Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Może poplotkujemy? ;)
Odpowiedz

Może poplotkujemy? ;)

Oceń ten wątek:
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    A drinka takiego w sumie nie piłam :>
    Ostatnio koleżanka przyniosła Sznapsa gruszkowego :P w smaku super ale na drugi dzień - Dramat :/

Spotkamy się :D Mam nadzieje :D :D :D

po smakowych często na drugi dzień jest ciężko :P wiele ludzi tak ma :D

km5sio4phkxiw92p.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam :)
    Jeszcze mam ciasto jogurtowe z owocami i Kruszonka :)

Pola_x lubi tę wiadomość

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buziulka wrote:
    Znaczy rozmawiają o ojcu sasiada, który prowadzi firmę dekarską (dachy robią) i do tego jeszcze ocieplają i tak na niego nagadują, że pozwala u siebie pracować ludziom, którzy piją i mają w dupie robote hehe :D

Mają maszyny :)
    Oni wiosną chca tartak i meble ogrodowe robić (tylko z innym kumplem) :)
    troche juz robią i nie narzekają na robotę ale zanim oni spłaca te maszyny i zaczną rzeczywiście zarabiać tooo troche minie :/

no to życze powodzenia nie znam się w tematach mebli ogrodowych...mój palety robił i więźby dachowe....samo wyposazenie tartaku kosztowało ok 200 tys- trak, wielopiły jakies wyciagarki czy coś tam...dzięki bogu ze wspólnikiem i dawno się sprzedało maszyny odzyskało czesc pieniedzy-pospłacało kredyty wzięte na nie....tartak to najgorszy okres jaki przerabialiśmy....nie raz do 1-2 w nocy rypał żeby wyrobić z zamówieniami....cięzka i niebezpieczna praca kieyś pistoletem przybił palca do deski...łeee-masakra...wogóle odradź mu ten tartak to okropna praca!!!! cyba, ze to taki mały tartaczek i będą płotki robić to niech chłopy zaczynają....a jak chcą drzewo to od górali musza kupowac najtaniej wychodzi...10 tys wóz drzewa:):)

kurde nawet nie wiedziałam ile ja zapamietałam

Pola zaginęłas w akcji na wiele godzin!!:)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia pychotka :D

przyszła mama już jestem :)

km5sio4phkxiw92p.png
  • beata.k Przyjaciółka

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje drogie dziwne rzeczy mnie spotykają zaczne znowu od tego ze owulacje miałam 31 października test owulacyjny od 29 wychodzil pozytywny i tak w niedziele 2.11 stoje w kościele i strasznie mi duszno było jakiś starszy dziadek ustapil mi miejsce przed spojrzał na mnie od góry do dolu później koeljna sprawa bylam na zakupach w większym markecie ide do kasy z mama patrzymy duza kolejka przy innej kasie podchodzimy kobieta nas w sumie zaprosila liczy ja patrze kasa dla kobiet w ciąży :D i kolejna sprawa impreza rodzinna siedzimy mowie ze ja kieruje ze nie pije i wszyscy w ciąży jesteś ktoś z rodziny dojechal i mowi o chłopak na pewno będzie...;| jakos z miesiąc temu miałam sen którego interpretacja mowila cos o dziecku ciąży itd. czy która miała podobne przypadki?

Beata.k
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba najgorzej pijemy z wszystkich ovufriendek:P

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przyszła mama:) wrote:
    chyba najgorzej pijemy z wszystkich ovufriendek:P

jeszcze nam wolno :P

Bąbelek lubi tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszła mama
    Nie nie nie
    Mały tartak ale to do produkcji tych mebli, żeby nie kupować drogich, gotowych części a mogli sobie je sami wycinać... bo na taki wieeelki tartak to my kasy nie mamy. :P
    Nie inwestujemy w to wiele wiec zobaczymy jak to będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:15

• monia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata ja nie spotkałam się z niczym takim.

Przyszła mama chyba nie :D chociaż my ostatnio codziennie pomijamy :D

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beata.k wrote:
    moje drogie dziwne rzeczy mnie spotykają zaczne znowu od tego ze owulacje miałam 31 października test owulacyjny od 29 wychodzil pozytywny i tak w niedziele 2.11 stoje w kościele i strasznie mi duszno było jakiś starszy dziadek ustapil mi miejsce przed spojrzał na mnie od góry do dolu później koeljna sprawa bylam na zakupach w większym markecie ide do kasy z mama patrzymy duza kolejka przy innej kasie podchodzimy kobieta nas w sumie zaprosila liczy ja patrze kasa dla kobiet w ciąży :D i kolejna sprawa impreza rodzinna siedzimy mowie ze ja kieruje ze nie pije i wszyscy w ciąży jesteś ktoś z rodziny dojechal i mowi o chłopak na pewno będzie...;| jakos z miesiąc temu miałam sen którego interpretacja mowila cos o dziecku ciąży itd. czy która miała podobne przypadki?
    przykro mi tu mówić i wypowiadac się za wszystkie z naszej grupy...ale bynajmniej ja na tym forum nie myślę o owulacji i innych symptomach...tu rzadza zakupy, drinki, książki i życiowe problemy:):)może na innym forum Beata bardziej Cię wesprą...choć przypominam mówię za siebie...
    a co do Twoich ciąża to nie wróżenie z fusów u kazdej z nas to długotrwałe procesy, leczenia i inne duperele, które nie przynosza rezultatów także ja nie wierzę w znaki nadprzyrodzone!!
    choć zyczę Ci ciąży z całego serca!!:):)

monia91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no i jeszcze Beata kurcze po 4 dniach to sie nic tam nawet nie zagnieździ co by Ci sie gorąco miało zrobić..

• monia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanowczo za wcześnie na cokolwiek. Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki.

Przyszła mama zapomniałaś jeszcze o tematach dotyczących tesciowych :D Ogólnie pięknie to ujelas :D Jak ktoś tak wejdzie i nas poczyta to się za głowę złapie :D

20140607580117.png
  • Pola_x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to jest fajne, że można też porozmawiać o innych rzeczach, człowiek choć w jakims stopniu oderwie myślenie od owulacji, ciąż itd. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:25

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

km5sio4phkxiw92p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia91 wrote:
    Stanowczo za wcześnie na cokolwiek. Zrób test w dniu spodziewanej miesiączki.

Przyszła mama zapomniałaś jeszcze o tematach dotyczących tesciowych :D Ogólnie pięknie to ujelas :D Jak ktoś tak wejdzie i nas poczyta to się za głowę złapie :D
    no bo tak to wyglada Monia i dzięki bogu , żeśmy sie rozpisały o takich babskich duperelach bo o samych sluzach, temperaturach, kłuciach w jajnikach i całej reszcie już się pisać nie chce! bynajmniej mi po 2 latach już wymiotuję tymi objawami ciazy, które co mesiąc regularnie przechodze!!:):)

monia91 lubi tę wiadomość

• monia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie to samo miałam na myśli :) Wole tutaj pogadać niż z kimś ode mnie.

Pijemy za nasze upragnione, wyczekane fasolki :)

nick nieaktualny, Pola_x, Bąbelek lubią tę wiadomość

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ile wy wogóle macie lat?? Pola?buziulka? monia? sana? ja to z wami?

jeny ale weselna wchodzi :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tośmy pogoniły beatę...;)

• Pola_x Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia no to zdrówko :)

ja mam 27 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:30

km5sio4phkxiw92p.png
  • monia91 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 23 :)

Zdrówko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 22:30

20140607580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o ja pieprzę ! ja 29 skończyłam!!!!

seniorka :):)1 z szcunkiem tu do mnie szczawiki:):)

‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ