X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy którejś z was wyszły przeciwciała plemnikowe 1:16? Ogólnie nasz napro zlecił jeszcze badania ANA i wszędzie wychodzą wyniki "Graniczne" nie dostałam sterydu. Lekarz zlecił badania na bakterie i pasożyty. Myślicie, że to da jakąś wskazówkę?

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia996 wrote:
    Hej. Czy którejś z was wyszły przeciwciała plemnikowe 1:16? Ogólnie nasz napro zlecił jeszcze badania ANA i wszędzie wychodzą wyniki "Graniczne" nie dostałam sterydu. Lekarz zlecił badania na bakterie i pasożyty. Myślicie, że to da jakąś wskazówkę?
    Mi wyszło miano 1:40 ale nikt na to u mnie nie zwrócił uwagi :/ w styczniu wybieram się do nowego naprotechnologa, mam nadzieję, że tym razem mi pomoże i dokładnie przeanalizuje wyniki badań

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Hej, ja tak jak Miś mam stymulację lamettą i leczenie zostało wdrożone u mnie od razu po pierwszej wizycie bo cykle ciągnęły mi się w nieskonczonosc. Do tego cyclogest od 3 dnia po owulacji i obserwacja creigtonem :)

W klinice zlecono mi też masę badań krwi na choroby autoimmunologiczne, jakieś odczyny Waalera coś tam, coś z pracą nerek bo to podobno są soft markery rzeczy, które mogą wpływać na płodność. Wszystko wyszło mi jak trzeba więc potem robiłam biopsje endometrium, żeby wykluczyć stan zapalny tam głęboko i też wyszedl stan prawidłowy.

W zeszłym tygodniu miałam robione sono z lipiodolem jako sposób na poradzenie sobie z endometriozą gdyż finalna diagnoza u mnie to PCOS I endometrioza. Pcos adresujemy lamettą, cyclogestem i dietą z suplementacją a endo lipidolem. Czekamy teraz na efekty :)

Miś, gratulacje! Widziałam też w innym wątku, że Ci się udało. Czy dobrze wypatrzyłam, że byłaś niedługo po lipiodolu też? :)

Jakoś 4 cykl po lipiodolu. Nie wiem czy to on miał wpływ czy to przypadek😉. Niestety u mnie niski progesteton i estradiol w ciąży więc nie wiadomo jak będzie..

starania od 8/2023
    Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany

25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
    27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
    04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
    06.12.2024 beta 2271
    17.12.2024 prog. 26,20
  • CrazyDaisy Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś wrote:
    Jakoś 4 cykl po lipiodolu. Nie wiem czy to on miał wpływ czy to przypadek😉. Niestety u mnie niski progesteton i estradiol w ciąży więc nie wiadomo jak będzie..

Tak, jestem na bieżąco z wątkiem grudniowym i widziałam przez co przechodzisz. Trzymam bardzo mocno kciuki za przyrosty bety, wysoki progesteron i oczywiście za piękne bijące serduszko na pierwszej wizycie. <3

Moi przyjaciele też zaszli dopiero w 3 cyklu po lipiodolu po ponad 2 latach starań więc dla siebie też widzę nadzieję największą w kolejny 3-4 cyklach. Ja miałam lipiodol w listopadzie i pierwszy cykl nie wyszedł. Ale w takim razie przestawiam myślenie i nadzieje na luty-marzec :)

Trzymaj się ciepło!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia, 10:06

Miś lubi tę wiadomość

28 lat
    1 rok i 8 miesięcy starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
  • Marysia996 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Mi wyszło miano 1:40 ale nikt na to u mnie nie zwrócił uwagi :/ w styczniu wybieram się do nowego naprotechnologa, mam nadzieję, że tym razem mi pomoże i dokładnie przeanalizuje wyniki badań
    1:40 to chyba duże miano tym bardziej, że wy w ciążę nie zachodzie(patrzę na Twoją stopkę), ale nie znam się na tym. Nasz napro powiedział, że moje wyniki wskazują, że coś się tam dzieje, ale jeszcze czekamy. Mam nadzieję, że wreszcie trafisz na konkretnego lekarza🤞💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia, 16:49

39tc.💔🕊️
    11.09 cb💔
    Pasożyty?👩‍🔬🪱

trombofilia wrodzona🩸🧬
    immunologia🛑
    wymazy✅

Metformina+Euthyrox+Acard+Utrogestan💊
    Fertistim+B12+Omega 3💊
  • Miś Autorytet

Wysłany: 18 grudnia, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CrazyDaisy wrote:
    Tak, jestem na bieżąco z wątkiem grudniowym i widziałam przez co przechodzisz. Trzymam bardzo mocno kciuki za przyrosty bety, wysoki progesteron i oczywiście za piękne bijące serduszko na pierwszej wizycie. <3

Moi przyjaciele też zaszli dopiero w 3 cyklu po lipiodolu po ponad 2 latach starań więc dla siebie też widzę nadzieję największą w kolejny 3-4 cyklach. Ja miałam listopad w listopadzie i pierwszy cykl nie wyszedł. Ale w takim razie przestawiam myślenie i nadzieje na luty-marzec :)

Trzymaj się ciepło!

Dziękuję 🙂. Myślałam że po Lipiodolu zajdę w pierwszym cyklu,już byłam zrezygnowana,no ale zaskoczyło 😉. Trzymam kciuki żebyś zobaczyła również dwie kreseczki na teście 🤞.

CrazyDaisy lubi tę wiadomość

starania od 8/2023
    Fertistim, Proxeed Women, Pregna Start, cynk, mangan, witamina D, witamina K, magnez+B6, omega 3, olej lniany

25.11.2024 beta 141, prog. 25,1
    27.11.2024 beta 229, prog. 25,1
    04.12.2024 beta 1155, prog. 32,7
    06.12.2024 beta 2271
    17.12.2024 prog. 26,20
‹‹ 451 452 453 454 455
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ