Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Właśnie wiesz co? Mnie to naprawdę zastanawia, jaki te łaski muszą mieć naprawdę NIEFART, że akurat im się uda zajść po jednym razie 😂🙈
    Naprawdę moja własna rodzina siostra ma syna z wpadki, dowiedziała się o nim w 20 tygodniu 🙈😂😂
    Z córką to samo. Miała podejrzenie raka macicy a przy usg ciąża, bach.
    Ja się cholera pytam jak????
    Gdzie ona jeszcze endo miała, chora tarczyce i brała tabsy miesiąc wcześniej.... Jak?!

Nie wiem. Naprawde. Jakieś cuda po prostu.

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Za młody by wyjść z domu i sie usamodzielnić. Za młody na życie z kobieta. Za młody na dzieci. Za mlody na puszczenie spódnicy mamusi 😅😅
    Haha, współczuję takich doradzcow
    Boże dokładnie!
    Mamusia, chrzestna, ciotka i braciszek 😂😂😂
    "nie marnuj życia, masz dopiero 25 lat! Po co Ci dziecko, po co Ci slub" 😂🙈
    Boże jak tak tego słucham to naprawdę mnie mdli.

Cieszę się, że mój K jest tak mądry i nie słucha swojej toksyczne matki.
    Która chce go tylko dlatego że została z ostatnim synem alkoholikiem.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaak Ala juz mi lepiej. Mysle ze musiałam wypocząć i odespac swoje. Zresetowac głowę.

Ej mega dziwne rzeczy się dzieja. 3 cykl biore wiesołek tyle, że zwiekszylam wczoraj dawkę zamiast 500 wzięłam 1000 mg a dzisiaj rano 1000 i po poludniu wezme jeszcze 500, czyli 1500 dzisiaj.
    Normalnie zalewa mnie dzisiaj śluzem, co prawda kremowy jeszcze ale czuje jak mi mokro.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Boże dokładnie!

Ooo matko! To ja mam 26 lat i zastanawiam się dlaczego jeszcze panną jestem uhhhh, chociaż moj ma 31 i się słabo zabiera do zmian 😅 Ale może mnie zaskoczy w przyszłym roku :)

Patutka lubi tę wiadomość

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Właśnie wiesz co? Mnie to naprawdę zastanawia, jaki te łaski muszą mieć naprawdę NIEFART, że akurat im się uda zajść po jednym razie 😂🙈
    Naprawdę moja własna rodzina siostra ma syna z wpadki, dowiedziała się o nim w 20 tygodniu 🙈😂😂
    Gdzie ona jeszcze endo miała, chora tarczyce i brała tabsy miesiąc wcześniej.... Jak?!

Moja mama opowiadała mi, że ze mną to było tak, że tylko jednej tabletki anty nie wzięła 🤣 raz poprostu zapomniała bo pojechała gdzieś. No i jestem ja 😆 takie historie zdarzają się raz na 1000 ale są.
    Na wątku lipcowych mam jest babeczka z wkładka domaciczna (anty) i jest w ciąży. Więc naprawdę jestem w szoku...
    Moja teściowa do 5 miesiąca chodziła z podejrzeniem wszystkich możliwych chorób i żadeb lekarz nie zauważył ciąży. A w brzuchu był mój K. Dopiero jakiś super profesor mówi do niej - we wrześniu widzimy się na porodówce. Więc serio takie historie są jakby z innego świata.

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Boże dokładnie!

No 25 lat to faktycznie za młody 😜 życie mu zmarbujesz a on swojego rozumu nie ma haha tacy ludzie są najlepsi, muszą pogadać głupoty żeby się poczuć lepiej.
    Co ma powiedzieć mój K, 21 lat, dziecko, drugie w drodze 🤣 życie zmarnowane haha
    Naprawdę kochana twój K ma takie szczęście, że ma ciebie ❤️ a ty że masz jego ❤️ nie przejmuj się głupim gadanie zazdrosnych o wasze szczęście ludzi 😉 u mnie podobna sytuacja z teściową więc rozumiem jak umie zepsuc humor z rodzinką

Patutka lubi tę wiadomość

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Taaak Ala juz mi lepiej. Mysle ze musiałam wypocząć i odespac swoje. Zresetowac głowę.

Ej mega dziwne rzeczy się dzieja. 3 cykl biore wiesołek tyle, że zwiekszylam wczoraj dawkę zamiast 500 wzięłam 1000 mg a dzisiaj rano 1000 i po poludniu wezme jeszcze 500, czyli 1500 dzisiaj.
    Normalnie zalewa mnie dzisiaj śluzem, co prawda kremowy jeszcze ale czuje jak mi mokro.

Też myślę, że odpoczynek jest bardzo ważny. Regeneracja organizmu to szybszy powrót do zdrowa ❤️
    Hmmm powiem szczerze, że nigdy takich rzeczy nie brałam. Zawsze się bałam bo moje cykle cudowne były i bałam się sama kombinować. Ale w sumie jak pomaga ci na śluz to chyba dobrze. W sumie dobra jakość śluzu i ilość też są potrzebne żeby plemniki dłużej przeżyły w organizmie kobiety 😁 teraz czekać tylko na śluz plodny, ciekawe ile tego będzie 💦💦💦🤣

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Moja koleżanka zaszła w ciążę gdzie bym się nie spodziewała że akurat ona. Bo oni żyli tak na luzie nie chcieli albo ślubu ani dzieci przynajmniej na razie. Pokłócili się pewnego dnia o cos. Przed wyjściem na imprezę.to akurat mało. Ważne.
    Wrócili do domu narabani że szok. I bach zaszła w ciążę 🤨nawet nie kumala kiedy ma owu. Jak to wygląda. Dzisas.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Moja koleżanka zaszła w ciążę gdzie bym się nie spodziewała że akurat ona. Bo oni żyli tak na luzie nie chcieli albo ślubu ani dzieci przynajmniej na razie. Pokłócili się pewnego dnia o cos. Przed wyjściem na imprezę.to akurat mało. Ważne.
    Wrócili do domu narabani że szok. I bach zaszła w ciążę 🤨nawet nie kumala kiedy ma owu. Jak to wygląda. Dzisas.

Tacy maja najlepiej. Nie ogarniaja co to owulacja lub dni płodne a maja.
    Moja przyjaciółka z Sasiedztwa (10 lat starsza heh) śmieje się że ona ma swoją dwojke dzieci bo tylko sie do penisa zbliżyła. I jakby robiła jak ja to już dawno by miała druzyne piłkarska. Takie pocieszenie. Że jak chcesz to nie masz.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• rRruda Znajoma

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Hah bo wtedy nie chcialas a teraz chcesz i złośliwość natury wychodzi! Trzeba nie chcieć by mieć :)
    Uwielbiam to. Musisz mniej chcieć... nóż się w kieszeni otwiera 🙄

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Też myślę, że odpoczynek jest bardzo ważny. Regeneracja organizmu to szybszy powrót do zdrowa ❤️
    Hmmm powiem szczerze, że nigdy takich rzeczy nie brałam. Zawsze się bałam bo moje cykle cudowne były i bałam się sama kombinować. Ale w sumie jak pomaga ci na śluz to chyba dobrze. W sumie dobra jakość śluzu i ilość też są potrzebne żeby plemniki dłużej przeżyły w organizmie kobiety 😁 teraz czekać tylko na śluz plodny, ciekawe ile tego będzie 💦💦💦🤣

Oby duzo duzo! Bo wydaje mi się że będąc młodsza śluz plodny zauważałam nawet na bieliźnie, a teraz nie. Na pewno jest w jakiejs ilosci bo ginekolog mówił, że widzi, ze sie pojawia. Zwiększyć nie zaszkodzi. A no owu mam za 8 dni także wiem kiedy odstawić:) poza tym mam wrażenie że naprawde wielkie dawki by trzeba było przyjmowac by wiesołek poronił..

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Oby duzo duzo! Bo wydaje mi się że będąc młodsza śluz plodny zauważałam nawet na bieliźnie, a teraz nie. Na pewno jest w jakiejs ilosci bo ginekolog mówił, że widzi, ze sie pojawia. Zwiększyć nie zaszkodzi. A no owu mam za 8 dni także wiem kiedy odstawić:) poza tym mam wrażenie że naprawde wielkie dawki by trzeba było przyjmowac by wiesołek poronił..

Ja też myślę, że kilka lat wstecz jak miałam owu to zalewalo mnie tak, że całe majtki mokre. Z czasem coraz mniej tego śluzu, ale to też w sumie od czasu kiedy ciągle miałam zapalenie pęcherza. W ciążę zaszlam ale przed samym owu miałam zapalenie i zaraz po owu miałam chyba dwa razy. Wyleczylam się nasiadowkami, furagina i Wit. C. Gdybym wiedziała, że jestem w ciąży pewnie od razu byłam bym u lekarza. W ciąży ani razu, a każdy mówił, że w ciąży to bed3 mieć ciągle. Po ciąży miałam raz, dostałam antybiotyk, który swoją drogą pokarm mi zabrał. Ale ulga od razu. Od tego czasu ani razu nie miałam, śluz znowu wrócił piękny i nie narzekalam. Nie były jakieś szalone ilości jak za młodu ale było go dużo.
    Co do wiesiołka to jest chyba sama natura więc nie może w jakiś wielki sposób zaszkodzic zwiększenie dawki. Zresztą myślę, że są jakieś dawki określone i jeśli się w nich mieściss to jest ok 😁

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Hej dziewczyny, widzę, że tamaty są poważne 😅 narazie nie będę się wam wtrącać bo ja akurat nie za dużo za znałam tych pytań kiedy ślub. Kilka może, ale każdy wiedział, że ja wolę odłożyć kasę niż na siłę robić ślub za kredyty. W końcu się uzbiera. A i ogólnie dzisiaj przed wyjazdem mój wspomniał, że na święta dostanę to co tak bardzo chciałam i że przyszedł już czas 😜 więc nadzieja na jakis nowy ruch związku jest!
    Teraz mój K pojechał do kumpli bokserów do Poznania. Ja niedługo zawijam z małym i piesełem, bo dzisiaj od rana rewolucję żołądkowe mnie męczą i będę spać u mamy 😭
    Dajcie znać co tam u was dziś słychać i jakie plany na weekend macie? 🥰

Oooo no to nie ma co na bank będzie pierscionek na święta :) super... W sumie druga dzidzia w drodze to dodatkowy pretekst i powód ze to czas najwyższy na sformalizowanie związku ;) chyba to zrozumiał 😁

aliciaaa lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ooo matko! To ja mam 26 lat i zastanawiam się dlaczego jeszcze panną jestem uhhhh, chociaż moj ma 31 i się słabo zabiera do zmian 😅 Ale może mnie zaskoczy w przyszłym roku :)
    No widzisz! On już dawno chciał to zrobić, a mamusia, że za młody 😂🙈

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Moja mama opowiadała mi, że ze mną to było tak, że tylko jednej tabletki anty nie wzięła 🤣 raz poprostu zapomniała bo pojechała gdzieś. No i jestem ja 😆 takie historie zdarzają się raz na 1000 ale są.
    Na wątku lipcowych mam jest babeczka z wkładka domaciczna (anty) i jest w ciąży. Więc naprawdę jestem w szoku...
    Moja teściowa do 5 miesiąca chodziła z podejrzeniem wszystkich możliwych chorób i żadeb lekarz nie zauważył ciąży. A w brzuchu był mój K. Dopiero jakiś super profesor mówi do niej - we wrześniu widzimy się na porodówce. Więc serio takie historie są jakby z innego świata.
    Też znam taki przypadek osobiście z wkładka!
    To są dopiero jaja! Haha!

Jeju, pamiętam jak 4 lata temu to ja byłam na tych lipcowkach ❤️

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    No 25 lat to faktycznie za młody 😜 życie mu zmarbujesz a on swojego rozumu nie ma haha tacy ludzie są najlepsi, muszą pogadać głupoty żeby się poczuć lepiej.
    Co ma powiedzieć mój K, 21 lat, dziecko, drugie w drodze 🤣 życie zmarnowane haha
    Naprawdę kochana twój K ma takie szczęście, że ma ciebie ❤️ a ty że masz jego ❤️ nie przejmuj się głupim gadanie zazdrosnych o wasze szczęście ludzi 😉 u mnie podobna sytuacja z teściową więc rozumiem jak umie zepsuc humor z rodzinką
    WOW! Już się balam, że tylko ja mam taką spaczona rodzinę od mojego. 😂🙈

Ale cieszę się, bo w końcu mój K z nią nie rozmawia! Haha.
    W każdym bądź razie tak, jestem szczęśliwa że go mam. Mam wielkie szczęście. Tylko szkoda, że dopiero teraz 😂🙈

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    WOW! No to ładna sytuacja!
    No i to jest właśnie ten przykład, typu który nie chce, a ma na zawołanie 😒

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Boże dokładnie!

Taaa a jak by posłuchał ich to zaza 2/3 lata by z kolei zaczęli "nooo na co czekasz... kiedy w końcu slub dzieci... Latka Ci lecą"
    Innym nigdy nie dogodzisz xD 😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Co do ziółek nie pomogę.

A co do śluzu to też mam takie wrażenie że jak starałam się o młoda, to właśnie było go dużo duuuuuzo więcej.

Swoją drogą wiecie co?
    Moja Julka mnie dziś zagiela...
    Byłam się odświeżyć,zrobic coś dla siebie, fryzjer itd itp... K był w pracy, ja podrzucilam Młodą do starszej siostry która ma 4msc córkę, wracamy do domu, a Julka do mnie "mama a kiedy ja będę miec braciszka?" no padlam.... 😔😓

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:

Dokladnie, ja mam 27 (w marcu 28), mój w grudniu konczy 29... I też czujemy ze to juz czas najwyższy na stabilizacje i zakladanie rodziny i dzwonki nam ostatnie dzwonią ze warto zdążyć chociaż z pierwszym dzieckiem do 30 stki xD

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 112 113 114 115 116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ