Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzi wrote:Wiem że jestem chudzielec. Zawsze taka byłam. Maxymalna moja waga to 58 kg. Ale wtedy nic nie robiłam tylko jadłam🍟🍕🍔... bo siedziałam w domu miesiąc i tak dogadzałam sobie i męzowi.
Może masz racje... że pora trochę wyluzować. Po prostu od czasu do czasu chociaż dać się pokusić na coś "zakazanego"... ale faktycznie jak się na coś nastawię to idę do przodu... z tym bieganiem też tak było... po 2 tygodniach zrobiłam 15 km🙈 i organizm sie zbuntował. Ale dzisiaj przyszła @... nie pamiętam kiedy sie cieszyłam na ten widok. Hormony opadną to i z mężem się dogadam może... 🙄
Pewnie ze tak, na pewno się dogadacie 😉😉 -
Suzi wrote:Wiem że jestem chudzielec. Zawsze taka byłam. Maxymalna moja waga to 58 kg. Ale wtedy nic nie robiłam tylko jadłam🍟🍕🍔... bo siedziałam w domu miesiąc i tak dogadzałam sobie i męzowi.
Może masz racje... że pora trochę wyluzować. Po prostu od czasu do czasu chociaż dać się pokusić na coś "zakazanego"... ale faktycznie jak się na coś nastawię to idę do przodu... z tym bieganiem też tak było... po 2 tygodniach zrobiłam 15 km🙈 i organizm sie zbuntował. Ale dzisiaj przyszła @... nie pamiętam kiedy sie cieszyłam na ten widok. Hormony opadną to i z mężem się dogadam może... 🙄
Asia90 ma rację.. Ja też odpuściłam, robiłam co każe lekarz, leki, badania, dieta.. A gdy patrzyłam na męża i jego zawiedziona minę, serce mi pękało.. Ale Odpusilam, powiedziałam sobie: jeśli będzie nam dane to się uda... i mam kruszynkę, w pon skończyła 4 miesiące ❤️Suzi lubi tę wiadomość
-
Justii_ wrote:Asia90 ma rację.. Ja też odpuściłam, robiłam co każe lekarz, leki, badania, dieta.. A gdy patrzyłam na męża i jego zawiedziona minę, serce mi pękało.. Ale Odpusilam, powiedziałam sobie: jeśli będzie nam dane to się uda... i mam kruszynkę, w pon skończyła 4 miesiące ❤️
-
Justii_ wrote:Asia90 ma rację.. Ja też odpuściłam, robiłam co każe lekarz, leki, badania, dieta.. A gdy patrzyłam na męża i jego zawiedziona minę, serce mi pękało.. Ale Odpusilam, powiedziałam sobie: jeśli będzie nam dane to się uda... i mam kruszynkę, w pon skończyła 4 miesiące ❤️
U mnie 20 dc I raczej przyjdzie miesiączka. Ból raz prawego raz lewego jajnika, bolą brodawki I wychodzą pryszcze I częste oddawanie moczu. Więc ten cykl raczej też nie udany. Temperaturę mam ciągle 36.9 -
Magda1997 wrote:Ale super wiadomość ❤❤
U mnie 20 dc I raczej przyjdzie miesiączka. Ból raz prawego raz lewego jajnika, bolą brodawki I wychodzą pryszcze I częste oddawanie moczu. Więc ten cykl raczej też nie udany. Temperaturę mam ciągle 36.9
Robil badanie nasienia? -
Magda1997 wrote:Tak wszystko dobrze dzisiaj mam 22 dc. Robiłam TSH 1.6 A prolaktyna 0,6 poniżej normym temperatura ciągle waha się od 37.2-37.5. Co U Ciebie?
Będziesz testować czy lecisz na bete?
U mnie pomału, robie się coraz większa 😅 w piątek jadę na usg połówkowe, ciekawa jestem czy potwierdzi płeć z pierwszego usg prenatalnego 🙉 -
Asia90 wrote:Ciekawe co oznacza ta prolaktyna...
Będziesz testować czy lecisz na bete?
U mnie pomału, robie się coraz większa 😅 w piątek jadę na usg połówkowe, ciekawa jestem czy potwierdzi płeć z pierwszego usg prenatalnego 🙉
Najchętniej już bym zrobiła test lub Bete Ale nie wiem czy nie za wcześnie -
Magda1997 wrote:Ale super jak ten czas leci😊 chłopiec czy dziewczynka?
Najchętniej już bym zrobiła test lub Bete Ale nie wiem czy nie za wcześnie
No tak za wcześnie jeszcze aby testować 😉 -
nick nieaktualny
-
Hey dziewczyny jestem na tym wątku nowa.. Chvialam się dowiedzieć czym jest miovella nac i jakie ma działanie.. Staramy się już od 7cykli.. Cykle mam po 24-25dni i z reguły około 11-12 dc mam wzrost temperatury i zaczyna się druga faza.. Od tego cyklu czyli 8 zaczynami diagnostykę narazie ode mnie.. Czyli hormony.. Jutro idę z wynikami badań do swojej pani doktor.. Chvialam z nią porozmawiać o jakiejś stymulacji żeby te pęcherzyki były większe bo w dniu owulacji z reguły są po 18mm.. 2 razy już było to sprawdzane..
-
Zielone.Slońce wrote:Odnośnie tematu,
Polecacie miovelie? 🙂
Ja biore miovelie od czerwca 2020 i niestety nie ma u mnie zadnego efektu.. zmagam sie teraz z torbielem na jajniku.. i mam ze dwa miesiące w plecy przez tabletki antykoncepcyjne ktore mam nadzieje ze pomogą w pozbyciu sie tego niechcianego towarzysza 😓 -
Paula0408 wrote:Ja biore miovelie od czerwca 2020 i niestety nie ma u mnie zadnego efektu.. zmagam sie teraz z torbielem na jajniku.. i mam ze dwa miesiące w plecy przez tabletki antykoncepcyjne ktore mam nadzieje ze pomogą w pozbyciu sie tego niechcianego towarzysza 😓
-
Magda1997 wrote:A jaki duży torbiel?
Niestety nie jestem w stanie Ci powiedziec bo niestety lekarz do którego chodze nie daje mi zdjęć z usg tylko trzyma je u siebie w karcie. Wiem tyle ze z dwoch dojrzałych pęcherzyków ktore nie pękły zrobil mi sie torbiel na prawym jajniku ktorej trzeba sie pozbyć bo nie moze mnie nawet przez to stymulować.. -
Cześć dziewczyny potrzebuje sie was o cos zapytać. Ponieważ staram się z mężem o drugie dziecko a w ostatnim cyklu tak mi się wydłużył cykl ze trwał ponad 50 dni w lekarza okazało się że mialam cykl bezowulacyjny pecherzyk urósł mi i nie pekl brałam duphaston przez 7 dni w koncu po 10 dniach przyszła miesiaczka. Bralam od 3 dnia cyklu miovelie nac aby owulacja przyszła normalnie i od 9 dc zaczelam robic testy owulacyjne i od tego dnia do dzis czyli 15dc wychodzi caly czas druga kreska ale nie tak mocna czyli ze test negatywny. Myślicie ze byla owulacja czy ze jeszcze moze sie pojawić skok?? Bule jajników mialam gdzies od 11dc do 13 jak myślicie testować jeszcze czy zacząć juz brać od jutra 16dv duphaston?
-
Kajucha wrote:Cześć dziewczyny potrzebuje sie was o cos zapytać. Ponieważ staram się z mężem o drugie dziecko a w ostatnim cyklu tak mi się wydłużył cykl ze trwał ponad 50 dni w lekarza okazało się że mialam cykl bezowulacyjny pecherzyk urósł mi i nie pekl brałam duphaston przez 7 dni w koncu po 10 dniach przyszła miesiaczka. Bralam od 3 dnia cyklu miovelie nac aby owulacja przyszła normalnie i od 9 dc zaczelam robic testy owulacyjne i od tego dnia do dzis czyli 15dc wychodzi caly czas druga kreska ale nie tak mocna czyli ze test negatywny. Myślicie ze byla owulacja czy ze jeszcze moze sie pojawić skok?? Bule jajników mialam gdzies od 11dc do 13 jak myślicie testować jeszcze czy zacząć juz brać od jutra 16dv duphaston?