METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, dopiero pierwszy cykl obserwuje się metodą Creightona. Zlokalizowałam dzień peak, potwierdzone testami owulacyjnymi dwa i trzy dni wcześniej, po dniu peak wzrosła temperatura i utrzymuje się ładnie wysoka do dnia dzisiejszego. Czyli mogę mieć pewność że owulacja wystąpiła? Jednak śluz nie zanikł. Po peaku był kilka dni bardzo gęsty, biały, a teraz nagle znowu ma cechy peak - klarowny, rozciągliwy z lubrykacją. Czy ktoś wie o co chodzi? Czy to może zwiastować ciążę czy ja czegoś nie rozumiem w tej metodzie? Dzisiaj 9 dzień wyższych temperatur, czekam do 17.11 na okres lub testowanie
-
Czy komuś faktycznie udało się zajść w ciążę dzięki naprotechnologii? Nie mówię o statystykach, bo je znam, bardziej chodzi mi o przykład z życia. Co odkryłyście, że było nie tak dzięki tej metodzie? Albo w jaki sposób Wam pomogła, w porównaniu do mierzenia temperatury, obserwacji śluzu i testów owu.
Trochę czuje się zdemotywowana, kolejny cykl starań z modelem creightona, niby wszystko w porządku na karcie, a efektów zero.
Inny ginekolog powiedział dzisiaj, że marnujemy swój czas na naprotechnologię i po roku starań powinniśmy już udać się na inseminację -
Vendigo wrote:Czy komuś faktycznie udało się zajść w ciążę dzięki naprotechnologii? Nie mówię o statystykach, bo je znam, bardziej chodzi mi o przykład z życia. Co odkryłyście, że było nie tak dzięki tej metodzie? Albo w jaki sposób Wam pomogła, w porównaniu do mierzenia temperatury, obserwacji śluzu i testów owu.
Trochę czuje się zdemotywowana, kolejny cykl starań z modelem creightona, niby wszystko w porządku na karcie, a efektów zero.
Inny ginekolog powiedział dzisiaj, że marnujemy swój czas na naprotechnologię i po roku starań powinniśmy już udać się na inseminację
Powinnaś ze swoją kartą obserwacji pójść do lekarza ginekologa naprotechnologa. On na tej podstawie zleci Ci badania w konkretnych dniach cyklu i zastosuje celowane leczenie. Zwykli ginekolodzy się na tym nie znają. Moja znajoma zaszła w ciążę przy pomocy modelu Creightona w wieku 43 lat po dwóch poronieniach. Okazało się że ciałko żółte za szybko zanika, weszła na suplementację progesteronem w drugiej fazie cyklu i wyszła zdrowa ciąża Nie łam się, działaj -
Ritkaa wrote:Hej, dopiero pierwszy cykl obserwuje się metodą Creightona. Zlokalizowałam dzień peak, potwierdzone testami owulacyjnymi dwa i trzy dni wcześniej, po dniu peak wzrosła temperatura i utrzymuje się ładnie wysoka do dnia dzisiejszego. Czyli mogę mieć pewność że owulacja wystąpiła? Jednak śluz nie zanikł. Po peaku był kilka dni bardzo gęsty, biały, a teraz nagle znowu ma cechy peak - klarowny, rozciągliwy z lubrykacją. Czy ktoś wie o co chodzi? Czy to może zwiastować ciążę czy ja czegoś nie rozumiem w tej metodzie? Dzisiaj 9 dzień wyższych temperatur, czekam do 17.11 na okres lub testowanie
A może podwójny peak? Z temperaturą bywa różnie, łatwo o wahania♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Vendigo wrote:Czy komuś faktycznie udało się zajść w ciążę dzięki naprotechnologii? Nie mówię o statystykach, bo je znam, bardziej chodzi mi o przykład z życia. Co odkryłyście, że było nie tak dzięki tej metodzie? Albo w jaki sposób Wam pomogła, w porównaniu do mierzenia temperatury, obserwacji śluzu i testów owu.
Inny ginekolog powiedział dzisiaj, że marnujemy swój czas na naprotechnologię i po roku starań powinniśmy już udać się na inseminację
Ja mam dwoje dzieci dzięki naprotechnologii 🙂 pierwsza po pół roku leczenia napro, niestety poroniłam. A druga po 18 miesiącach od rozpoczęcia leczenia napro. Po drodze laparoskopia diagnostyczna. Trzecia ciąża w pierwszym cyklu starań. Mam niedobory progesteronu w drugiej fazie cyklu, bez luteiny nie jestem w stanie donosić ciąży.
Tak jak przedmówczyni mówiła, trzeba wykonywać badania zalecone przez lekarza w określonych dniach cyklu, polecam też panel na nietolerancje pokarmowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada, 17:38
♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Miałam już wszystkie badanie zrobione na zlecenie lekarza naprotechnologa i teoretycznie wszystko jest w normie. Zapobiegawczo kazał mi brać progesteron po peaku przez 10 dni, robiłam to przez 3 ostatnie cykle i nic za 2 tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy czy tym razem zaproponuje coś innego, bo już tracę jakąkolwiek nadzieję
-
Vendigo wrote:Miałam już wszystkie badanie zrobione na zlecenie lekarza naprotechnologa i teoretycznie wszystko jest w normie. Zapobiegawczo kazał mi brać progesteron po peaku przez 10 dni, robiłam to przez 3 ostatnie cykle i nic za 2 tygodnie kolejna wizyta, zobaczymy czy tym razem zaproponuje coś innego, bo już tracę jakąkolwiek nadzieję
A pod kątem endometriozy byłaś diagnozowana? Miałaś laparoskopię diagnostyczną?♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
niutek87 wrote:A może podwójny peak? Z temperaturą bywa różnie, łatwo o wahania
10 dpo wieczorem miałam jednorazowe jasne krwawienie, kolejnego dnia już tylko śluz podbarwiony na brązowo. Mam nadzieję że to i ten śluz płodny wcześniej zwiastowały implantację. Jutro testuję -