METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.
Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- handel lekami.Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 21 kwietnia 2020, 09:56
35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
on: morfologia 10%, HLA-C C2C2
01.07.2020 r. punkcja 11 komórek --> 7 ❄️
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Dziewczyny, co u Was? my zaczęliśmy 25 tc 😱 czekamy na córeczkę 😍
niutek87, Aishha, Syrena lubią tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
MTHFR_1298A-C w układzie homozygotycznym
PAI-1 4G w układzie heterozygotycznym
10.2018- zaczynamy z naprotechnologią
05.2019- laparoskopia+histeroskopia
09.2019- nietolerancje: m.in. mleko, jajka, pszenica, kukurydza
28.11.2019- bHCG- 422,1 -
My zaczęliśmy 13 tc, w piątek prenatalne. Trzymam kciuki za pozostałe Dziewczęta, mam nadzieję, że brak wpisów to oznaka szerzącego się szczęścia 🍀
aniołkowa_mama, Natisz lubią tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Gratulacje dziewczyny Trzymam kciuki żeby było dobrze.
Ja parę dni temu dostałam okres - pierwszy po laparoskopii. Póki co coś długo trwa (7 dzień), ale samopoczucie dobre. TW nie przyjmuje od 16.03 do odwołania. Nie można z nim się skontaktować ani meilowo, ani telefonicznie. Sama musiałam zdecydować co dalej - mam dwa plastry Etruzilu więc łykam- na dwa cykle starczy.
Co potem będzie nie wiem. Nie chcę szukać jakiegokolwiek ginekologa, bo raczej żaden nie będzie w temacie.
Poniekąd mogłabym iść na wizytę do Tomaszewskiego, ale to chyba też raczej kontrolnie. Także czekam.
Ogólnie jestem zawiedziona, że do swego lekarza nawet meila napisać nie mogę.2018- zaczynam przygodę z napro -PCOS, Hashimoto, helicobacter, nietolerancje pokarmowe
2019-06 - luteina + Etruzil przez 3 cykle, glucophage XR
2019-09 - Etruzil przez 3 cykle, duphaston od P+3, dostinex, wit D, wapno, glucophage XR
2019-12 - Etruzil i Ovitrelle przez dwa cykle, Glucophage XR, Dostinex, witaminy, dieta
2020-01 skierowanie na laparoskopię. 2020-03 laparoskopia i histeroskopia- niedrożne jajowody i zrosty w macicy -
Marlenqa, bardzo Ci współczuję, bo przecież mógłby e-receptę wystawić, żebyś na starania w trakcie epudemii miała etruzil.
Z drugiej strony może się to wcześniej skończy niż Twoje cykle. Tego nam wszystkim życzę!ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
marlenqa-współczuję sytuacji trudne czasy teraz i dla staraczek i dla brzuchatek
Krasi- kciuki za prenatalne 🍀🍀Renia34 lubi tę wiadomość
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
aniołkowa_mama gratulacje i zdrówka dla Waszej dwójeczki ❤️️ Twoja historia daje nadzieję i motywuje, żeby nigdy się nie poddawać 🍀
Ja jestem obecnie do drugim zastrzyku diphereline, na menopauzie farakologicznej. Ma to na celu wyciszenie ognisk adenomiozy. Ostatnio odkryłam grupę na fb "Naprotechnologia - grupa wsparcia". Jesteście na niej obecne?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 13:36
35 l. starania od grudnia 2017 r.,
ja: AMH 2,61, niedoczynność tarczycy (letrox), hiperprolaktynemia czynnościowa, mutacje mthfr(hetero) i pai-1 (homo), KIR haplotyp AA, laparoskopia luty 2020r.,: endometrioza, adenomioza, jajowody drożne,
05.10.2021r. III transfer wspomagany accofilem, atosibanem. AH, embryo glue i jest ❤️ -
Nie mam fb, więc nie jestem obecna na żadnej grupie facebookowej.
Słyszałam coś tam o dipheriline, że się udaje po tym, ale szczegółów nie znam, także 3mam kciuki, że po tym zaskoczy.Syrena lubi tę wiadomość
ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Krąsi wrote:My zaczęliśmy 13 tc, w piątek prenatalne. Trzymam kciuki za pozostałe Dziewczęta, mam nadzieję, że brak wpisów to oznaka szerzącego się szczęścia 🍀
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Po usg - wszystko jak najbardziej ok, Dziecko troszkę większe, bo 12+6 i termin porodu z pierwotnego 30 października zmieniony na 24 października. CRL 6,52 cm, absolutnie do niczego się nie przyczepiła. Serce prawidłowo zbudowane, mózg również, tętnice pępowinowe ok, przepływy w tętnicach macicznych ok. Torbielka na jajniku się ładnie wchłania, już nie spełnia norm torbieli, na PAPPĘ jeszcze czekamy, ale to i tak wiadomo, że usg najważniejsze.
Prawdopodobnie Córeczka, ale to do potwierdzenia to raz, a dwa po takim czasie starań, to naprawdę my nie składamy zapotrzebowania innego niż zdrowie, szczęśliwe i terminowe rozwiązanie.Syrena, Renia34, aniołkowa_mama, Edyciak lubią tę wiadomość
1. ICSI - nieudane;
Krąsi wrote:Po usg - wszystko jak najbardziej ok, Dziecko troszkę większe, bo 12+6 i termin porodu z pierwotnego 30 października zmieniony na 24 października. CRL 6,52 cm, absolutnie do niczego się nie przyczepiła. Serce prawidłowo zbudowane, mózg również, tętnice pępowinowe ok, przepływy w tętnicach macicznych ok. Torbielka na jajniku się ładnie wchłania, już nie spełnia norm torbieli, na PAPPĘ jeszcze czekamy, ale to i tak wiadomo, że usg najważniejsze.
Prawdopodobnie Córeczka, ale to do potwierdzenia to raz, a dwa po takim czasie starań, to naprawdę my nie składamy zapotrzebowania innego niż zdrowie, szczęśliwe i terminowe rozwiązanie.
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Skorek wrote:Witamy Dziewczynki
Od 4 lat staramy się z mężem o dzidziusia.
Od grudnia 2018 jesteśmy pod opieką lekarza z napro.
Pozwólcie, że przycupnę
Witaj Skorku napisz coś więcej o sobie. Udało się Wam znaleźć przyczynę?35 l. starania od grudnia 2017 r.,
Cześć Dziewczyny! Jestem nowa na tym wątku. Widzę, że muszę nadrobić sporo wiadomości 🙂 Jest tutaj któraś z kujawsko-pomorskiego?
aniołkowa_mama lubi tę wiadomość
-
Wątek zamiera,licze że się obudzi.Jestem mamą dwóch synów,młodszy dzięki napro.Chciałabym trzecie i pewnie za kilka miesięcy spróbuje,teraz jeszcze nie bo karmie młodszego.U mnie będzie się to wiązało ze stymulacją.Troche się martwie bo obecnie jestem zblokowana a wiek też mnie goni.
-
zosiaaaa wrote:Cześć Dziewczyny! Jestem nowa na tym wątku. Widzę, że muszę nadrobić sporo wiadomości 🙂 Jest tutaj któraś z kujawsko-pomorskiego?
Moje Aniołki 4tc i 13tc
Córeczka ♥️👶 🌈 08.2020
Witam wszystkie "nowe" dziewczyny!!! Aniołkowa mama nie wiedziałam, że jesteś z tej okolicy . Ja urodziłam się w piernikowym mieście . Mieszkaliśmy tam i w okolicach też. Cieszę się, że u Was Mamusie wszystko z Wamj i dzidziusia i jest wporządku . Jestem już drugi cykl po kolejnej laparoskopii i nadziei na światełko w tunelu nie widzę. Obiecałam sobie, że to już ostatnia laparoskopia, coraz częściej myślę o invitro. Naprodoktorek nie przyjmuje, a mój organizm wariuje. Wczoraj był P+5 i miałam takie lekkie brązowe plamienie, podejrzewam, że za mało progesteronu, ale kto to cholera wie. Mam infekcję i zastanawiam się czy to plamienie mogłobyc od tego, czy może czegoś innego? Jak myślicie? Tak bardzo chciałabym aby moja głowa tak nie pracowała, nie analizowała ehh.Mama Mai lat 11 oraz Aniołka 19.06.2019
-
Zośka wrote:Wczoraj był P+5 i miałam takie lekkie brązowe plamienie, podejrzewam, że za mało progesteronu, ale kto to cholera wie. Mam infekcję i zastanawiam się czy to plamienie mogłobyc od tego, czy może czegoś innego? Jak myślicie? Tak bardzo chciałabym aby moja głowa tak nie pracowała, nie analizowała ehh.
Zośka, będziesz sprawdzać proga w P+7? Może się tak zdarzyć, że infekcja jest za to odpowiedzialna.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
U kogo się leczycie w kujawsko-pomorskim?🙂