Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4192 6559

    Wysłany: 29 października 2019, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Mam wyniki.
    Tsh zelazo i prolaktyna w normie.
    Glukoza podwyzszona..
    Norma 60-100 a ja mam 105.
    Martwic sie tym ?

    A z ciekawości jakie Ci wyszlo tsh?

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1840 1211

    Wysłany: 29 października 2019, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Ej dziewczyny dostałam przed chwilą krwawienia. Czysta krew taka miesiączkowa. Wystraszyłam się.nie miałam nigdy czegoś takiego. Plamieniami brązowe tak ale nie krwawienie.nir wiem co Teraz robić.czy czekać czy dzwonić do swojego lekarza. Dzisas.

    Jeśli masz możliwość zadzwoń do lekarza... Kurcze, właśnie to jest mega dziwne tym bardziej, że już kończyła ci się miesiączka 🤯 jak da rade niech cię wcisnie na wizytę, może jakieś usg by zrobil... Mocne krwawienie? Nadal je masz?

    💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

    atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1840 1211

    Wysłany: 29 października 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Niki widze że bierzesz glucophage...
    Powiedz mi szczerze, czy lekko podwyższony cukier u mnie to powod do zmartwień ?

    Wyszło mi z wyników 105....

    Strasznie mnie to zmartwiło! Naprawde. Bo moja mama mials cukrzyce i martwie się że to powoduje ze nie moge zajść w ciążę :(

    Zakres jest do 100? Bo 105 to chyba nie będzie jakiś mega wysoki wynik... Przynajmniej u mnie tak było z cholesterolem zakres chyba był do 200 a ja miałam 207 (moglam się pomylić z jednostką) i lekarz powiedział, że to nic, że to akurat małe odchylenie... A ja jeszcze pamiętam, że przy badaniach sportowych też wyszła mi glukoza wyższa więcej, chyba 115, ponowilam badanie i wszystko było w normie. Lekarz mówił że nawet mogło być to kwestia tego co zjadłam dzień wcześniej 😅 np za późno zjadłam owoc lub coś słodkiego i wynik lekko wyższy

    💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

    atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 12:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Wiktorynka byłam na twoim kanale na YouTube ❤️ wow, super kanał i już zasubskrybowalam 😁 idzie Ci dobrze widzę, znasz się na tym co robisz i kurcze powodzenia w doskonaleniu się dalej ❤️ ja będę oglądać cię hihi
    O Jejku jak mi milo❤❤❤ Wielkie dzięki kochana 😁😍 Na razie mam lekką przerwę bo te starania mi teoche zabierają checi ale chyba wrócę do tego tak na pełną par, żeby zająć głowę czymś innym niż tylko ciąża i staraniami😊 wielkie dzieki

    aliciaaa lubi tę wiadomość

  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 29 października 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Jeśli masz możliwość zadzwoń do lekarza... Kurcze, właśnie to jest mega dziwne tym bardziej, że już kończyła ci się miesiączka 🤯 jak da rade niech cię wcisnie na wizytę, może jakieś usg by zrobil... Mocne krwawienie? Nadal je masz?


    Właśnie myślę żeby zadzwonić. No takie teraz ciemne takie bordowe.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Ja też byłam 😁fajnie podoba mi się 😊 będę również oglądać ♥️
    Mega mi miło dziękuję kochana bardzo bardzo❤❤

    Niki lubi tę wiadomość

  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 29 października 2019, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Niki widze że bierzesz glucophage...
    Powiedz mi szczerze, czy lekko podwyższony cukier u mnie to powod do zmartwień ?

    Wyszło mi z wyników 105....

    Strasznie mnie to zmartwiło! Naprawde. Bo moja mama mials cukrzyce i martwie się że to powoduje ze nie moge zajść w ciążę :(

    Powiem ci tak że ja jakoś bardzo dużo nie miałam ponad normę. A jednak mi kazali brac tabletki bo mówili że jak na mój wiek o że w rodzinie miałam cukrzyków to lepiej przeciwdziałać. Ale nie martw się bo to jest malo ponad normę. Ale lepiej jak się wypowie lekarza i to najlepiej endokrynolog. Bo mój gin np wolał żebym się skonsultowala z Endo.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dziewczyny PYTANIE!!!

    Korzystacie z kubeczkow menstruacyjnych? Czytałam, że super sprawa jeśli chodzi o miesiączki, raz ze zdrowsze dla nas, dwa lepsze dla środowiska, trzy oszczędność pieniążków. Niedawno znalazłam wątek, że są pomocne przy staraniach, tj.po stosunku włożyć kubeczek i tam cały czas są "w nas" plemniki i nie wylatuja 🤔... Szczerze zaczynam myśleć nad zakupem od nowego cyklu jeśli ten będzie do dupy 😁
    Ja korzystałam...około 2 lata temu kupilam, z tej tak jakby oryginalnej firmy. Totalnie mi sie to nie sprawdziło! Zakładałem to zgodnie z instrukcją i nigdy w życiu mi sie nic nie wylalo jednak okropny dyskomfort czulam. Rozmair miałam dopasowany, mimo to bardzo dziwne było używanie tego. Stosowania przez 4 miesiące i poddałam się bo nie mogłam znieść tego dyskomfortu i wylewania tej krwi ...
    Słyszałam że pomaga w zapłodnieniu ale chyba temu nie wierze, no bo skoro plemnik ma się dostać to się dostanie, a wydaje mi się że takie zatrzymywanie spermy jest dość niehigieniczne i można się zabawić infekcji...Ale w sumie nigdy nie próbowałam więc takiw moje przypuszczenia.

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4192 6559

    Wysłany: 29 października 2019, 12:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Niki widze że bierzesz glucophage...
    Powiedz mi szczerze, czy lekko podwyższony cukier u mnie to powod do zmartwień ?

    Wyszło mi z wyników 105....

    Strasznie mnie to zmartwiło! Naprawde. Bo moja mama mials cukrzyce i martwie się że to powoduje ze nie moge zajść w ciążę :(

    Moze warto zainteresować sie tym cukrem, zwłaszcza ze jesli udaloby się zajść w ciążę, to dla kobiet w ciąży ta norma jest jeszcze niższa niestety.

    Niki lubi tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 12:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    afcc56454647.jpg

    TSH dobre, progesteron chyba też 💪🏻 prog robiony 9dni po owu
    piękne wyniki!😍wydaje mk się że wszystko ok!❤❤❤

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1840 1211

    Wysłany: 29 października 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    O Jejku jak mi milo❤❤❤ Wielkie dzięki kochana 😁😍 Na razie mam lekką przerwę bo te starania mi teoche zabierają checi ale chyba wrócę do tego tak na pełną par, żeby zająć głowę czymś innym niż tylko ciąża i staraniami😊 wielkie dzieki

    Myślę, że to dobry pomysł ❤️ głowa zajmie się tym co lubisz naprawdę robić ❤️ i naprawdę super ci to wychodzi dlatego podziwiam ludzi z pasjami, którzy robią to co poprostu kochają 😍 a i widziałam, że masz insta😁 można zaobserwować?

    💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

    atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 12:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Właśnie myślę żeby zadzwonić. No takie teraz ciemne takie bordowe.
    dzwon do lekarza..lepiej dmuchać na zimne i na pewno mniej będziesz się martwić!

  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 12:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Myślę, że to dobry pomysł ❤️ głowa zajmie się tym co lubisz naprawdę robić ❤️ i naprawdę super ci to wychodzi dlatego podziwiam ludzi z pasjami, którzy robią to co poprostu kochają 😍 a i widziałam, że masz insta😁 można zaobserwować?
    Oczywiście! Jak się podoba to nawet trzeba😍😁 często wrzucam jakieś śmieszne instastory z mojego dnia albo kosmetyki jakie polecam 😁 myślę że czasem jest się z czego pośmiać bo staram się być bardzo sobą a ja jestem wariat 😁😁😁

  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1840 1211

    Wysłany: 29 października 2019, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Właśnie myślę żeby zadzwonić. No takie teraz ciemne takie bordowe.

    No to lepiej skonsultować z lekarzem, bo może to jakieś "resztki" z okresu. Ale będziesz spokojniejsza jak lekarz wszystko sprawdzi

    💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

    atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 29 października 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    A z ciekawości jakie Ci wyszlo tsh?

    Moze napisze to co mam
    Badania robiłam w 9 dc.
    Glukoza 105 (60-100)
    TSH 3 gen. 1,83 (0.27-4.2)
    Ft4 1.12 (0.93-1.7) to żelazo jest nie?
    Prolaktyna 18.9 (6-29.9)

    Edit. Mieli mi zbadać żelazo a nie hormon tarczycowy FT4. Boooszzz

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 12:36

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem Tak! Dzisiajnjest 30dc więc @ lada dzień! 3 lub 4 dni do @. Jak przyjdzie szybciej to się zmartwień bo to bedzis oznaczało że mam mega krótka fazę lutealną! Także jak już ma przyjść to niech będzie za 4-5dni!
    Czuje się dziwnie. Jajnkki kłują i zdecydowanie jest to jakiś taki inny ból. Menstruacyjny czasem też bardzo delikatny, od paru dni wzdęcia i uczucie goszkosci w ustach z rana.
    Nie chce się nakręcać bo znając życie to @ przyjdzie.
    Wczoraj wieczorem mówię mojemu M że mam mega wzdęcia i takiw bulkotki w brzuchu, a on pierwsze co "Moze ciąża? Jest taka opcja że to objaw ciazy? Sam nie wiem czego mk przyszło to do głowy..." dokladnie tak powiedział, a ja w tamtej chwili w ogole twgo z ciąża nie laczulan tylko sprawiało mi to dyskomfort i dlatwgo powiedziałam...No i on tak to powiedział jakby coś wyczuł? Hmm sama nie wiem.
    Nakrecilam się trochę ale rano mi przeszło to nakrwcaniw chociaż musiałam się tym z wami podzielić.
    Ale to pewnie oznaka @
    Pozyjemy zobaczymy😁😁😁

  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 29 października 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    No to lepiej skonsultować z lekarzem, bo może to jakieś "resztki" z okresu. Ale będziesz spokojniejsza jak lekarz wszystko sprawdzi

    On nie odbiera. Moja przyjaciolka która pracuje w klinice gdzie on przyjmuje się mówi nie da rady w tym tygodniu już.i żebym poczekała do wizyty. Że to może resztka okresu,może przez te zioła. Mówi żebym się nie denerwowała.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4192 6559

    Wysłany: 29 października 2019, 12:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Moze napisze to co mam
    Badania robiłam w 9 dc.
    Glukoza 105 (60-100)
    TSH 3 gen. 1,83 (0.27-4.2)
    Ft4 1.12 (0.93-1.7) to żelazo jest nie?
    Prolaktyna 18.9 (6-29.9)

    Nie, ft4 to jest hormon tarczycy.
    No to faktycznie poza ta glukoza która bym jednak przypilnowala bo tak jak mowilam dla ciężarnych są potem bardziej restrykcyjne normy jesli chodzi o cukier to reszta dobra.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 4192 6559

    Wysłany: 29 października 2019, 12:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Nie, ft4 to jest hormon tarczycy.
    No to faktycznie poza ta glukoza która bym jednak przypilnowala bo tak jak mowilam dla ciężarnych są potem bardziej restrykcyjne normy jesli chodzi o cukier to reszta dobra.

    No i jedynie prolaktyne zaleca sie raczej miedzy 2-5 dc robić.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1840 1211

    Wysłany: 29 października 2019, 12:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Oczywiście! Jak się podoba to nawet trzeba😍😁 często wrzucam jakieś śmieszne instastory z mojego dnia albo kosmetyki jakie polecam 😁 myślę że czasem jest się z czego pośmiać bo staram się być bardzo sobą a ja jestem wariat 😁😁😁

    Zaobserwowane ❤️ u mnie to raczej sam Damianek 🤣 ewentualnie walki czy treningi mojego K haha

    💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

    atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ