Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Miałam fajny z 2 miejscamo po przecinku ale się zepsuł więc kupiłam nowy i okazał się z 1 miejscem po prZecinku i w ogóle dziwnie mierzy :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam microlife albo najlepiej rteciowy z tym , ze no dłużej się mierzy niestety.
    Z dwoma miejscami po przecinku najlepszy , najbardziej miarodajny

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, właśnie wcześniej miałam ten microlife i byłam bardzo zadowolona

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To szoruj do apteki ;D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!!! dawno mnie nie było, widzę, że mamy kilka nowych twarzy :) od razu gratuluję ciąży!!!! niech dzidzia zdrowo rośnie :)
    i jeszcze jedna sprawa(zboczenie zawodowe) :P marciaa powiedz mi czy Twoje zdjęcie w miniaturce jest rzeczywiście Twoje? :) jeśli tak to napisz mi koniecznie jakiego fotografa miałaś :D

AJA_S lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    Cześć dziewczyny!!! dawno mnie nie było, widzę, że mamy kilka nowych twarzy :) od razu gratuluję ciąży!!!! niech dzidzia zdrowo rośnie :)
    i jeszcze jedna sprawa(zboczenie zawodowe) :P marciaa powiedz mi czy Twoje zdjęcie w miniaturce jest rzeczywiście Twoje? :) jeśli tak to napisz mi koniecznie jakiego fotografa miałaś :D

Hej, kochana to nie moje foto :)
    Jesteś fotografem ?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To szoruj do apteki ;D

Kupię na nowy cykl jeśli w tym nic nie wyszło :)

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Panie.Troszke nie bylo a tu troche napisane.U mnie juz po ovu i oczywiście bez mierzenia temp i bez testów -zdalam sie na los(odlicz do konca tego cyklu i zaczynam juz i aż 10cs).Znajac moje szczęście nie trafiłam wiec nie liczę ze się uda.

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Witam Panie.Troszke nie bylo a tu troche napisane.U mnie juz po ovu i oczywiście bez mierzenia temp i bez testów -zdalam sie na los(odlicz do konca tego cyklu i zaczynam juz i aż 10cs).Znajac moje szczęście nie trafiłam wiec nie liczę ze się uda.

Margo, u mnie też już po owu. To czekanie jest straszne.
    Chociaż Jakoś nie liczę na sukces

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mów tak bo może akurat trafiliście w punkt :*

magroz26 lubi tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajas. Trafić to jedno.. Bo w sumie w płodne kochalismy się codziennie.
    Ale czy dojdzie do zaplodnienia a następnie zagniezdzenia to drugie :),

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Ajas. Trafić to jedno.. Bo w sumie w płodne kochalismy się codziennie.
    Ale czy dojdzie do zaplodnienia a następnie zagniezdzenia to drugie :),
    Właśnie u nas niby trafialismy a i tak du.. z tego byla i mapla przyszla.Wiec nie liczę na nic.Najwidoczniej jeszcze mi nie dane byc w ciąży.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Nie mów tak bo może akurat trafiliście w punkt :*
    Super by było ale ja niestety wiem ze nawę i trafiliśmy to nie wiadomo czy wyjdzie cos z tego.Niby takie latwe ze masz plodne i ovu potwierdzona a nie zawsze sie zachodzi.Kiedys byłam pewna ze szybko się zachodzi ale starając sie o pierwsza niunie zmieniłam szybko zdanie.Zauwazylam tez zależność ze jak nie myślisz o tym tylko masz co innego na glowie wtedy się udaje.Sama jestem dobrym przykładem i nawę znajome tez tak uważają.Tylko niestety ciezko jest nie myśleć o temp testach i o wszystkim co jest z tym związane a zająć głowę czym innym.;(;(;(

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przecież wiem... Starając się już 3 teraz akurat pyknie za 18 dni... Wszystko mi jedno czy będę teraz w ciąży... Zająć głowy czym innym też nie potrafię ale mimo to wierzę że wam się uda :*

17.11.17-poronienie całkowite
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Super by było ale ja niestety wiem ze nawę i trafiliśmy to nie wiadomo czy wyjdzie cos z tego.Niby takie latwe ze masz plodne i ovu potwierdzona a nie zawsze sie zachodzi.Kiedys byłam pewna ze szybko się zachodzi ale starając sie o pierwsza niunie zmieniłam szybko zdanie.Zauwazylam tez zależność ze jak nie myślisz o tym tylko masz co innego na glowie wtedy się udaje.Sama jestem dobrym przykładem i nawę znajome tez tak uważają.Tylko niestety ciezko jest nie myśleć o temp testach i o wszystkim co jest z tym związane a zająć głowę czym innym.;(;(;(

Jednak już jedno dziecko macie :) więc i tak jest szczęście.
    Inaczej jak ktoś myśli o pierwszym

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Jednak już jedno dziecko macie :) więc i tak jest szczęście.
    Inaczej jak ktoś myśli o pierwszym
    Kochana moje bedzie drugie dziecię jak się uda a mojego M.pierwsze.Dluga historia i ogólnie nieciekawa.O pierwsze tez dlugo sie staralam wiec rozumiem doskonale kobietki ktore starają się o pierwsze.Na każdego przychodzi taki czas ze się udaje prędzej czy później;)

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Kochana moje bedzie drugie dziecię jak się uda a mojego M.pierwsze.Dluga historia i ogólnie nieciekawa.O pierwsze tez dlugo sie staralam wiec rozumiem doskonale kobietki ktore starają się o pierwsze.Na każdego przychodzi taki czas ze się udaje prędzej czy później;)

Rozumiem. To też na pewno bardzo czekacie jak to pierwsze wasze :)
    To fakt... Starania są najtrudniejsze :(
    Czasem myślę że lepiej było wpadkę wcześniej zaliczyć i już

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Rozumiem. To też na pewno bardzo czekacie jak to pierwsze wasze :)
    To fakt... Starania są najtrudniejsze :(
    Czasem myślę że lepiej było wpadkę wcześniej zaliczyć i już
    Szczerze tez o tym myślałam.Ostatnio mój powiedzial ze mnie i siebie upije(obydwoje nie pijemy)i pójdziemy na całość to wtedy wyjdzie.Tylko efekt może byc lub nie a pozniej kac niemiłosierny;(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kac morderca nie ma serca .
    Dziewczyny tak Was czytam dziś i trochę przykre jest to jak ktoś mówi " a bo Wy macie już jedno dziecko to już macie szczęście a inaczej jak sie starasz o pierwsze " . Nie czepiam się nikogo ale przypominam , ze niektóre z Nas i o to pierwsze latami się starały , wiele przeszły , straty swoich aniołków , wiele leczenia , strachu i lez ... więc nie jest inaczej , ddoskonale rozumiamy te Mamy które się staraja o pierwsze maleństwo ;)
    Musicie być dobrej myśli i nie spinac się :) naprawdę rozluźnienie umysłu w tym temacie pomaga bardzo , nawet przy chorobskach które utrudniają nam droge do macierzynstwa , tak było w moim przypadku ... po stracie moich dwóch aniołków i 2 llatach ciężkich starań . Ocpuscilam , całkowicie odstawiłam leki stymulujące , jakie kolwiek starania , żyłam chwila . Kochalamsię z D kiedy chciałam , piłam alkohol , bawiłam się , pracowałam po 16 h dziennie żeby zabić czas . I co ? Teraz swoje stopy zjada mój mały 7 miesieczniak ♡

AJA_S, magroz26 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kac morderca nie ma serca .
    Dziewczyny tak Was czytam dziś i trochę przykre jest to jak ktoś mówi " a bo Wy macie już jedno dziecko to już macie szczęście a inaczej jak sie starasz o pierwsze " . Nie czepiam się nikogo ale przypominam , ze niektóre z Nas i o to pierwsze latami się starały , wiele przeszły , straty swoich aniołków , wiele leczenia , strachu i lez ... więc nie jest inaczej , ddoskonale rozumiamy te Mamy które się staraja o pierwsze maleństwo ;)
    Musicie być dobrej myśli i nie spinac się :) naprawdę rozluźnienie umysłu w tym temacie pomaga bardzo , nawet przy chorobskach które utrudniają nam droge do macierzynstwa , tak było w moim przypadku ... po stracie moich dwóch aniołków i 2 llatach ciężkich starań . Ocpuscilam , całkowicie odstawiłam leki stymulujące , jakie kolwiek starania , żyłam chwila . Kochalamsię z D kiedy chciałam , piłam alkohol , bawiłam się , pracowałam po 16 h dziennie żeby zabić czas . I co ? Teraz swoje stopy zjada mój mały 7 miesieczniak ♡

Kochana, nie mialam nic złego na myśli :*,
    Każdy przypadek jest inny i fakt... Nie jedna kobieta dużo cierpiała przed aby w końcu mieć swój mały cud :)

To prawda, że lepiej wyluzować i nie myśleć.
    Jak teraz sobie myślę (od dawna nie zabezpieczamy się) poza faktem ze wiem kiedy mam płodne. I ogólnie teraz Wieem że bylo by spoko jakby coś się poprzesuwalo i nieświadomie wtedy być w ciąży. Ale w życiu nikt nie powiedział ze ma być lekko.
    Dla osób które zaliczyly wpadkę nieraz jest to ogromna tragedia. Każdy ma inną sytuację i z nią musi się zmierzyć :)

‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ