X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    O pani, tego bym nie zniosla hahah ja za to nie lubię jak mój ogląda filmiki o fifie i gra we fife... Matko wtedy aż nerwy mi skaczą 🤣 wszystkie gry jestem w stanie zrozumiec, ale nie Fife 🤬🤯

Matko nie nawidze Fify 😂chyba bym go zagryzła jakby jeszcze w Fifę grał 🤣

aliciaaa lubi tę wiadomość

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Matko nie nawidze Fify 😂chyba bym go zagryzła jakby jeszcze w Fifę grał 🤣

Moj już na szczęście sprzedał bo za dużo się denerwowal 🤣 ale przed tym to same nerwy były jak coś mu nie poszło po myśli... Do tego ciągle to samo, ciągle Szpakowski matko kochana dramat 🤣 teraz pogra raz kiedyś u swojego szwagra to jest dobrze.. Chociaż ja i tak się wkurzam bo ta gra we mnie budzi złe emocje 🤣😅

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Mój jeszcze czasem ogląda jakiś kanał o łowieniu ryb. I jak już słyszę w tle rybyrybyryby to gula mi skacze🤣

To ja to mialam w domu rodzinnym xD tato od kilku lat zapalony wędkarz xD i też tylko ciągle filmiki wędkarskie xD
    Zobacz sobie film Fanatyk (tak na temat xD)

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    O właśnie 😁 cena wydaje się wysoka, wiesz może na jak długo starcza? Ja na fb widziałam często reklamy tego żelu oraz na grupach dla mam też czytałam trochę 😁 w miarę ok pisały, wiadomo, jednej pomoże innej nie. Tak samo jak z wszystkim niestety 🙄

Powiem Ci ze sama nie uzywalam, ale chyba ponoc dość wydajny, ale reki sobie za to nie dam uciąć 😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Moj już na szczęście sprzedał bo za dużo się denerwowal 🤣 ale przed tym to same nerwy były jak coś mu nie poszło po myśli... Do tego ciągle to samo, ciągle Szpakowski matko kochana dramat 🤣 teraz pogra raz kiedyś u swojego szwagra to jest dobrze.. Chociaż ja i tak się wkurzam bo ta gra we mnie budzi złe emocje 🤣😅

Haha ja to pamiętam polowe tekstow komentatorow z fify dla drużyny Totenncham (czy jak to się tam pisze) bo nia najczęściej gral mój S. XD ale jak sie wkurzal i klnal do tego ekranu jak przegrywal to tak mnie to irytowalo ze musialam przywoływac go do porządku 😂🤣 na szczęście teraz już malo kiedy gra.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Powiem Ci ze sama nie uzywalam, ale chyba ponoc dość wydajny, ale reki sobie za to nie dam uciąć 😂

Rozumiem 🤣 ja w sumie nie potrzebuje, ale z czystej ciekawości pytam, bo jak kosztuje około 60 zl to trochę kasy jednak 😅

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Haha ja to pamiętam polowe tekstow komentatorow z fify dla drużyny Totenncham (czy jak to się tam pisze) bo nia najczęściej gral mój S. XD ale jak sie wkurzal i klnal do tego ekranu jak przegrywal to tak mnie to irytowalo ze musialam przywoływac go do porządku 😂🤣 na szczęście teraz już malo kiedy gra.

Daj spokój, ja tak samo połowę komentarzy i jeszcze więcej piłkarzy haha najlepsze, że znam piłkarzy ale nie wiem jak wyglądają do dziś 🤣🤣🤣 jak ja się cieszę, że sprzedał ta grę haha chociaż czasami słyszę jak na YouTube ogląda jakieś filmiki z Fify haha ogląda jak inni się wkurzają 🤪👍🏻

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Wiktorynka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. moje objawy się nasilają, nie wiem co myśleć
    Kłucie jajnika raz jeden raz drugi chociaż lewy bardziej, ból jak na okres ale delikatniejszy i trochę inny, sluz mleczny no i takiw jakby ciężkie piersi ale nie bolą plus zimno mi chociaż wszyscy s domu mówią że gorąco
    Znając życie pewnie @ ale musiałam się wygadać jak zwykle 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 22:30

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 29 października 2019, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Kłucie jajnika raz jeden raz drugi chociaż lewy bardziej, ból jak na okres ale delikatniejszy i trochę inny, sluz mleczny no i takiw jakby ciężkie piersi ale nie bolą plus zimno mi chociaż wszyscy s domu mówią że gorąco

Tak naprawdę objawy znaczące na okres i na ciążę 🤪 bądź tu mądra i nie nakręcaj się 🙄 Wiktorynka, ja trzymam kciuki, żeby to jednak była ciąża a nie ta głupia @! Na brzuch może jakiś masaż lekki? Wiem, że to może G pomoc ale zawsze to może rozkurczyc ból 😁 śluz mleczny to chyba dobry znak 😁 a na zimno ubiera bluzę lub chowaj się pod koc 😍 haha takie rady ❤️ a tak na poważnie, to niedługo zrobisz test i się dowiemy co w trawie piszczy ❤️

U mnie ból żołądka nie odpuszcza. Myślałam, że może zjem coś to przyjedzie. Ale nic. Jadłam, piłam i nic, nadal to samo ☹️ a i u mnie też śluz mleczny, ale mniej niż zawsze (musiałam zawsze wkładkę ubierać lekką) 🤔 kurde, szkoda, że nie da się zajrzeć do brzucha co się dzieje 🤣
    Do tego zmęczenie.. Już od rana nic mi się nie chce, teraz bym poszła spać już dawno ale muszę czekać bo mój nie wziął kluczy ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2019, 22:39

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Naprawdę nie wiem co się dzieje z moim organizmem... Normalnie czuje się jakby wszystko naraz mnie dopadło, pierw to zatrucie, później ząb i jeszcze ten żołądek 🤬😠 aż tęsknię za tym jak czułam się dobrze 🤣

Jest taki żel, chyba Ola o nim pisała 😁 grunt, żeby żele były pomocne dla plemników 😁 tylko nie wiem jak. Cenowo wychodzą 🤔
    Roznie. 50-100 zl jakos tak. Jest zel concetive plus i podobno jevo zamiennik to wlasnie fertilsafe plus :) niby odzywaja plemniki

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Mój jeszcze czasem ogląda jakiś kanał o łowieniu ryb. I jak już słyszę w tle rybyrybyryby to gula mi skacze🤣

Program jak program ! Moj co drugi tydzień musi jechać ryby łowić ! Na szczęście sezon się zakończył juz w tym roku.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Rozumiem 🤣 ja w sumie nie potrzebuje, ale z czystej ciekawości pytam, bo jak kosztuje około 60 zl to trochę kasy jednak 😅

Ja mam w domu. Myślę ze gdybym uzywqla regularnie to tak nie wiem czy na miesiąc by wystarczył... Tubka ma 75ml a wg tego 5ml na kazdy stosunek.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Mam dzisiaj podobnie.... ale mnie dopadło do tego przeziębienie. Na zmiane mi gorąco i zimno.
    Czuje te jajniki, zwłaszcza jak położę sie na brzuchu czy posiedzę dłużej. Na zmiane, ale glownie prawy. Boję sobie cos wkrecic.
    Ide w piatek na bete. A co mi tam.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Wiktorynka Ekspertka

Wysłany: 29 października 2019, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Tak naprawdę objawy znaczące na okres i na ciążę 🤪 bądź tu mądra i nie nakręcaj się 🙄 Wiktorynka, ja trzymam kciuki, żeby to jednak była ciąża a nie ta głupia @! Na brzuch może jakiś masaż lekki? Wiem, że to może G pomoc ale zawsze to może rozkurczyc ból 😁 śluz mleczny to chyba dobry znak 😁 a na zimno ubiera bluzę lub chowaj się pod koc 😍 haha takie rady ❤️ a tak na poważnie, to niedługo zrobisz test i się dowiemy co w trawie piszczy ❤️

U mnie ból żołądka nie odpuszcza. Myślałam, że może zjem coś to przyjedzie. Ale nic. Jadłam, piłam i nic, nadal to samo ☹️ a i u mnie też śluz mleczny, ale mniej niż zawsze (musiałam zawsze wkładkę ubierać lekką) 🤔 kurde, szkoda, że nie da się zajrzeć do brzucha co się dzieje 🤣
    Do tego zmęczenie.. Już od rana nic mi się nie chce, teraz bym poszła spać już dawno ale muszę czekać bo mój nie wziął kluczy ☹️
    Wlansie żeśmy się pokochali i jest lepiej ❤ Kurde no bardzo bym chciała zajrzeć do srodka 😁😁😁 Ale na bank to jest zupełnie inny ból niż kiedykolwiek.
    Ja też zmęczona dziaiaj okropnie! Kochana może jednak to coś oznacza😁😁😁❤

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Wlansie żeśmy się pokochali i jest lepiej ❤ Kurde no bardzo bym chciała zajrzeć do srodka 😁😁😁 Ale na bank to jest zupełnie inny ból niż kiedykolwiek.

Trzymam kciuki!!
    Pamiętaj ciąże chodzą parami! 🤱🤱
    A śluz kremowy świadczy o ciąży? Bo mnie lekko nim zalewa od wczoraj. Ból jajników też mam, ale w poprzednim cyklu też mocniej je czulam takze zaden wyznacznik w moim przypadku. Do tego mam ból piersi. Moze to oznaczac tak samo ciążę jak zblizajacy sie pms :(

Macie jakieś sposoby naturalne na kaszel i zapychajacy katar ? Pół nocy się dusiłam, oddychać też nie idzie :(

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Roznie. 50-100 zl jakos tak. Jest zel concetive plus i podobno jevo zamiennik to wlasnie fertilsafe plus :) niby odzywaja plemniki

Trochę jakiś wydatek jednak jest 🤔
    AleOla26 wrote:
    Ja mam w domu. Myślę ze gdybym uzywqla regularnie to tak nie wiem czy na miesiąc by wystarczył... Tubka ma 75ml a wg tego 5ml na kazdy stosunek.

No to taka średnia wystarczalnosc, wiadomo wszystko zależy ile się kocha w miesiącu itp ale wiadomo, jak ktoś ma problemy z suchościa to nie ma co kombinować i można wypróbować 😁

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Mam dzisiaj podobnie.... ale mnie dopadło do tego przeziębienie. Na zmiane mi gorąco i zimno.
    Czuje te jajniki, zwłaszcza jak położę sie na brzuchu czy posiedzę dłużej. Na zmiane, ale glownie prawy. Boję sobie cos wkrecic.
    Ide w piatek na bete. A co mi tam.

O matko, może weź coś sobie na przeziębienie? Oczywiście coś bezpiecznego 😁 lepiej działać od razu niż jak ma się przerodzić w gorsze...
    Wydaje mi się, że może te zioła podkręcania pracę jajników i może dlatego je tak czujesz 😊 w końcu to pierwszy cykl z nimi i może tak organizm na nie reaguje 😁

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:

Kurde ja zasnęła od razu jak przyszedł mój K. Nie dałam rady wytrzymać dłużej 🤪 w nocy obudził mnie ten żołądek jeszcze, udało mi się jakoś zasnąć i teraz przed 7 znowu 🙄 mdłości też mam, ale to nic nowego bo od czasu kiedy cykle mi się pomieszaly to zawsze jakieś mdłości miałam między owulacja a miesiączka 🥺🥴
    No nic, pożyjemy zobaczymy 🤣 oby te cierpienia zakończyły się dobrze 😅

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 30 października 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby to wszystko skończyło się ciąża to jakos zniose to wszystko!

Właśnie nie ma chyba nic bezpiecznego na kaszel i katar :( A przynajmniej ja nic nie znam.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2019, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Trzymam kciuki!!
    Pamiętaj ciąże chodzą parami! 🤱🤱
    A śluz kremowy świadczy o ciąży? Bo mnie lekko nim zalewa od wczoraj. Ból jajników też mam, ale w poprzednim cyklu też mocniej je czulam takze zaden wyznacznik w moim przypadku. Do tego mam ból piersi. Moze to oznaczac tak samo ciążę jak zblizajacy sie pms :(

Macie jakieś sposoby naturalne na kaszel i zapychajacy katar ? Pół nocy się dusiłam, oddychać też nie idzie :(

Kurcze to by było coś ❤️
    Wiesz co, często dziewczyny piszą, że dużo kremowgo śluzu miały itp jak w ciąży były, ale niestety nie zawsze świadczy to o ciąży. To tak jak z szyjka macicy, jedne w ciąży maja wysoko zamknięta i twarda, inne maja nisko zamknięta i twarda 🤯 każda z nas jest inna dlatego ciężko określić co jest prawdziwym obajwem 😋 ale jeśli np pierwszy raz masz taki śluz w takiej dużej ilości to może być jakiś tam znak, ale też nie musi 😁 niestety tak to jest z sluzem. A u mnie od czasu jak urodziłam to nie miałam bólu piersi na okres 🤯 teraz sobie to uświadomiłam!

Ja na kaszel zawsze biorę syrop prawoslazowy, uwielbiam jego smak! I na chrype też mi pomógł nie raz ❤️ na katar to w sumie używałam nasivin junior (bo to Damianek miał kupiony a mi się nie chciało nigdy iść Do apteki 🤣) do tego możesz sobie ugotować ciepłe maliny (mrożone wrzuć do wody). Ew mleko z miodem. Lub cytryna z miodem 😁 ja tak w ciąży się też leczylam 😁 a w ciąży jeszcze kupowałam syrop Prenalen, też polecam cała serię ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2019, 07:25

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ