My się wciąż nie poddajemy 💪🏼 w lutym tulić Cię będziemy 👣
-
WIADOMOŚĆ
-
Naay95 wrote:Nineq, Missi tak zaraz jadę do szpitala. Ale psychicznie już chyba wszystko przekreslilam, intuicyjnie czułam że coś jest nie tak..💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Naay95 wrote:Nineq, Missi tak zaraz jadę do szpitala. Ale psychicznie już chyba wszystko przekreslilam, intuicyjnie czułam że coś jest nie tak..
Daj znać, trzymamy kciuki żeby Kropek trzymał się mocno, tulę !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 19:14
-
Anulek84 wrote:Dziewczyny a po laparoskopii, histero i drożność kiedy są zalecane starania po zabiegu? Po okresie, jak wszystko się zagoi? Czy można coś wcześniej? Jak najrozsądniej do tego podejść? Pytałam lekarki, mówiła żeby po 🐒 a Wy jakie macie doświadczenie?
Mi lekarz mówił żeby starać się już od nowego cykluAnulek84 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
U mnie cb. Powracam w następnym cyklu a teraz próbuje uspokoić głowę. Życzę Wam jak najszybszych dwóch kreseczek i nudnych ciąż ❤️
-
Naay95 wrote:U mnie cb. Powracam w następnym cyklu a teraz próbuje uspokoić głowę. Życzę Wam jak najszybszych dwóch kreseczek i nudnych ciąż ❤️
W 7 tygodniu to nie jest biochemiczna raczej... biochem to jak ledwo wyłapiesz betę.
W 7 tygodniu to raczej konkretne poronienie... tak sądzę. Bardzo mi przykroWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 19:48
Speranza :) lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Naay95 wrote:U mnie cb. Powracam w następnym cyklu a teraz próbuje uspokoić głowę. Życzę Wam jak najszybszych dwóch kreseczek i nudnych ciąż ❤️
Tak późno to już chyba nie biochem. Cb to z tego co się orientuje jest wtedy kiedy zarodek nawet nie zdąży się zagnieździć.
Kurcze, bardzo mi przykro
Nie taki piękny ten czerwiec jednak.
Dużo ciąż ale też dużo strat niestetyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 20:00
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
↪️7 🥳
Nineq wrote:Jak Twoje samopoczucie? I zdrowie?
Samopoczucie totalnie do bani.. odcięłam się od wszystkiego i wszystkich, miałam ogrom rozmów z psychiatrą przez telefon, zaproponował mi szpital, bo pojawiły się u mnie myśli samobójcze..
Nie radzę sobie z sytuacją. -
Missi wrote:Tak późno to już chyba nie biochem. Cb to z tego co się orientuje jest wtedy kiedy zarodek nawet nie zdąży się zagnieździć.
Dużo ciąż ale też dużo strat niestety
4 tydzień, był sam pęcherzyk -
emilgiana wrote:Samopoczucie totalnie do bani.. odcięłam się od wszystkiego i wszystkich, miałam ogrom rozmów z psychiatrą przez telefon, zaproponował mi szpital, bo pojawiły się u mnie myśli samobójcze..
Nie radzę sobie z sytuacją.
Nie wiem co powiedzieć. Jedyne co to mogę powiedzieć Ci po sobie że to nie czas goi rany tylko my je goimy. Dlatego musisz sobie to poukładać w głowie i się z tym pogodzić a potem zostawić to za sobą i zacząć myśleć o przyszłości.
Dla każdego co innego jest tragedią. Ale zobacz, ty czy ja straciłaś ciąże na wczesnym etapie a np. moja znajoma straciła dziecko przy porodzie. Błąd lekarza i dziecko umarło. A cała ciąża przebiegała bez żadnych komplikacji. Dziecko duże zdrowe
Mnie na przykład do tej pory pociesza myśl, że moje dziecko gdyby się urodziło byłoby bardzo chore, a tego bym nie chciała ani dla niego ani dla siebieWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 20:33
emilgiana lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️20.03.2023 ⏸️
U mnie:
↪️7 🥳
emilgiana wrote:Samopoczucie totalnie do bani.. odcięłam się od wszystkiego i wszystkich, miałam ogrom rozmów z psychiatrą przez telefon, zaproponował mi szpital, bo pojawiły się u mnie myśli samobójcze..
Nie radzę sobie z sytuacją.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 20:34
emilgiana lubi tę wiadomość
💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
nick nieaktualny
-
Nineq wrote:Tak jeszcze a propos lekarzy... w szpitalu lekarz powiedział, że mam tyłozgięcie macicy, dziś lekarz powiedział, że mam przodozgięcie. No to co mam? 😂🤓
Przepraszam, nie mogłam się powstrzymać 🫨😅Paula6432, Anulek84, emilgiana lubią tę wiadomość
Starania od : 10.2021 -
emilgiana wrote:@siesiepy kochana, tak mi przykro. Przytulam i współczuję 🫂♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Missi wrote:Tak późno to już chyba nie biochem. Cb to z tego co się orientuje jest wtedy kiedy zarodek nawet nie zdąży się zagnieździć.
Dużo ciąż ale też dużo strat niestety
Bhcg zaczyna rosnąć po zagnieżdżeniu więc nie masz racji.
Biochem to zazwyczaj niższe wartości... np tak jak u siesiepy niestety... zazwyczaj jest to do momentu miesiączki. Mówi sie ze kobiecie spoznia sie okres i tak przychodzi i nie wie ze byla w ciąży bo hcg uroslo troszkę i spadło. Ale 7 tydzień to zbyt duze wartości na biochem...
Aczkolwiek roznie mówią lekarze... ze jesli ciaza sama sie poroni na tych wczesnych tygodniach to biochem... czyli nie trzeba łyżeczkowania czy leków inni zas mówią że przed pojawieniem sie serca... już słyszałam tyle teorii w swojej karierze ze nie wiadomo kto ma rację...🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Naay95 wrote:4 tydzień, był sam pęcherzyk
W stopce masz 6+6 a nie 4 tydzień. OM miałaś 6 maja więc to nie był 4 tydzień.🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
[/url] -
Paula6432 wrote:Drogie staraczki, jestem przed testowaniem (dziś 10dpo) więc mój poziom szukania "objawów" znacznie wzrósł 😅 wczoraj i dziś zauważyłam BRAK ŚLUZU. Szukałam informacji w innych wątkach ale brak takiego tematu. Aż niemożliwe, że taki objaw nie ma swojego wątku...
Więc zwracam się do mojej kochanej grupki ❤️
Czy która z Was ma jakieś info na ten temat? Czy mogę jeszcze w nadziei testować czy brak śluzu skreśla ten cykl?
Śluzem nie ma co się sugerować. Ja nie miała większych roznic. Dopiero tuż przed 9kresem i jak mi się spóźniał, zczailam, że nie jest "sucho", a dość mokro i nawet mąż się dziwił. Wiec śluz to żaden objaw. Niestety.Paula6432 lubi tę wiadomość
-
Siesiepy ogromnie mi przykro.... bardzo się cieszyłam na myśl o twojej ciąży 💔💔🫂🫂🫂 trzymam mocno kciuki za Twoje samopoczucie.
Naay95, przykro mi, że spotkało Cie poronienie... 🫂🫂💔Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca, 22:11