METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aishha wrote:a pamietasz ile mialo endometrium?ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Jak masz chec to wklej ale na chwile obecna mozesz jedynie zrobic proga w p+11 i zobaczyc czy rosnie. Ale owu była i to wcale nie byle jaka
oczywiste ze endometrium jest istotne ale czasem wystarczy do zagnieżdżenia i cieńsze.
Ja też byłam w szoku jak mój prawy jajnik zadzialał po laparo i dawał efekt bardzo dobrej owulacji dzieki ktorej nie musiałam brac duzych dawek luteiny.
-
Dziewczyny powiem Wam hit dnia! Właśnie szef do mnie zadzwonił i powiedział, że bylam na zwolnieniu od 14.03 do 13.04... Ja wielkie oczy a okazuje się , że wtedy była wizyta u Tomaszewskiego i nastąpiła pomyłka... Pani w recepcji wtedy jak wyszłam od razu od nich wysłała mi smsa ze jestem umówiona na kolejną wizytę, więc zadzwoniłam i ona że to pomylka a teraz okazuje się że wpisała mi miesiąc zwolnienia i pomyliła z dziewczyną w ciąży która była po mnie... A ni ja ani szef o tym nie wiedzielismy... Jestem taka zła, i na dodatek zastanawiam się czy to mozna jakoś cofnąć. Tomaszewski nie odbiera tel, a Medical Center dopiero od 14.30.Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola wrote:zastanawiam się czy to mozna jakoś cofnąć. Tomaszewski nie odbiera tel, a Medical Center dopiero od 14.30.
Można tak jakby anulować zwolnienie. Kiedyś tak robiłam, jak miałam nogę w gipsie. Trochę zachodu będzie z tym, ale da się zrobić. Nie podam Ci teraz szczegółów, bo to było jakieś 6-7 lat temu. Poza tym uważam, że u Ciebie powinno być łatwiej, bo to oczywista omyłka, a nie, jak u mnie było - kwestia szybkiego zagojenia się nogi.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
Spokojnie zwolnienie można anulować8 lat starań
1 poronienie - 8 t.c. Marysia 💔
endometrioza Ist (ogniska usunięte 28.11.2019r.)
nietolerancje - nabiał wszelki, drożdże
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
H.pylori i Ureoplasma wyleczone
stosuje: metylowana B12, metylowany kw. foliowy, 5-P-5, wit. D, kwasy Omega 3
dodatkowo w ciąży: Acard, Clexane, Luteina, Encorton -
Dla wszystkich dziewczyn, które kiedykolwiek będą stosowały Ovitrelle - NIE RÓBCIE SOBIE NADZIEI DOBRYM PROGESTERONEM I ESTRADIOLEM!
Nie chciałam czekać 10 dni i zrobiłam bHCG z krwi - 8,41 mlU/ml czyli brak ciąży
4 dni po ostatniej dawce Ovitrelle HCG juz takie niskie. Czyli ten dodatni test płytkowy był wynikiem leku.
A zatem nie róbcie testu po tym leku wczesniej niż te 10 przykazanych dni po ostatniej dawce bo w przeciwnym razie narobicie sobie głupich nadziei jak ja
Dobrze że się nie zabiłam wracająć z pracy. Jechałam autem i ryczałam ledwo widząc na oczy
10 lat czekam na dziecko, w tym 7 lat intensywnych starań. Jestem w mega depresji, która w takich momentach bardzo się nasila8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Kasiu, jeśli Ci to pomoże, to wyżalaj się tu na forum.
Przesyłam przytulasy zrozumienia i dobrą energię. Sama zapisałam się właśnie na warsztaty psychologiczne skierowane do kobiet borykających się z problemami niepłodnościowymi. Akurat te moje zbierają pozytywne opinię i chcę skorzystać, tym bardziej, że robi się "gorąco" w pracy (koniec półrocza, statystyki itd.). Może poszukaj u siebie w okolicy czegoś w tym stylu?Renia34 lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Dzięki Krąsi ❤️
Od 2 miesięcy chodzę na terapię bo już sobie nie radziłam z napadami smutku i płaczu8 lat starań
MTHFR C6777T homozygota
kom NK 21% ; niska IL 10
Ja dzisiaj drugi dzień na glucophage i zaczyna się- jadłowstręt, brak energii, apatia, ból brzucha.. jak dwa lata temu to brałam było to samo, dopiero po paru miesiącach organizm mi się przyzwyczaił.
Teraz to samo jest ;/ ehhhh... nic fajnego.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Renia34 wrote:Dla wszystkich dziewczyn, które kiedykolwiek będą stosowały Ovitrelle - NIE RÓBCIE SOBIE NADZIEI DOBRYM PROGESTERONEM I ESTRADIOLEM!
Nie chciałam czekać 10 dni i zrobiłam bHCG z krwi - 8,41 mlU/ml czyli brak ciąży
4 dni po ostatniej dawce Ovitrelle HCG juz takie niskie. Czyli ten dodatni test płytkowy był wynikiem leku.
A zatem nie róbcie testu po tym leku wczesniej niż te 10 przykazanych dni po ostatniej dawce bo w przeciwnym razie narobicie sobie głupich nadziei jak ja
Dobrze że się nie zabiłam wracająć z pracy. Jechałam autem i ryczałam ledwo widząc na oczy
10 lat czekam na dziecko, w tym 7 lat intensywnych starań. Jestem w mega depresji, która w takich momentach bardzo się nasila
Biedulka .. Głowa do góry. Też tak miałam.
Ale chyba Pan Bóg mnie otrzeźwił tym wypadkiem samochodowym na początku maja i naprawdę przestałam się tym smucić już tak bardzo. Jak tylko pomyślę, że mogło mi się coś stać a co gorsza mężowi to od razu doceniam to co mam.
Wiadomo, że porażka za porażką boli, pozostaje nadzieja, że będzie lepiej
Wiecie co, ja to nawet coraz częściej myślę, że się nie wyleczę- i co żyć jakoś trzeba..Zoreczka86 lubi tę wiadomość
2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Pilola, nie wiem jak to mozliwe, że Twój szef lub jakies kadry nie widziały zwolnienia, przeciez jest Zus Pue, który w mojej formie obsługuje sie codziennie, nie da sie nie zauważyć że wskoczyło czyjes zwolnienie...głupia sprawa
Renia, co prawda beta powyzej 5 jest pozytywna ale ten wynik jest niski, byc moze tak sobie spada... aj już wszystkie miałysmy tu nadzieje.
-
Wstawiam zdjęcie karty:
ten cykl
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e77574feb7e1.jpg
oraz ten i 2 poprzednie na 2. karcie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98beb0e92cce.jpgona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
marlenqa31 wrote:Biedulka .. Głowa do góry. Też tak miałam.
Ale chyba Pan Bóg mnie otrzeźwił tym wypadkiem samochodowym na początku maja i naprawdę przestałam się tym smucić już tak bardzo. Jak tylko pomyślę, że mogło mi się coś stać a co gorsza mężowi to od razu doceniam to co mam.
Wiadomo, że porażka za porażką boli, pozostaje nadzieja, że będzie lepiej
Wiecie co, ja to nawet coraz częściej myślę, że się nie wyleczę- i co żyć jakoś trzeba..▪33 lata
▪2 lata starań
▪naprotechnologia od 3.2018
▪nietolerancje-mleko, pszenica
▪Hashimoto, niedoczynność tarczycy
▪PCO
▪5.2019 laparoskopia - zrosty w macicy, niedrożne jajowody, endometrioza 1 st.- naprawione -
Aishha wrote:Pilola, nie wiem jak to mozliwe, że Twój szef lub jakies kadry nie widziały zwolnienia, przeciez jest Zus Pue, który w mojej formie obsługuje sie codziennie, nie da sie nie zauważyć że wskoczyło czyjes zwolnienie...głupia sprawa
Renia, co prawda beta powyzej 5 jest pozytywna ale ten wynik jest niski, byc moze tak sobie spada... aj już wszystkie miałysmy tu nadzieje.Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Słuchaj Pilola, ja obsługuje Pue 4 firm, daj i Waszą, nie zbawi mnie hihi
No u mnie sprawdza się przy dużych firmach i tych 3 osobowych ale nie wnikam
Podoba mi się ostatnie zdanie, wszystkie zaciazycie jak Aishha, zobaczycie!
Krasi cykl bardzo ładny, peak prawidłowy więc owulka musiała być zaraz po 10dc
-
Krąsi wrote:Wstawiam zdjęcie karty:
ten cykl
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e77574feb7e1.jpg
oraz ten i 2 poprzednie na 2. karcie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/98beb0e92cce.jpg
Ojej ale mało tych białych naklejek.. ja przy PCOS to mam non stop prawie płodne dni i śluz albo lubrykację, i najszybciej to białe mi się skończyły i musiałam dokupować.
Ale co z tego jak owulacji nie ma. .2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
marlenqa31 wrote:Ojej ale mało tych białych naklejek...
Mało???
Na początku, jak jeszcze walczyłam o powrót dobrego śluzu miałam 1 lub 2 naklejki. Poza tym bardzo często ostatniego dnia krwawienia mam też śluz płodny. Tylko wtedy daje czerwoną naklejkę.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Krąsi wrote:Mało???
Na początku, jak jeszcze walczyłam o powrót dobrego śluzu miałam 1 lub 2 naklejki. Poza tym bardzo często ostatniego dnia krwawienia mam też śluz płodny. Tylko wtedy daje czerwoną naklejkę.
-
Niutek, to super wiadomość. I to nawet nie o ilościach dni ze śluzem, ale o MCSieona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka