miałam 21,40) eststradiol 155,00 a bhcg 50,87, ale już w p+14 progesteron był tylko 1,70 a bchg 20,65 czyli spadało i następnego dnia dostałam już @

życzę by się udało :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2016, 22:04

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

• Vesper Autorytet

Wysłany: 23 maja 2016, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka <3 trzymam kciuki i jestem dobrej myśli <3

ewelinka2210 lubi tę wiadomość

staramy się od września 2015
    ,,Zwycięzcy nigdy nie rezygnują, rezygnujący nigdy nie zwyciężają"

Wysłany: 24 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że to głupie, ale tak bym chciała, żeby to chodziło o ten progesteron i żeby po wyregulowaniu się udało...:) Dzięki za odpowiedzi, będę się umawiać do gin i dalej obserwować co i jak. Póki co czekam na @, które się zawzięła i postanowiła spóźnić. Ale to w sumie pierwszy cykl od 3ch miesięcy bez stymulacji i może organizm musi "odreagować".

archeolog lubi tę wiadomość

04.2016 Napro
    niepłodność idiopatyczna
  • ewelinka2210 Autorytet

Wysłany: 24 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, Vesper dzięki za wsparcie :) No zobaczymy :)
    Aniu tylko ja na razie w P +9 badałam, mam instrukcję od lekarza, żeby robić test w P + 17, ale chyba serio zrobię wcześniej, bo trochę się boję odstawiać leki, choć lekarz mówił, że raczej mała szansa, że to zaszkodzi.
    No właśnie lekarz mówił, że jak beta będzie około 100, to pewnie się udało, ale wiadomo że muszę sprawdzić przyrost. Ty też brałaś dawkę 2500? Dzięki za opis Waszego przypadku, bo przynajmniej mniej więcej wiem czego się spodziewać jak będę mieć wyniki - kiedy się pregnyl może jeszcze utrzymywać itd. Ja będę robić betę najwcześniej w P + 13, czyli 6 dni po zastrzyku - Ty w cyklu bez ciąży miałaś po 3 dniach od zastrzyku wynik bety 50, a po 5 wynik 20 - zobaczymy co mi wyjdzie :) Ale przynajmniej mniej więcej wiem czego się spodziewać :) Jeszcze raz dziękuje :)

Vesper lubi tę wiadomość

‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ