Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj 18dc. Podczas przytulanek z mężem straszny bol jajnika nie wiem co to może znaczyć. Czy któraś z was miała podobnie ?

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2021, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1997 wrote:
    Cześć dziewczyny. U mnie dzisiaj 18dc. Podczas przytulanek z mężem straszny bol jajnika nie wiem co to może znaczyć. Czy któraś z was miała podobnie ?
    Może pecherzyk pękł albo jesteś świeżo po owulacji. Czasem tak mam. Ja dzisiaj powtórzyła badanie progesteronu i HCG. Choć trochę rozwieje wątpliwości. Niestety cały czas mam teraz w głowie że to pozostałość po zastrzyku. Trudno...

• BombiaMk Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Dej! Wracam do gry! Fakt faktem bez Miovelli bo kolejny lekarz wczoraj to wyśmiał tą kurację gdyż stwierdził że to leczenie głównie cukrem 🤷‍♀️. Wczoraj byłam na wizycie powiedziałam co i jak a dziś na 11 mam być na sprawdzeniu jak sobie tam rośnie pęcherzyk. Powiedział też mi wczoraj wprost daje 3 miesiące jeżeli nic się nie wykluje on dalej nic nie będzie robił tylko da namiar na klinikę. Tak wiem zdziwione że wróciłam ale z obecnym partnerem stwierdziliśmy że możemy coś tam próbować, ❤️❤️❤️

Śmiej się wśród ludzi
    Płacz w ukryciu
    Bądź lekka w tańcu
    Lecz nigdy w życiu
  • Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Może pecherzyk pękł albo jesteś świeżo po owulacji. Czasem tak mam. Ja dzisiaj powtórzyła badanie progesteronu i HCG. Choć trochę rozwieje wątpliwości. Niestety cały czas mam teraz w głowie że to pozostałość po zastrzyku. Trudno...
    Będzie dobrze. W końcu musi zacząć się układać. Daj znać jak odbierzesz wynik.
    Trzymam mocno kciuki 😘

• BombiaMk Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po wizycie jestem mam pęcherzyk i w piątek zastrzyk mnie czeka a wtedy przytulanki. W poniedziałek mam przyjść na sprawdzenie czy pęcherzyk pękł wgl 🤷‍♀️

Śmiej się wśród ludzi
    Płacz w ukryciu
    Bądź lekka w tańcu
    Lecz nigdy w życiu
  • Suzi Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BombiaMK moja prof bardzo wierzy w tą miovelię i nadal mam brać mimo dodatkowych leków od przyszłego cyklu. Ja dostałam 8 miesięcy na starania. Zobaczymy... dobrze że wracasz do starań. 💪
    Asia1989 oby się udało💛💛💛 jak tylko się coś dowiesz to pisz. Bo my tu niecierpliwie czekamy na jakieś dobre wieści.
    Ja niestety w tym miesiącu nie spodziewam się rewelacji. Przyszczol na brodzie mi wyskoczyl straszny i pół nocy nie spałam bo przed @ mam uderzenia gorąca. Ale to takie że ciągle się budzę i odkrywam😓

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lutego 2021, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie udało się. Progesteron spadł na 4.9 a HCG <2.30. Moze nastepnym razem...

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    😞😞😞 przykro mi... a ja już myslałam, że chociaż u Ciebie się udało... ja w tym cyklu też na pewno nie, także jestem z Tobą.
    Ogolnie to juz mogła by przyjść @ bo się czuję fatalnie. Ciągle głodna, bez sił i gorąco gorąco gorąco 😵 😪

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Bardzo mi przykro.😑😑😑

• Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już myślałam że ten rok zacznie się dla nas łaskawie i że każda z nas po tym ciężkim roku będzie mogła w końcu zobaczyć te upragnione dwie kreski na teście ciążowym..
    Ale widać musimy jeszcze na to troooooche poczekać..

Miasa lubi tę wiadomość

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ile można czekać. Czasami się po prostu ma już dosyć. U mnie dzisiaj 20 dc I czuje się podobnie jak w poprzednim więc wątpię żeby się udało. Dodatkowo mam tylko jakby skurcze prawego jajnika

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2021, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czekam na @... czuję się fatalnie. Piersi bolą, aż ból promieniuje na ramiona, szyję i plecy. Brzuch boli... Masakra. Dawno tak nie miałam. Ale o dziwo psychocznie nie jest tak źle. Wczoraj trochę sobie popłakałam, ale szybko się ogarnęłam... myślę, że to zasługa sportu. Bardzo mnie odstresowuje i uspokaja. Czekam na nowy cykl i zaczynamy z nowymi lekami. Buziaki dziewczyny i miłego weekendu Wam życzę 💜

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2021, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Ja cały czas czekam na @... czuję się fatalnie. Piersi bolą, aż ból promieniuje na ramiona, szyję i plecy. Brzuch boli... Masakra. Dawno tak nie miałam. Ale o dziwo psychocznie nie jest tak źle. Wczoraj trochę sobie popłakałam, ale szybko się ogarnęłam... myślę, że to zasługa sportu. Bardzo mnie odstresowuje i uspokaja. Czekam na nowy cykl i zaczynamy z nowymi lekami. Buziaki dziewczyny i miłego weekendu Wam życzę 💜
    A kiedy powinna przyjsc ?

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1997 wrote:
    A kiedy powinna przyjsc ?
    No właśnie dzisiaj przyszła.... zaczynamy od nowa. 💚

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    No właśnie dzisiaj przyszła.... zaczynamy od nowa. 💚
    Ja też czekam aż przyjdzie, żeby móc zacząć z nowymi lekami. ❤

• Paula0408 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2021, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1997 wrote:
    Ja też czekam aż przyjdzie, żeby móc zacząć z nowymi lekami. ❤

A mozesz powiedziec co w tym cyklu bedziesz brala ?

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula0408 wrote:
    A mozesz powiedziec co w tym cyklu bedziesz brala ?
    Przez 2 cykle brałam clo plus wiadomo leki na niedoczynność tarczycy I inne oraz witaminy. Teraz clo zamieniamy na Aromek. CZY ktoś ma opinie o tym?

• KoloroweLove Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Staram się z mężem o drugie dziecko niestety teraz się okazało że nie mam owulacji i proszę odpowiedzcie mi czy komuś sama miovelia pomogła? Po za tym dochodzi jeszcze tyłozgiecie macicy już tracę nadzieję 🙈 z góry dziękuję za odpowiedź 😍

Miasa lubi tę wiadomość

• BombiaMk Koleżanka

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KoloroweLove wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Staram się z mężem o drugie dziecko niestety teraz się okazało że nie mam owulacji i proszę odpowiedzcie mi czy komuś sama miovelia pomogła? Po za tym dochodzi jeszcze tyłozgiecie macicy już tracę nadzieję 🙈 z góry dziękuję za odpowiedź 😍

Mi nie pomogła. W piątek brałam zastrzyk "Pregnyl" zobaczymy choć wątpię bo tylko raz nam się udało z partnerem coś podziałać gdyż bardzo zalatani byliśmy w tym czasie...

Śmiej się wśród ludzi
    Płacz w ukryciu
    Bądź lekka w tańcu
    Lecz nigdy w życiu
  • KoloroweLove Znajoma

Wysłany: 7 lutego 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać to przez dwa miesiące a to dopiero 5 dzień 🙈 @ kończy mi się dziś ale dopiero w przyszłym miesiącu mam sie umówić na monitoring czy jest jajeczkowanie🙈 wyniki na tarczycę w normie prolaktyna 307.4 ulU/ml i nie wiem jak to odczytać a do lekarza idę w czwartek odebrać cytologie i z wynikami może któraś z was się na tym zna? :)

Miasa lubi tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ