Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1477 716

    Wysłany: 29 października 2019, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Ale masz synka pięknego ♥️ świetne ma te włosy ♥️no kolor mega 😍

    Haha a dziękuję ❤️ siwusek mój malutki 😍

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 29 października 2019, 14:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Haha a dziękuję ❤️ siwusek mój malutki 😍

    A tak w ogóle to nie wiem skąd ale mam wrażenie że skąd cię znam 😂

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3149 3981

    Wysłany: 29 października 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    Niki mi się wydaje że to resztki z okresu. Długo miałaś krwawienie miesiączkowe? I czy było skąpe czy raczej normalne ?
    Ja już po pracy ogarnę trochę mieszkanko zrobię obiadek i siądę do nadrabiania
    Domi dziękuję za odpowiedź tak w sumie przypuszalam ale wolałam się upewnić. Nie wiem czy skoczyć dziś czy poczekać do jutrzejszej temp i ewentualnie jutro 🤔

    A ile jestes dni po owu?

    oar83e3kvc6p5874.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 29 października 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    A ile jestes dni po owu?


    Jestem przed owu. Niby mam mieć owu za tydzień.

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Inga28 Autorytet
    Postów: 959 1641

    Wysłany: 29 października 2019, 14:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Kurcze ja mam 24 dc i ból brzucha, bardziej żołądka. Od wczoraj coś jakby jajniki i podbrzuszem pobolewaja okresowo 🤔 trochę daje mi to do myślenia, ale ciągle mówię sobie, że to wszystko na okres 😉 bo kurcze nie chce rozczarować się za te kilka dni, jak by przyszla @.
    Tak więc jesteśmy na podobnym etapie 😅... Ale powiem tak, nie nakręcajmy się, ale było by super gdybyśmy jednak zaskoczyły 🤣

    u mnie dzisiaj 25dc i czuje się podobnie. Też jakieś bóle podbrzusza, jajników...
    Ale piersi nie bolą na razie w ogóle :D

    poronienie 08.2019 (puste jajo-łyżeczkowanie)
    30.03.2020 - II kreski ❤️🐥 20.04.2020 - 0,83cm i serduszko
    Będzie synek!💙
    8599rjjg9nc50a0l.png
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1477 716

    Wysłany: 29 października 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    A tak w ogóle to nie wiem skąd ale mam wrażenie że skąd cię znam 😂

    Ja też tak miałam jak twoje zdjęcia zobaczyłam 😅 może się już poznalysmy hahah albo mamy sobowtorow 🤣

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1477 716

    Wysłany: 29 października 2019, 14:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    u mnie dzisiaj 25dc i czuje się podobnie. Też jakieś bóle podbrzusza, jajników...
    Ale piersi nie bolą na razie w ogóle :D

    U mnie też nie czuć piersi 😁 czułam je kilka dni temu, ale to w sumie jeden dzień 🤔teraz znowu ból żołądka... I czekaj teraz co dalej z tego będzie 🥴

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Wiktorynka Ekspertka
    Postów: 226 51

    Wysłany: 29 października 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Kurcze ja mam 24 dc i ból brzucha, bardziej żołądka. Od wczoraj coś jakby jajniki i podbrzuszem pobolewaja okresowo 🤔 trochę daje mi to do myślenia, ale ciągle mówię sobie, że to wszystko na okres 😉 bo kurcze nie chce rozczarować się za te kilka dni, jak by przyszla @.
    Tak więc jesteśmy na podobnym etapie 😅... Ale powiem tak, nie nakręcajmy się, ale było by super gdybyśmy jednak zaskoczyły 🤣
    oj byłoby bardzo miło!
    No nie ma co sie nakręcać chociaż kurczę ciężko wygrać z własnymi myślami...😁

  • Niki Ekspertka
    Postów: 577 99

    Wysłany: 29 października 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja też tak miałam jak twoje zdjęcia zobaczyłam 😅 może się już poznalysmy hahah albo mamy sobowtorow 🤣

    O proszę 😁 ładne rzeczy 😅 hahaha no teraz będę rozkminiac skąd cię znam 🤣

    aliciaaa lubi tę wiadomość

    Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

    Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Inga28 Autorytet
    Postów: 959 1641

    Wysłany: 29 października 2019, 14:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    U mnie też nie czuć piersi 😁 czułam je kilka dni temu, ale to w sumie jeden dzień 🤔teraz znowu ból żołądka... I czekaj teraz co dalej z tego będzie 🥴

    Niestety przy staraniach trzeba nauczyć się cierpliwości :) Przyszły mi dzisiaj testy i pewnie w piątek zrobię test. Będzie to 28dc. A że nie wiem kiedy miałam owulację, to będę strzelała w ślepo :p

    aliciaaa lubi tę wiadomość

    poronienie 08.2019 (puste jajo-łyżeczkowanie)
    30.03.2020 - II kreski ❤️🐥 20.04.2020 - 0,83cm i serduszko
    Będzie synek!💙
    8599rjjg9nc50a0l.png
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1477 716

    Wysłany: 29 października 2019, 14:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    oj byłoby bardzo miło!
    No nie ma co sie nakręcać chociaż kurczę ciężko wygrać z własnymi myślami...😁

    No kurcze 🥰 prawie jak w jakims filmie by było hahah 😅 no ja każdy ból tłumaczę, że to okres przyjdzie itp ale głowa i tak trochę myśli w innym kierunku 🥺
    Inga28 wrote:
    Niestety przy staraniach trzeba nauczyć się cierpliwości :) Przyszły mi dzisiaj testy i pewnie w piątek zrobię test. Będzie to 28dc. A że nie wiem kiedy miałam owulację, to będę strzelała w ślepo :p

    Ja akurat jutro mam wizytę u gina i póki co czekam co w ogóle mi wymyśli i powie 😁 ale pewnie jak nie przyjdzie okres i może gin coś zasugeruje to dopiero 4.11 zatestuje 😁 daj znać jaki wynik testu oczywiście! Ja wyczulam owulację w 13/14 dc. Pierwszy raz, tak miałam bezobjawowa 😧

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1477 716

    Wysłany: 29 października 2019, 14:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    O proszę 😁 ładne rzeczy 😅 hahaha no teraz będę rozkminiac skąd cię znam 🤣

    Hahah ja też 🤣

    Niki lubi tę wiadomość

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 29 października 2019, 14:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    A ile jestes dni po owu?
    7dpo.
    W niedzielę miałam rano troszkę krwi na papierze ale to jednorazowo i trochę mnie to zmartwilo

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • Inga28 Autorytet
    Postów: 959 1641

    Wysłany: 29 października 2019, 15:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    7dpo.
    W niedzielę miałam rano troszkę krwi na papierze ale to jednorazowo i trochę mnie to zmartwilo

    Może być to implantacja zarodka. Okaże się za tydzień jak zrobisz test czy to plamienie to zwiastowało :)
    Jeżeli nie to warto takie plamienie skonsultować z lekarzem, sprawdzić czy nie ma polipów

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 15:04

    poronienie 08.2019 (puste jajo-łyżeczkowanie)
    30.03.2020 - II kreski ❤️🐥 20.04.2020 - 0,83cm i serduszko
    Będzie synek!💙
    8599rjjg9nc50a0l.png
  • aliciaaa Autorytet
    Postów: 1477 716

    Wysłany: 29 października 2019, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Może być to implantacja zarodka. Okaże się za tydzień jak zrobisz test czy to plamienie to zwiastowało :)
    Jeżeli nie to warto takie plamienie skonsultować z lekarzem, sprawdzić czy nie ma polipów

    Też pomyślałam o implantacji 😁

    🔸22 lata, starania od 06.2019.
    💗05.2018 synek, 36tc
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    ▪️04.2020 CB
    🔹Podejrzenie endometriozy w bliźnie po cc
    🔹TSH - 2,42 ,FT4-12,11pmol/L
    🔹FSH, Androstendion, Estradiol, Testosteron, Prolaktyna ✔️Progesteron ✔️
    🔹Antykoagulant toczniowy - ujemny ✔️
    🔹P/c. p.kardiolipinie IgG;IgM <2,00 ✔️
    ▪️EuthyroxN 25, kwas foliowy, Acard. Od dwóch kresek Fraxiparine

    Wracam po przerwie, starania bez starań 🤷🏼‍♀️
  • Mrs.C Ekspertka
    Postów: 242 206

    Wysłany: 29 października 2019, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze takie plamienie miałam pierwszy raz ale to w sumie mogło być cokolwiek. Zobaczymy.

    Narazie się zastanawiam nad progesteronem

    3jgx3e3kgoaqe99b.png
    15.05.2019 Aniołek [*]
    04.12 Dwie kreseczki
    05.12 PRG 13dpo- 59,03ng/ml
    05.12 beta 13dpo-155,9 ✊
    07.12 beta 15dpo- 493,2 ✊
    10.12 usg-widoczny pęcherzyk ciążowy
    13.12 beta 21dpo 5084,0
    21.12 usg-zarodek z ❤ walcz kropku
  • Inga28 Autorytet
    Postów: 959 1641

    Wysłany: 29 października 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    To wstrzymalabym się z tym badaniem. Progesteron najlepiej robic 7 dni po owulacji, wtedy po pierwsze wiesz czy na pewno doszło do owulacji i czy masz odpowiedni poziom progesteronu zeby utrzymać ewentualną ciążę. Myślę ze nie ma sensu robic proga tak wcześnie.

    Dokładnie, progesteron najlepiej sprawdzić 7 dpo :) Jak będzie za niski to lekarz zapewne przepisze duphaston albo luteinę do brania po owulacji :)

    poronienie 08.2019 (puste jajo-łyżeczkowanie)
    30.03.2020 - II kreski ❤️🐥 20.04.2020 - 0,83cm i serduszko
    Będzie synek!💙
    8599rjjg9nc50a0l.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3149 3981

    Wysłany: 29 października 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.C wrote:
    7dpo.
    W niedzielę miałam rano troszkę krwi na papierze ale to jednorazowo i trochę mnie to zmartwilo

    No to rób dziś jak masz możliwość :)

    oar83e3kvc6p5874.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
    27.08 - ponad 1300 g
    10.09 - 1700g szczęścia
    23.09 - 2085g
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 29 października 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja to na instagramie siedzę 🤣 jakbyście chciały to podeślę wam na privka mój profil ❤️
    Dawaj! Chce!

    aliciaaa lubi tę wiadomość

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka
    Postów: 616 96

    Wysłany: 29 października 2019, 17:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam. Ja po całkiem ciekawym dniu jestem. Praca a potem wizyta u zielarza, homeopaty itd. Także uspokoił sie w sprawie tych ziół i mówi że można pić cały cykl ustalona dawke :)
    I mam być spokojna co do ciąży i dać sobie czas.
    No zobaczymy :) Wlasnie popijam zioła z miodem.

    08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

    Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

    On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego