METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam durnowate pytanie.
Po jakim czasie od zaaplikowania luteiny dopochwowo mogę iść siku?
Poratujcie bo nie mam kogo zapytać..2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
marlenqa31 wrote:Dziewczyny mam durnowate pytanie.
Po jakim czasie od zaaplikowania luteiny dopochwowo mogę iść siku?
Poratujcie bo nie mam kogo zapytać..
-
Siedzę i wyję. Jestem w rozsypce. Beta przyrasta wolno, ale przyrasta, zarodek w macicy, ale umiejscowiony nieprawidłowo tzn. w bliźnie po cięciu cesarskim. Lekarze nie dają szans na donoszenie ciąży ( 5 tygodniowy maluszek) . Dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie mojego dzieciątka. Gdyby nie fakt, że mam w domu córcie, zaryzykowałabym swoje życie, by maleństwo mogło się urodzić. A tak czuję jakbym musiała je zabić, by żyć...Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Zośka wrote:Siedzę i wyję. Jestem w rozsypce. Beta przyrasta wolno, ale przyrasta, zarodek w macicy, ale umiejscowiony nieprawidłowo tzn. w bliźnie po cięciu cesarskim. Lekarze nie dają szans na donoszenie ciąży ( 5 tygodniowy maluszek) . Dostałam skierowanie do szpitala na usunięcie mojego dzieciątka. Gdyby nie fakt, że mam w domu córcie, zaryzykowałabym swoje życie, by maleństwo mogło się urodzić. A tak czuję jakbym musiała je zabić, by żyć...
Nie darowalabym sobie gdybym nie skonsultowała tego z co najmniej dwoma lekarzami. Czasem natura okazuje się sprytniejsza i nie da za wygraną, nie usuwaj dopóki nie bedziesz miała pewności z wielu źródeł, że nic juz nie da sie zrobic...
-
Aishha wrote:Od razu luteina nie wypada, nie ma szans...po paru godzinach dopiero powoli się rozpuszcza co jest zauważalne na bieliźnie. Sikaj do woli
Super, dziękuję.
Tak rozpuszcza się potem i szczerze mówiąc trochę zaburza to moje obserwacje2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
marlenqa31 wrote:szczerze mówiąc trochę zaburza to moje obserwacje
Zaznacz sobie na naklejce albo w okienku na wpisywanie obserwacji "L" - daj gdzieś legendę "L - luteina", mi tak naprodoktorek powiedział, jak miałam przyjmować encorton, u mnie było "E - encorton". Encorton nie wpływa na obserwacje śluzu, ale nie musiałam pamiętać, kiedy go brałam.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Tak zrobiłam
Mimo to mam problem z obserwacją, o ile rano ok to w dzień jak już się rozpuszcza to na papierku mam i nie umiem odróżnić czy to mój śluz czy tabletka rozpuszczona.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Aishha a twój okres po laparoskopii przyszedł w terminie ? Mój powinien przyjść w tym tygodniu, krwawienie po zabiegu ustąpiło po tygodniu ale cały czas mam brązowe plamienie, dziś nawet czarne i nie wiem czy to już okres się rozkręca czy to jeszcze się oczyszcza. Po 2 poprzednich laparoskopiach nie miałam tego bo nie miałam nigdy histeroskopii ...Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:Aishha a twój okres po laparoskopii przyszedł w terminie ? Mój powinien przyjść w tym tygodniu, krwawienie po zabiegu ustąpiło po tygodniu ale cały czas mam brązowe plamienie, dziś nawet czarne i nie wiem czy to już okres się rozkręca czy to jeszcze się oczyszcza. Po 2 poprzednich laparoskopiach nie miałam tego bo nie miałam nigdy histeroskopii ...
-
Ja 2 lata temu miałam torbiel i jak wychodziłam ze szpitala to nawet nie krwawiłam i nie miałam żadnych czarnych plamień. Wydaje mi się, że to związane z histeroskopiąStarania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Dziewczyny, mam takie pytanie: szykuję się do laparo. 14 czerwca powinnam dostać okresu. Jeśli tak się stanie to w możliwe dni mojego zabiegu, lekarz jest na urlopie, wraca w poniedziałek i w poniedziałek byłby pierwszy możliwy termin laproskopii. Tyle, że u mnie wtedy (jeśli wszystko pójdzie zgodnie z dotychczasowym rytmem) będzie już po owulacji. I znowu czekanie do następnego cyklu. Dziś mam 22 dc.
Zastanawiam się, czy zacząć przyjmować duphaston na wydłużenie cyklu o te dosłownie 3 dni? Co o tym sądzicie?ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
Pilola wrote:Aishha a twój okres po laparoskopii przyszedł w terminie ? Mój powinien przyjść w tym tygodniu, krwawienie po zabiegu ustąpiło po tygodniu ale cały czas mam brązowe plamienie, dziś nawet czarne i nie wiem czy to już okres się rozkręca czy to jeszcze się oczyszcza. Po 2 poprzednich laparoskopiach nie miałam tego bo nie miałam nigdy histeroskopii ...
Ja po poprzedniej laparo i histero dostałam dokładnie w terminie
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
Morska wrote:Dziewczyny czy możecie polecić jakiegoś naprotechnologa że Śląska lub okolic?
Moja instruktorka mówiła, że na Śląsku jakiś pediatra/lekarz rodzinny zrobił kurs naprotechnologii i odnosi niezłe sukcesy, ale nazwiska nie znam.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Aishha wrote:Pilola wzięłam karty i cykl po laparo trwał 26 dni a pierwszy normalny trwał 31 dni o dziwo, śluz plodny od 9dc do 19 dc czyli 11 dni 😀 kolejne 2wa cykle już klasyczne Ale z dobrym sluzem i 4ty udany.Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Krąsi wrote:Moja instruktorka mówiła, że na Śląsku jakiś pediatra/lekarz rodzinny zrobił kurs naprotechnologii i odnosi niezłe sukcesy, ale nazwiska nie znam.
-
Morska wrote:Przepraszam, że tak od razu wkraczamy na wątek ale czytam już Was od dłuższego czasu. Dziewczyny czy możecie polecić jakiegoś naprotechnologa że Śląska lub okolic?
We Wrocławiu jest chyba poradnia, prowadzą ja siostry boremeuszki. I w jakimś innym mieście na Śląsku (chyba Zabrze, ale nie jestem pewna) też jest, bo widziałam na YouTube lekarz właśnie boremeuszke, która przedstawiała wyniki swojej pracy i konkretne przypadki leczone metoda naprotechnologii.♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀