Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    To dawaj znać co i jak z Toba.
    Oki dam znać. Zaraz wchodzę do gabinetu
    Nie lubię dentysty 😱jak ktoś mi gmera w zębach.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raaany dziewczyny. Boje się, cholernie się boję. Rozmawiałam z moim M. Wróci dopiero zs tydzień... ale idealnie dzień przed owulacja... i tak jak powinnam sie cieszyć, tak teraz jestem skołowana.... Spisalam już cykl na straty. Nie chce na nowo przeżywać tej nadziei i tego braku II kresek w grudniu.
    Pierwszy raz nie chce tych starań o dziecko.

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Raaany dziewczyny. Boje się, cholernie się boję. Rozmawiałam z moim M. Wróci dopiero zs tydzień... ale idealnie dzień przed owulacja... i tak jak powinnam sie cieszyć, tak teraz jestem skołowana.... Spisalam już cykl na straty. Nie chce na nowo przeżywać tej nadziei i tego braku II kresek w grudniu.

Kochana zrób tak jak czujesz. Jeśli nie chcesz na razie to zróbcie przerwę. Nie bój się. Spokojnie. Nikt przecież nie będzie miał do ciebie pretensji. Będziemy cię wspierać w twojej decyzji ♥️

Podwyższone TSH-euthyox

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ejjj no to świeta wiadomość!

No to po prostu cieszcie się sobą, kochajcie się ale nie nastawiac się na II.
    Kupcie wino, zróbcie dobra kolacje i korzystacie z chwil we dwoje. A nóż coś wyjdzie... ;)

Ps. Ja też już odpuściłam ;)

doomi03 lubi tę wiadomość

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ejjj no to świeta wiadomość!

No to po prostu cieszcie się sobą, kochajcie się ale nie nastawiac się na II.
    Kupcie wino, zróbcie dobra kolacje i korzystacie z chwil we dwoje. A nóż coś wyjdzie... ;)

Ps. Ja też już odpuściłam ;)

Tydzień temu tak źle znioslam jak przyszła @ że boje sie kolejnej porażki i wole dac spokoj. Nawet oswoiłam sie ze moze na wiosne sie uda. A tu znowu nadzieja kiełkuje i znów będzie rozczarowanie.
    Ciężko mi sie neutralnie nastawic do tego.
    Oo wino to dobry pomysł, akurat minie działanie antybiotyku- niestety w ulotce zapisane jest że zmiejsza płodność, pytanie czy przy tak krótkim braniu również .

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Tydzień temu tak źle znioslam jak przyszła @ że boje sie kolejnej porażki i wole dac spokoj. Nawet oswoiłam sie ze moze na wiosne sie uda. A tu znowu nadzieja kiełkuje i znów będzie rozczarowanie.
    Ciężko mi sie neutralnie nastawic do tego.
    Oo wino to dobry pomysł, akurat minie działanie antybiotyku- niestety w ulotce zapisane jest że zmiejsza płodność, pytanie czy przy tak krótkim braniu również .
    Jak to któraś z was mi napisała próbuj, organizm będzie wiedział co robi. Jak spróbujesz to nie zaszkodzi..
    Spedzcie czas we dwoje, nie myśl o ciazy, cidz się swoim a może los Cię zaskoczy. Nigdy nie wiemy przecież Ci nas czeka. :)

Swoją drogą moja @ trwała 4 dni, a zawsze trwa 6/7. Przy tym zastanawiam się czy w ogóle owu będzie w tym miesiącu.
    Swoją drogą mi doktor wczoraj mówiła, że przez 2/3 tygodnie mam nie pić.
    Nie to że mnie ciągnie ale teraz w sumie się zastanawiam czemu tak 🤔
    Ja już dziś się poddaję i nie mam do tego sił..

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Niki Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc tak. Dentysta mi tam podziubal coś . stwierdził że nic złego się już w dzieje. Mówił że przy końcówce rośnięcia zęba może bardziej boleć. I przepisał płyn do dezynfekcji. Mam płukać taka strzykawka z igłą ta szczelinę między zębem a dziąsłem. I tyle. I mam obserwowac. Ale uważa że będzie ok.

Podwyższone TSH-euthyox

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Jak to któraś z was mi napisała próbuj, organizm będzie wiedział co robi. Jak spróbujesz to nie zaszkodzi..
    Spedzcie czas we dwoje, nie myśl o ciazy, cidz się swoim a może los Cię zaskoczy. Nigdy nie wiemy przecież Ci nas czeka. :)

Swoją drogą moja @ trwała 4 dni, a zawsze trwa 6/7. Przy tym zastanawiam się czy w ogóle owu będzie w tym miesiącu.
    Swoją drogą mi doktor wczoraj mówiła, że przez 2/3 tygodnie mam nie pić.
    Nie to że mnie ciągnie ale teraz w sumie się zastanawiam czemu tak 🤔
    Ja już dziś się poddaję i nie mam do tego sił..

Ja zamiast 4 dni mialam 3 dni. Może kwestia pory roku? Nie wiem. Często również czuje jajniki. Mimo ze w danym dniu cyklu nie powinnam. Moze kwestia witamin lub oleju. Zioła jakos tak odstawiłam... nie mam glowy do pilnowania tego wieczorami, też cykl skreśliłam. Jestem w 6dc i co mam wszystko wdrażać?

Nie wiem czemu abstynencja na 2-3tygodnie... działanie przedłużone lekarstw? Ja biore antybiotyk 3 dni, ale działa do 10.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Więc tak. Dentysta mi tam podziubal coś . stwierdził że nic złego się już w dzieje. Mówił że przy końcówce rośnięcia zęba może bardziej boleć. I przepisał płyn do dezynfekcji. Mam płukać taka strzykawka z igłą ta szczelinę między zębem a dziąsłem. I tyle. I mam obserwowac. Ale uważa że będzie ok.

To co po prostu stan zapalny od rośnięcia zęba czy po prostu skaleczylas sie ?

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Niki Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    To co po prostu stan zapalny od rośnięcia zęba czy po prostu skaleczylas sie ?
    Od rośnięcia zęba. Między zębem a dziąsłem mam sporą szparę i tak dostaje mi się jedzenie itp i jeszcze rośnie i to dodatkowo wysiłek dla zęba i stąd ten bol. Ale ten płyn tez uśmierza ból. Już pływałam. Nawet spoko. Troszkę piecze ale żyje.😁

Podwyższone TSH-euthyox

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ja zamiast 4 dni mialam 3 dni. Może kwestia pory roku? Nie wiem. Często również czuje jajniki. Mimo ze w danym dniu cyklu nie powinnam. Moze kwestia witamin lub oleju. Zioła jakos tak odstawiłam... nie mam glowy do pilnowania tego wieczorami, też cykl skreśliłam. Jestem w 6dc i co mam wszystko wdrażać?

Nie wiem czemu abstynencja na 2-3tygodnie... działanie przedłużone lekarstw? Ja biore antybiotyk 3 dni, ale działa do 10.
    Kurcze rok temu tak nie miałam, no nic trudno.

Ale co masz wdrażać? Zioła?
    Odpuść sobie, zdaj się na los. Co ma być to będzie!
    Jak ma być to i bez ziół będzie.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    No to super że nic Ci nie jest i nie rozcinal nam Cię tam ;)

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Wieeem, ale no załamuje mnie jak ludzie myślą czasem tylko o sobie...
    A jak mi szczęście dopisze to w lipcu będę z piłeczką z przodu! Ahhh byłoby cudownie. Zobaczymy co nam przyniesie nowy rok :)
    Wypad z dziewczynami na miasto okej, ale wakacje z ich partnerami juz nie koniecznie:)
    Jeżeli ktoś tego nie rozumie, nie moj problem. Na garnuszku rodziców łatwo planować wakacje, ja nie mam tego komfortu :)

Napisałam ci taka ładna wiadomość i nagle mi ją usunęlo... No więc od nowa
    Kochana ja sama wiem, że takie wyjazdy ze znajomymi to nie takie łatwe. Ja w tym roku byłam ze znajomymi mojego K i na każdym kroku każdy chciał co innego. Każdy też miał inny budżet więc ciężko było pójść na kompromisy. Jescze wieczne niedogadania o łazienkę, o kuchnie... Ciężkie to było. Dlatego więcej na to się nie zdecyduje póki co 😁 a no i też kto więc, czy z brzuszkiem w ogóle będziesz miała ochotę na wyjazdy wakacyjne a tu jeszcze znajomi na głowie 😜

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evelle28 wrote:
    Dziewczynki wróciłam od ginekolog. Poronienia nie widzi. Żadnego plamienia ani krwawienia nie ma. Macica rozpulchmiona. Jutro beta do powtórzenia. I w pon wizyta. Mam czekać...nie nastawiac się ani pozytywnie ani negatywnie. Brać dalej duphaston. Ale fajna ginekolog. Sam jej głos mnie uspokoił...

Kochana, jutro obowiązkowa beta i zobaczymy co się dzieję. Może to jakaś pomyłka? One zdarzają się niestety. Mam nadzieję, że może będzie jeszcze pozytyw z tego ❤️
    Evelle28 wrote:
    No dziś mija. Powiem tak. Natura zadecyduje. To b.wczesna ciąża. Może okazać się biochemiczna. Ale jak nie teraz to za jakiś czas napewno zostanę mama ❤️

Bardzo dobre podejście. Chociaż wiem, że serce pęka. Jesteś naprawdę silna i dasz radę. Podniesiesz się z tego. Zostaniesz mamusią i to najlepsza dla swojego dziecka ❤️ kochana trzymam za ciebie mocno kciuki i jestem z tobą cały czas myślami ❤️❤️❤️ daj znać jak będziesz mieć wyniki

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:

Popieram, seksujcie się dla właśnie przyjemności. Jakiś romantyczny wieczór, wino, kolacja film. Jak się uda to będzie super prezent na święta 🥰 jak nie to naprawdę nic się nie stanie. Ale bawcie się w tym czasie dobrze, nie miej w głowie żadnego owu, żadnych myśli o ciąży 😊

doomi03, AleOla26 lubią tę wiadomość

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Pchelka Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja, gratuluję pięknego Kropka ❤

Ja jeszcze ostatnio pisałam, że na każdą przyjdzie czas, ale sama zaczynam łapać dołek.
    Wczoraj byłam u ginekologa, żeby zacząć diagnostykę, a przy okazji okazało się, że endometrioza znów zaatakowała jajnik ... walka z wiatrakami...

trzymam kciuki za nas wszystkie, aby starczyło nam sił 👍

To co wczoraj ważnego ginekolog mi powiedział to to, że nie mam mieć sobie za złe, że czuję presję i bym chciała. Temu jest winna kobieca kora mózgowa:-)

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wrote:

Ja jeszcze ostatnio pisałam, że na każdą przyjdzie czas, ale sama zaczynam łapać dołek.
    Wczoraj byłam u ginekologa, żeby zacząć diagnostykę, a przy okazji okazało się, że endometrioza znów zaatakowała jajnik ... walka z wiatrakami...

To co wczoraj ważnego ginekolog mi powiedział to to, że nie mam mieć sobie za złe, że czuję presję i bym chciała. Temu jest winna kobieca kora mózgowa:-)

Ah ta wredna kora xD no i wszystko jasne czemu się tak nakręcamy i frustrujemy :p taka już nasza fizjologia i ooo 😋

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Pchelka Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ah ta wredna kora xD no i wszystko jasne czemu się tak nakręcamy i frustrujemy :p taka już nasza fizjologia i ooo 😋

Dokładnie Domi :-D to nie nasza wina jest :-)

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wrote:

Dziękuję bardzo ❤️❤️❤️

Kurcze, powiedz mi czy będziesz coś działać z tą endo czy musisz czekać póki co? Ja miałam podejrzenie ale w blizne po cc. No i na szczęście po tych słowach zaraz wyszły dwie kreski więc nie musiałam już martwić się więcej czy się rozwinie.

Dobrze powiedział. Nie możemy sobie mieć nic za zle. W końcu to nie wina zadnej z nas, że nie udaje się. Przecież gdyby to od nas zależało, w ciążę by się zachodzilo na pstrykniecie palcem i wszystko by się miało pod kontrolą 😅 ale spokojnie dziewczyny, przecież każdy cykl to tyle możliwości i niespodzianek ❤️❤️❤️

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Pchelka Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dziękuję bardzo ❤️❤️❤️

Kurcze, powiedz mi czy będziesz coś działać z tą endo czy musisz czekać póki co? Ja miałam podejrzenie ale w blizne po cc. No i na szczęście po tych słowach zaraz wyszły dwie kreski więc nie musiałam już martwić się więcej czy się rozwinie.

Dobrze powiedział. Nie możemy sobie mieć nic za zle. W końcu to nie wina zadnej z nas, że nie udaje się. Przecież gdyby to od nas zależało, w ciążę by się zachodzilo na pstrykniecie palcem i wszystko by się miało pod kontrolą 😅 ale spokojnie dziewczyny, przecież każdy cykl to tyle możliwości i niespodzianek ❤️❤️❤️

Działam z tą endomendą od 2 lat. 2 lata temu miałam operację usunięcia torbieli i wtedy wyszło, że to endometrialne paskudztwo... wyleczyć się nie da. Jedyna opcja to antykoncepcja, żeby wyciszyć miesiączki, żeby śluzówka z macicy 'się nie roznosiła' . Błędne koło

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ