My się wciąż nie poddajemy 💪🏼 w lutym tulić Cię będziemy 👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie. letrox odstawiony, mam brać glucophage 500 raz dziennie na razie. powiedziała, że wszystkie puzzle się ułożyły i już wiadomo z czym walczyć i niedługo regularne cykle wrócą
ellevv, Frajda, Lasia1234, BillieJean, Hibiskus, Missi, Kinia92, siesiepy, Zbuntowana, monii00, Jadzia19, Sosenka93, JoKoKoJo, PaulaG lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸6/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Przytulam dziewczyny za @ 🫂
Czy są tu dziewczyny stymulowane samym letrozolem? Bo tak się zastanawiam czy ja na pewno potrzebuję później tych zastrzyków z FSH...może sam letrozol wystarczy..
Starania o pierwsze👶
✅PCOS --> brak regularnych miesiączek, brak owulacji
✅Pierwszy cykl stymulowany--> ❎
✅Drugi cykl stymulowany--> ❎
✅ Trzeci cykl stymulowany --> ❓
Pierwszy monitoring - 10 dc - 10.06 - jajniki drobnopecherzykowe
11-16.06 - zastrzyki Fostimon
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
U mnie dziś 22dc, myślę że około 7-8 dpo, choć pewności nie mam. Muszę przyznać, że strasznie mi się dłuży i mam już ochotę testować😃 jestem wpisana na 13.06, ale pewnie w weekend nie wytrzymam i spróbuję w niedzielę
Lilinka, BillieJean, Klaudek11 lubią tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻
7 cs
💊b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10 -
Hibiskus wrote:Przytulam dziewczyny za @ 🫂
Czy są tu dziewczyny stymulowane samym letrozolem? Bo tak się zastanawiam czy ja na pewno potrzebuję później tych zastrzyków z FSH...może sam letrozol wystarczy..
Ja byłam 4 razy - Trzy razy miałam po dwa pęcherzyki, ostatnio nie zareagowałam więc dołożono podwójną dawkę Aromek i później monitoring ruszyło i dostałam dwa zastrzykiHibiskus lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Anulek mi się utrzymuje ovi do 14 dni po zastrzyku.
Hibiskus ja jestem stymulowana letrozolem + ovi na pęknięcie.
Paula to bardzo wysoki wynik, ale po samym AMH nie da się zdiagnozować PCOS. Ja miałam hormony niby w nomie ale na granicach - tylko niektóre, wysokie cholesterole, nieregularne miesiączki (48-68 dni cykle) lub ich zupełny brak, dodatkowo mam hirsutyzm mimo androgenów w normach. Do tego obraz USG świadczący o PCOS. Także - to zależy od wielu rzeczy. Samo AMH nie stanowi diagnozy.Anulek84, Paula6432, Hibiskus, Jadzia19 lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
W dniu monitoringu, gdy gin stwierdził owulację, a wlasciwie juz 1-1,5 dnia po owulacji mialam endometrium 6,3 mm. Czy jest szansa, że przy takim endometrium cos moglo sie udać? Pytałam gin czy to nie za cienkie, ale powiedział, ze trzeba brac to holistycznie, a ja jestem drobną osoba i tez jakby mam przez to mniej miejsca itd. Mimo wszystko jednak nie daje mi to spokoju... czy moża jeszcze jakoś poprawić grubość endonetrium po owu czy to już cykl stracony?👦 29 l.
- podstawowe wyniki nasienia ✅
- posiew (e.coli ) ❌
👩 30 l.
- bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
- AMH 0,85 (12.2023)
- Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
- D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
- TSH 0,95 (07.2024) ✅
-hiperprolaktynemia?
- bakterie w posiewie
03.2024: Naprotechnolog
+ Model Creightona
05/06. 2024:
Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)
06/07. 2024:
Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌
07/08.2024
Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌
🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?
💊 Suplementy:
D3 (Vigantoletten)
Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
Biosteron (04.2024 - 07.2024)
Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
NAC (od 07.2024)
💊 Leki:
Lametta
Dostinex
Glucophage -
Miłego dnia
BillieJean, monii00 lubią tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Lilinka wrote:W dniu monitoringu, gdy gin stwierdził owulację, a wlasciwie juz 1-1,5 dnia po owulacji mialam endometrium 6,3 mm. Czy jest szansa, że przy takim endometrium cos moglo sie udać? Pytałam gin czy to nie za cienkie, ale powiedział, ze trzeba brac to holistycznie, a ja jestem drobną osoba i tez jakby mam przez to mniej miejsca itd. Mimo wszystko jednak nie daje mi to spokoju... czy moża jeszcze jakoś poprawić grubość endonetrium po owu czy to już cykl stracony?
Według mnie 6,3 to trochę mało. Mówi się, że 8mm to takie minimum aby zarodek się zagnieździł (oczywiście forum widziało różne cuda i kwiatki).Lilinka, Zbuntowana, monii00, Jadzia19 lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Frutellka wrote:Ja byłam 4 razy - Trzy razy miałam po dwa pęcherzyki, ostatnio nie zareagowałam więc dołożono podwójną dawkę Aromek i później monitoring ruszyło i dostałam dwa zastrzyki
Dwa zastrzyki Ovitrelle? Czy z FSH?Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
🌼 Pozostałe leki/ suple: Formetic (metformina), Dostinex (raz w tyg.), Fertistim, Wit. D, Omega 3, Wiesiołek -
siesiepy wrote:Anulek mi się utrzymuje ovi do 14 dni po zastrzyku.
Hibiskus ja jestem stymulowana letrozolem + ovi na pęknięcie.
Paula to bardzo wysoki wynik, ale po samym AMH nie da się zdiagnozować PCOS. Ja miałam hormony niby w nomie ale na granicach - tylko niektóre, wysokie cholesterole, nieregularne miesiączki (48-68 dni cykle) lub ich zupełny brak, dodatkowo mam hirsutyzm mimo androgenów w normach. Do tego obraz USG świadczący o PCOS. Także - to zależy od wielu rzeczy. Samo AMH nie stanowi diagnozy.
I rosną Ci ładnie pęcherzyki? Ja się dziwię, że u mnie pierwsza próba nie była samym letrozolem tylko od razu letrozol+fsh...Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
I jeszcze pytanie- jaki mniej więcej powinien być pęcherzyk w 10 dc, żeby nie trzeba go było dodatkowo stymulować?Starania o pierwsze👶
17.06 - drugi monitoring
Hibiskus wrote:I rosną Ci ładnie pęcherzyki? Ja się dziwię, że u mnie pierwsza próba nie była samym letrozolem tylko od razu letrozol+fsh...
Hibiskus, Zbuntowana lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Hibiskus wrote:Dwa zastrzyki Ovitrelle? Czy z FSH?
FSH - mi same pękają Ovi to dostaję "profilaktycznie bardziej"Hibiskus lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne 🧬
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Hibiskus wrote:I jeszcze pytanie- jaki mniej więcej powinien być pęcherzyk w 10 dc, żeby nie trzeba go było dodatkowo stymulować?
Jadzia19, Hibiskus lubią tę wiadomość
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Paula6432 wrote:26 stukło w maju
To mój rocznik jesteś 😉 ja robiłam przed chwilą AMH do kwalifikacji na rządowy program In Vitro i wyszło mi 41.5 pmol/l czyli na Twoje jednostki 5.81 ng/mL.
Tak jak wcześniej dziewczyny pisały, że nie ma jednego wyznacznika, że masz PCOS. Tutaj trzeba zebrać kilka wskazówek i to AMH jest jedną z nich. Potrzeba jeszcze pęcherzykowatego wyglądu jajników, zaburzeń hormonalnych w badaniach krwi lub zaburzeń/braków owulacji. Ja osobiście mam np obraz jajników typowy dla PCOS, ale nic poza tym, więc póki co PCOS jest wykluczony i do dalszej kontroli z upływem czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca, 15:06
Paula6432 lubi tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️ -
Jestem zła bo właśnie dostałam telefon z kliniki że mój lekarz kazał odwołać wszystkie sobotnie wizyty a miałam mieć monitoring
Pani z recepcji wpisała mnie do innego doktora w klinice, ale już się denerwuje bo inny doktor to inne działania pewnie ehhhh..... ale z drugiej strony monitoring to monitoring aby sprawdzić co tam wyrosło i dać ewentualnie zielone światło albo zastrzyk na pęknięcie nie ?Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Co za dzień.. pfff. Czułam, że coś się wydarzy.
Rano pojechałam do pracy źle mi wpisali kod pocztowy na skierowaniu, zobaczyłam dopiero w domu. Zaparkowałam auto bo chciałam wyrobić nową kartę ECUZ i dokupić rzeczy na wakacje. Nie mogłam znaleźć miejsca tam gdzie zawsze i zaparkowałam gdzieś indziej. Myślę, napiłabym się kawy skoczę do żabki.. 1/3 wylałam bo przypadkiem przewróciłam 🙉 Łaziłam po tych sklepach (nienawidzę tego i najczęściej zamawiam wszystko online) bo nigdzie nie było zatyczek do telefonu - gniazda ładowania. Znalazłam całkiem gdzieś indziej. Szukam fajnego plecaka, nie ma nic ciekawego. Wchodze do sklepu.. no jest plecako-torba. Zakupiona. Wracam do auta i czekam na męża, aż skończy pracę a facet podchodzi.. Wjechałem w Panią jak parkowałem i zostawiłem kartkę 🙈 Na szczęście tylko rozwalił mocowanie do tablic i pogiął tablice.. Od ubezpieczenia domu Pani wydzwania, że na nas czeka - 50 km, na szczęście poczekała. Dzień Świra 🤯
Mam nadzieję, że Wasz dzień był lepszy 🌸Missi lubi tę wiadomość
👧 29 l. 🧔♂️ 34 l.
15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
11.07.2024 Jest ❤️
25.06.2024 ⏸️
09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz
💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
🗓 18.11 wizyta gin NFZ
🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
-
nick nieaktualnyMonii00, całkowicie rozumiem 😅ja ostatnio wszystko zamawiam online i tak ładnie się składa, że jest na kolejny dzień ❤️
Dobrze, że facet przynajmniej przyszedł i powiedział. Generalnie ludzie mają w poważaniu takie sprawy i odjeżdżają. Mieszkam w bloku 2.5 roku - mój samochód jest porysowany z każdej strony. Wcześniej był w dobrej formie🙄Ostatnio ktoś prawy bok przerysował na niebiesko, zauważył mój K., jak wsiadał i teraz zgaduj kiedy to było. -
monii00 wrote:Co za dzień.. pfff. Czułam, że coś się wydarzy.
Rano pojechałam do pracy źle mi wpisali kod pocztowy na skierowaniu, zobaczyłam dopiero w domu. Zaparkowałam auto bo chciałam wyrobić nową kartę ECUZ i dokupić rzeczy na wakacje. Nie mogłam znaleźć miejsca tam gdzie zawsze i zaparkowałam gdzieś indziej. Myślę, napiłabym się kawy skoczę do żabki.. 1/3 wylałam bo przypadkiem przewróciłam 🙉 Łaziłam po tych sklepach (nienawidzę tego i najczęściej zamawiam wszystko online) bo nigdzie nie było zatyczek do telefonu - gniazda ładowania. Znalazłam całkiem gdzieś indziej. Szukam fajnego plecaka, nie ma nic ciekawego. Wchodze do sklepu.. no jest plecako-torba. Zakupiona. Wracam do auta i czekam na męża, aż skończy pracę a facet podchodzi.. Wjechałem w Panią jak parkowałem i zostawiłem kartkę 🙈 Na szczęście tylko rozwalił mocowanie do tablic i pogiął tablice.. Od ubezpieczenia domu Pani wydzwania, że na nas czeka - 50 km, na szczęście poczekała. Dzień Świra 🤯
Mam nadzieję, że Wasz dzień był lepszy 🌸
Nieźle 😁 u mnie dziś na spokojnie, pierwszy dzień w miarę spokojny w pracy, bo dwa ostatnie to był istny maraton niespodziewanych wydarzeń i robienia za 1.5 osoby 😏
Missi wrote:Jestem zła bo właśnie dostałam telefon z kliniki że mój lekarz kazał odwołać wszystkie sobotnie wizyty a miałam mieć monitoring
Pani z recepcji wpisała mnie do innego doktora w klinice, ale już się denerwuje bo inny doktor to inne działania pewnie ehhhh..... ale z drugiej strony monitoring to monitoring aby sprawdzić co tam wyrosło i dać ewentualnie zielone światło albo zastrzyk na pęknięcie nie ?
To tylko monitoring. Trzymam kciuki, że tylko skontroluje, że rosną i następny monit będzie już z Twoim stałym lekarzem. ✊🏻Missi lubi tę wiadomość
I FET - cb 💔
Dwa maluchy czekają na feriach ❄️❄️