X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi wrote:
    Co słychać dziewczyny? Jak u Was? Ja dostałam dodatkową porcję leków... majątek wydam, ale co tam🤷‍♀️ Lametta, ovitrale, duphaston, alanerv, laktoferyna... 🤯
    Mam 8 miesięcy a jak to nie zadziała to albo laparoskopia jajników, albo in vitro... albo zmiana lekarza... ale chyba zdecyduję się na in vitro. 😔 Brak sił!
    Cześć Suzi u mnie też jakoś ostatnio brak sił. Mam kolejny cykl z clo dzisiaj 7 dc w poniedziałek monitoring. Jeśli w tym cyklu clo nie zadziała to Pani ginekolog mówiła, że inne leki. Trochę w tym cyklu ztracilam ochotę na cokolowiek

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie ma co się załamywać, trzeba mieć nadzieję że leki pomogą 😊 Suzi, w którym dniu cyklu lecisz na monitoring?
    U mnie widzicie samo clo nie wystarczyło, trzeba było dodać leków, mam nadzieje ze i Wasze mieszanki się sprawdzą i będą piękne bety 😍
    My już po usg połówkowym, potwierdzony chłopak (do ostatniej chwili miałam nadzieję że będzie jednak dziewczyna 😉)
    Wczoraj tak kopał ze juz nawet maz czuł, coś niesamowitego...
    Niestety wyszlo ze mam za krotka szyjkę macicy jak na ten tydzień i musze się oszczędzać, dostalam tez progesteron dopochwowo na noc i liczę ze pomoże...
    Myslalam ze drugi trymestr będzie intensywny a tu rzeczywistosc wszystko zweryfikowała ☹

Suzi lubi tę wiadomość

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było. Podnosilam się po ostatnim upadku. Czy mu się udało? Chyba nie. Nie brałam leków w tym miesiącu. Pojechałam kontrolnie do lekarza żeby sprawdzić czy się torbiel nie zrobila w 22 dc ale okazało się że jestem przed owulacja. Dziś 24 dc i owu się zbliża. Nie wierzę niestety że się uda. Od lutego zmieniam lekarza.

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Hej dziewczyny. Trochę mnie nie było. Podnosilam się po ostatnim upadku. Czy mu się udało? Chyba nie. Nie brałam leków w tym miesiącu. Pojechałam kontrolnie do lekarza żeby sprawdzić czy się torbiel nie zrobila w 22 dc ale okazało się że jestem przed owulacja. Dziś 24 dc i owu się zbliża. Nie wierzę niestety że się uda. Od lutego zmieniam lekarza.
    Cześć Kochana, juz się o Ciebie martwiłam, dłuuugo Cie nie było... to zanosi się ze będziesz miała długi cykl w takim razie.
    Myślę że zmiana lekarza to bardzo dobre posunięcie, znam pary którym wlasnie po zmianie lekarza się udało.
    A to pomysł z adopcją został porzucony? Czy jeszcze spróbujecie z jednym lekarzem?

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 mi zawsze marzył się synuś 😍😍😍 niby było by mi obojętne ale jakoś ten synuś zawsze chodził mi po głowie 😊
    Asia1989 trzymaj się kochana... może nowy lekarz będzie miał pomysł na leczenie.
    Monitoring mam mieć 11-12 dc. I jak pęcherzyk bedzie miał 18.5 mm to zastrzyk i po 30-34 h przytulanko...
    Magda 1997 może clo nie dla Ciebie akurat. Trzeba próbować z innymi lekami.... tyle się tego najemy że w końcu w nocy będziemy świecić 😱🤦‍♀️😆

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2021, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 wrote:
    Cześć Kochana, juz się o Ciebie martwiłam, dłuuugo Cie nie było... to zanosi się ze będziesz miała długi cykl w takim razie.
    Myślę że zmiana lekarza to bardzo dobre posunięcie, znam pary którym wlasnie po zmianie lekarza się udało.
    A to pomysł z adopcją został porzucony? Czy jeszcze spróbujecie z jednym lekarzem?
    Chcemy spróbować jeszcze z wizytami u innego lekarza. Zobaczymy jaki będzie na mnie plan. Coraz częściej rozmawiamy o adopcji . Dziś podałam zastrzyk i czas pokaże..

• BombiaMk Koleżanka

Wysłany: 24 stycznia 2021, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diana 1988 wrote:
    Witam chciałam się zapytać czy któraś z was brała miovelia i miovelia nac a jeśli tak to czy jesteście zadowolone bo ja mam mieszane uczucia dzisiaj został ten lek polecony przez mojego lekarza i ma mi pomóc zajść w ciążę ogólnie jest dość drogi i nie ma żadnych oponi na jego temat mam wrażenie że to jest jakaś nowość która została mi wciśnięta jak krolikowi doświadczalnemu a chce powiedzieć że przed pierwszą ciąża brałam clostyrberyt i w 3 cyklu udało się zajść w ciążę więc nie rozumiem decyzji mojego lekarza

Witaj ja brałam zwykłą miovelie i powiem tak nic mi nie dała jeżeli chodzi o bobo jedynie co sprawiła że nie byłam nerwowa przed okresem jak to zawsze było. 🤷‍♀️ Teraz nie biorę bo już się nie staram.

Śmiej się wśród ludzi
    Płacz w ukryciu
    Bądź lekka w tańcu
    Lecz nigdy w życiu
  • Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 9dc byłam na monitoringu jest jeden pęcherzyk 20 mm I już wzięłam zastrzyk na pęknięcie. Zobaczymy co z tego wyjdzie Ale doła ostatnio załapałam już mam powoli dosyć A co u was dziewczyny?

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1997 wrote:
    Dzisiaj 9dc byłam na monitoringu jest jeden pęcherzyk 20 mm I już wzięłam zastrzyk na pęknięcie. Zobaczymy co z tego wyjdzie Ale doła ostatnio załapałam już mam powoli dosyć A co u was dziewczyny?
    Głowa do góry 😙😙😙 jest pęcherzyk piękny to jest nadzieja, że tym razem będzie sukces💪 u mnie 19 dc. Na monitoringu w tym miesiacu nie byłam, także nawet nie wiem kiedy byla owu i czy w ogóle była 🤷‍♀️ jakoś na cud nie liczę i czekam na nowy cykl, bo od przyszłego cyklu lecę z nowym zestawem leków i zobaczymy. Ogólnie czuję się ostatnio bardzo dobrze. Dawno tak nie miałam. Poszlam ostro w sport i sprawia mi to mega frajdę.

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia90 brałaś może duphaston?

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2021, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Nie, nie brałam. Najpierw dal mi luteine pod język a teraz że mam za krótką szyjkę dostalam utrogestan bo luteina pod jezyk nie zdawała egzaminu.

• Suzi Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Ja od następnego cyklu zaczynam brać. A czemu pytasz? Też dostałaś?

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 27 stycznia 2021, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bo ja to tym razem sama sobie zmodyfikowałam leczenie. Miałam mieć zastrzyki prolutex ale nigdzie ich w moim mieście nie ma. I dodatkowo 2x1 duphaston. Ale poradzilam się tu i tam i zamiast zastrzyku będę brać 3x2 duphaston. 1.02. Kontrolny progesteron

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny powiedzcie mi czy miesiączka może być ok 7 dpo? Dzisiaj jest 7 dpo A brzuch boli jakby za chwilę miała przyjść @. Bol typowo okresowy, bola plecy....

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w toalecie zauważyłam na papierze śluz z czerwoną nitką, w sumie nawet taka grubsza nitką. Myślałam że @ już przyszła. Tylko raz. Dzisiaj natomiast plamienie w kolorze kawy z mlekiem. Ale brzuch już mali boli, bardziej pobolewa co jakiś czas niż boli. W sumie to czuje jedunie dyskomfort. Piersi bola coraz bardziej. Nie chce się łudzić że to implantacja bo kolejnego rozczarowania nie zniose. W poniedziałek mam zrobić poziom progesteronu i zastanawiam się czy nie sprawdzić od razu HCG. Moja lekarka na HCG kazała mi iść dopiero 8.02. Ale to plamienie.... hmmm...

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Wczoraj w toalecie zauważyłam na papierze śluz z czerwoną nitką, w sumie nawet taka grubsza nitką. Myślałam że @ już przyszła. Tylko raz. Dzisiaj natomiast plamienie w kolorze kawy z mlekiem. Ale brzuch już mali boli, bardziej pobolewa co jakiś czas niż boli. W sumie to czuje jedunie dyskomfort. Piersi bola coraz bardziej. Nie chce się łudzić że to implantacja bo kolejnego rozczarowania nie zniose. W poniedziałek mam zrobić poziom progesteronu i zastanawiam się czy nie sprawdzić od razu HCG. Moja lekarka na HCG kazała mi iść dopiero 8.02. Ale to plamienie.... hmmm...
    Myślę że warto zrobić tez bete 😉

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    Trzeba być dobrej myśli. Trzymam mocno kciuki. ❤
    Ja dzisiaj jadę sprawdzić czy pęcherzyk pękł

• Magda1997 Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po monitoringu. 14dc.Pęcherzyk w prawym jajniku pękł, ale nie wiem czy pojawiło się ciałko żółte. Natomiast w lewym jajniku pojawił się nowy pęcherzyk 21mm I od razu kazała zastrzyk brać. Endomentrium mam 11mm

• Asia1989 Przyjaciółka

Wysłany: 30 stycznia 2021, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda1997 wrote:
    Ja już po monitoringu. 14dc.Pęcherzyk w prawym jajniku pękł, ale nie wiem czy pojawiło się ciałko żółte. Natomiast w lewym jajniku pojawił się nowy pęcherzyk 21mm I od razu kazała zastrzyk brać. Endomentrium mam 11mm
    To Bardzo dobrze. ❤❤❤❤ Ja czekam na rozwój sytuacji...

• Asia90 Przyjaciółka

Wysłany: 31 stycznia 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia1989 wrote:
    To Bardzo dobrze. ❤❤❤❤ Ja czekam na rozwój sytuacji...
    Ahhh czekam z niecierpliwością na informację od Was 🥰

‹‹ 107 108 109 110 111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ