Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane teraz sobie przypomniałam że jeszcze jakiś czas temu jedyną antykoncepcja u mnie był stosunek przerywany. mieliśmy po 19lat początki "starań" i nie jednokrotnie kończył "we mnie" a wpadki brak... Zastanawiające... Ale kiedyś musi się udać... mi płodne zaczynają się od jutra... Akurat w przerwie meczu... Ekstra romantyzm xD

magroz26 lubi tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko jednego sie obawiam.A mianowicie jak juz się uda zaciazyc to bedzie obawa czy drugie dziecko nie będzie miało tej samej choroby co Niki.Chyba kazda mama dziecka z jakas chorobą ma te same obawy czy przypadkiem drugie tak samo nie będzie miało.;(;(;( Może dlatego nie udaje się bo strach mnie paraliżuje.Nie wiem-kurde tak się ostatnio zastanawiam bo kolezanka mi taki pomyśl podsunęła.

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kaca mordercy ostatni i pierwszy po mojej 18tce. A ogólnie ostatni w styczniu po panieńskim siostry... Ale B. stwierdził że pić mogę bo mój kac trwał do 11 a potem jak nowo narodzona i baardzo duży apetyt :D

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Kochane teraz sobie przypomniałam że jeszcze jakiś czas temu jedyną antykoncepcja u mnie był stosunek przerywany. mieliśmy po 19lat początki "starań" i nie jednokrotnie kończył "we mnie" a wpadki brak... Zastanawiające... Ale kiedyś musi się udać... mi płodne zaczynają się od jutra... Akurat w przerwie meczu... Ekstra romantyzm xD
    Male co nie co w czasie przerwy meczowej brzmi ciekawie.Bedziecie musieli sie streszczać żeby Twój nie zgubił wątku meczowego hi hi;)oby meczowe <3 skutkowały 2krechami i 9miesiecznym odpoczynkiem od wrednego malpiszona;)

AJA_S lubi tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na co niunia choruje, jeśli można wiedzieć?

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi między meczem spoko :)

Margos, a co jest Twojeej coreczce jeśli mogę spytać ?

Ajas, u nas jedynie na początku była gumka. Później to tylko wstrzemięźliwość w płodne

AJA_S lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się śmiałam że dobrze, że płodne miałam jeszcze przed Euro :)

AJA_S lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asaj i Marcia.Corka ma zdiagnozowany autyzm wczesnodzieciecy i jeszcze nie wiadomo co bo caly czas jeździmy po lekarzach.Ja osobiście mam dosyć jazd ale dla córki to robię żeby wiedzieć co jest grane i przystąpić do działań konkretnych.Bo na razie terapie sa ale to wciąż za malo;(niestety w Polsce żeby cos się dowiedziec trzeba odwiedzić caly kraj.;(;(;(

AJA_S lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:
    Asaj i Marcia.Corka ma zdiagnozowany autyzm wczesnodzieciecy i jeszcze nie wiadomo co bo caly czas jeździmy po lekarzach.Ja osobiście mam dosyć jazd ale dla córki to robię żeby wiedzieć co jest grane i przystąpić do działań konkretnych.Bo na razie terapie sa ale to wciąż za malo;(niestety w Polsce żeby cos się dowiedziec trzeba odwiedzić caly kraj.;(;(;(

:( nie wiadomo co jest przyczyną choroby ?
    Przykre że taki maluszek musi cierpieć.
    Fakt, taki stres na pewno nieetyczne ułatwia zajścia w ciążę.
    A mogę kochana spytać ile masz latek ?

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magroz26 wrote:

Z tego co pamiętam z liceum bardzo rzadkie jest by autyzm powtórzył się w kolejnych ciazach

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    :( nie wiadomo co jest przyczyną choroby ?
    Przykre że taki maluszek musi cierpieć.
    Fakt, taki stres na pewno nieetyczne ułatwia zajścia w ciążę.
    A mogę kochana spytać ile masz latek ?
    Właśnie w tym problem ze nie wiadomo.I chyba się nie dowiem.Moze poród ciezki(ur z objawami niedotlenienia,7pkt i sina)czy przebieg ciazy-różne mogą byc przyczyny.Jesli chodzi o wiek to mam 25(16.09)bedzie 26lat.

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Z tego co pamiętam z liceum bardzo rzadkie jest by autyzm powtórzył się w kolejnych ciazach
    Niby tak podręczniki mówią ale nie oszukujmy się to tylko statystycznie podają ale prawda jest taka ze może i przy drugim dziecku sie pojawić.Znam taki przypadek z reportażu.Sami lekarze czasami nie potrafią odpowiedzieć na to pytanie;(

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie może być problem niedotlenienia.
    Trzeba być dobrej myśli :)
    Przy kolejnej ciazy już byś wiedziała ze trzeba być bardziej ostrożnym bo już miałaś taki przypadek

AJA_S lubi tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzesień jak ja :) I nawet Panna :D

magroz26 lubi tę wiadomość

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to lutowa :)

magroz26, AJA_S lubią tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asaj i Marcia a Wy jakie roczniki???

• marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obie 93 :)

AJA_S lubi tę wiadomość

• magroz26 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jestem starsza od Was.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia Ja wiem , ze nie miałaś nic złego na myśli ;)
    A wiecie czemu tak jest , ze tej wpadki nie zaliczylismy mimo nie zabezpieczania sie ? Bo chcialysmy te fzieci i tak mam los na odwrot

AJA_S lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, pewnie masz rację :)

Najgłupsze są dla mnie pytania "ciotek" ... A czy się staracie itp.
    Nigdy nikogo o to nie pytam bo wiem że kogoś mogę urazić.
    Przecież nie jeden się stara ale nie udaje się.
    Do tego co? Taka ciotka chce pomóc :p? Hihi

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ