METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla nas też jest zawsze bardzo miły dużo żartuje , wspiera
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
No to ja nie wiem..2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Dziewczyny pierwszy cykl po laparoskopii stracony... Taki piękny śluz miałam już od 6 dnia cyklu codziennie 10 C/K L i co? Już od piątku bol całej lewej nogi, posladka, pęcherzyk nie pękł i na pewno już jest dużo większy niż powinien być do pęknięcia bo uciska mi na nerwy i cuzne aż w palcach u stóp ten ból... Sytuacja taka sama jak 2 lata temu po laparoskopii, pierwszy cykl po laparo i torbiel 5 cm... Dziś mój 12 dc nie wiem czy brać już duphaston na wchłonięcie tego pęcherzyka, iść na jakieś usg... Masakra...Starania od 2016 r.
3 laparoskopie+ histeroskopia
Stwierdzona endometrioza 4 stopnia, liczne zrosty
Mąż zdrowy - 12% prawidłowych plemników
Naprotechnologia od 10.2018r.
In vitro- styczeń 2020
1 transfer- nieudany ( blastocysta 2AA)
2 transfer - ciąża biochemiczna (blastocysta 1AB)
II In vitro- wrzesień 2021 KRIOBANK
1 transfer - nieudany ( blastocysta 2AB)
brak zarodków...
III In vitro - czerwiec 2024 BOCIAN LUBLIN
1 transfer - świeży 3 dniowy zarodek - nieudany
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany -
Pilola jak masz mozliwosc to idz na usg albo poczekaj do zbadnia proga i bedziesz wiedziala. Ja sobie w tych juz staranych cyklach robiłam monitoring no i chyba wlasnie w pierwszym cyklu pomimo ładnego sluzu pecherzyk nie pekł. w dwóch kolejnych owu była juz z jajnika, ktory wczesniej nie pracował i pykło. Nie panikuj, daj organizmowi szanse popracować.
-
TW kazał mi przyjąć wczoraj już duphaston, zrobić też usg więc pojdę w tym tygodniu... Bez duphastonu bym nie wytrzymała, dziś juz troszeczkę lepiej ale nadal boli. Dziwna sytuacja bo jeszcze w sobotę miałam 10c/k, wczoraj już sucho więc jeśli owulacja był to w sobotę. Wczoraj skok temperatury był ale dopiero jak wziełam 1 tabletkę duphastonu, niby nie podnosi on temperatury ale sama nie wiem. Zbadam progesteron oczywiście, a Ty Aishha miałaś torbiel w tym pierwszym cyklu po laparo? Sama się wchłonęła?Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola wrote:TW kazał mi przyjąć wczoraj już duphaston, zrobić też usg więc pojdę w tym tygodniu... Bez duphastonu bym nie wytrzymała, dziś juz troszeczkę lepiej ale nadal boli. Dziwna sytuacja bo jeszcze w sobotę miałam 10c/k, wczoraj już sucho więc jeśli owulacja był to w sobotę. Wczoraj skok temperatury był ale dopiero jak wziełam 1 tabletkę duphastonu, niby nie podnosi on temperatury ale sama nie wiem. Zbadam progesteron oczywiście, a Ty Aishha miałaś torbiel w tym pierwszym cyklu po laparo? Sama się wchłonęła?
-
Aishha wrote:Jeśli nie miałam na 100%owu to musiała się wchłonąć bo później było czysto. No i ja bez zastanawiania brałam progesteron więc miała prawo się wchłonąć. Dupek mógł Ci teraz wspomóc owulacje i być może pecherzyk pękł więc jeszcze nic straconego.
Jutro idę na USG więc się dowiem jaka to torbiel. Poprzednim razem jak była to po 2 tabletkach duphastonu już bóle ustąpiły całkowicie, teraz zaś w ogóle, męczę się tylko z tą nogą... Albo taka duża albo co gorsze to nie czynnościowa ani krwotoczna i dlatego ból nie ustępuje a ona się nie wchłania. Tu juz nawet nie chodzi o ciąże w tym cyklu tylko obawiam się kolejnej torbieli Skąd te dziady się biorą ja nie wiem ...Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Jutro się okaże ale jak miałam w grudniu torbiel krwotoczną to było tak samo, ból jajnika, nogi, łydki bo uciskala mi na nerwy, 2 lata temu w pierwszym cyklu po laparoskopii tak samo i też ten sam ból. Ale jak miałam torbiel endometrialna 2 lata temu to tez nie dawała objawów aż do czasu kiedy zaczęła uciskać na pęcherz;-) Z krzepliwością to myślę że bardziej by mnie bolała noga niżej a mi ból promieniuje od jajnika, pachwina, za pośladkiem.. Jak nie było torbieli do laparoskopii teraz tak jest po Chyba jednak udam się na kontrolę w lipcu do Tomaszewskiego, może uda mi się jeszcze wstapić do TW bo i tak naltrekson mi się kończy.Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Pilola wrote:Jutro się okaże ale jak miałam w grudniu torbiel krwotoczną to było tak samo, ból jajnika, nogi, łydki bo uciskala mi na nerwy, 2 lata temu w pierwszym cyklu po laparoskopii tak samo i też ten sam ból. Ale jak miałam torbiel endometrialna 2 lata temu to tez nie dawała objawów aż do czasu kiedy zaczęła uciskać na pęcherz;-) Z krzepliwością to myślę że bardziej by mnie bolała noga niżej a mi ból promieniuje od jajnika, pachwina, za pośladkiem.. Jak nie było torbieli do laparoskopii teraz tak jest po Chyba jednak udam się na kontrolę w lipcu do Tomaszewskiego, może uda mi się jeszcze wstapić do TW bo i tak naltrekson mi się kończy.
-
Aishha wrote:No właśnie apropo naltreksonu...zostały mi całe 2 opakowania i zastanawiam się czy będę mogła to brać po porodzie jak już wróci okres żeby wspomagać organizm. I czy w ogóle to się nie przeterminuje Kurde.
Aishha lubi tę wiadomość
Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Aishha wrote:No właśnie apropo naltreksonu...zostały mi całe 2 opakowania i zastanawiam się czy będę mogła to brać po porodzie jak już wróci okres żeby wspomagać organizm. I czy w ogóle to się nie przeterminuje Kurde.
Jeśli mogę się wtrącić, to proszki z naltreksonu się nie przeterminują, przechowuj w chłodnym, suchym, ciemnym miejscu i będzie ok z nimi 🙂Aishha lubi tę wiadomość
100 cykl 09.2020 STOP - już nie liczę...
🛑😔 92zOvuFdiend.pl
Niedrożne jajowody? PCOS(2011), niedoczynność tarczycy(2014), hiperinsulinemia(2015), hiperprolaktynemia cz(2015), wysokie LH, znikomy śluz 😐
*08.2018 ... psychoterapia
*1,5 roku z Naprotechnologią
*kilkanaście cykli z Letrozolem
* mąż 2% morfologia, 86 ml/ml koncentracja
*01.2017 - SHSG Lublin - PJ udrożniono, LJ udrożniono na 2/3 długości
*10.2016- laparoskopia -NIEDROŻNOŚĆ OBUSTRONNA 😔PCOS-kauteryzacja jajników
*06.2014-03.2015- 8 cykli z Clostilbergyt
*07.2014- histeroskopia-lewe ujście jajowodu niedrożne, prawe drożne, macica i szyjka ok
*10.2013- laparoskopia- niedrożność PJ, kauteryzacja jajników
*Aniołek [*] 13.01.2014 ♥ 6+3t 😔
*Starania o pierwszą ciąże od 09.2012
"Każdego dnia, dostajemy od życia kamienie, ale to od nas zależy czy zbudujemy z nich mur, czy most."
-
Piola- jak po USG?
u mnie okres jak w zegarku przyszedł 20.06 także zaczynamy starania
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
aniołkowa_mama wrote:Piola- jak po USG?
u mnie okres jak w zegarku przyszedł 20.06 także zaczynamy starania
Na USG wyszła, że mam torbiel ciałka żóltego czyli owulacja się odbyła, pęcherzyk pękł ale zebrał się płyn z krwią i z tego mam tobiel ponad 4 cm i spuchnięty lewy jajnik od niej stąd ból nogi i ogólnie złe samopoczucie. Lekarz kazał mi brać ten duphaston, 3x1 paracetamol i ona się wchłonie . Do Wasilewskiego się nie dodzwoniłam bo on na urlopie a Tomaszewski w ogóle nie odbierał... W sobotę idę robić progesteron i estradiol a w środę za tydzień zrobię test bo we wtorek ostatni duphaston i nie wiem czy przerwac czy nie. Endometrium mam 8,4 cm hmm ciekawe jakie jest na początku ciąży i czy to dobrze czy źle wróżyStarania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
A wiesz do kiedy TW na urlopie? Miałam zamiar dziś do niego zadzwonić w sprawie tej luteiny bo ewidentnie mam na nią uczulenie.
Dostałam teraz okres, minął może tydzień od ostatniej tabletki i wszystkie objawy pieczenie, ból itp. minęły.. także chciałam go prosić o zamiennik bo nie zamierzam się męczyć.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
marlenqa31 wrote:A wiesz do kiedy TW na urlopie? Miałam zamiar dziś do niego zadzwonić w sprawie tej luteiny bo ewidentnie mam na nią uczulenie.
Dostałam teraz okres, minął może tydzień od ostatniej tabletki i wszystkie objawy pieczenie, ból itp. minęły.. także chciałam go prosić o zamiennik bo nie zamierzam się męczyć.
Do końca tego tygodnia, od poniedziałku już będzie. Możesz próbować dzwonic ale ode mnie nie odbierałStarania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
a to spoko, w poniedziałek zadzwonię. I tak muszę do kliniki dzwonić, nie mam jego prywatnego nr2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
Aishha wrote:Pilola ja miałam endometrium po owu 14 mm czyli juz bardzo ładne do zagnieżdżenia. W takim razie u Ciebie jest też ok. Masakra z tymi torbielami, ciagły tylko stres czy nie wyskoczy nowa...
No właśnie czytałam, że takie od 8 mm w górę jest ok... No zobaczymy czy coś z tego w tym cyklu wyjdzie. Te torbiele mnie wykończą, zawsze coś... Ale odetchnęłam wczoraj z ulgą po tym usg bo tak się bałam, że to torbiel endometrialna a przecież ona sie nie wchłonie...Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
Aishha wrote:Pilola ja miałam endometrium po owu 14 mm czyli juz bardzo ładne do zagnieżdżenia. W takim razie u Ciebie jest też ok. Masakra z tymi torbielami, ciagły tylko stres czy nie wyskoczy nowa...Starania od 2016 r.
In vitro- styczeń 2020
brak zarodków...
2 transfer - październik -blastka 3BC- nieudany