METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Aggs95 wrote:Witajcie!
Jestem tu nowa ale również bardzo ciekawa metody naprotechnologii gdyż od prawie 3 lat starania bez skutku
Przeszliśmy z mężem szereg badań, lecz finalna konkluzja to niepłodność idiopatyczna lub sugestie In- Vitro które nie wchodzą w grę.
Mieszkamy za granicą więc też to nieco utrudnia diagnostykę ale jesteśmy teraz zdeterminowani by podjąć nowe działania i w związku z tym pytanie o to jaka klinikę specjalizująca się w tej dziedzinie możecie polecić ?
Miasto nie ma znaczenia tak długo jak mogę tam dolecieć
Czesc Aggs95
My z mezem zaczelismy napro diagnostyke w Marcu tego roku, tez mieszkamy za granica, i latamy do Gdanska, do InVivo, Dr. Kicinska.
Doktor rozumi ze lecimy specjalnie na wizyty, wiec bardzo fajnie nam organizuje badania - w szybkim tepie, zebysmy mogli jak najwiecej zalatwic w pare dni. Na ta chwile jestesmy w fazie diagnostyka/wprowadzenie leczenia, wiec za wczesnie na spektakularne wyniki, ale da sie mieszkajac za granica.
Jezeli chcesz cos wiecej zapytac, daj znac.
Pozdrawiam.
-
Dziękuję bardzo za polecenia dziewczyny poprzeglądam oba rekomendowane miejsca.
Bardzo polecana jest dr Laura Grześkowiak i to również nad jej pomocą się zastanawialiśmy.
Jeżeli jest ktoś kto jeszcze chętnie podzieli się doświadczeniami naprotechnologii i skutecznością to chętnie posłucham opinii- to nasza kolejna nadzieja na chociażby diagnozę. -
Polecam dr Wasilewskiego z Napromedica w Białymstoku. Leczenie trwało 2 lata. Chciałam już sobie odpuścić, bo nie widziałam żadnego efektu przez ten okres i dość miałam tej diety (nietolerancje pokarmowe). Umówiłam się z dwumiesięcznym wyprzedzeniem na wizytę żeby chyba zakończyć już przygodę z Panem doktorem i musiałam przesunąć wizytę na bliższy termin, bo test wyszedł pozytywny☺️🥰 a na planowanej wcześniej wizycie na usg widzieliśmy już serduszko😄
elektro96, Britta, aniołkowa_mama lubią tę wiadomość
-
Mój mąż po raz pierwszy zrobił badanie nadienia i wszystkie parametry ma prawidłowe, bardzo się cieszę ❤, a z drugiej strony ciagle nie wiem, co w takim razie jest ze mną nie tak poprawiłam wynik wit D3, zaczybam teraz trzeci cykl stymulowany, prowadze creightona... co do naprotechnologa niestety trace zaufanie, w drugim cyklu stymulowanym bylam az 4 razy na monicie co dwa dni, wiec poszlo duzo kasy i to za doslownie 5 minut badania, na ktore jeździlam z godzinnym wyprzedzeniem do innego miasta (dzieki Bogu, ze w tym samym wojewodztwie) do tego na jedenej z tych wizyt az dwa razy musialam sie rozbierac, bo doktor nie zaywazył, czy mam 2 czy 3 pecherzyki i co chwile zmienial czy przypisac mi zastrzyk czy nie, w koncu nie zapisal, bo jak jeden pekl to owulacja wystapiła... po prostu czuje sie jak jakis eksperyment i jak we mgle na tych wizytach, brakuje mi konkretow, holistycznego podejscia i zaproponowania rozwiazan np. Że jesli tu wyjdzie tak to zrobimy tak itp. no nie wiem w ogole nadal na czym stoje i sama ostatnio zrobilam sobie lipidogram i tam mam niski cholestetol calkowity i potem doczytalam, ze przez to moge miec niski estradiol i teraz zapisalam sie do dietetyczki klinicznej, aby omowic te badania, moze dieta cos tu pomoże...👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Lilinka wrote:Mój mąż po raz pierwszy zrobił badanie nadienia i wszystkie parametry ma prawidłowe, bardzo się cieszę ❤, a z drugiej strony ciagle nie wiem, co w takim razie jest ze mną nie tak poprawiłam wynik wit D3, zaczybam teraz trzeci cykl stymulowany, prowadze creightona... co do naprotechnologa niestety trace zaufanie, w drugim cyklu stymulowanym bylam az 4 razy na monicie co dwa dni, wiec poszlo duzo kasy i to za doslownie 5 minut badania, na ktore jeździlam z godzinnym wyprzedzeniem do innego miasta (dzieki Bogu, ze w tym samym wojewodztwie) do tego na jedenej z tych wizyt az dwa razy musialam sie rozbierac, bo doktor nie zaywazył, czy mam 2 czy 3 pecherzyki i co chwile zmienial czy przypisac mi zastrzyk czy nie, w koncu nie zapisal, bo jak jeden pekl to owulacja wystapiła... po prostu czuje sie jak jakis eksperyment i jak we mgle na tych wizytach, brakuje mi konkretow, holistycznego podejscia i zaproponowania rozwiazan np. Że jesli tu wyjdzie tak to zrobimy tak itp. no nie wiem w ogole nadal na czym stoje i sama ostatnio zrobilam sobie lipidogram i tam mam niski cholestetol calkowity i potem doczytalam, ze przez to moge miec niski estradiol i teraz zapisalam sie do dietetyczki klinicznej, aby omowic te badania, moze dieta cos tu pomoże...
Z jakiego województwa jesteś?27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Marysia996 lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96 lubi tę wiadomość
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬 -
Marysia996 wrote:Właśnie chcemy się do niego umówić. Ja od wielu lat korzystam z naprotechnologii (nie chcę wymienić nazwiska lekarza), ale chyba już ze względów psychologicznych musimy mieć kogoś innego. Po 2 stratach nie bardzo ufam mojemu lekarzowi. Może mi się odmieni, ale muszę się z kimś skonsultować27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 16:46
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬 -
elektro96 wrote:Myślę, że to dobra decyzja. My też byliśmy u dietetyka i bardzo pozytywnie zaskoczyło mnie podejście. Ogrom wiedzy i duża wnikliwość 😊
Z jakiego województwa jesteś?
Znacie jakiegoś dobrego naprotechnologa z małopolski/ lubelskiego?
Chodziłam w Rzeszowie, ale po pół roku niestety czuję, ze wydałam tylko duzo kasy na badania a oprócz dietetyczki lekarz ich nawet nie analizował tylko na ślepo dawał mi leki i wmawiał PCOS, którego nie mam mój mąż tez do niego bardzo się zraził... potrzebujemy kogoś, kto szanuje pacjentów, konkretnie pomaga i nie traktuje jak ekspsrymenty👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
To ja podepnę się pod prośbę Lilinki. Może ktoś zna właśnie dobrego napro z małopolskiego/lubelskiego/łódzkiego? W świętokrzyskim znalazłam tylko jednego, dojezdnego ze średnimi opiniami23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:To ja podepnę się pod prośbę Lilinki. Może ktoś zna właśnie dobrego napro z małopolskiego/lubelskiego/łódzkiego? W świętokrzyskim znalazłam tylko jednego, dojezdnego ze średnimi opiniami
Tam można podpytać o dobrych lekarzy 😉elektro96 lubi tę wiadomość
39tc.💔🕊️
11.09 cb💔
trombofilia wrodzona🩸🧬 -
Alysa wrote:To ja podepnę się pod prośbę Lilinki. Może ktoś zna właśnie dobrego napro z małopolskiego/lubelskiego/łódzkiego? W świętokrzyskim znalazłam tylko jednego, dojezdnego ze średnimi opiniami27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
W Lublinie polecam dr Macieja Barczentewicza przychodnia Macierzyństwo i Życie. Dzięki niemu mam moje 2 skarby 🙂♥️ 2019
♥️ 2022
[*] Aniołek 7tc 08.2017
Starania od 08. 2013
Leczenie napro od 03.2017😀 -
Na profilu "o plodnosci" lek. Natalii Suszkiewicz, naprotechnolog z Instytutu Rodziny i ProCreatio mignelo mi nazwisko lekarza z Lublina, tylko nie pamiętam czy to był napro, czy lekarz zajmujący się endometriozą. Tam pani doktor wrzucała relacje z konferencji dla lekarzy i pojawiały się nazwiska, do tego bardzo ciekawe tematy i polecajki. Może też do niej napisać na IG, zazwyczaj odpisuje na IG.
Też Radosław Maksym był na tej konfie. Słyszałam dobre opinie o nim, przyjmuje też w szpitalu sw. Zofii w Warszawie i w Instytucie Rodziny.
Hmm.. Można też zadzwonić do Instytutu Rodziny w waw I zapytać jak to w przypadku napro, bo ja jestem tam umówiona na wideorozmowe, a nie wizyte osobista. Przecież jak ma się zrobiona pewna ilość badań, to nie zawsze konieczna jest wizyta osobista.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 20:10
elektro96 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pp2018 wrote:Na profilu "o plodnosci" lek. Natalii Suszkiewicz, naprotechnolog z Instytutu Rodziny i ProCreatio mignelo mi nazwisko lekarza z Lublina, tylko nie pamiętam czy to był napro, czy lekarz zajmujący się endometriozą. Tam pani doktor wrzucała relacje z konferencji dla lekarzy i pojawiały się nazwiska, do tego bardzo ciekawe tematy i polecajki. Może też do niej napisać na IG, zazwyczaj odpisuje na IG.
Też Radosław Maksym był na tej konfie. Słyszałam dobre opinie o nim, przyjmuje też w szpitalu sw. Zofii w Warszawie i w Instytucie Rodziny.
Hmm.. Można też zadzwonić do Instytutu Rodziny w waw I zapytać jak to w przypadku napro, bo ja jestem tam umówiona na wideorozmowe, a nie wizyte osobista. Przecież jak ma się zrobiona pewna ilość badań, to nie zawsze konieczna jest wizyta osobista.
Wydaje mi się, że lekarz o którym wspominasz z Lublina to dr Krzysztof Pyra, który pracuje w szpitalu klinicznym w Lublinie. Pan doktor specjalizuje się w udrażnianiu jajowodów lipidolem (chyba jeden z nielicznych ośrodków, które robią to na NFZ), ale niestety nie jest naprotechnologiem. On wykładał na ostatnim szkoleniu, które relacjonowała dr Suszkiewicz.pp2018 lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
pp2018 wrote:Na profilu "o plodnosci" lek. Natalii Suszkiewicz, naprotechnolog z Instytutu Rodziny i ProCreatio mignelo mi nazwisko lekarza z Lublina, tylko nie pamiętam czy to był napro, czy lekarz zajmujący się endometriozą. Tam pani doktor wrzucała relacje z konferencji dla lekarzy i pojawiały się nazwiska, do tego bardzo ciekawe tematy i polecajki. Może też do niej napisać na IG, zazwyczaj odpisuje na IG.
Hmm.. Można też zadzwonić do Instytutu Rodziny w waw I zapytać jak to w przypadku napro, bo ja jestem tam umówiona na wideorozmowe, a nie wizyte osobista. Przecież jak ma się zrobiona pewna ilość badań, to nie zawsze konieczna jest wizyta osobista.27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia