Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • AnnaAleks Debiutantka

Wysłany: 13 lipca, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aggs95 wrote:
    Witajcie!

Jestem tu nowa ale również bardzo ciekawa metody naprotechnologii gdyż od prawie 3 lat starania bez skutku :(

Przeszliśmy z mężem szereg badań, lecz finalna konkluzja to niepłodność idiopatyczna lub sugestie In- Vitro które nie wchodzą w grę.

Mieszkamy za granicą więc też to nieco utrudnia diagnostykę ale jesteśmy teraz zdeterminowani by podjąć nowe działania i w związku z tym pytanie o to jaka klinikę specjalizująca się w tej dziedzinie możecie polecić ?

Miasto nie ma znaczenia tak długo jak mogę tam dolecieć :)

Czesc Aggs95
    My z mezem zaczelismy napro diagnostyke w Marcu tego roku, tez mieszkamy za granica, i latamy do Gdanska, do InVivo, Dr. Kicinska.
    Doktor rozumi ze lecimy specjalnie na wizyty, wiec bardzo fajnie nam organizuje badania - w szybkim tepie, zebysmy mogli jak najwiecej zalatwic w pare dni. Na ta chwile jestesmy w fazie diagnostyka/wprowadzenie leczenia, wiec za wczesnie na spektakularne wyniki, ale da sie mieszkajac za granica.
    Jezeli chcesz cos wiecej zapytac, daj znac.
    Pozdrawiam.

• Aggs95 Nowa

Wysłany: 13 lipca, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za polecenia dziewczyny :) poprzeglądam oba rekomendowane miejsca.
    Bardzo polecana jest dr Laura Grześkowiak i to również nad jej pomocą się zastanawialiśmy.
    Jeżeli jest ktoś kto jeszcze chętnie podzieli się doświadczeniami naprotechnologii i skutecznością to chętnie posłucham opinii- to nasza kolejna nadzieja na chociażby diagnozę.

• Ewka13 Nowa

Wysłany: 14 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dr Wasilewskiego z Napromedica w Białymstoku. Leczenie trwało 2 lata. Chciałam już sobie odpuścić, bo nie widziałam żadnego efektu przez ten okres i dość miałam tej diety (nietolerancje pokarmowe). Umówiłam się z dwumiesięcznym wyprzedzeniem na wizytę żeby chyba zakończyć już przygodę z Panem doktorem i musiałam przesunąć wizytę na bliższy termin, bo test wyszedł pozytywny☺️🥰 a na planowanej wcześniej wizycie na usg widzieliśmy już serduszko😄

elektro96, Britta, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość

• Lilinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż po raz pierwszy zrobił badanie nadienia i wszystkie parametry ma prawidłowe, bardzo się cieszę ❤, a z drugiej strony ciagle nie wiem, co w takim razie jest ze mną nie tak :( poprawiłam wynik wit D3, zaczybam teraz trzeci cykl stymulowany, prowadze creightona... co do naprotechnologa niestety trace zaufanie, w drugim cyklu stymulowanym bylam az 4 razy na monicie co dwa dni, wiec poszlo duzo kasy i to za doslownie 5 minut badania, na ktore jeździlam z godzinnym wyprzedzeniem do innego miasta (dzieki Bogu, ze w tym samym wojewodztwie) :( do tego na jedenej z tych wizyt az dwa razy musialam sie rozbierac, bo doktor nie zaywazył, czy mam 2 czy 3 pecherzyki i co chwile zmienial czy przypisac mi zastrzyk czy nie, w koncu nie zapisal, bo jak jeden pekl to owulacja wystapiła... po prostu czuje sie jak jakis eksperyment i jak we mgle na tych wizytach, brakuje mi konkretow, holistycznego podejscia i zaproponowania rozwiazan np. Że jesli tu wyjdzie tak to zrobimy tak itp. no nie wiem w ogole nadal na czym stoje i sama ostatnio zrobilam sobie lipidogram i tam mam niski cholestetol calkowity i potem doczytalam, ze przez to moge miec niski estradiol i teraz zapisalam sie do dietetyczki klinicznej, aby omowic te badania, moze dieta cos tu pomoże...

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mój mąż po raz pierwszy zrobił badanie nadienia i wszystkie parametry ma prawidłowe, bardzo się cieszę ❤, a z drugiej strony ciagle nie wiem, co w takim razie jest ze mną nie tak :( poprawiłam wynik wit D3, zaczybam teraz trzeci cykl stymulowany, prowadze creightona... co do naprotechnologa niestety trace zaufanie, w drugim cyklu stymulowanym bylam az 4 razy na monicie co dwa dni, wiec poszlo duzo kasy i to za doslownie 5 minut badania, na ktore jeździlam z godzinnym wyprzedzeniem do innego miasta (dzieki Bogu, ze w tym samym wojewodztwie) :( do tego na jedenej z tych wizyt az dwa razy musialam sie rozbierac, bo doktor nie zaywazył, czy mam 2 czy 3 pecherzyki i co chwile zmienial czy przypisac mi zastrzyk czy nie, w koncu nie zapisal, bo jak jeden pekl to owulacja wystapiła... po prostu czuje sie jak jakis eksperyment i jak we mgle na tych wizytach, brakuje mi konkretow, holistycznego podejscia i zaproponowania rozwiazan np. Że jesli tu wyjdzie tak to zrobimy tak itp. no nie wiem w ogole nadal na czym stoje i sama ostatnio zrobilam sobie lipidogram i tam mam niski cholestetol calkowity i potem doczytalam, ze przez to moge miec niski estradiol i teraz zapisalam sie do dietetyczki klinicznej, aby omowic te badania, moze dieta cos tu pomoże...
    Myślę, że to dobra decyzja. My też byliśmy u dietetyka i bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie podejście. Ogrom wiedzy i duża wnikliwość 😊
    Z jakiego województwa jesteś?

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 15 września, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda.. jakiego naprotechnologa ze Śląska polecacie?

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • S.Roszpunka Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Nie wiem, czy ktoś tu jeszcze zagląda.. jakiego naprotechnologa ze Śląska polecacie?

Podpinam się

17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
    03.2023 💔
    09.2024 💔
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Hej, nie korzystałam z jego usług, ale bardzo polecany jest z tych okolic doktor Adam Kuźnik. Podobno lekarz anioł 😊

Marysia996 lubi tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 września, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Hej, nie korzystałam z jego usług, ale bardzo polecany jest z tych okolic doktor Adam Kuźnik. Podobno lekarz anioł 😊
    Właśnie chcemy się do niego umówić. Ja od wielu lat korzystam z naprotechnologii (nie chcę wymienić nazwiska lekarza), ale chyba już ze względów psychologicznych musimy mieć kogoś innego. Po 2 stratach nie bardzo ufam mojemu lekarzowi. Może mi się odmieni, ale muszę się z kimś skonsultować

elektro96 lubi tę wiadomość

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Właśnie chcemy się do niego umówić. Ja od wielu lat korzystam z naprotechnologii (nie chcę wymienić nazwiska lekarza), ale chyba już ze względów psychologicznych musimy mieć kogoś innego. Po 2 stratach nie bardzo ufam mojemu lekarzowi. Może mi się odmieni, ale muszę się z kimś skonsultować
    Myślę, że to będzie bardzo dobry wybór. Dużo dobrych słów czytałam na jego temat 😊

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 15 września, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Myślę, że to będzie bardzo dobry wybór. Dużo dobrych słów czytałam na jego temat 😊
    Mam nadzieję, że to będzie dobra zmiana. Moze wreszcie zaświeci ☀️

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 15 września, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S.Roszpunka wrote:
    Podpinam się
    Roszpunko, my ostatnio kontaktowaliśmy się także z fundacją Donum Vitae ze Szczecina. Powiedziano mi, że postarają się przeanalizować nasz przypadek. Myślę, że wam również nie odmówią pomocy. Przytulam ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 16:46

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 17 września, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Myślę, że to dobra decyzja. My też byliśmy u dietetyka i bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie podejście. Ogrom wiedzy i duża wnikliwość 😊
    Z jakiego województwa jesteś?
    Z podkarpacia, umówiłam się online na porade do dietetyczki i powoli będę przemycać produkty do diety, niestety u mnie praca do późna, wiec do tej pory ratował nas makaton i zupa na dwa dni lub jakieś potrawki z warzyw, nie mam kiedy gotowac a jak wracam o 18 po calym dniu to trudno ogarnąc coś na szybko do jedzenia

Znacie jakiegoś dobrego naprotechnologa z małopolski/ lubelskiego?
    Chodziłam w Rzeszowie, ale po pół roku niestety czuję, ze wydałam tylko duzo kasy na badania a oprócz dietetyczki lekarz ich nawet nie analizował tylko na ślepo dawał mi leki i wmawiał PCOS, którego nie mam :( mój mąż tez do niego bardzo się zraził... potrzebujemy kogoś, kto szanuje pacjentów, konkretnie pomaga i nie traktuje jak ekspsrymenty

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 17 września, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja podepnę się pod prośbę Lilinki. Może ktoś zna właśnie dobrego napro z małopolskiego/lubelskiego/łódzkiego? W świętokrzyskim znalazłam tylko jednego, dojezdnego ze średnimi opiniami :/

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 17 września, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    To ja podepnę się pod prośbę Lilinki. Może ktoś zna właśnie dobrego napro z małopolskiego/lubelskiego/łódzkiego? W świętokrzyskim znalazłam tylko jednego, dojezdnego ze średnimi opiniami :/
    Na fb jest grupa Naprotechnologia - grupa wsparcia
    Tam można podpytać o dobrych lekarzy 😉

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔

trombofilia wrodzona🩸🧬
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 17 września, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Właśnie na grupie na fb polecany jest Radosław Maksym - przyjmował w Łodzi, ale nie wiem, czy nadal tak jest. Pewnie trzeba by tam zadzwonić 😊

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 17 września, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:

W Lublinie polecam dr Macieja Barczentewicza przychodnia Macierzyństwo i Życie. Dzięki niemu mam moje 2 skarby 🙂

♥️ 2019
    ♥️ 2022

[*] Aniołek 7tc 08.2017

Starania od 08. 2013
    Leczenie napro od 03.2017😀
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 17 września, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na profilu "o plodnosci" lek. Natalii Suszkiewicz, naprotechnolog z Instytutu Rodziny i ProCreatio mignelo mi nazwisko lekarza z Lublina, tylko nie pamiętam czy to był napro, czy lekarz zajmujący się endometriozą. Tam pani doktor wrzucała relacje z konferencji dla lekarzy i pojawiały się nazwiska, do tego bardzo ciekawe tematy i polecajki. Może też do niej napisać na IG, zazwyczaj odpisuje na IG.

Też Radosław Maksym był na tej konfie. Słyszałam dobre opinie o nim, przyjmuje też w szpitalu sw. Zofii w Warszawie i w Instytucie Rodziny.

Hmm.. Można też zadzwonić do Instytutu Rodziny w waw I zapytać jak to w przypadku napro, bo ja jestem tam umówiona na wideorozmowe, a nie wizyte osobista. Przecież jak ma się zrobiona pewna ilość badań, to nie zawsze konieczna jest wizyta osobista.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 20:10

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 20 września, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Na profilu "o plodnosci" lek. Natalii Suszkiewicz, naprotechnolog z Instytutu Rodziny i ProCreatio mignelo mi nazwisko lekarza z Lublina, tylko nie pamiętam czy to był napro, czy lekarz zajmujący się endometriozą. Tam pani doktor wrzucała relacje z konferencji dla lekarzy i pojawiały się nazwiska, do tego bardzo ciekawe tematy i polecajki. Może też do niej napisać na IG, zazwyczaj odpisuje na IG.

Też Radosław Maksym był na tej konfie. Słyszałam dobre opinie o nim, przyjmuje też w szpitalu sw. Zofii w Warszawie i w Instytucie Rodziny.

Hmm.. Można też zadzwonić do Instytutu Rodziny w waw I zapytać jak to w przypadku napro, bo ja jestem tam umówiona na wideorozmowe, a nie wizyte osobista. Przecież jak ma się zrobiona pewna ilość badań, to nie zawsze konieczna jest wizyta osobista.

Wydaje mi się, że lekarz o którym wspominasz z Lublina to dr Krzysztof Pyra, który pracuje w szpitalu klinicznym w Lublinie. Pan doktor specjalizuje się w udrażnianiu jajowodów lipidolem (chyba jeden z nielicznych ośrodków, które robią to na NFZ), ale niestety nie jest naprotechnologiem. On wykładał na ostatnim szkoleniu, które relacjonowała dr Suszkiewicz.

pp2018 lubi tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 20 września, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:

Czy jesteś może umówiona do dr Suszczewicz lub dr Jankowskiej na wideorozmowę? Jestem ciekawa, jak długi jest czas oczekiwania na wizytę 😊

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ