Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kurcze rok temu tak nie miałam, no nic trudno.

Ale co masz wdrażać? Zioła?
    Odpuść sobie, zdaj się na los. Co ma być to będzie!
    Jak ma być to i bez ziół będzie.

Masz rację:) moze te zioła to pic na wode...

Patutka lubi tę wiadomość

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wrote:
    Działam z tą endomendą od 2 lat. 2 lata temu miałam operację usunięcia torbieli i wtedy wyszło, że to endometrialne paskudztwo... wyleczyć się nie da. Jedyna opcja to antykoncepcja, żeby wyciszyć miesiączki, żeby śluzówka z macicy 'się nie roznosiła' . Błędne koło

Kompletnie sie nie znam w tym temacir, ale z tego co piszez to naprawdę ciężka droga przed Toba... Są jakies sposoby by to obejść?

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Pchelka Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Kompletnie sie nie znam w tym temacir, ale z tego co piszez to naprawdę ciężka droga przed Toba... Są jakies sposoby by to obejść?

Jedynie można wspomagać ogólny stan zdrowia. Jak są duże te torbiele endonetrialne to trzeba je usunąć bo jak pękną to dopiero nieszczęście. One są wypełnione cofniętą krwią, która nie wypłynęła z miesiączką. Zdrowe odżywianie, aktywność fizyczna, zaczęłam chodzić do fizjoterapeutki uroginekologicznej i faktycznie pomaga. Zwijałam się z bólu podczas miesiączek, a teraz 1 ketonal na cały okres !rewelacja.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Masz rację:) moze te zioła to pic na wode...
    Kochana, ja tego Ci nie powiem.
    Wiem, że mi tam udało się bez ziółek.

Ale wiem też, że jeżeli ma się udać, to uda się i bez ziółek i innych.
    Więc na spokojnie bym tego nie brała, a na spokojnie cieszyła się z chwil we dwoje.
    A nóż widelec coś się może uda? Tak na spokojnie tak na luzie.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wrote:
    Jedynie można wspomagać ogólny stan zdrowia. Jak są duże te torbiele endonetrialne to trzeba je usunąć bo jak pękną to dopiero nieszczęście. One są wypełnione cofniętą krwią, która nie wypłynęła z miesiączką. Zdrowe odżywianie, aktywność fizyczna, zaczęłam chodzić do fizjoterapeutki uroginekologicznej i faktycznie pomaga. Zwijałam się z bólu podczas miesiączek, a teraz 1 ketonal na cały okres !rewelacja.

A jak wygląda możliwość zajścia w ciążę z tą chorobą?
    Jeżeli razi Cię to pytanie to nie odpowiadaj :)
    Po prostu to wszystko brzmi bardzo poważnie i zapewne takie właśnie jest...

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kochana, ja tego Ci nie powiem.
    Wiem, że mi tam udało się bez ziółek.

Ale wiem też, że jeżeli ma się udać, to uda się i bez ziółek i innych.
    Więc na spokojnie bym tego nie brała, a na spokojnie cieszyła się z chwil we dwoje.
    A nóż widelec coś się może uda? Tak na spokojnie tak na luzie.

Postaram się tak właśnie podejść do tego :)

Patutka lubi tę wiadomość

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Postaram się tak właśnie podejść do tego :)
    Ej wiesz że mi się z młoda właśnie udało dosłownie cykl po poronieniu? I to dokładnie w cyklu kiedy już nie chciałam tego dziecka.
    Ba, śmieszne było to że nie chciałam nawet zrobić testu. A w końcu go zrobiłam bo był w promocji i zrobiłam go w pracy. A potem wpadłam w panikę😂😂

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ej wiesz że mi się z młoda właśnie udało dosłownie cykl po poronieniu? I to dokładnie w cyklu kiedy już nie chciałam tego dziecka.
    Ba, śmieszne było to że nie chciałam nawet zrobić testu. A w końcu go zrobiłam bo był w promocji i zrobiłam go w pracy. A potem wpadłam w panikę😂😂

Hehe ja pewnie też bym wpadla w radość i panikę jednocześnie bo wiadomo, nagle te marzenia stają się rzeczywistością i ta odpowiedzialność !
    No zobaczymy co z tego wyjdzie, czy w ogole. Jakos tak mam większą niechęć niż chęć :) A wszelką nadzieje staram sie ignorować

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Pchelka Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    A jak wygląda możliwość zajścia w ciążę z tą chorobą?
    Jeżeli razi Cię to pytanie to nie odpowiadaj :)
    Po prostu to wszystko brzmi bardzo poważnie i zapewne takie właśnie jest...

Nie, no co Ty :-) z tego co czytam na grupach wsparcia części dziewczynom udaje się naturalnie. Przygnębiające jest jednak to, że badania pokazują, że wiekszość dziewczyn, które mają problemy z płodnością choruje na endometriozę albo zespoł policystycznych jajników. Jeżeli starania nie przynoszą wymarzonej ciąży to w pierwszej kolejności będzie badanie drożności jajowodów, po tym badaniu ponoć 3 pierwsze cykle bywają owocne bo mogą się jajowody udrożnic. A potem to już inseminacja i in vitro.

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2019, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wrote:
    Nie, no co Ty :-) z tego co czytam na grupach wsparcia części dziewczynom udaje się naturalnie. Przygnębiające jest jednak to, że badania pokazują, że wiekszość dziewczyn, które mają problemy z płodnością choruje na endometriozę albo zespoł policystycznych jajników. Jeżeli starania nie przynoszą wymarzonej ciąży to w pierwszej kolejności będzie badanie drożności jajowodów, po tym badaniu ponoć 3 pierwsze cykle bywają owocne bo mogą się jajowody udrożnic. A potem to już inseminacja i in vitro.

Rozumiem :)
    Pozytywem jest to, że nie masz zamknietej drogi do naturalnej ciąży :) Trzymam kciuki :)

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 01:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Hehe ja pewnie też bym wpadla w radość i panikę jednocześnie bo wiadomo, nagle te marzenia stają się rzeczywistością i ta odpowiedzialność !
    No zobaczymy co z tego wyjdzie, czy w ogole. Jakos tak mam większą niechęć niż chęć :) A wszelką nadzieje staram sie ignorować
    No to jesteśmy we dwie, mi też się już nie chce :p

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No to jesteśmy we dwie, mi też się już nie chce :p

Ehh... Moze to ta jesienna chandra, a może damy sobie spokój na pare cykli i akurat się uda ?
    Ja teraz mam szanse, następna będzie w lutym. Bo grudzien i styczen owu wypada mi w środku tygodnia. Ahh czasami mam dosyć już tej jego pracy! Mam nadzieje że i on szybciej zrozumie, że bycie na miejscu zrobi nam obu dobrze.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ehh... Moze to ta jesienna chandra, a może damy sobie spokój na pare cykli i akurat się uda ?
    Ja teraz mam szanse, następna będzie w lutym. Bo grudzien i styczen owu wypada mi w środku tygodnia. Ahh czasami mam dosyć już tej jego pracy! Mam nadzieje że i on szybciej zrozumie, że bycie na miejscu zrobi nam obu dobrze.
    Ty na pewno korzystaj z jego przyjazdu! Bynajmniej ja bym tak zrobiła! Tylko nie nastawiaj się na nic. Daj się ponieść chwili, korzystacie, że jesteście razem!

Ja mam go obok a już po prostu mnie to wkurw.... Zw nie wychodzi. Totalnie nie umiem tego pojąć...

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ty na pewno korzystaj z jego przyjazdu! Bynajmniej ja bym tak zrobiła! Tylko nie nastawiaj się na nic. Daj się ponieść chwili, korzystacie, że jesteście razem!

Ja mam go obok a już po prostu mnie to wkurw.... Zw nie wychodzi. Totalnie nie umiem tego pojąć...

A bo widzisz, ja mam taką wymówkę, że nie wychodzi bo Jego nie ma i pewnie jest duzy wpływ na to, chociaż zawsze mam ochotę pytać "Gdzie są te wpadki jednorazowe za pierwszym razem?!".
    Natomiast Ty spełniasz idealne warunki do poczęcia, a nie wychodzi. Mozna się bronić że w każdym cyklu mamy 20% szans.
    Booszzz w takim razie, ja raz na trzy miesiące mam 20% szans. To sie nigdy nie uda.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    A bo widzisz, ja mam taką wymówkę, że nie wychodzi bo Jego nie ma i pewnie jest duzy wpływ na to, chociaż zawsze mam ochotę pytać "Gdzie są te wpadki jednorazowe za pierwszym razem?!".
    Natomiast Ty spełniasz idealne warunki do poczęcia, a nie wychodzi. Mozna się bronić że w każdym cyklu mamy 20% szans.
    Booszzz w takim razie, ja raz na trzy miesiące mam 20% szans. To sie nigdy nie uda.
    Wiesz, że wczoraj też sobie rozmyslalam co z tymi wpadkami? 🤔
    Dlaczego tamte maja tak łatwo a tu trzeba się męczyć?
    Ile z tych lasek nawet do 20 Tc nie wie, że jest w ciąży! 🤬

Serio od wczoraj mam złe dni, mój K mówi "zobaczysz jeszcze w tym roku się uda." a za przeproszeniem gówno.... Bo w tym roku to jest ostatni cykl, na dodatek niewiadomo czy płodny.
    W sensie antybiotyki niby bezpieczne dla kobiet w ciąży itd ale to nigdy nie wiadomo czy cyklu nie przedstawi.

Uda się uda! Tylko pamiętam żeby wyluzowac trochę głowę. No nie możesz cały czas o tym myśleć, bo sama siebie blokujesz.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wiesz, że wczoraj też sobie rozmyslalam co z tymi wpadkami? 🤔
    Dlaczego tamte maja tak łatwo a tu trzeba się męczyć?
    Ile z tych lasek nawet do 20 Tc nie wie, że jest w ciąży! 🤬

Serio od wczoraj mam złe dni, mój K mówi "zobaczysz jeszcze w tym roku się uda." a za przeproszeniem gówno.... Bo w tym roku to jest ostatni cykl, na dodatek niewiadomo czy płodny.
    W sensie antybiotyki niby bezpieczne dla kobiet w ciąży itd ale to nigdy nie wiadomo czy cyklu nie przedstawi.

Uda się uda! Tylko pamiętam żeby wyluzowac trochę głowę. No nie możesz cały czas o tym myśleć, bo sama siebie blokujesz.

Jestem na l4 mam nadmiar czasu na myśli. Takie dziwne mam uczucia wobec tego planowania już. Nawet ciężko mi je opisać. Bo jestem spokojna, a jednocześnie lekko poirytowana. Czuje czasami nawet złość i przez ten mętlik mam naprawdę ochotę rzucić to wszystko. A jednocześnie cichutki głosik mówi, że może się uda? Wkurwia mnie ten głosik!

Postanowiłam że na ten rok, na te 1.5 miesiąca 2019 daje sobie spokój, do lutego. Bo mój M. miał minąć owulacje. A teraz będzie i uhhhh sama nie wiem co o tym myśleć.
    Tęsknię za nim, że jednak teraz nie wraca.

Kochana uda się, może nie w tym roku to w przyszłym? Ten rok już się kończy. Moze 2020 ma być tym szczęśliwym?

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpie tej labilnosci emocjonalnej. Walcze z tym na codzień w pracy. Musze byc oazą spokoju i opanowania. A po prostu w tym miesiącu mam taki wewnętrzny 😤👹🤯.
    I jestem tak zmęczona tym miejscem pracy i swoim życiem, że poszukuję zmiany. Tyle że jestem w takim punkcie, gdzie musze czekać. Uhhh nienawidze czekania !

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Jestem na l4 mam nadmiar czasu na myśli. Takie dziwne mam uczucia wobec tego planowania już. Nawet ciężko mi je opisać. Bo jestem spokojna, a jednocześnie lekko poirytowana. Czuje czasami nawet złość i przez ten mętlik mam naprawdę ochotę rzucić to wszystko. A jednocześnie cichutki głosik mówi, że może się uda? Wkurwia mnie ten głosik!

Postanowiłam że na ten rok, na te 1.5 miesiąca 2019 daje sobie spokój, do lutego. Bo mój M. miał minąć owulacje. A teraz będzie i uhhhh sama nie wiem co o tym myśleć.
    Tęsknię za nim, że jednak teraz nie wraca.

Kochana uda się, może nie w tym roku to w przyszłym? Ten rok już się kończy. Moze 2020 ma być tym szczęśliwym?
    Wiesz też mam takie odczucia.
    Też ten cichutki głosik mówi a może się uda?
    Ale z drugiej strony cholera kiedy...
    Wiem, że jak ma się udać to się uda... Ale z drugiej strony człowiek by chciał tak zaraz i o w dupe z tym wszystkim...

Wiem, że teraz u mnie to na spokojnie, bez żadnego sprawdzania owu i innych...
    Chociaż i tak mam wrażenie że w tym cyklu to nic nie będzie... No bo nawet jak?
    Aaaa daj spokój...

Może masz rację, może 2020 będzie naszym rokiem?

Do kiedy masz l4? Ja muszę siedzieć do wtorku..

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Niki Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Ja ostatnio czuję się jak psycholka 😅raz jestem pełna entuzjazmu a zaraz chce mi.sir płakać że nigdy się nie uda. Ten rok starań zrobił swoje z moja psychika. A i wkurza mnie jak ktoś się pyta a wy co dziecka nie robicie? Szlak mnie Wtedy trafia.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Pchelka Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się zastanawiam nad tymi wpadki i wydają mi się nierealne ! Ile to warunków musi się spełnić, żeby wpaść.

‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ